Εκτακτο επίδομα για ΜμΕ και ελεύθερους επαγγελματίες -Η διαδικασία

Με έκτακτο επίδομα θα ενισχυθούν εκ νέου, τον Μάιο, περί τους 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. 

Το έκτακτο επίδομα δεν θα είναι ύψους 800 ευρώ, όπως ίσχυσε για χιλιάδες μισθωτούς, επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις στο διάστημα από τις 16 Μαρτίου έως την 30η Απριλίου. Το ύψος του νέου επιδόματος -που αποτελεί συνέχιση του μέτρου των 800 ευρώ, το οποίο αναφερόταν σε διάστημα 45 ημερών- θα είναι τα 533 ευρώ και θα αφορά μόνο στον Μάιο. 

Η διαδικασία για το επίδομα

Η διαδικασία για το επίδομα των 533 ευρώ θα γίνει μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybussinesssupport.gr, όπως ίσχυσε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν ορίζονται ημερομηνίες για την είσοδο στην πλατφόρμα και την υποβολή της αίτησης. 

Αντ’ αυτού, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους για το επίδομα μέχρι τα τέλη Μαΐου -όπως ακριβώς και για τους εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων. 

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν από 1 έως 20 άτομα προσωπικό, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις (χωρίς προσωπικό), όπως είχε εισηγηθεί προ ημερών η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). 

ΠΗΓΗ:https://www.economistas.gr/koinonia/25796_ektakto-epidoma-gia-mme-kai-eleytheroys-epaggelmaties-i-diadikasia
ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟ (ΑΡΚΑΣ) 06/05/2020

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1917467431722743/?type=3&theater
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ ΜΕ…ΚΟΤΣΙΔΕΣ (ΑΡΚΑΣ) 06/05/2020

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ ΜΕ…ΚΟΤΣΙΔΕΣ

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1916760831793403/?type=3&theater
Τι είναι κατάκλιση; Πώς μπορεί να προληφθεί και πώς αντιμετωπίζεται; Η νέα μέθοδος της φωτοδυναμικής θεραπείας

ου Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Κατάκλιση (bedsore – pressure sore) χαρακτηρίζεται η κυτταρική νέκρωση μιας περιοχής του σώματος που προκαλείται από διακοπή της μικροκυκλοφορίας στους ιστούς αυτής της περιοχής.
Η κατάκλιση είναι μια εντοπισμένη καταστροφή περιοχής του δέρματος και υποκείμενων ιστών που αναπτύσσεται σαν αποτέλεσμα της παρατεταμένης ισχαιμίας των ιστών λόγω πίεσης του δέρματος. Αυτό συμβαίνει σε κατακεκλιμένους ασθενείς που τοποθετούνται στην ίδια θέση για πολύ χρόνο.Η κατάκλιση σχηματίζεται όταν η εξωτερική πίεση που ασκείται στο δέρμα υπερβαίνει την πίεση της μικροκυκλοφορίας (32mmHg) με αποτέλεσμα τη διακοπή του εφοδιασμού των ιστών της περιοχής με θρεπτικές ουσίες, την αδυναμία απομάκρυνσης των προϊόντων του μεταβολισμού από τους ιστούς στα απεκκριτικά όργανα και κατά συνέπεια τη νέκρωση της ισχαιμικής περιοχής. Οι ιστοί οι οποίοι βρίσκονται πάνω από οστικές προεξοχές παρουσιάζουν διαφορετική αντοχή στην υποξία σε σχέση με άλλους ιστούς που βρίσκονται μακριά από οστά. Το γεγονός αυτό εξηγεί την υψηλή συχνότητα δημιουργίας κατακλίσεων στις περιοχές αυτές.

Τα έλκη σχηματίζονται συνήθως στα προεξέχοντα μέρη του σώματος όπως είναι οι πτέρνες, η ιερά χώρα, οι αγκώνες, η ωμοπλάτη, το ινίο, τα σφυρά, ο μείζων τροχαντήρας, οι πλευρές, το ακρώμιο, τα αυτιά, τα δάκτυλα, τα γόνατα, τα γεννητικά όργανα στους άνδρες, το στήθος στις γυναίκες, τα ζυγωματικά, το πιγούνι, ανάλογα με τη θέση στην οποία τοποθετείται ο ασθενής.

Οι κατακλίσεις έχουν τέσσερα στάδια:

ΣΤΑΔΙΟ Ι: Ερυθρότητα χωρίς εντύπωμα σε ανέπαφο δέρμα. Αποχρωματισμός δέρματος, θερμότητα, οίδημα και σκλήρυνση μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως δείκτες ειδικά σε άτομα με σκούρο δέρμα.

ΣΤΑΔΙΟ ΙΙ: Απώλεια μερικού πάχους δέρματος, στην οποία εμπλέκεται η επιδερμίδα, το χόριο ή και τα δύο. Το έλκος είναι επιφανειακό και κλινικά εμφανίζεται με τη μορφή γδαρσίματος ή φλύκταινας.

ΣΤΑΔΙΟ ΙΙΙ: Απώλεια ολικού πάχους δέρματος, η οποία περιλαμβάνει καταστροφή ή νέκρωση υποκείμενων ιστών, χωρίς σπήλαιο.

ΣΤΑΔΙΟ ΙV: Εκτεταμένη καταστροφή δέρματος, νέκρωση ιστών ή καταστροφή μυών και οστών, σχηματισμός σπηλαίου.

Η δημιουργία της κατάκλισης εξαρτάται από τη συνέργεια εξωγενών αλλά και ενδογενών παραγόντων

Οι εξωγενείς παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν παράγοντες που επηρεάζουν τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος και είναι οι εξής:

• Πίεση στα προεξέχοντα μέρη του σώματος.

• Διατμητική δύναμη, η οποία είναι η πίεση που ασκείται όταν το σώμα γλιστράει ή κινείται χωρίς να ανυψώνεται. Το δέρμα παραμένει στο ίδιο σημείο ενώ το σώμα γλιστράει σε άλλη κατεύθυνση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

• Τριβή.

• Υγρασία από ακράτεια ούρων ή κοπράνων, εφίδρωση ή άλλα απεκκρίματα, η οποία σύμφωνα με μελέτες αποδείχθηκε ότι πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης κατάκλισης.
Οι ενδογενείς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν τη λειτουργία της απορροφητικής ικανότητας των υποστηρικτικών δομών του δέρματος και ειδικότερα του κολλαγόνου και της ελαστίνης, είναι οι εξής:

• Ακινησία.

• Κακή διατροφή. Οι κατακλίσεις συνδέονται με την υπολευκωματιναιμία αλλά και την ανεπαρκή πρόσληψη θερμίδων, βιταμινών και αλάτων.

• Προχωρημένη ηλικία. Με την αύξηση της ηλικίας επέρχεται προοδευτική μείωση των ελαστικών ινών του υποδόριου λίπους και του όγκου των μυών. Επίσης η ξηρότητα του δέρματος σε συνδυασμό με τη μείωση της συχνότητας των λουτρών του σώματος, συμβάλλει στη δημιουργία των κατακλίσεων.

• Διανοητική κατάσταση. Η διανοητική κατάσταση επηρεάζει την κινητικότητα καθώς και τη συνεργασία του ατόμου στην παρεχόμενη νοσηλευτική φροντίδα.

• Αυξημένη θερμοκρασία. Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του ιστού που ήδη βρίσκεται σε κίνδυνο για ισχαιμία λόγω πίεσης, η περιοχή γίνεται περισσότερο ευπαθής στη νέκρωση.

• Ελαττωμένη αρτηριακή πίεση και ινότροπα που οδηγούν σε πτωχή αιμάτωση των ιστών.

• Υποκείμενη νόσος. Νεοπλάσματα, νευρολογικές, ορθοπεδικές και κυκλοφορικές παθήσεις είναι επιβαρυντικοί παράγοντες για δημιουργία κατάκλισης.

• Ψυχολογικοί παράγοντες. Όταν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση stress, τα επινεφρίδια αυξάνουν την έκκριση γλυκοστεροειδών οπότε αναστέλλεται η σύνθεση κολλαγόνου και ο ιστός γίνεται επιρρεπής για δημιουργία κατάκλισης.

• Έλλειψη αισθητικότητας. Σε παραπληγικά και τετραπληγικά άτομα λόγω της ακινησίας και της απώλειας αισθητικότητας του δέρματος αυξάνεται ο κίνδυνος για δημιουργία κατάκλισης

ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ

α)Οι ηλικιωμένοι με μειωμένη κινητικότητα.
β)Ασθενείς με μειωμένη κινητικότητα και διαταραχή θρέψης, βαριά αναιμία, χρόνιοι αναπνευστικοί, καρκινοπαθείς, διαβητικοί κλπ.
γ)Ορθοπεδικοί ασθενείς με κατάγματα λεκάνης, σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρων.
δ)Νευροχειρουργικοί ασθενείς σε ακινησία.
ε)Ασθενείς εντατικών μονάδων (ΜΕΘ).
στ)Τετραπληγικοί, παραπληγικοί ασθενείς.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ

Η πρόληψη είναι η θεραπεία εκλογής των κατακλίσεων. Η επιτυχία της εξαρτάται άμεσα από τις ικανότητες των νοσηλευτών να αναγνωρίζουν τους ασθενείς που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Η γνώση των παραγόντων κινδύνου που αναφέρθηκαν είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί πλήρως η εκτίμηση του προβλήματος.Οι στρατηγικές πρόληψης των κατακλίσεων σύμφωνα με την European Pressure Ulcers Advisory Panel (EPUAP) και την National Pressure Ulcers Advisory Panel (NPUAP), περιλαμβάνουν την αναγνώριση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο για ανάπτυξη κατάκλισης, τη διατήρηση και βελτίωση της ανοχής των ιστών στην πίεση για την πρόληψη της καταστροφής τους, την προστασία του σώματος από τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα των εξωτερικών μηχανικών δυνάμεων όπως πίεση, τριβή και σύρσιμο, τη διατροφική υποστήριξη των ασθενών σύμφωνα με τις ανάγκες τους, τον έλεγχο και την αποφυγή της υπερβολικής υγρασίας

Στρατηγικές πρόληψης κατακλίσεων της EPUAP
·      Αναγνώριση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο για ανάπτυξη κατάκλισης·      Διατήρηση και βελτίωση της ανοχής των ιστών στην πίεση για την πρόληψη της καταστροφής τους·      Προστασία σώματος από τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα των εξωτερικών μηχανικών δυνάμεων: πίεση, τριβή και σύρσιμο·      Διατροφική υποστήριξη των ασθενών σύμφωνα με τις ανάγκες τους·      Έλεγχος και αποφυγή υπερβολικής υγρασίας (απώλεια ούρων, κοπράνων, εκκρίσεις τραυμάτων, ιδρώτας)

Τα μέτρα πρόληψης που προτείνονται από την EPUAP και την NPUAP, βασισμένα σε αποτελέσματα πολυάριθμων μελετών, περιλαμβάνουν τα εξής:

• Συστηματική παρακολούθηση, τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, του δέρματος του ασθενή δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα προεξέχοντα μέρη του σώματος.

• Αλλαγή θέσεως κάθε 2 ώρες χρησιμοποιώντας όλες τις θέσεις (ύπτια, πρηνής, δεξιά, πλάγια, αριστερή πλάγια) εκτός αν υπάρχει αντένδειξη.

• Μετατόπιση του βάρους σώματος τουλάχιστον κάθε 30 λεπτά, με ανάλογες κινήσεις του κρεβατιού.

• Παραμονή στη θέση ημι – fowler όχι πάνω από 30 λεπτά.• Ελαφρό μασάζ γύρω από τα σημεία ερυθρότητας ανά 2 ώρες.

• Χρησιμοποίηση συστημάτων υποστήριξης για να ελαττωθεί η πίεση στο δέρμα όπως επιστρώματα αφρού και συσκευές γεμισμένες με νερό, ζελέ, αέρα, κόκκων άμμου, μαξιλάρια και στρώματα εναλλασσόμενης πίεσης και υγροποιημένου αέρα.

• Κατάλληλη τοποθέτηση του ασθενή με τα αναγκαία μαξιλάρια και υποστηρίγματα.

• Συνεχής αξιολόγηση της αιμάτωσης της περιοχής. Αν ο χρόνος που χρειάζεται η εξέρυθρη περιοχή για να γίνει ωχρή μετά από άρση πίεσης είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά, απαιτείται φροντίδα για την αύξηση της συχνότητας των αλλαγών θέσεως και φροντίδα για πιο αποτελεσματικές μεθόδους τοποθέτησης των μαξιλαριών, των υποστηριγμάτων και της θέσεως του ασθενή.

• Φροντίδα ώστε οι περιδέσεις και οι επίδεσμοι να είναι κατάλληλα τοποθετημένοι και όχι σφιχτά εφαρμοσμένοι.

• Τα σεντόνια πρέπει να διατηρούνται στεγνά και χωρίς πτυχώσεις.• Επαρκής χορήγηση υγρών στον ασθενή.

• Χρησιμοποίηση ουδέτερου σαπουνιού καθαριότητας.• Τοποθέτηση λεπτού στρώματος κρέμας, γαλακτώματος ή λοσιόν ενυδάτωσης μια φορά την ημέρα.

• Διατήρηση καλού επιπέδου θρέψης.• Διατήρηση του δέρματος στεγνού και καθαρού.

• Προστασία του δέρματος από εκκρίσεις τραυμάτων.

• Προστασία του δέρματος από την επαφή με ούρα και κόπρανα. Άμεση απομάκρυνση αυτών μετά από ούρηση και κένωση αντίστοιχα.

• Αύξηση σωματικής δραστηριότητας, ενεργητικής και παθητικής.

• Φροντίδα για μείωση οιδημάτων εάν υπάρχουν.

• Εάν υπάρχει κνησμός εφαρμογή μέτρων ύφεσης του όπως ψυχρά επιθέματα στα σημεία κνησμού, αντιισταμινικά βάσει οδηγιών και κομμένα νύχια για αποφυγή τραυματισμού του ασθενή.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΩΝ

Οι στρατηγικές θεραπείας των κατακλίσεων σύμφωνα με την European Pressure Ulcers Advisory Panel (EPUAP) και την National Pressure Ulcers Advisory Panel (NPUAP), περιλαμβάνουν την εκτίμηση της κατάκλισης, τον καθαρισμό του τραύματος και την απομάκρυνση των νεκρωμένων ιστών, τη χρησιμοποίηση κατάλληλου επιθέματος έτσι ώστε να διατηρείται η κατάλληλη υγρασία του τραύματος και η φροντίδα για μείωση της πίεσης στο σημείο της κατάκλισης.Για τον καθαρισμό του έλκους της κατάκλισης, ανεξαρτήτου σταδίου, το διάλυμα που ενδείκνυται είναι ο φυσιολογικός ορός (N/S 0,9%). Για τον έλεγχο της σήψης ενδείκνυται το υπέρτονο διάλυμα N/S 7,5%. Αντενδείκνυται η χρήση του διαλύματος ιωδιούχου ποβιδόνης, αλκοολούχων διαλυμάτων και του διαλύματος υπεροξειδίου του υδρογόνου γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι καταστρέφουν τα τριχοειδή αγγεία του νέο-σχηματιζόμενου κοκκιώδους ιστού, εμποδίζουν τη σύνθεση του κολλαγόνου και κατά συνέπεια καθυστερούν τη διεργασία της επούλωσης.Η επιλογή του κατάλληλου επιθέματος γίνεται με βάση το στάδιο της κατάκλισης, την ένταση της εκροής του τραύματος και των χαρακτηριστικών των διαφόρων επιθεμάτων. Η διατήρηση υγρού περιβάλλοντος είναι:

Στρατηγικές θεραπείας κατακλίσεων της EPUAP
·      Εκτίμηση της κατάκλισης·      Καθαρισμός του τραύματος και απομάκρυνση των νεκρωμένων ιστών·      Χρησιμοποίηση του κατάλληλου επιθέματος έτσι ώστε να διατηρείται η κατάλληλη υγρασία του τραύματος·      Φροντίδα για μείωση της πίεσης στο σημείο της κατάκλισης

Α) Συντηρητική:
Βασίζεται στην πρόληψη και επιτυγχάνεται με:
1) Τη φροντίδα και τη συντήρηση της γενικής φυσικής και διανοητικής κατάστασης του ασθενούς.
2) Τη φροντίδα και την συντήρηση καλής κατάστασης του δέρματος.
3) Την αντιμετώπιση της ακράτειας.
4) Την καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών (συστηματικών ή τοπικών).
5) Την διατήρηση καλής θρεπτικής κατάστασης του ασθενούς.
6) Την ρύθμιση και την διόρθωση συνυπαρχόντων παθήσεων (Αναιμία, διαβήτη… κλπ.).
7) Φυσικοθεραπεία όταν χρειάζεται.
8) Τον χειρουργικό καθαρισμό των μαλακών μορίων και την αφαίρεση των νεκρωμάτων. Σε ορισμένα περιστατικά γίνεται και αφαίρεση των οστικών προεξοχών.9) Την χρήση τοπικών υλικών (επιθέματα) όταν χρειάζεται.
10) Φωτοδυναμική θεραπεία

Β) Χειρουργική αποκατάσταση:

Ενδείξεις της χειρουργικής αποκατάστασης.

1) Αποτυχία της συντηρητικής θεραπείας.
2) Μεγάλη κατάκλιση με αδυναμία επούλωσης σε εύλογο χρονικό διάστημα.
3) Κατάκλιση 3ου ή 4ου σταδίου.
4) Εξέλκωση με κακοήθη εξαλλαγή.
5) Ασθενείς με καλή φυσική και διανοητική κατάσταση.

Οι στόχοι της χειρουργικής αποκατάστασης είναι:
1. σύγκλιση του χειρουργικού τραύματος
2. Ελάττωση απώλειας υγρών και πρωτεϊνών από το έλκος
3. Πρόληψη της εξάπλωσης της φλεγμονή
4. Διευκόλυνση στην φροντίδα του ασθενούς
5. Συντόμευση του χρόνου θεραπείας και ελάττωση των
εξόδων νοσηλείας

Οι βασικές αρχές της χειρουργικής αποκατάστασης είναι:
1) Πλήρης αφαίρεση του έλκους, του ουλώδους ιστού και των αποτιτανώσεων των μαλακών μορίων.
2) Αφαίρεση της οστικής προεξοχής.
3) Σωστή κάλυψη των οστέινων προεξοχών με υγιές μύες.
4) Σωστός σχεδιασμός κρημνών με καλή αιμάτωση. Η αποκατάσταση γίνεται με την χρήση κρημνών. Οι κρημνοί που θα χρησιμοποιούνται είναι δερματικοί, δερμοπεριτονιακοί και μυοδερματικοί. Η επιλογή του κρημνού εξαρτάται από τη θέση της κατάκλισης.
Γίνεται ευρύς χειρουργικός καθαρισμός με αφαίρεση όλων των νεκρωμάτων και κατά περίπτωση τμήματος της οστικής προεξοχής και κάλυψη της περιοχής με υγιή ιστό αποτελούν την ενδεικνυόμενη λύση. Υπάρχει μία ποικιλία επιλογών ανάλογα με την ανατομική θέση της κατάκλισης. Συνήθως χρησιμοποιούνται περιτονιοδερματικοί ή μυοδερματικοί κρημνοί (κρημνός του γλουτιαίου μυός, του οπίσθιου μηριαίου, του τείνοντος την πλατεία περιτονία, του ισχνού προσαγωγού κτλ.) Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο μεταφερόμενος ιστός να έχει άριστη αιμάτωση, ώστε να βοηθήσει στην επούλωση τού έλκους. Η καθήλωση τού ασθενούς σε θέση ώστε να μην πιέζεται η περιοχή αποκατάστασης για τις πρώτες 10-20 μετεγχειρητικές ημέρες, είναι απαραίτητη.

Φωτοδυναμική Θεραπεία

Η φωτοδυναμική θεραπεία έχει πολλές εφαρμογές στην ιατρική και κυρίως στην δερματολογία. Αρχικά η μέθοδος, χρησιμοποιήθηκε, με ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα σε καρκινικές βλάβες του δέρματος. Με μία μόνο συνεδρία θεραπεύεται η καρκινική βλάβη και μάλιστα αναπλάθει το δέρμα χωρίς να αφήνει σημάδια. Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε, για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, με πολύ μεγάλη βοήθεια στην ανάπλαση του δέρματος αλλά και στην αντιμετώπιση του πόνου. 

Η μέθοδος της φωτοδυναμικής θεραπείας προσφέρεται στην αντιμετώπιση κατακλίσεων, εξελκώσεων ή τραυμάτων, που πυορροούν, με εξαιρετικά αποτελέσματα. 
Έλκη που δεν έχουν επουλωθεί με συμβατικές μεθόδους, αντιμετωπίζονται με την συσκευή φωτοδυναμικής θεραπείας, q-light, και το ειδικό φίλτρο για την ανάπλαση το wound q-light. 
Η μέθοδος είναι ανώδυνη και αποτελεσματική.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική εκεί που οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει. 
Σε περιπτώσεις που ο ασθενής είναι κλινήρης και παθαίνει συχνά κατάκλιση, υπάρχει το q-light μηχάνημα για χρήση στο σπίτι. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Οι κατακλίσεις αποτελούν ένα μείζον κλινικό πρόβλημα με τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος. Η εμφάνιση των κατακλίσεων αντανακλά την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας υγείας και η συχνότητα των κατακλίσεων χρησιμοποιείται ως δείκτης ποιότητάς της.Η πρόληψη των κατακλίσεων αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για την αντιμετώπισης του προβλήματος. Η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων με γνωστικά αντικείμενα όπως η παθοφυσιολογία και οι παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης των κατακλίσεων, τα εργαλεία αξιολόγησης του κινδύνου και οι εφαρμογές τους, τα μέτρα πρόληψης και τα μέτρα θεραπείας των κατακλίσεων, θεωρούνται απαραίτητα προκειμένου να διαχειριστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα από τους νοσηλευτές και τους επαγγελματίες υγείας.

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2014/01/blog-post_8807.html#ixzz6Lbf1d2yx
ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΑΟΥ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΑΟΥ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΑΙΟΝΤΩΝ.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΙΟΡΔΑΣ ΣΤΙΣ 4-05-2020 ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

«..ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ R-0 ΚΑΙ ΤΟΥ R-T ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ.. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΕΘΑΙΝΕ ΑΠΟ Ή ΜΕ COVID ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΑΠΟ COVID ΑΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΕΕΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ COVID ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠ ΤΟ COVID ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ COVID ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ .. ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΕΕ ..»

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Κου ΤΣΙΟΡΔΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ (ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ;)

ΑΠΟΔΕΙΞΗ: «ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ R-0 ΚΑΙ ΤΟΥ R-T KATI ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

ΕΔΩ ΓΕΝΝΑΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ; ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ: «ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ R-0 ΚΑΙ ΤΟΥ R-T»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Κου ΤΣΙΟΡΔΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΑΟΥ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΑΠΟΔΕΙΞΗ «..ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ.. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΕΘΑΙΝΕ ΑΠΟ Ή ΜΕ COVID ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΑΠΟ COVID ΑΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ.»

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ( ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΛΠ) ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ (ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ) ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ COVIΝT ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ: «ΕΕΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ COVID ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠ ΤΟ COVID ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ COVID ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ .. ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ΕΕ ..»

ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΛΑΣ.

ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΑΙΟΝΤΩΝ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 5-05-2020

https://vasileiadis-dimitrios.blogspot.com/…/covit-covit.ht…

https://dionnh.blogspot.com/2020/05/covit-covit.html

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2020/05/05/kyrioi-eisaggeleis-einai-diaspora-pseydon-eidiseon-anisychia-laoy/
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ…

ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ;;; ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ;;;

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ...
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ…

ΟΧΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ….ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΟ ΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

ΞΕΡΩ…ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ,ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΠΙΕΖΟΥΝ, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ…ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ 800 ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ (ΑΝ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ) ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 5000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ…

ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ 2000 ΕΩΣ 100.000 ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΝ ΔΟΥΝΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ…

ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ , ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙΣ Ή ΟΧΙ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ 150 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ…

ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ;;;  ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ;;;; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;;; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΔΕΡΦΕ…ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ…300 ΕΥΡΩ ΑΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΓΡΙΟΥΛΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ Ή ΝΑ ΞΕΧΟΡΤΑΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΧΟΡΤΑΡΙΑ. ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ …ΑΛΛΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ…

ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ …ΠΩΣ ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟΣ;;;

ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑ;;;

ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ;;;

ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΧΤΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ:

« ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ»

ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ;;; ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ  Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ;;;

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ : ΑΝ ΑΝΟΙΞΩ …ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ;;; ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ;;;; ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟ …ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ …ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ….

ΑΝΤΕ..ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ….

ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ …ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!! ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

σ.σ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΑΟΥ; 

σ.σ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ;;; ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΑΚΟΜΗ..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2020/05/05/perimenontas-to-prasino-fos/
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων  κυκλοφορίας ανακοινώνει την επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από τη Δευτέρα 11  Μαΐου 2020.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία και την αυτοπροστασία των πολιτών, σε συνεργασία με την εταιρεία ολοκλήρωσε την προετοιμασία για την  απολύμανση των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία θα γίνεται καθημερινά,  όπως άλλωστε γινόταν και πριν την προσωρινή άρση λειτουργίας της.

 Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τους προληπτικούς κανονισμούς της Πολιτικής Προστασίας, τόσο οι επιβάτες, όσο και ο οδηγός υποχρεούνται να φορούν μάσκες για την προστασία τους.

Διακόπτονται προσωρινώς τα δρομολόγια  από και προς το Κέντρο Υγειας Ραφήνας, για όσο διάστημα αυτό παραμένει Κέντρο Αναφοράς για τον κορονοϊό.

Η γραμμή σύνδεσης με το Κέντρο Υγείας Ραφήνας θα επανέλθει όταν αλλάξει από το Υπουργείο Υγείας ο χαρακτηρισμός του Κέντρου και θα υπάρξει νεότερη αναλυτική ανακοίνωση κατά την πλήρη αποκατάσταση του συγκεκριμένου δρομολογίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

https://www.rafina-pikermi.gr/sites/default/files/2020.05.04.pdf

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR
Δέσμη μέτρων για τα σχολεία από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου: Δωρεάν μάσκες, αντισηπτικά & θερμόμετρα

ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ:

1.     ΕΠΙΤΟΙΧΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ (ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ)

2.     ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΑΣΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ    

3.     ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΩΝ.

4.     ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΩΝ

5.     ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ

6.     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, υπο την προεδρία του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, συνεδρίασε εκ νέου με βασικό θέμα τη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, την εξειδίκευση και τη συμπλήρωσή τους για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, και ενημερώνει ότι:

1.     ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ (ήδη από το Μάρτιο) των συγκροτημάτων που επίκειται η επαναλειτουργία τους, για τη χρήση και προληπτική απολύμανση μαθητών και καθηγητών. Αντισηπτικά θα υπάρχουν και στην είσοδο κάθε σχολικού συγκροτήματος.

2.     Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου θα διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ (ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ) ΣΕ ΚΑΘΕ  ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ των σχολικών μονάδων που επαναλειτουργούν.

3.     Συνεχίζει κι εντείνει το πρόγραμμα προληπτικών απολυμάνσεων στους σχολικούς χώρους. Ενισχυτικά, τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί ένας ακόμη πλήρης κύκλος προληπτικής απολύμανσης των σχολικών μονάδων

4.     Έχει εξασφαλίσει την πλήρη επάρκεια σε υλικά απολύμανσης και καθαρισμών  κάθε σχολικού συγκροτήματος .

5.     Ολοκληρώνει την προμήθεια σύγχρονων θερμομέτρων για την εξ’ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας τα οποία παραδίδονται στις σχολικές μονάδες.

6.     Έχει  προετοιμάσει  «καμπάνια» ενημέρωσης κυρίως προς τους μαθητές, στα σχολικά συγκροτήματα θα που επαναλειτουργούν κάθε φορά, για τα μέτρα και τους κανόνες προστασίας και αυτοπροστασίας.

7.     Έχει ήδη παραχωρήσει προς χρήση 200 τάμπλετς στις σχολικές μονάδες για την κατά το δυνατόν κάλυψη αναγκών των μαθητών που μετείχαν ή θα συνεχίσουν να μετέχουν στα προγράμματα «τηλε – διδασκαλίας» του Υπουργείου Παιδείας.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσει αυστηρά το πλήρες πρωτόκολλο οδηγιών τόσο από τον ΕΟΔΥ, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, όπως εξειδικεύτηκαν αναλυτικά, η πορεία της θα επανεξετάζεται  καθημερινά, ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συναρμόδιους φορείς, ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ενισχυτικά μέτρα με μοναδικό γνώμονα τη θωράκιση της υγείας των παιδιών μας και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δεν πανικοβαλλόμαστε. Δεν χαλαρώνουμε. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας (ΕΟΔΥ, Υπουργείο Υγείας) , τηρούμε απαρέγκλιτα όλους τους κανόνες ατομικής υγιεινής , δεν αμελούμε το τακτικό πλύσιμο των χεριών μας, κρατάμε τις αποστάσεις και επικοινωνούμε με επιστήμονα υγείας για κάθε σύμπτωμα που ενδεχομένως παρατηρήσουμε.

Μένουμε ασφαλείς!

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR