Βάζουν λουκέτο 100.000 επιχειρήσεις και 1.500 ξενοδοχεία..

Βάζουν λουκέτο 100.000 επιχειρήσεις και 1.500 ξενοδοχεία..
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

image_pdfimage_print

Βάζουν λουκέτο 100.000 επιχειρήσεις και 1.500 ξενοδοχεία..

Τετρακόσιες χιλιάδες νέοι άνεργοι από τον εφιάλτη του κορωνοϊού – Καθιερώνεται ελαστική εργασία 15 ημερών και μείωση αποδοχών κατά 50%

Βάζουν λουκέτο 100.000 επιχειρήσεις και 1.500 ξενοδοχεία
Βάζουν λουκέτο 100.000 επιχειρήσεις και 1.500 ξενοδοχεία

μιλούν για τουλάχιστον τετρακόσιες χιλιάδες ανέργους χωρίς να υπολογίζουν αυτούς που εργάζονταν εποχιακά στον τουρισμό χωρίς ασφάλιση. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ;; ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΕΙΡΟ ΔΙΠΟΛΟ. ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ. ΠΑΝΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ ΥΓΕΙΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

Τετρακόσιες χιλιάδες νέοι άνεργοι από τον εφιάλτη του κορωνοϊού – Καθιερώνεται ελαστική εργασία 15 ημερών και μείωση αποδοχών κατά 50%

Εφιαλτικές είναι οι συνέπειες του κορωνοϊού στην εύθραυστη ελληνική οικονομία.

Εκατό χιλιάδες επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο ενώ 1.500 ξενοδοχεία δεν πρόκειται να ανοίξουν στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Η ανεργία να εκτιναχθεί στα ύψη και οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με το λεγόμενο καλό σενάριο, μιλούν για 680 χιλιάδες ανέργους με τους παράγοντες της αγοράς να εμφανίζονται απαισιόδοξοι, αφού μιλούν για τουλάχιστον 680 χιλιάδες ανέργους χωρίς να υπολογίζουν αυτούς που εργάζονταν εποχιακά στον τουρισμό χωρίς ασφάλιση.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι έρχεται εργασιακός μεσαίωνας, αφού οι επιχειρηματίες θα μπορούν να μετατρέπουν τις συμβάσεις των εργαζομένων σε μερική απασχόληση καταβάλλοντας τις μισές αποδοχές.

Η βαριά βιομηχανία και κυρίως οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις και η κλωστοϋφαντουργία αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές δεν πρόκειται να ανοίξουν χωρίς επαρκή ή κρατική βοήθεια και πάγωμα των δανείων.

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η κρίση στον τουρισμό.

1.500 ξενοδοχειακές μονάδες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν για τη φετινή σεζόν αφήνοντας στον δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Με πρόσχημα την κρίση πολλοί επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δραστική μείωση του προσωπικού και στην καθιέρωση ελαστικών μορφών απασχόλησης. ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Χρειάζονται τολμηρά μέτρα

Οι συνέπειες στην οικονομία ΘΑ είναι ολέθριες αν η κυβέρνηση δεν πάρει έγκαιρα τολμηρές πρωτοβουλίες.

Η άμεση χρηματοδότηση των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων και φορολογικών υποχρεώσεων μπορεί να αποτρέψουν τις μαζικές απολύσεις.

Παράγοντες της αγοράς μιλούν για την ανάγκη ριζοσπαστικών ρυθμίσεων όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις και τις οφειλές στο Δημόσιο.

Ένα καθεστώς απεριόριστων δόσεων σε συνδυασμό με τη διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο, μπορεί να αποβεί σωτήριο για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

Αντίστοιχες τολμηρές πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουν και οι τράπεζες για να μπορέσουν να ανασάνουν οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Με δεδομένο ότι η επίδραση της κρίσης στο σύνολο της οικονομίας θα προκαλέσει αναγκαστικά επικίνδυνους κλυδωνισμούς που μπορεί να αφανίσουν βασικούς παραγωγικούς πυλώνες η κυβέρνηση έχει χρέος να ρίξει άφθονο χρήμα στην αγορά.

Σε διαφορετική περίπτωση η κρίση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα δεκαετίες πίσω με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Πηγή: kontranews.gr

ΠΗΓΗ: nafpaktianews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η παραμονή κρατουμένων σε καταστήματα κράτησης υπερπλήρη άρα χωρίς να διασφαλίζεται η ταχθείσα υπό της πολιτείας σωματική απόσταση, οι ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό τόσο για υγιείς όσο όμως και για χρόνια πάσχοντες ή υπέργηρους κρατούμενους δεν συμβαδίζει με τις γενικές κρατικές επιταγές προς διασφάλιση της υγείας μας και μη μετάδοσης του ιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2020/04/30/vazoyn-loyketo-100-000-epicheiriseis-1-500-xenodocheia/


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αρέσει σε %d bloggers: