Υπουργείο Παιδείας: Την άλλη εβδομάδα ξεκινά το πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης για τα Δημοτικά

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης και για τα Δημοτικά, ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας σε ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ευχαριστώντας το εκπαιδευτικό προσωπικό για την εργατικότητα που επέδειξε.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μπήκε σε λειτουργία στις 13 Μαρτίου και σημείωσε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 72.000 ψηφιακές τάξεις με την συμμετοχή περίπου 55.000 εκπαιδευτικών και 1 εκατομμυρίων μαθητών.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης μετέχουν ήδη 166.000 εκπαιδευτικοί και 850.000 μαθητές και τόνισε ότι την πρώτη μέρα λειτουργίας της εκπαιδευτικής τηλεόρασης καταγράφηκε τηλεθέαση 51,2% στις ηλικίες 4 – 14 ετών.

«Ο στόχος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν θα αποκαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία» τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του εξοπλισμού και των δικτύων. Πάντως, αν και ερωτήθηκε από την κυρία Σακοράφα, η Νίκη Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει για το αν θα υπάρξει σχετική επιδότηση για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε οικογένειες με δύο ή περισσότερους μαθητές.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/ypoyrgeio-paideias-xekina-syghronis-ekpaideysis-dimotika
Νέα μέτρα για μετακίνηση και μεταφορά επιβατών – Θα ισχύσουν για 2 μήνες

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης προς αποφυγή της διασποράς και της διάδοσης του κοροναϊού, τα εν λόγω μέτρα έχουν ισχύ έως 31.5.2020 και δύνανται να παραταθούν, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλουν. Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Νέα μέτρα για μετακίνηση και μεταφορά επιβατών - Θα ισχύσουν για 2 μήνες
Νέα μέτρα για μετακίνηση και μεταφορά επιβατών – Θα ισχύσουν για 2 μήνες

Νέα μέτρα για μετακίνηση και μεταφορά επιβατών – Θα ισχύσουν για 2 μήνες

Νέα, συμπληρωματικά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης (όπως ταξί, τρόλεϊ λεωφορεία, πούλμαν κ.λπ.) εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης προς αποφυγή της διασποράς και της διάδοσης του κοροναϊού, τα εν λόγω μέτρα έχουν ισχύ έως 31.5.2020 και δύνανται να παραταθούν, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλουν.

Αναλυτικά προβλέπονται:

  • Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).

  • Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.
  • Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Επίσης, για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Επίσης, με εγκύκλιο του υπουργείου δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους. Η προσωρινή ακινησία που χορηγείται διαρκεί έως τις 31 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2020/04/02/nea-metra-metakinisi-metafora-epivaton-tha-ischysoyn-2/
Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ “Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ”

Συνεχίζουμε και αυτή την εβδομάδα τις κατ’ οίκον προβολές της λέσχης μας, προτείνοντας σας μια εξαιρετική Ιταλική ταινία, που θα βρείτε με ελληνικούς υπότιτλους στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=6jB5bO1Q2jw

Ο Τυχοδιώκτης της Πεντάρας

Κυριολεκτικά «ξεχασμένη» είναι αυτή η μαυρόασπρη ταινία του γίγαντα της ιταλικής κωμωδίας ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΙΤΣΕΛΙ, την οποία έχει γυρίσει ένα χρόνο πριν από το «Ο κλέψας του κλέψαντος» που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Μα το σπουδαιότερο, για μας τουλάχιστον, είναι πως ένα χρόνο μετά εμφανίζεται στις ελληνικές οθόνες μια ταινία που δανείζεται(;), εμπνέεται(;) από αυτήν και την κάνει ένας Έλληνας, ο οποίος θα μπορούσε να θεωρηθεί αντάξιος ή ισάξιος του Μονιτσέλι. Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ κι είναι το «Η ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ» που όλοι γνωρίζουμε. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε τη «μαμή» κι όχι τον «Medico», οι Ιταλοί ξέρουν τον δικό τους κι αγνοούν τη δικιά μας..

Στην ιταλική ταινία, που είναι και το κέντρο του ενδιαφέροντος μας, «μαμή» είναι ο ΒΙΤΟΡΙΟ ΝΤΕ ΣΙΚΑ,ο μεγάλος Βιτόριο Ντε Σίκα όπου εδώ συμμετέχει ως ηθοποιός κι όχι ως σκηνοθέτης. Μόνο που δεν είναι «μαμή», όπως τη μετέτρεψε ευφυώς ο Σακελλάριος για την ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ αλλά ένας «μάγος», που δεν ήρθε φυσικά από το πουθενά, είναι γέννημα θρέμμα της περιοχής κι είναι αυτός που σε όλα απαντά, γιατρεύει πόνoυς , σωματικούς και ψυχικούς, πότε με το λόγο, πότε με το βοτάνι και τον αγαπά όλο το αναλφάβητο κεφαλοχώρι, Ο γιατρός, εδώ είναι ο ΜΑΡΤΣΕΛΟ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΙ. Νεαρός γιατρός που θέλει να βοηθήσει, έρχεται με εντολή του υπουργείου να ανοίξει ιατρείο στο κεφαλοχώρι και καταρχάς να εμβολιάσει τους κατοίκους που αγνοούν τις έννοιες αλλά και τα ονόματα των ασθενειών αφού για όλα υπάρχει ο «μάγος».

. Μεγάλο σενάριο διότι στην ταινία υπάρχει εκπληκτική παράλληλη πλοκή κι η παράλληλη πλοκή δεν είναι μία, δεν είναι καν δύο αλλά ούτε και τρεις. Είτε με σύντομους είτε με μεγαλύτερης διάρκειας ρόλους ξεδιπλώνονται χαρακτήρες οι οποίοι κουβαλούν κι ένα κοινωνικό πρόβλημα της Ιταλίας κι οποίοι εξαρτώνται αλλά κι εντάσσονται σε αυτή τη διαμάχη, μεταξύ μάγου και γιατρού. Και φυσικά, ως χαρακτηριστικό του ιταλικού κινηματογράφου που συνηθίζει την κοινωνική αναφορά σε όλες του τις ταινίες ακόμα και στις πιο αγοραίες, η ταινία προβάλει το κοινωνικό αλλά μέσα από αυτό προβάλει τους ανθρώπους. Κι οι άνθρωποι είναι ολοζώντανοι, οι χαρακτήρες του σεναρίου είναι άνθρωποι ολοκληρωμένοι με δική τους ζωή και τα κωμικά τους έχουν όλα κοινωνική διάσταση.

Απόδειξη το φινάλε, όπου η κάθαρση φυσικά έρχεται με την ήττα του μάγου αλλά με μια ήττα τόσο ανθρωπιστική . Ο ηττημένος μάγος, απέναντι στη νίκη της επιστήμης, μπορεί να εγκαταλείπει το μέρος στο οποίο δεν έχει πια λόγο ύπαρξης, όμως, η ανθρωπιστική διάθεση της ταινίας δεν τον αφήνει έτσι: Του αναγνωρίζει, μέσα από ευφυώς γραμμένες σύντομες σκηνές ή ατάκες, όλο αυτό που εκπροσώπησε για τον κόσμο εκείνο, πριν εισβάλλει η επιστήμη για να πει το δικό της λόγο και να σώσει. Μπορεί να ήταν ένας κομπογιαννίτης αλλά ήταν δίπλα στους ανθρώπους. Κι αυτό κάνει την ταινία τόσο μα τόσο ΙΤΑΛΙΚΗ !!!!!!!

Καλή θέαση και ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Να είστε όλοι καλά

Πηγές δημοσίευσης
Mario Cavali. Ιστορία του Ιταλικού κινηματογράφου.
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης Ο Ιταλός μπαμπάς της κυράς μας της μαμής.

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR
Με τρία “κλικ” όλες οι ειδοποιήσεις του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στο κινητό σου!

ΘΕΜΑ:  «ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ»

«ΜΕ ΤΡΙΑ (3) ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΌ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, σταθερά προσηλωμένος στις αρχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, προχωρά σε ένα ακόμα βήμα για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και ειδοποίηση των πολιτών σε κάθε περίσταση που κρίνεται αναγκαία.

Από σήμερα διατίθεται εντελώς δωρεάν προς όλους η εφαρμογή Gi-Polis,  (από το App Store για iOS ή το Google Play για Android ) για όλα τα έξυπνα κινητά και tablet, μέσω της οποίας οι πολίτες μας μπορούν να λαμβάνουν άμεσα μηνύματα, ενημερώσεις και έκτακτες  ειδοποιήσεις (push notifications) από τις υπηρεσίες του Δήμου, για κάθε θέμα και κυρίως για έκτακτες ανάγκες προειδοποίησης ή ενημέρωσης.

Τα βήματα που μπορεί ο κάθε πολίτης να ακολουθήσει για να μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα και τις έκτακτες ειδοποιήσεις είναι απλά και είναι τα εξής:

Α. Για κινητά Android μπαίνουμε στο GOOGLE PLAY (PLAY STORE).  

 Πληκτρολογούμε στην αναζήτηση Gi-Polis  

«Κλικάρουμε» την εφαρμογή εδώ και πατάμε εγκατάσταση:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geoinformaticspcc.gipolis.android&hl=el

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή ζητάμε «Άνοιγμα» και από τις ρυθμίσεις (το κάτω δεξιά «γραναζι» ) επιλέγουμε το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου από το πεδίο «Επιλέξτε Δήμους». Πατάμε «Αποθήκευση» και πλέον μπορείτε να λαμβάνετε κάθε έκτακτη ενημέρωση, ειδοποίηση από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τους χρήστες συσκευών iOS  μές του App Store

ΣΣ:

·       Στα συνημμένα θα βρείτε τη φωτογραφική αλληλουχία για την ευκολότερη κατανόηση της εγκατάστασης και σε υψηλή ανάλυση και σε pdf

·       Βίντεο που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τα πολύ απλα βήματα για την εγκατάσταση της εφαρμογής. Χρειάζονται λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα για την εγκατάσταση, σύνδεση και λειτουργία του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης κι ενημέρωσης.

ΤΑ 4 ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR