Πρώτες στη διαφθορά η αστυνομία και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», βελτιωμένη κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς του 2017 ήταν η θέση της Ελλάδας. Ωστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς αφορούν τις αστυνομικές αρχές. Η έκθεση κάνει λόγο και για περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών. Στις συνολικά 201 τέτοιες περιπτώσεις από το 2009 μέχρι το 2017, οι 65 αφορούν αδικήματα σε βάρος ημεδαπών και οι 136 σε βάρος αλλοδαπών. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών και πληροφοριών για διαφθορά ήταν και για τον τομέα της δικαιοσύνης (246 από σύνολο 459).

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα από την 69η θέση που κατείχε το 2016, κατατάχθηκε στην 59η θέση για το 2017 επί συνόλου 168 χωρών, όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2017. Η εν λόγω μείωση αφορά την ύφεση του αριθμού των καταγγελιών (-8,5%) για περιπτώσεις διαφθοράς, αλλά και τη μείωση των δικογραφιών των Εσωτερικών Υποθέσεων (-15%). Επιπλέον, μειώθηκε και ο αριθμός των προσώπων που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία (-44%). 

Η έκθεση, ωστόσο, αναφέρει ότι «η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σήμερα τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της και η αιτία για την κατάσταση αυτή βρίσκεται κυρίως στην εκτεταμένη διαφθορά σε μια σειρά τομέων της». Τα στοιχεία αναφέρουν ότι από το 2014 παρατειρείται μεγάλη άνοδος στις καταγγελίες περί διαφθοράς.

 Τη μερίδα του λέοντος στις καταγγελίες εις βάρος δημοσίων λειτουργών έχει το αστυνομικό προσωπικό (αστυνομικοί όλων των βαθμών και ειδικοί φρουροί), καθώς από τις 1.126 καταγγελίες, οι 703 (62%) αφορούσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι υπόλοιπες 244 (ποσοστό 22%) αναφέρονταν σε καταγγελίες κατά δημοσίων υπαλλήλων, 99 (9%) αφορούσαν ιδιώτες και 80 (ποσοστό 7%) αφορούσαν καταγγελίες/πληροφορίες για εγκλήματα στα οποία συμμετέχουν αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι. 

Για το δημόσιο τομέα γενικότερα, ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών και πληροφοριών για διαφθορά ήταν για τον τομέα της δικαιοσύνης (246 από σύνολο 459) και ακολουθούν οι υπηρεσίες ΟΤΑ (54), νοσοκομεία (33), υπουργεία (28), δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί (21), οικονομικές υπηρεσίες (17), Περιφέρειες (15), πυροσβεστική (9), στρατιωτικές υπηρεσίες (8), λιμενικό και εκπαιδευτικά ιδρύματα (από 7), τελωνειακές υπηρεσίες (5), ασφαλιστικά ταμεία (3), προξενικές αρχές και Βουλή (από 1), και άλλοι οργανισμοί (4).

 Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων χειρίστηκε το 2017, 473 δικογραφίες, εκ των οποίων οι 284 αφορούσαν αστυνομικό προσωπικό. Σε περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν το 2017 συνολικά 73 άτομα, από τα οποία οι 20 ήταν αστυνομικοί, οι 3 ειδικοί φρουροί, οι 19 δημόσιοι υπάλληλοι και οι 31 ιδιώτες. 

Επιπροσθέτως, η έκθεση κάνει λόγο και για περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών. Στις συνολικά 201 τέτοιες περιπτώσεις από το 2009 μέχρι το 2017, οι 65 αφορούν αδικήματα σε βάρος ημεδαπών και οι 136 σε βάρος αλλοδαπών. Για τις περιπτώσεις των βασανιστηρίων, οι Εσωτερικές Υποθέσεις χειρίστηκαν 55 (39 σε βάρος αλλοδαπών και 16 σε βάρος ημεδαπών) το ίδιο διάστημα. Τέλος,  ασκήθηκαν συνολικά 164 ποινικές διώξεις για τις υποθέσεις που αφορούσαν ακραία αστυνομική συμπεριφορά αυτά τα 8 χρόνια. 

«Η διαφθορά είναι ένα παγκόσμιο και πολυδιάστατο φαινόμενο το οποίο συναντάται σε όλες τις εποχές και σε όλα τα κράτη, ανεπτυγμένα και υπανάπτυκτα»ενώ «σε ακραίες περιπτώσεις, η διαφθορά υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες» καταλήγει η έκθεση.

ΠΗΓΗ:https://thepressproject.gr/protoi-sti-diafthora-i-astunomia-kai-i-dikaiosuni-stin-ellada/?fbclid=IwAR1s4oG2SYi6qpifM1TeOZGnlpdD9GqSQ-BuYTL8MaYHQSMG6a2bQHuQLGU#.XjrvbezPwOr.facebook
Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ….ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 08/02/2020

Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ….

Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ....
Η ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ….

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1832036373599183/?type=3&theater
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 08/02/2020

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1832244503578370/?type=3&theater
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download


ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR
Τι είναι ο λοιμωξιολόγος και τι η λοιμωξιολογία; Σε ποιες παθήσεις επεμβαίνει; Μονάδες Λοιμώξεων

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Η Λοιμωξιολογία αποτελεί επίσημη και αναγνωρισμένη εξειδίκευση της Παθολογίας και της Παιδιατρικής. 

Οι περισσότερες κοινές λοιμώξεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία από τον προσωπικό σας ιατρό . Ωστόσο ο γιατρός σας, μπορεί χρειαστεί να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό όταν

• μια λοίμωξη είναι δύσκολο να εντοπιστεί
• μια λοίμωξη συνοδεύεται από υψηλό πυρετό και δεν ανταποκρίνεται σε κοινά αντιβιοτικά
• μια λοίμωξη εμφανίζεται σε ασθενή με χρόνια υποκείμενα νοσήματα
• η πρόληψη και η θεραπεία των λοιμώξεων αποτελεί μέρος της συνολικής φροντίδας του ασθενούς όπως στους ασθενείς με υποκείμενη ανοσοκαταστολή που υποφέρουν συχνά από υποτροπιάζουσες λοιμώξεις ή λοιμώξεις από ειδικά παθογόνα
• ένα υγιές άτομο σχεδιάζει να ταξιδέψει σε μια ξένη χώρα ή σε μια τοποθεσία όπου ο κίνδυνος μόλυνσης από ειδικά και μη ειδικά λοιμώδη νοσήματα είναι μεγάλος
• μια λοίμωξη εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της κύησης

Λοιμώξεις χαρακτηρίζονται τα νοσήματα που προκαλούνται από μικροοργανισμούς όπως μικρόβια, ιούς, μύκητες, πρωτόζωα και παράσιτα. Κάποια από αυτά τα παθογόνα μεταδίδονται στον άνθρωπο από το περιβάλλον, από ζώα ή από άλλους ανθρώπους και κάποια προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή εφόσον υπάρχουν συνθήκες ή άλλα νοσήματα που ευνοούν την πρόκληση λοίμωξης. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις τα νοσήματα μπορεί να μεταδίδονται σε άλλους ανθρώπους και απαιτούν την εφαρμογή μέτρων πρόληψης της διασποράς τους και σε κάποιες όχι.

O Λοιμωξιολόγος έχει την επιστημονική γνώση πρόληψης, διάγνωσης και κατά περίσταση θεραπείας περιστατικών, τα οποία αν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή, μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή.

Στο ευρύ φάσμα της Λοιμωξιολογίας περιλαμβάνονται και οι ενδονοσοκομειακές  λοιμώξεις, που εμφανίζονται σε νοσηλευόμενους ασθενείς, αιματολογικούς και ουδετεροπενικούς ασθενείς, σε ασθενείς με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων κ.α, αλλά και λοιμώξεις που εμφανίζονται σε ταξιδιώτες (ταξιδιωτική ιατρική), στους οποίους πραγματοποιούνται προληπτικοί εμβολιασμοί και μέτρα ανάλογα με τη χώρα προορισμού τους. 

Ενδεικτικά, λοιμώξεις που απαιτούν παρακολούθηση από Ειδικό Λοιμωξιολόγο είναι:

• Αναπνευστικού συστήματος (Κοινό κρυολόγημα, Οξεία φαρυγγίτιδα και αμυγδαλίτιδα, Ωτίτιδα, Παραρρινοκολπίτιδα, Βρογχίτιδα, Πνευμονία)
• Ουροποιητικού συστήματος (Ουρηθρίτιδα, Κυστίτιδα, Προστατίτιδα, Πυελονεφρίτιδα)
• Γεννητικού συστήματος (επιδιδυμίτιδα, ορχίτιδα, κολπίτιδα, σαλπιγγίτιδα, ενδομητρίτιδα)
• Κεντρικού νευρικού συστήματος (μηνιγγίτδα, εγκεφαλίτιδα, εγκεφαλικό απόστημα)
• Δέρματος και μαλακών μορίων (ερυσίπελας, κυτταρίτιδα, θρομβοφλεβίτιδα, νεκρωτικές φλεγμονές, λοιμώξεις από δήγματα ζώων, πυώδης ιδραδενίτιδα)
• Οστών και αρθρώσεων (σηπτική αρθρίτιδα, οστεομυελίτιδες ή αρθρίτιδες με ή χωρίς ορθοπαιδική πρόθεση, σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη κλπ)
• Γαστρεντερικού συστήματος (γαστρεντερίτιδα, οισοφαγίτιδα)
• Ενδοκοιλιακές χειρουργικές λοιμώξεις (χολοκυστίτιδα, χολαγγειίτιδα, περιτονίτιδα, εκκολπωματίτιδα, ενδοκοιλιακά αποστήματα, παγκρεατίτιδα)
• Λοιμώξεις καρδιαγγειακού συστήματος (ενδοκαρδίτιδα, λοιμώξεις εμφυτευομένων καρδιακών συσκευών και αγγειακών μοσχευμάτων, λοιμώξεις κεντρικών φλεβικών καθετήρων).
• Λοιμώξεις ενδαγγειακών προθέσεων (καρδιακών βαλβίδων ή αγγειακών μοσχευμάτων),
• Μετεγχειρητικές λοιμώξεις,
• Λοιμώξεις σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς (μεταμοσχευμένοι, χρόνια λήψη κορτικοειδών, θεραπεία με βιολογικούς παράγοντες κλπ),
• Λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις:

Αντιμετώπιση λοιμώξεων που εμφανίζονται σε νοσηλευόμενους ασθενείς, αιματολογικούς και ουδετεροπενικούς ασθενείς, σε ασθενείς με μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού των οστών καθώς και χειρουργικές λοιμώξεις και λοιμώξεις που σχετίζονται με ξένα σώματα.

Ειδικές Λοιμώξεις:
Φυματίωση, Βρουκέλλωση, Εχινοκοκκίαση, Λεϊσμανίαση, παρασιτικές λοιμώξεις, ΗΙV λοίμωξη και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και ιογενείς (Γρίπη, Λοιμώδης μονοπυρήνωση κ.α) και μυκητιακές λοιμώξεις.
Λοιμώξεις Ταξιδιωτών:
Λοιμώξεις που εμφανίζονται σε ταξιδιώτες, προληπτικοί εμβολιασμοί και μέτρα ανάλογα με τη χώρα προορισμού.

Έλεγχος Νοσοκομειακών λοιμώξεων:
Καταγραφή, επιτήρηση και μελέτη της επιδημιολογίας των Νοσοκομειακών λοιμώξεων καθώς και λήψη μέτρων πρόληψης και περιορισμού της διασποράς λοιμώξεων στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Ορθή πολιτική χρήσης αντιβιοτικών και βασικές αρχές αντιμικροβιακής χημειοθεραπεία.

Εμβολιασμοί:
Ενημέρωση, πρόληψη και εμβολιασμός ενηλίκων έναντι των λοιμωδών νοσημάτων.

Επίσης απαραίτητη είναι η εξέταση από λοιμωξιολόγο σε:
• Ασθενείς με παρατεινόμενο ή υποτροπιάζοντα πυρετό,
• Άτομα που πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες όπου απαιτείται πρόληψη για μεταδιδόμενα νοσήματα (προφύλαξη για ελονοσία, εμβόλια κλπ) ή επιστρέφουν με προβλήματα υγείας από τέτοιες χώρες.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η εξειδικευμένη εκπαίδευση και τα ειδικά διαγνωστικά εργαλεία του Λοιμωξιολόγου μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την αιτία της ασθένειας και να κατευθύνουν εσάς και τον προσωπικό σας ιατρό στην καλύτερη προσέγγιση της θεραπείας.

Μονάδες Λοιμώξεων 

1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ “Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ “Ε.Ε.Σ.”

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”

5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΑΤΤΙΚΟΝ”

6. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

7. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ “ΛΑΪΚΟ”

8. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡ. & ΔΕΡΜ. ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ”

9. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ”

10. Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Πρώην 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ)

11. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

12. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΤΖΑΝΕΙΟ”

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΑΧΕΠΑ”

ΠΑΤΡΑ 14. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 15. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 16. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 

ΡΟΔΟΣ 17. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2016/11/infectious-disease-specialist.html#ixzz6DMr6tGRS
Αντιστράτηγος Ηλιόπουλος: «Οι ΜΚΟ έχουν υπόγεια διασύνδεση με διακινητές-Δεν έδιναν στοιχεία στο κράτος»

Αντιστράτηγος Ηλιόπουλος: «Οι ΜΚΟ έχουν υπόγεια διασύνδεση με διακινητές-Δεν έδιναν στοιχεία στο κράτος»

Την καταγγελία ότι υπάρχει υπόγεια διασύνδεση μεταξύ ΜΚΟ που λειτουργούν στα νησιά και διακινητών έκανε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο Αντιστράτηγος ε.α – Πρώην διευθυντής της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος.

Η κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό μας ξεφτιλίζει σαν χώρα, είπε χαρακτηριστικά ο Αντιστράτηγος. Άφησε ευθείες υπόνοιες ότι ενώ η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί την μεταναστευτική κρίση κάποιοι έξω και μέσα από τη χώρα θέλουν να επικρατεί αυτό το μπάχαλο.«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ΜΚΟ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλές ΜΚΟ που δεν είναι δηλωμένες και δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνουν. Με τις ΜΚΟ είναι ένα ευρύτερο πρόβλημα γιατί και αυτές που είναι εταίροι της Ε.Ε και χρηματοδοτούνται από εκεί, δεν έχουμε – τουλάχιστον δεν τα είχα εγώ όταν τα είχα ζητήσει- τα μνημόνια να δούμε τι ακριβώς κάνουν μέσα στις δομές μας, τι υποστηρίζουν, τι έργα κάνουν για να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Τόνισε επίσης ότι , «η “Ε.Ε”? έκανε κατευθείαν επαφή μαζί τους, τους χρηματοδότησε και τους είπε τι ακριβώς θα κάνουν. Οι ΜΚΟ λειτουργούσαν στις δομές χωρίς να ξέρουμε τι κάνουν. ΤΥΧΑΙΟ;;;

Ζήτησα από τις ίδιες τις ΜΚΟ να μου δώσουν τα στοιχεία, ποια είναι τα μνημόνια συνεργασίας με την Ε.Ε αλλά δεν μου έδωσαν καμία απάντηση».

«Οι άλλες ΜΚΟ που δεν είναι δηλωμένες και λειτουργούν κάτω στα νησιά, είναι ένα πράγμα που δεν συνάδει σε μία ευρωπαϊκή και ευνομούμενη χώρα.

 Στα νησιά γίνεται ένα απίστευτο πανηγύρι διάθεσης χρημάτων που δεν ξέρουμε από που προέρχεται, σε τι διατίθενται, τι ακριβώς κάνουν.

 Έξω από το ΚΥΤ στη Μόρια ήταν 15-20 ΜΚΟ, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη γιατί κανείς δεν μου έδινε στοιχεία. Ούτε το υπουργείο είχε κάτι, δεν ήξερα πως βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι εκεί.

Επειδή είναι πάρα πολλά τα χρήματα που διακινούνται στην περιοχή της Μυτιλήνης, έχουν βρει υπόγειες διαδρομές και λειτουργούν όλα αυτά τα συστήματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι υπήρχε υπόγεια διασύνδεση μεταξύ ΜΚΟ και διακινητών. Όπως είπε ο κ. Ηλιόπουλος, «είμαι σίγουρος, είχαν συλλάβει άτομα τα οποία έκαναν τη διακίνηση των ανθρώπων. Παίρναμε 100 άτομα από τη Μυτιλήνη να τα φέρουμε στην ενδοχώρα για λόγους ασφαλείας και το ίδιο βράδυ έφταναν 100 από την Τουρκία, συνέχεια γίνεται αυτό το πράγμα. Πάντα ο αριθμός ήταν σταθερός».

O αντιστράτηγος ε.α. Ηλιόπουλος διαχειρίστηκε τις προσφυγικές ροές καθώς διηύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου).

Σε συνέντευξη του που προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, είχε αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων τόσο από τον κρατικό μηχανισμό που εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ και άλλων φορέων, όσο και από ΜΚΟ οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά τις καταγγελίες, ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για όσα ψευδώς αναφέρει». Μάλιστα, προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή enikos.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2020/02/06/oi-mko-echoyn-ypogeia-diasyndesi-diakinites/
Μεσίτης από Θεσσαλονίκη: «για κάθε αγγελία που ανεβάζουμε, έρχονται ΜΚΟ και προσφέρουν τα διπλά λεφτά!»

Μεσίτης από Θεσσαλονίκη: «για κάθε αγγελία που ανεβάζουμε, έρχονται ΜΚΟ και προσφέρουν τα διπλά λεφτά!»

«Η κατάσταση πλέον έχει γίνει τραγική με το που ανεβάζουμε κάτι στο ίντερνετ, με
αποτέλεσμα να σου λένε “κοίταξε να δεις, εσύ το έχεις 300 ευρώ, θα το νοικιάσουμε 500 ευρώ, αλλά θα βάλουμε 8 άτομα, και πες του 5 κατοστάρικα του ιδιοκτήτη, έστω 6”.  Αναρωτιέμαι όλα αυτά τα χρήματα ποιός τα διαθέτει και έχουν αποθρασυνθεί όλοι αυτοί,
που ασχολούνται με τις ΜΚΟ» αποκαλύπτει ο μεσίτης Βασίλης Κοντέλης στον FOCUS FM και συνεχίζει:«Πες στον ιδιοκτήτη δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα, να μπούμε στο σπίτι.

Τεράστιο είναι το ποσοστό ακινήτων, που έχουν ενοικιαστεί στη Θεσσαλονίκη μέσω ΜΚΟ και σε σπίτια, που δεν πάει το μυαλό σου, φοιτητικά, πλήρως επιπλωμένα. Σε παίρνουν 15 ΜΚΟ και κάνουν «δημοπρασία» ποιός θα το πρωτοπάρει. […] Πλέον παίρνουν και για σπίτια που πωλούνται. Αν δεν μπορεί να πουληθεί ένα σπίτι, ακόμη και αν είναι ρημάδι, λένε θα το νοικιάσουμε με 600-700 ευρώ», συμπλήρωσε ο κ.Κοντέλης. Σε κάποιες περιπτώσεις ανταποκρίνονται οι ιδιοκτήτες, αναφέρει ο κ. Κοντέληςσχολιάζοντας πως είναι απίστευτα τα χρήματα που διακινούνται.

Ακούστε ολόκληρη τη συνομιλία του κ.Κοντέλη στον FOCUS FM, εδώ:

Print Friendly, PDF & Email

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2020/02/06/mesitis-thessaloniki-gia-aggelia-poy-anevazoyme-erchontai-mko/
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΤ- ΜΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Σχέδιο γενικής εξέγερσης των παράνομων μεταναστών σημειώθηκαν επεισόδια ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΡΟΣ ΜΑΧΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΤ- ΜΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ Σχέδιο γενικής εξέγερσης των παράνομων μεταναστών σημειώθηκαν επεισόδια ΒΙΝΤΕΟ

Σχέδιο γενικής εξέγερσης των παράνομων μεταναστών θυμίζουν οι συνεχείς εστίες έντασης σε νησιά του βορειονανατολικού Αιγαίου.Αυτή τη φορά επιλέχθηκε η Λέρος όπου σημειώθηκαν επεισόδια έγιναν πριν από λίγη ώρα στον αύλειο χώρο του ψυχιατρικού νοσοκομείου Λέρου, όπου διαμένουν πάνω από 4.000 παράνομοι μετανάστες.Περίπου 250 άτομα που μένουν στο ΚΕΦΑ διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαμονής και επιχείρησαν να προσεγγίσουν τους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου.Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, για πολλή ώρα έκλεισε η κεντρική πόρτα, προκλήθηκε ένταση με εκπροσώπους των ΜΚΟ, ενώ εργαζόμενοι στο νοσοκομείο προσπάθησαν να υπερασπιστούν τις αποθήκες, που το τελευταίο διάστημα έγιναν στόχος αλλοδαπών πλιατσικολόγων.Τα επεισόδια έληξαν λόγω της ισχυρής βροχής και μέχρι και αυτή την ώρα στο προαύλιο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Σημειώνεται πως πριν από δύο ημέρες αλλοδαποί καταλήστεψαν το νοσοκομείο του νησιού από αναπηρικά καρότσια, πλυντήρια και ψυγεία μέχρι καρδιογράφους, υπερηχογράφους και χειρουργικά ψαλίδια!

Υποκινούμενη διαδήλωση στη Λέρο με πρόφαση τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, βάση της συμφωνίας του 2016.

Κάποιοι προσπαθούν κατ’εντολήν τρίτων να διαχύσουν την αναταραχή και το χάος σε ολόκληρη την χώρα.

Δε χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για το ποιος θα προσπαθήσει να επωφεληθεί.

https://twitter.com/i/status/1225112731742801924

Print Friendly, PDF & Email

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2020/02/06/leros-maches-soma-soma-metaxy-mat-mko-allodapon/