Βάλτε και μπούργκα (για να μη τους προσβάλλετε…)

Όταν πριν μερικούς μήνες κάποιος «Σύλλογος Αθέων» είχε οργανώνει δημόσια συμπόσιο κρεατοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή από τους δρόμους όπου θα πέρναγε η περιφορά του Επιταφίου, κανένας από όλους αυτούς που «ενοχλήθηκαν» και “ευαισθητοποιήθηκαν” τώρα, υπέρ των μουσουλμάνων λάθρο, δεν είχε εκφράσει τότε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ «ενόχληση»!

Ποτέ δεν «έλαμψε» τόσο η υποκρισία της πολιτικής ορθότητας και των εγχωρίων «θεραπαινίδων» της.

Βγήκε ένας ΣΥΡΙΖΑιος Βουλευτής – ο Γιαννούλης – και διαμαρτυρήθηκε γιατί κάποιοι πρότειναν, λέει, να οργανωθεί υπαίθριο μπάρμπεκιου με χοιρινά κοψίδια κοντά σε καταυλισμό λαθρομεταναστών.

Μέχρις εδώ άποψή του.

Ύστερα ζήτησε αυτό να θεωρηθεί παράνομο- και υπαινίχθηκε ότι πρέπει να διωχθεί ποινικά.
Ώπα, το πράγμα άρχισε να χοντραίνει.

Ύστερα κάποιοι άλλοι, ακόμα χειρότεροι (Τατσόπουλος), ζήτησαν να απαγορευθεί με επίκληση του… «αντιρατσιστικού» νόμου, λέει!

Διότι αποτελεί «πρόκληση» κατά των θρησκευτικών πεποιθήσεων των λαθρομεταναστών λέει, που είναι «ταλαιπωρημένοι άνθρωποι», λέει…

Ώπα, το πράγμα χόντρυνε πολύ!

Κι ύστερα βουλευτές της ΝΔ χλεύασαν τον παροξυσμό του Γιαννούλη και κάποιων άλλων ΣΥΡΙΖΑίων (ούτε καν όλων).
Κι ύστερα βγήκαν κάτι άλλοι «δικοί μας» και… μάλωσαν τους βουλευτές μας, που απάντησαν στις βλακείες των ΣΥΡΙΖΑίων.
Ώπα, το πράγμα ξέφυγε…

Ναι, ανάμεσα στους τελευταίους που ανέλαβαν να επιβάλλουν την… «ευταξία της πολιτικής ορθότητας» στους «διαφωνούντες» (νεοδημοκράτες και μη) ήταν – ξανά – η Ντόρα.

Πρέπει να το συνηθίσουμε μάλλον στο εξής.

Γιατί όχι; Έχει και την «πλάκα» του.

Όμως είναι σοβαρό, γιατί αποκαλύπτει πια, πολύ περισσότερα απ’ όσα φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού…

Πρώτον δείχνει ανυπόφορη υποκρισία:

Όταν πριν μερικούς μήνες κάποιος «Σύλλογος Αθέων» είχε οργανώνει δημόσια συμπόσιο κρεατοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή από τους δρόμους όπου θα πέρναγε η περιφορά του Επιταφίου, κανένας από όλους αυτούς που «ενοχλήθηκαν» και “ευαισθητοποιήθηκαν” τώρα, υπέρ των μουσουλμάνων λάθρο, δεν είχε εκφράσει τότε την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ «ενόχληση»!

Κανείς…
Δεν είχαν μιλήσει για… «σαδιστική κτηνωδία», δεν είχαν ζητήσει να διωχθεί ποινικά, δεν είχαν ζητήσει να ποινικοποιηθεί στο εξής, δεν είχαν ασχοληθεί καν! Κάποιοι το είχαν βρει και «χαριτωμένο, αν και κάπως extreme»!

Και κάποιοι άλλοι είχαν υπερασπιστεί το δικαίωμα των άθεων να προκαλούν τους Ορθόδοξους που πάνε στον Επιτάφιο Μεγάλη Παρασκευή, τρώγοντας μπροστά τους κρεατικά, τη μεγαλύτερη μέρη νηστείας του Ορθόδοξου εορτολογίου.
Οι ίδιοι άνθρωποι υιοθέτησαν τώρα την ακριβώς αντίθετη στάση:

Τη μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού λαού, προσβάλετέ την ελεύθερα.

Τη μειονότητα των λαθρο-επισκεπτών μας, μη διανοηθείτε να κάνετε κάτι που μπορεί να τους προσβάλει! Είστε κτήνη και φασίστες…

Μααααλιστα!

Άλλο τίποτε;

Αν υπήρχε όργανο μέτρησης της υποκρισίας, θα είχε σπάσει!

Δεύτερον, μέχρι πού είναι διατεθειμένοι (και διατεθειμένες) να φτάσουν, «για να μη προσβάλλουν» τους λαθρο-μουσαφιραίους μας»;

(Οι οποίοι ήλθαν εδώ χωρίς να μας ρωτήσουν, δεν ξέρουμε καν ποιοι είναι, από πού έρχονται, πού πάνε και τι ακριβώς επιδιώκουν; Το μόνο που ξέρουμε πια – όλοι πλην Ντόρας, προφανώς – είναι πως όπως λέει και η κυβέρνηση, ΔΕΝ είναι «πρόσφυγες» πια, στη μεγάλη πλειοψηφία τους)

Αλήθεια ως που θα φτάσει αυτή η φάμπρικα;

Αύριο μπορεί να θεωρείται «προσβλητικό» να κυκλοφορούν οι δικές μας γυναίκες «ακάλυπτες», χωρίς Μπούρκα, Νικάμπ κλπ. – κοντά στις περιοχές που τους έχουν εγκαταστήσει.

Για την ακρίβεια, γι’ αυτούς είναι πολύ πιο «προκλητικό», να βλέπουν ακάλυπτες γυναίκες στο δρόμο, από το να τρώει κάποιος δίπλα τους χοιρινό (που όσοι απ’ αυτούς δεν το τρώνε, είναι γιατί το σιχαίνονται – κι όσοι δεν το σιχαίνονται, το τρώνε, έτσι κι αλλιώς…)

Τι θα γίνει, τώρα;

Θα βάλουμε μπούρκα στις γυναίκες μας, για να μη τους «προκαλούν»;

Επίσης, οι μουσουλμάνοι θεωρούν απολύτως «προκλητικό» κάποιοι από μας να φοράμε χριστιανικά σύμβολα (σταυρούς στο λαιμό τους). Υπάρχουν ήδη κρούσματα που μουσουλμάνοι από τους καταυλισμούς, που πάνε στα Κέντρα Υγείας να τους φροντίσουν οι δικοί μας, απαιτούν από τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες να βγάλουν τους σταυρούς τους!

Τι θα γίνει, τώρα; Θα βγάλουμε και τους σταυρούς από το λαιμό μας, για να «μη τους προκαλούμε»;

Θεωρούν «πρόκληση» και τους σταυρούς που φέρουν οι Εκκλησίες μας στον τρούλο ή στο καμπαναριό! Θα αποκαθηλώσουμε τα Χριστιανικά σύμβολα από το εξωτερικό των ναών μας, για να «μη προκαλούνται» οι λαθρο-εισβολείς;

Μπορεί να θεωρούν πρόκληση και τις καμπάνες που χτυπάνε τις Κυριακές! Θα απαγορεύσουμε να βαράνε οι καμπάνες (όπως συνέβαινε επί Τουρκοκρατίας);

Έχουμε τρελαθεί, εντελώς;

Κάποιος να βρεθεί να κάνει κάτι σοβαρό:

Να τους πει το απλό, που το προβλέπει και η Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους Πρόσφυγες (ήδη από το πρώτο άρθρο):

Ότι όσοι ζητάνε άσυλο από μια χώρα είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της χώρας που τους φιλοξενεί!

Τελεία και παύλα…

Όχι να ζητάνε από τη χώρα αυτή να προσαρμοστεί στους δικούς τους κανόνες!

Έλεος πια…

Κάποιος να τους πει δημόσια, να το καταλάβουν κι αυτοί να το ακούσουν κι οι Έλληνες, να ηρεμήσουν (γιατί έχουν αρχίσει να φρικάρουν με αυτά που βλέπουν κι ακούν):

— Εδώ που ήλθατε, όπως τα βρήκατε! Όχι όπως ξέρατε στις χώρες σας.

Δεν θα αλλάξουμε εμείς. Θα προσαρμοστείτε εσείς!

Όσοι από σας αποφασίσουμε ότι θα μείνετε εδώ.

Αλλιώς, πίσω από εκεί που ήλθατε…

Αυτό λένε ΟΛΕΣ οι χώρες που δέχονται μετανάστες! Όλες χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό πρέπει κάποιος να το ξεκαθαρίσει, επιτέλους. Και στους Έλληνες που αγωνιούν και στους λαθρο-μουσαφιραίους.

Και κάποιος να μαζέψει, παρακαλώ, την κυρία Ντόρα, που ΔΕΝ είχε κανένα πρόβλημα με τη χοντρή πρόκληση που έκαναν ΣΥΡΙΖΑίες με το βλακώδες silly walk στη μαθητική παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ήταν πρόκληση, ο δήμαρχος της περιοχής το κατήγγειλε ως πρόκληση, η Ντόρα «κάλυψε» τις ΣΥΡΙΖΑίες που έκαναν την πρόκληση και… «ανακάλεσε στης τάξη» το δήμαρχο (ο οποίος είχε υποστεί την πρόκληση).

Την ίδια στιγμή η κα Ντόρα κατήγγειλε μετά βδελυγμιας το μπάρμπεκιου με χοιρινό έξω από καταυλισμούς λαθρομεταναστών.

Αλλά δεν είχε εκφράσει καμία «ενόχληση» για την δημόσια κρεατοφαγία ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή μπροστά στην περιφορά του Επιταφίου.

Κάποιος να τη μαζέψει, παρακαλώ…

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τις «παρεμβάσεις» της (με κάποιο υφάκι βέβαια, αλλά ποιος δίνει σημασία;)

Απλώς επισημαίνω ότι, αν θέλει να είναι συνεπής με τις ευαισθησίες που διαλαλεί, να πάρει τις φιλενάδες από το «δρώμενο» του ΣΥΡΙΖΑ και να πάει να επαναλάβει το ίδιο silly walk στις εκδηλώσεις των Αριστερών, όταν τιμάνε τα δικά τους θύματα.

Εκεί να δει… «διάλογο» που θα κάνουν μαζί της!

Ή να πάνε να κάνουν silly walk για να αποδοκιμάσουν- όλα τα «κορίτσια» μαζί – το απολύτως «μιλιταριστικό πνεύμα» των ομάδων κρούσης του ΚΚΕ που φωνάζουν επιθετικά συνθήματα, κραδαίνουν ρόπαλα και περπατάνε ρυθμικά στις διαδηλώσεις εναντίον των ΜΑΤ!

Να δώ την Ντόρα να κάνει silly walk σε τέτοιες συνθήκες, θα είναι όντως εμπειρία ζωής.

Και βέβαια, αν δεν θέλει να «προκαλούμε» τους μουσουλμάνους λάθρο, να το τηρεί και η ίδια: Να πάει να βάλει μπούργκα!

(Να τη δω με μπούργκα, και τι στον κόσμο…)

ΥΓ.1 Και για όσους δεν το γνωρίζουν, όταν πάμε στις μουσουλμανικές χώρες, ιδιαίτερα στη Σαουδαραβία και τα υπόλοιπα Εμιράτα του Κόλπου, εκεί ρητά μας προειδοποιούν από πριν, να ΜΗ φοράμε κανένα χριστιανικό σύμβολο πάνω μας – κυρίως τους ενοχλούν οι σταυροί – και οι γυναίκες μας να είναι «καλυμμένες» όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.
Εκεί όταν πάμε προσαρμοζόμαστε στα δικά τους, γιατί είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι.

Κι εδώ, όταν έρχονται, όσοι έρχονται, υποχρεούνται να προσαρμοστούν στα δικά μας. Για τον ίδιο λόγο.
ΥΓ.2 Και παρεμπιπτόντως, εδώ απαγορεύεται να παντρεύονται τα κορίτσια σε ηλικία 9 ετών, πράγμα όμως που για τους μουσουλμάνους επιτρέπεται.

Και δεν θα το αλλάξουμε, για να μη «προσβάλλονται».

Όπως εδώ τιμωρείτε σκληρά όποιος χτυπάει τη γυναίκα του. Ο ισλαμικός Νόμος το επιτρέπει! Εδώ θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται κι αν το κάνουν θα τους πάρει ο διάολος και δεν πρόκειται να το αλλάξουμε, για να μη «προσβάλλονται».
Όπως εδώ δεν υποχρεώνουμε τα κορίτσια μας να κάνουν κλειτοριδοεκτομή, όπως συμβαίνει σε κάποιες (όχι σε όλες τις) μουσουλμανικές κοινωνίες. Ούτε κι αυτό θα το αλλάξουμε.

Παιδιά κάποιος να βγει και να τα ξεκαθαρίσει όλα αυτά, πριν μας πάρει και μας σηκώσει;

Θανάσης Κ.

ΠΗΓΗ:https://katohika.gr/ellada/valte-kai-mpourgka-gia-na-mi-tous-prosvallete/
ΕΚΤΑΚΤΟ>Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο!

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

H Κραυγή

Το πρόβλημα είναι έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο!

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με μια ομολογία-σοκ κηρύσσει άτυπα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

-Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης. Ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων. Οι γιατροί ή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες αφίξεις κάθε μέρα, χωρίς να μπορούν φυσικά να ανταποκριθούν. Είναι αδύνατο να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο…

Έκκληση προκειμένου οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για την κοινή αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, ιδιαίτερα του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων, απηύθυνε ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας  ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

“Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης”, υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί “δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων”. Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι γιατροί ή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες αφίξεις κάθε μέρα, χωρίς να μπορούν φυσικά να ανταποκριθούν. “Είναι αδύνατο να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο”, επισήμανε ο Έλληνας υπουργός.

Αναφερόμενος στη νέα νομοθεσία που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση για την παροχή διεθνούς προστασίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι αποτελεί “πιστή μεταφορά” της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας με “απόλυτο σεβασμό” στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, τόνισε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αποτελεί “πρόβλημα ή διακύβευμα” μόνο των χωρών της πρώτης γραμμής και χαρακτήρισε “ουτοπία” την πεποίθηση κάποιων χωρών ότι κλείνοντας τα σύνορά τους είναι “ασφαλείς” και δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των μεταναστών.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως δεν είναι ζήτημα “αλληλεγγύης” προς την Ελλάδα αλλά “κανόνων”, που πρέπει να εφαρμόζονται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο ιδιαιτέρως “ευαίσθητο”, όπως υποστήριξε, θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων, οι οποίοι έχουν φτάσει τις 4.000 στην Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε, οι συνθήκες που φιλοξενούνται “δεν τιμούν της Ευρώπη” και γι’ αυτό, εξήγησε, απευθύνθηκε με επιστολή στους ομολόγους του προκειμένου κάθε χώρα να αναλάβει έναν αριθμό εξ’ αυτών. Ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση, επισήμανε, “πλην ελαχίστων, μάλλον ενός”. “Αυτό δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, ούτε κανόνων. Είναι ζήτημα πολιτισμού”, τόνισε.

Ο Έλληνας υπουργός, κλείνοντας την πρωτολογία του, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να συνδράμουν στην προσπάθεια κινητοποίησης όλων των κυβερνήσεων.

ΠΗΓΗ:https://kourdistoportocali.com/news-desk/ektakto-gt-prokeitai-gia-anthropistiki-katastrofi-kai-koinoniko-olethro/
ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”;; ΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ;; ΠΟΣΟ ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ Ε.ΣΥ.;;;

ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΠΟΙΚΟΙ??? ΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ???? ΠΟΣΟ ΕΝΦΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ Ε.ΣΥ.??? ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ.. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙ ΡΕΥΜΑ ΔΕΗ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ “ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ” ΣΤΟΥΣ “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ”… ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ;;; ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ.

Κατάσχεση του πατρικού σπιτιού συνταξιούχου για χρέη 1.400 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ. 

Κατάσχεση του πατρικού σπιτιού συνταξιούχου για χρέη 1.400 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ.  Με δάκρυα στα μάτια το πρωί της Πέμπτης ένας συνταξιούχος από τη Μαγνησία εξήγησε στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την πανθεσσαλική συνταξιουχική διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το δράμα που ζει.

Επιδεικνύοντας στις κάμερες την κατασχετήρια έκθεση περιουσίας, είπε πως χάνει το πατρικό του σπίτι επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα 1.400 ευρώ που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ.«Είναι κατασχετήριο για το σπίτι που είχε γράψει προ δέκα ετών η μητέρα μου στο παιδί μου το οποίο όταν θα γίνει κι αυτό 18 χρονών θα πάει φυλακή γιατί σήμερα χρωστά κι αυτό άλλα 1400 ευρώ κι ας είναι δέκα χρονών…. Όταν θα’ ρθουν να πάρουν το σπίτι μου θα το πάρουν πάνω απ’ το πτώμα μου» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς…. ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ!! ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ

Κατάσχεση του πατρικού σπιτιού συνταξιούχου για χρέη 1.400 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ. 

ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ!! ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ… ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ… ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ.

ΠΗΓΗ

Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ, φορολογική ασυλία… ΕΣΥ;;;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ…

Eurostat : Πρωταθλήτρια ως συνήθως η Ελλάδα στην ανεργία στην ευρωζώνη

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΙΘΑΓΕΝΗΣ ΧΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;;; ΣΕ 3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ… ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤA

Η ΜΚΟ της Εκκλησίας θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την νομική παροχή ασύλου στους αλλόφυλους… ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ?? ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ?? ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΑΘΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου σε εντεταλμένη υπηρεσία διάλυσης του έθνους – βιντεο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/11/06/enfia-plironoyn-oi-quot-metanastes-quot-sta-dorean/
Αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας των νέων τμημάτων στα ΑΕΙ – Η λίστα

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.

Τα τμήματα αυτά που επρόκειτο να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τα επόμενα χρόνια, θα επανεξεταστούν ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Διγαλάκης, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση, υπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θεσμοθέτησε πριν μερικούς μήνες μια σειρά από τμήματα σε όλη τη χώρα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά, αναδιατάσσοντας τον ακαδημαϊκό χάρτη. Τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν:

  • • χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
  • • χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
  • • χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,
  • • χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,
  • • ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής,

υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Όπως είναι φυσικό, ορισμένα από τα νέα αυτά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό, χωρίς να μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των μελλοντικών φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναστέλλουμε τη λειτουργία των 37 αυτών νέων τμημάτων με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Στόχος μας είναι να επανεξεταστεί η ανάγκη δημιουργίας τους συνολικά από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετά από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε νέα τμήματα πρόκειται να ιδρυθούν στο μέλλον, αλλά και για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη εν συνόλω. Δεν είναι απλώς θέμα χρηστής και αποτελεσματικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων της πολιτείας, αλλά πρωτίστως ευθύνη και χρέος απέναντι στους νέους και τις νέες που προσδοκούν πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια και σε πτυχία με αντίκρισμα. Και παράλληλα μια ευκαιρία για να βελτιστοποιήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε εντατικά και θα καταθέσουμε τις επόμενες εβδομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Σκοπεύουμε να την ενδυναμώσουμε και να την καταστήσουμε βασικό εταίρο διαμόρφωσης πολιτικής για την ανώτατη εκπαίδευση, αποκεντρώνοντας παράλληλα μια σειρά από εξουσίες με τη μεταφορά τους εκεί που πραγματικά πρέπει να ανήκουν. Η Παιδεία μας έχει ανάγκη από τη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής, στη βάση ευρύτερων συναινέσεων και με διάρκεια που υπερβαίνει τη θητεία μιας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενδυνάμωση των θεσμών και τη συνεπή τήρηση διαδικασιών.

Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε παθογένειες ετών με τόλμη, βάζοντας τέλος σε πρακτικές που στερούν από τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας την Παιδεία που τους αξίζει. Και στην κατεύθυνση αυτή θα αναζητήσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ακούγοντας τις προτάσεις όλων για το βέλτιστο τρόπο διαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη με τις αναγκαίες διασφαλίσεις ποιότητας».

Ο πίνακας των προς αναστολή τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα: Αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας των νέων τμημάτων στα ΑΕΙ – Η λίστα – iPaidia.gr

ΠΗΓΗ:https://www.ipaidia.gr/paideia/anastelletai-i-enarksi-leitourgias-ton-37-neon-tmimaton-sta-aei-i-lista
Έφοδος Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες: Έψαξαν μέχρι και τις τσάντες των τραπεζιτών

Πώς έγινε η έφοδος – Η Επιτροπή χρησιμοποίησε 120 υπαλλήλους της οργανωμένους σε κλιμάκια των δέκα ατόμων – Ξήλωσαν σκληρούς δίσκους, πήραν έγγραφα και προσωπικούς υπολογιστές – Η έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο σύστασης «καρτέλ» στη χρέωση των τραπεζικών καρτών

Μέχρι και τις προσωπικές τσάντες και τους χαρτοφύλακες των τραπεζιτών ερεύνησαν τα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού που σήμερα έκαναν έφοδο στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Attica, καθώς και στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη διενέργεια της εφόδου η Επιτροπή χρησιμοποίησε 120 υπαλλήλους της, οργανωμένους σε κλιμάκια των 10 ατόμων. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από τα γραφεία των διευθυνόντων συμβούλων μέχρι και των γραμματέων των στελεχών. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Επιτροπή ξήλωσε σκληρούς δίσκους, πήρε έγγραφα, όπως και προσωπικούς υπολογιστές που βρήκε στα γραφεία. Οι έλεγχοι ήταν διεξοδικοί σε όλα τα γραφεία των επικεφαλής των τραπεζών, καθώς τους ζητήθηκε να ανοίξουν ντουλάπες, κλειδωμένους φοριαμούς και ασφαλισμένα συρτάρια.

Σε κάθε τράπεζα ερευνήθηκαν από 20 έως και περίπου 50 γραφεία της ανώτατης διοίκησης, αλλά και των βοηθών τους. Οι τραπεζίτες περιγράφουν το προσωπικό της Επιτροπής που έκανε τον έλεγχο ως «ευγενικούς, αυστηρούς και τυπικούς».

Οι διοικήσεις κάλεσαν τους νομικούς συμβούλους των τραπεζών και, καθώς δεν υπήρχε κάτι παράνομο στις ενέργειες της επιτροπής, περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τη διενέργεια του ελέγχου.

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφορούν στο ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών στις χρεώσεις των τραπεζικών καρτών.

Τα κλιμάκια άρχισαν τους ελέγχους στις 9 το πρωί

Η έφοδος ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Τα κλιμάκια ήταν δεκαμελή και εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Attica, καθώς και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Ζήτησαν από τα στελέχη να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε. Οι έρευνες στα γραφεία διευθυνοντων συμβούλων και άλλων ανώτατων στελεχών διήρκεσαν αρκετές ώρες, ενώ συνεχίζονταν ακόμα και στις 4 μετά το μεσημέρι.

Οι λόγοι της εφόδου εκτιμάται ότι συνδέονται με την κοινή πολιτική επιβολής προμηθειών από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έφοδος προκύπτει έπειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί για ανάλογες πρακτικές. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως ακούει από την αγορά πως οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες έχουν συνεννοηθεί για την επιβολή προμηθειών.  Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη Βουλή: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη έφοδος είχε γίνει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο παρελθόν στον κατασκευαστικό κλάδο όταν δεκάδες υπάλληλοι εισέβαλαν στα γραφεία των μεγάλων εταιρειών συγκεντρώνοντας υλικό, ξηλώνοντας σκληρούς δίσκους από τα γραφεία κ.λ.

ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr/economy/article/943300/efodos-epitropis-adagonismou-stis-trapezes-epsaxan-mehri-kai-tis-tsades-ton-trapeziton/
Λόγοι που μπορεί να πονούν τα πόδια σας. Απλές αιτίες αλλά και πολύ σοβαρές

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Το πόδι αποτελείται από οστά, αρθρώσεις, μύες, νεύρα και αγγεία. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Ο πόνος στο πόδι συνήθως οφείλεται σε μια απλή κάκωση πχ ένα διάστρεμμα. Ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα αίτια για τον πόνο στο πόδι, μερικά από τα οποία είναι και ενδεικτικά σοβαρής βλάβης. 
Συνήθως κατηγορούμε την πολύωρη ορθοστασία, το περπάτημα ή τα στενά παπούτσια για τους πόνους στα πόδια μας. Αυτές είναι οι πιο απλές εκδοχές. O πόνος στα πόδια μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, άλλες απλές και άλλες πιο σύνθετες.

Ειδικά όταν ο πόνος κρατάει πάνω από 24 έως 48 ώρες θα πρέπει υποχρεωτικά να ελεγχθεί από τον γιατρό. Αν μάλιστα συνοδεύεται και από πρήξιμο, η επίσκεψη στον ειδικό πρέπει να είναι άμεση.

Οι κύριες αιτίες που μπορεί να πονούν τα πόδια είναι:

1. Ένας τραυματισμός μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο πόδι από:

•   Διάστρεμμα

•   Κάταγμα καταπόνησης

•   Τενοντίτιδα

•   Έσω κνημιαίο σύνδρομο – πόνος στο μπροστινό μέρος της κνήμης που σχετίζεται με υπερβολική χρήση ή επαναλαμβανόμενο χτύπημα

•   Μυϊκή θλάση, ρήξη συνδέσμων

2. Πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη ή τη μέση. Σε αυτή την περίπτωση ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από μούδιασμα και κράμπες κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου.

3. Οστεοαρθρίτιδα όπου πρόκειται για καταστροφή του χόνδρου των αρθρώσεων, που οφείλεται σε ορθοστασία ή σε κληρονομικούς παράγοντες και μπορεί να εμφανιστεί στα ισχία και τα γόνατα.

4. Ρευματικές νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο λύκος, μπορεί να συνοδεύονται και από πόνους στα πόδια.

5. Ουρική αρθρίτιδα, η οποία προσβάλλει κυρίως τις αρθρώσεις κοντά στα δάχτυλα (ποδάγρα).

6. Αρθρίτιδα (φλεγμονή στην άρθρωση) που μπορεί να δημιουργηθεί μετά από λοίμωξη, π.χ. αμυγδαλίτιδα, προστατίτιδα, κολπίτιδα.

7. Τενοντίτιδες, δηλαδή φλεγμονές των τενόντων συνήθως εξαιτίας της χρήσης φλάτ παπουτσιών (αχίλλειος τενοντίτιδα).

Άλλα κοινά αίτια του πόνου στο πόδι περιλαμβάνουν:

•   Αθηροσκλήρωση που αποφράσσει τη ροή του αίματος στις αρτηρίες (αυτός ο τύπος πόνου, που ονομάζεται χωλότητα, γίνεται γενικά αισθητός κατά την άσκηση ή το βάδισμα και ανακουφίζεται με ξεκούραση)

 •   Αγγειοπάθεια εξαιτίας αρτηριοσκλήρυνσης ή διαβήτη. Ο πόνος σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζεται ύστερα από προσπάθεια (π.χ. περπάτημα) και μοιάζει με κράμπα. 

•   Διαβητική νευροπάθεια (επηρεασμός του νευρικού συστήματος από το διαβήτη) που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πάρεση των νεύρων.

•   Περιφερική αρτηριακή νόσος. Προκαλείται από την χρόνια στένωση των αρτηριών στα πλαίσια της αθηροσκλήρωσης.

•   Οσφυϊκή νόσος•   Θρόμβοι (εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση) από παρατεταμένη παραμονή στο κρεβάτι

•   Λοίμωξη οστού (οστεομυελίτιδα) ή δέρματος και μαλακών ιστών (κυτταρίτιδα)

•   Φλεγμονή των αρθρώσεων του ποδιού

 •   Χρόνια εκφυλιστική νόσος σε μια άρθρωση πχ οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα

 •   Νευρική βλάβη – κοινή στο διαβήτη, τον καρκίνο, την έλλειψη βιταμινών, σε καπνιστές και αλκοολικούς (τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αιμωδία, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα). Συνήθως προσβάλλει και τα δύο πόδια. 

•   Πίεση πάνω σε μεμονωμένα νεύρα πχ παραισθητική μηραλγία, νεύρωμα Morton, νευραλγία της εγκυμοσύνης κλπ. 

•   Κιρσοί

Άλλες αιτίες

Ο πόνος στα πόδια μπορεί να οφείλεται σε απλές αιτίες όπως η ορθοστασία αλλά και σε πιο σοβαρές όπως οι ρευματικές νόσοι, γι’ αυτό πρέπει να διερευνάται, ειδικά αν επιμένει.

1. Κάποιες φορές η ακινησία μπορεί να δημιουργήσει φλεβική θρόμβωση που προκαλεί πόνο στα πόδια και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. 

2. Το υπερβολικό στρες και η κατάθλιψη είναι πιθανό να δημιουργήσουν μυϊκούς πόνους στην περιοχή.

3. Έντονη φυσική δραστηριότητα.

4.Η παραμόρφωση των ποδιών (κότσι) σε συνδυασμό με στενά παπούτσια.

5. Μυϊκή κράμπα  Τα κοινά αίτια κράμπας περιλαμβάνουν: Αφυδάτωση ή χαμηλά επίπεδα καλίου, νατρίου, ασβεστίου ή μαγνησίου στο αίμα. Φάρμακα όπως:α) Διουρητικά, που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική απώλεια υγρών ή μεταλλικών στοιχείωνβ) Στατίνες, που μειώνουν τη χοληστερόλη και μπορούν να προκαλέσουν μυϊκό τραυματισμόΜυϊκή κόπωση ή καταπόνηση από υπερβολική χρήση, υπερβολική άσκηση ή διατήρηση του μυ στην ίδια θέση για μεγάλο διάστημα6.Η ορθοστασία αλλά και το υπερβολικό σωµατικό βάρος µπορούν να έχουν συνέπεια τον έντονο πόνο στη φτέρνα (άκανθα πτέρνας).

Λιγότερο συχνά αίτια περιλαμβάνουν:

•   Καλοήθεις όγκους ή κύστες του μηριαίου οστού ή της κνήμης (οστεοειδές οστέωμα)

•   Φάρμακα όπως αλλοπουρινόλη και κορτικοστεροειδή

•   Νόσος Legg-Calve-Perthes – φτωχή αιματική ροή στο ισχίο που μπορεί να σταματήσει ή να επιβραδύνει τη φυσιολογική ανάπτυξη του ποδιού

•   Κακοήθεις όγκοι των οστών (οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing)

•   Ισχιαλγία (πόνος που ακτινοβολεί προς τα κάτω στο πόδι), που προκαλείται από κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου

.•   Επιφυσιολίσθηση της άνω μηριαίας επίφυσης – συνήθως παρατηρείται σε αγόρια και υπέρβαρα παιδιά μεταξύ 11 και 15 ετών

Η διάγνωση γίνεται με:
Την λήψη ατομικού και ιατρικού ιστορικού και την κλινική εξέταση

1. Η κλινική εξέταση για τον πόνο στο πόδι περιλαμβάνει: 
•   έλεγχος της κινητικότητας του ποδιού •   αντανακλαστικά •   έλεγχος της αισθητικότητας του ποδιού •   έλεγχος των μυών και των αρθρώσεων του ποδιού •   έλεγχος των σφύξεων του ποδιού •   έλεγχος της οσφύος (μέσης), αν υπάρχει υποψία «κεντρικού πόνου» •   έλεγχος των άνω άκρων ή ακόμα και πλήρης νευρολογική εξέταση (κρανιακά νεύρα κλπ) αν το ιστορικό υποδηλοί αίτιο από τον εγκέφαλο. 

2. Τις διαγνωστικές εξετάσεις:
•   Ακτινογραφία της μέσης ή των ποδιών•   Αρτηριογράφημα για τον έλεγχο της αιματικής ροής•   Αιματολογικές εξετάσεις για συγκεκριμένες νόσους•   Βιοψία οστού εάν παρατηρηθεί όγκος στη μαγνητική, που μπορεί να είναι κακοήθης•   Σπινθηρογράφημα οστών•   Duplex Doppler/υπέρηχος για τη διερεύνηση της ύπαρξης θρόμβου•   Μαγνητική τομογραφία εάν υπάρχει υποψία κακοήθους όγκου

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό:

Επισκεφτείτε το γιατρό σας αν:
•   Το πόδι που πονά είναι πρησμένο ή κόκκινο•   Έχετε πυρετό•   Ο πόνος επιδεινώνεται όταν περπατάτε ή ασκείστε και βελτιώνεται με την ξεκούραση•   Το πόδι είναι μαύρο ή μελανό •   Το πόδι είναι κρύο ή ωχρό•   Λαμβάνετε φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο πόδι. ΜΗΝ σταματήσετε ή αλλάξετε τα φάρμακα που παίρνετε συνήθως χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας

Woman’s feet and tulips

Θεραπεία – Αντιμετώπιση

Η θεραπεία είναι ανάλογη του αιτίου που προκαλεί τον πόνο στο πόδι. Έτσι βασικό ρόλο έχει η σωστή αξιολόγηση για να βρεθεί το αίτιο και να γίνει η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.
Τα φάρμακα μπορεί να περιλαμβάνουν:
•   αναλγητικά, 

•   αντιφλεγμονώδη (ΜΣΑΦ),

•   αντιπηκτικά όπως βαρφαρίνη  αν υπάρχει θρόμβος,

 •   Η κυτταρίτιδα και η οστεομυελίτιδα αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά. Η οστεομυελίτιδα απαιτεί εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών.
Για κάποια αίτια πόνου στα πόδια, μπορεί να συστηθεί φυσικοθεραπεία από το γιατρό σας. 

Πρόληψη

Για την πρόληψη της χωλότητας και της νευρικής βλάβης:
•   Μην καπνίζετε.

•   Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ.

•   Διατηρήστε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας υπό καλό έλεγχο εάν έχετε διαβήτη.

•   Μειώστε τους καρδιακούς παράγοντες κινδύνου, περιλαμβανομένου της υψηλής χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Για την πρόληψη των τραυματισμών από υπερβολική χρήση, όπως το πρόσθιο κνημιαίο σύνδρομο, οι μυϊκές κράμπες και άλλα αίτια πόνου στα πόδια:

  • Προθερμανθείτε πριν τη σωματική δραστηριότητα και κάνετε αποθεραπεία μετά.

  • Κάνετε εκτάσεις.

  • Καταναλώστε επαρκή υγρά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_1083.html#ixzz64c36eiox
AΔΜΗΕ: Πώς «μπερδεύουν τα καλώδια» για το πρότζεκτ του €1 δισ. Κρήτης – Αττικής

Τα «αγκάθια» της χρηματοδότησης του γιγαντιαίου έργου και το χρηματοδοτικό κενό των €600 εκατ.

Η ώρα της αλήθειας για την κατασκευή του γιγαντιαίου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ φτάνει με τον ΑΔΜΗΕ να πρέπει να αποδείξει με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα καλύψει το κενό που δημιουργεί η απόφαση να υλοποιηθεί ως εθνικό έργο και μάλιστα σε χρόνους ικανούς που να μην κινδυνεύσει η ενεργειακή ασφάλεια του νησιού.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα υλοποιηθούν την προσεχή τετραετία, το οποίο δεν θα χρηματοδοτηθεί από κάποιο ιδιώτη επενδυτή όπως στην περίπτωση του Ελληνικού αλλά από μια εταιρεία που ελέγχεται από το κράτος και συμμετέχει με 24% η Κινέζικη State Grid.

Οι ρυπογόνες μονάδες ορυκτών καυσίμων της Κρήτης έχουν πάρει παράταση κατά παρέκκλιση για την συνέχιση της λειτουργίας τους από την προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι η ηλεκτρική διασύνδεση να γίνει η μεγάλη γέφυρα για την ενεργειακή μετάβαση του νησιού στο διασυνδεδεμένο σύστημα που θα επιτευχθεί το 2023. Πάνω εκεί θα στηριχθεί η ανάπτυξη των ΑΠΕ και η πολιτική απολιγνιτοποίησης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο βρίσκεται πολύ υψηλά στην υπουργική ατζέντα Χατζηδάκη και η κρισιμότητά του να ολοκληρωθεί στους χρόνους που απαιτούνται προβάλλει και ο κυριότερος λόγος για την απόρριψή του ως έργου κοινοτικού ενδιαφέροντος (PCI) με το χαρακτήρα της διασυνοριακής ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Ωστόσο με την ζυγαριά να γέρνει οριστικά υπέρ της Αριάδνης (θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ) στην διαμάχη για το ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου Αττική – Κρήτη, η συζήτηση επικεντρώνεται πλέον στις πηγές χρηματοδότησης από τις οποίες ο ΑΔΜΗΕ θα μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια για να ολοκληρώσει το έργο.

Το κουβάρι με τα καλώδια μπερδεύεται από την στιγμή που η εταιρεία και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση αποφάσισαν το έργο να βγει από το δρόμο του PCI, χάνοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 350 εκ. ευρώ και να γίνει ως εθνικό έργο.

Στελέχη της αγοράς με γνώση των χρηματοδοτικών απαιτήσεων του πρότζεκτ, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία θα πρέπει να εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση της μεγάλης διασύνδεσης κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αφού για το διάστημα αυτό δεν θα εισπράττονται ανταποδοτικά τέλη από τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία η ΑΡΙΑΔΝΗ θα καταβάλει ίδια κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ που έχει λάβει μέσω τραπεζικού δανεισμού του ΑΔΜΗΕ από Κινεζική τράπεζα και υπολείπονται για την υλοποίηση του ποσό πάνω από 800 εκατ. ευρώ.

Αν το έργο μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια (ΕΣΠΑ) το ποσό που υπολογίζεται να εξασφαλίσει σύμφωνα με αρμόδιες πηγές δεν θα ξεπερνά τα 250 εκατ. ευρώ. Κατά πληροφορίες ο ΑΔΜΗΕ έχει υπολογίσει κεφάλαια από 300 έως 400 εκατ. ευρώ, νούμερο όμως που δεν θεωρείται ρεαλιστικό, επιβεβαιώνοντας την δυσκολία στην αναζήτηση των χρηματοδοτικών πόρων.

Ακόμη και με την παραδοχή ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας είναι πολύ υψηλά στα 365 εκατ. ευρώ και μπορούν να καλύψουν μέρος του χρηματοδοτικού κενού, αυτό σημαίνει ότι ο ΑΔΜΗΕ θα χρειαστεί άμεσα κεφάλαια περίπου 600 εκατ. ευρώ είτε με την καταβολή επιπλέον ιδίων κεφαλαίων είτε μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στην αναζήτηση εναλλακτικών σεναρίων για την πώληση μετοχών της ΑΡΙΑΔΝΗ καθώς η προσπάθεια για μεταβίβαση του 39% των μετοχών σε Ευρωπαίο διαχειριστή προσέκρουσε στον ύφαλο του PCI.

Στις μεγάλες αβεβαιότητες του έργου παραμένει και ο τρόπος υπολογισμού του επιτρεπόμενου εσόδου και της ποσοστιαίας απόδοσης επί αυτού.

Ο ΑΔΜΗΕ επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση του μεσοσταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC) και την έγκριση WACC με premium ως έργο μείζονος εθνικής σημασίας, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο σε νέους επενδυτές, να βελτιώσει τους όρους βιωσιμότητας και κατ΄ επέκταση και τους όρους χρηματοδότησης του έργου. Στην περίπτωση της μεγάλης διασύνδεσης το WACC που έχει οριστεί από την ΡΑΕ για την περίοδο 2018- 2021 κυμαίνεται από7,6% για φέτος και φτάνει το 6,95% το 2021. Με το premium υπολογίζεται να ξεπεράσει το 9%. Χωρίς όμως την απόφαση της ΡΑΕ, δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί και το business plan της εταιρείας.

Στα ντεσού της προετοιμασίας θα πρέπει να υπολογιστούν και τυχόν απρόβλεπτα έξοδα όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα project, τα οποία θα γεννήσουν την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση, που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 100 εκ. ευρώ. Τότε όμως υπάρχει ο κίνδυνος να ψαλιδιστούν πόροι από άλλα έργα που έχει ήδη ξεκινήσει η εταιρεία, προκαλώντας νέο κύκλο καθυστερήσεων αλλά και ενεργοποίηση οικονομικών ρητρών κλπ.

Στα πιθανά αγκάθια προστίθονται και οι περιβαλλοντικές αντιδράσεις που ήδη καταγράφονται στη χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής στη Δαμάστα της Κρήτης που αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο ευρείας σύσκεψης παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ με τοπικούς δημάρχους και βουλευτές.

Κοπτοραπτική στο καλώδιο Ρίο-Αντίρριο

Αποκλίσεις στο χρονοδιάγραμμα θα μπορούσαν να προκαλέσουν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές και τεχνικές αστοχίες όπως συνέβη πρόσφατα με την πόντιση του καλωδίου που ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί την πρώτη υποβρύχια διασύνδεση που γίνεται στην Ελλάδα και κατά πολύ μικρότερο της μεγάλης διασύνδεσης. Συγκεκριμένα, τα δύο υποβρύχια καλώδια που προβλέπει η υποδομή (το κάθε ένα από αυτά αποτελείται από τρία μονοπολικά καλώδια συνεπώς ποντίστηκαν 6 καλώδια), ποντίστηκαν εσπευσμένα στις 26 Αυγούστου με κορδέλες και βιντεοσκοπήσεις από αέρος.

Σύμφωνα με την διεθνή πρακτική αλλά και την μεθοδολογία που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο ΑΔΜΗΕ, για να ποντιστούν υποβρύχια καλώδια, προηγείται η εκσκαφή της τάφρου όπου πρέπει να θαφτεί το υποβρύχιο καλώδιο και μετά να ακολουθήσει η πόντιση.

Στην περίπτωση όμως του καλωδίου Ρίο –Αντίρριο προς χάριν επικοινωνιακής φιέστας, ποντίστηκαν τα καλώδια στο βυθό χωρίς να έχουν γίνει εργασίες εκσκαφής. Όταν λοιπόν άρχισαν οι εργασίες εκσκαφής περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, το μηχάνημα έκοψε το ένα από τα έξι καλώδια με αποτέλεσμα να απαιτείται να αλλαχθεί το κομμάτι που δεν ήταν ακόμα μέσα σε όρυγμα. Αυτό σημαίνει ότι το καλώδιο χρειάστηκε να βγει από το βυθό για τις εργασίες αποκατάστασης, να κοπεί και να αντικατασταθεί με άλλο και να ενωθεί με το υπόλοιπο καλώδιο. Οι εργασίες γίνονται πάνω στο πλοίο που σημαίνει αισθητά χαμηλότερη αξιοπιστία της διαδικασίας από το αν γινόταν στο εργοστάσιο.

Τέρνα – Μυτιληναίος θα κατασκευάσουν τους υποσταθμούς

Στο μεταξύ, πηγές της Αριάδνη Interconnection, θυγατρικής εταιρείας του ΑΔΜΗΕ, ενημερώνουν ότι:

– Η υποβολή των προσφορών στον διαγωνισμό για τους Σταθμούς Μετατροπής της Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019.
– Όπως προκύπτει από την αποσφράγιση των τεχνικών προσφορών σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι ενώσεις εταιρειών ΤΕΡΝΑ-SIEMENS και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-GENERAL ELECTRIC-NARI.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι το έργο αφορά τη Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση δυο Σταθμών Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος και ενός Υποσταθμού για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 MW).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380.000.000 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες. Το Έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πηγές της Εταιρείας αναφέρουν σχετικά: «Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για τους Σταθμούς Μετατροπής, η Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής μπαίνει σε τροχιά πλήρους υλοποίησης. Η Αριάδνη Interconnection θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο στις αρχές του 2020 να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με όλους τους αναδόχους του Έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής».

Πηγήnewmoney.gr

Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ, φορολογική ασυλία… ΕΣΥ;;;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου σε εντεταλμένη υπηρεσία διάλυσης του έθνους – βιντεο

Η ΜΚΟ της Εκκλησίας θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την νομική παροχή ασύλου στους αλλόφυλους…

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/11/06/admie-pos-mperdeyoyn-ta-kalodia-to-protzekt-e1/
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Β.ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Χτες, ένα δίκαιο από κάθε άποψη αίτημα των παιδιών – φοιτητών μας και των οικογενειών τους που βίωσαν την τραγωδία του καλοκαιριού του 2018, για την επέκταση του ευεργετικού μέτρου της χορήγησης δικαιώματος μετεγγραφής σε σχολές της Αθήνας, ως κοινωνικό μέτρο στήριξης, έγινε πραγματικότητα.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό φοιτητών και των οικογενειών τους, διεκδίκησε την υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης, αλλά και διορθώσεις και διευκρινήσεις ως προς τις ασαφείς ή ακόμη και λανθασμένες διατυπώσεις του ΦΕΚ για το 1% κατ’ εξαίρεση εισαγωγής υπεραρίθμων. Και διεκδίκησε συστηματικά, οργανωμένα, με συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις και επεξηγήσεις και συνεχή πίεση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η πολιτεία, το Υπουργείο Παιδείας, έτεινε ευήκοον ους στα επιχειρήματά μας και ήρθε αρωγός ρυθμίζοντας επ’ωφελεία των παιδιών μας την εκκρεμότητα αυτή και μάλιστα διασταλτικά, μέχρι το 2021-2022, και αυτό είναι προς τιμήν της.

Οι ρυθμίσεις του ΦΕΚ 4053/Β/2019 για την επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής σε όλους τους φοιτητές μόνιμους κατοίκους της πυρόπληκτης ΔΕ Ραφήνας για τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022 (και όχι απλά των αποφοίτων των σχολείων της ΔΕ) αποτελεί δικαίωση και αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και όλων όσοι πίστεψαν, δεν εγκατέλειψαν ποτέ και συνέχισαν μέχρι την υπογραφή και τη δημοσίευση του νόμου.

Ευχαριστώ όλους για τη συμβολή τους στη διεκδίκηση αυτή.

Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
Ευάγγελος Μπουρνούς

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR
Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ “ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΦΕΝΤΗΣ”

<<Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο>>

Φίλοι μας,

Η Λέσχη μας συνεχίζοντας τον δεύτερο Θεματικό Κύκλο ´Ιταλικός Κινηματογράφος´ θα προβάλει την Δευτέρα 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 20:30, στο ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ‪, ‬την Ιταλική δραματική ταινία του 1977.

PADRE PADRONE
(Πατέρας αφέντης)

Διάρκεια: 114’
Σκηνοθεσία: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Σενάριο: Gavino Ledda (βιβλίο), Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Πρωταγωνιστές: Omero Antonutti, Saverio Marconi, Marcella Michelangeli

ΥΠΟΘΕΣΗ
Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Γκαβίνο Λέντα με τίτλο «Πατέρας και αφέντης: η εκπαίδευση ενός βοσκού»

Πρόκειται για τη συγκλονιστική ιστορία ενηλικίωσης του Γκαβίνο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από τη Σαρδηνία, που κατάφερε ν’ αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα του πατέρα του και της κοινωνίας στην οποία μεγάλωσε, και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας, καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα της γλωσσολογίας. Στη Σαρδηνία, όπου διαδραματίζεται η ιστορία, ο 7χρονος Γκαβίνο, θα αναγκαστεί να διακόψει τη μαθητεία του στο δημοτικό σχολείο, αφού ο πατέρας του παίρνει την απόφαση να τον εγκαταστήσει στα βουνά προκειμένου να γίνει βοσκός, κάτι που θεωρεί σημαντικότερο από τη φοίτηση στο σχολείο και την εκμάθηση γραμμάτων. Στο έρημο και αφιλόξενο, τοπίο των βουνών, ο μικρός Γκαβίνο θα περάσει 14 τυραννικά χρόνια. Η κούραση, η πείνα και οι κακουχίες δεν θα τον εγκαταλείψουν όλο αυτό το διάστημα, όπως δεν θα τον εγκαταλείψει και η κακομεταχείριση, και η αυταρχικότητα της πατρικής εξουσίας. Ο Γκαβίνο θα παραμείνει φυσικά αναλφάβητος και θα επιστρέψει στο χωριό του, εικοσάρης πια, για να καταταγεί εθελοντής -πάντα με διαταγή του πατέρα- στο στρατό, όπου ο νεαρός βοσκός θα έρθει για πρώτη φορά στη ζωή του σε επαφή με τα γράμματα και τη μόρφωση. Έτσι, με μια απόφαση καθοριστική για το μέλλον του, εγκαταλείπει το στρατό και γράφεται στο Πανεπιστήμιο. Η επιλογή του αυτή, θα έρθει βέβαια σε πλήρη αντίθεση με την επιθυμία του αυταρχικού πατέρα. Η σύγκρουση θα είναι πλέον αναπόφευκτη…

Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, το FIPRESCI και το Interfilm Grand Prix στο φεστιβάλ των Καννών

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

e-mail: cine.rafina@yahoo.gr

FB: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR
Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΡΟΖΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 07/11/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1728277583975063/?type=3&theater
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 07/11/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1728618223940999/?type=3&theater