Τον δικαιώνει για το… κανόνι. ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΔΗΕ.

ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΔΗΕ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ
ΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΦΕΣΩΣΕ
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΘΕΣΗ .
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΥ
ΔΛΔ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΣ  Ταγκουλης Γεωργιος

Τον δικαιώνει για το… κανόνι

Απόστολος Λυκεσάς 21.10.2019, 20:43 efsynΤον Οκτώβριο 2015 η οικογένεια Μπακατσέλου έκλεισε την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» αφήνοντας «φέσι» 27 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο και 108 εργαζόμενους, στους οποίους οφείλει 3,45 εκατ., στον δρόμο. Σήμερα η κυβέρνηση ανταμείβει τον άλλοτε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Νίκο Μπακατσέλο, διορίζοντάς τον πρόεδρο στον ΔΕΔΔΗΕ.

«Την υπογραφή της οικογένειας Μπακατσέλου, με τη συνενοχή των εκδοτών Φώτη Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη, έχει το αναξιοπρεπές τέλος της εφημερίδας “Αγγελιοφόρος”», έγραφε η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών σωματείων της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤΘ που εκδόθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2015.

Αυτά όμως σήμερα είναι… ιστορικές λεπτομέρειες, γι’ αυτό και τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Νικόλαος Μπακατσέλος διορίζεται στη θέση του προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ θα προβεί και… σε προτάσεις για τη Δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα (σε αυριανή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης της «διαΝΕΟσις» πλάι σε υπουργούς, δικαστικούς, βουλευτές…)! Τέσσερα χρόνια χρειάστηκε για να… δικαιωθεί η επιχειρηματική οικογένεια και να σβήσει την κηλίδα της αφερεγγυότητας.

Οπως λένε πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ο Ν. Μπακατσέλος είχε αναλάβει να στρώσει το έδαφος για το «κανόνι» της εταιρείας, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της οικογένειας, που άφησε στον δρόμο 108 οικογένειες.

Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε., όταν έκλεισε, άφησε «φέσι» πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο. Οι συνολικές απαιτήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπράξει ούτε σεντ, αγγίζουν τα 3,45 εκατ. ευρώ

Ο… τεχνοκράτης

Ο Νικόλαος Μπακατσέλος εμφανίστηκε στην εφημερίδα ως τεχνοκράτης και κατάφερε να κοιμίσει το προσωπικό της καθώς οι περισσότεροι πίστεψαν ότι θα βρει τον τρόπο να διασώσει την επιχείρηση.

Ωστόσο, αφού έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη μείνουν οικονομικά βάρη στην πλάτη της επιχειρηματικής οικογένειας, έδωσε τη σκυτάλη στον αδερφό του Βασίλη Μπακατσέλο, στα χέρια του οποίου «έσκασε» και το «κανόνι» της πτώχευσης.

Τώρα σε συνεντεύξεις του με την ιδιότητα του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κάνει λόγο για συνθήκες στην ελληνική οικονομία «που δημιουργούν ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα».

Μάλιστα συνεχίζει να βάζει στο βιογραφικό του ότι διετέλεσε «μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.».

Ενδέχεται να νιώθει και περήφανος για το… έργο που άφησε στην εταιρεία και ίσως να στέλνει και ένα μήνυμα προς τους συναδέλφους του βιομηχάνους.

PHGH EFSYN

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/10/30/ton-dikaionei-to-kanoni-dikaios-dioristhike-o-mpakatselos/
Επαναστατούν οι Έλληνες λόγω μεταναστών: Πολίτες στις Σέρρες καλούν σε ξεσηκωμό! – «Τα Βρασνά έδειξαν το δρόμο»

«Τα Βρασνά έδειξαν το δρόμο» λένε δύο σύλλογοι πολιτών και καλούν τους Σερραίους να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο αν φτάσουν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία της πόλης.

Ξεσηκωμός επικρατεί στην επαρχία, καθώς οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Ήδη οργανώσεις πολιτών και καλούν σε κινητοποιήσεις για να βρεθεί επιτέλους μία λύση.

Στην επιστολή τους μάλιστα προς τον Δήμο Σερρών που κοινοποίησαν στα ΜΜΕ αναφέρουν πως σε περίπτωση καινούργιας άφιξης «επενδυτών» , είναι έτοιμη η κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των Σερραίων Δημοτών σε αντιδράσεις με την δυναμική των κατοίκων των «ΒΡΑΣΝΩΝ».

Είμαστε ήδη σε ετοιμότητα, τονίζουν, και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και έχοντας πάντα κατά νου το ψήφισμα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι και πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής σε πιθανή άφιξη νέων αλλόθρησκων «αιτούντων άσυλο» στον Δήμο Σερρών.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους και φυσικά περιμένουμε και άλλες επιστολές και ακόμα περισσότερες απόψεις επί του θέματος που ταλανίζει την Σερραική κοινωνία.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους και φυσικά εμείς θα περιμένουμε υπομονετικά και άλλες επιστολές και ακόμα περισσότερες απόψεις επί του θέματος που ταλανίζει την Σερραική κοινωνία.

Γιατί αν μη τι άλλο η άποψη είναι σαν την …ταυτότητα!

Όλοι έχουν, μόνο που κάποιες είναι καλύτερες από τις άλλες!

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μιλώντας στο ethnos.gr, ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ανάδειξης Αρχαίας Αμφίπολης, Αστέριος Τσίντσιφος, διευκρίνισε πως η ανακοίνωση έχει τον χαρακτήρα της προειδοποίησης. «Όπως λέει και η παροιμία, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» είπε και πρόσθεσε: «Οι κάτοικοι των Βρασνών που έδιωξαν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες έδειξαν τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Έδειξαν πως δεν υπάρχει θέσφατο και ότι όλα μπορούν να αλλάξουν με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας έξω από την πόλη των Σερρών (σ.σ.: το δεύτερο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι δίπλα στο πρώτο) έχουν συνολική δυναμικότητα 1.400 αιτούντων άσυλο. Σε οικίσκους που έχουν στηθεί σε αυτά φιλοξενούνται αποκλειστικά οικογένειες προσφύγων της φυλής Γεζίντι και, όπως ομολογεί και ο κ.Τσίντσιφος, δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα μέχρι σήμερα.

«Οι 1.400 δεν δημιουργούν πρόβλημα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν αυτοί γίνουν 5.000» είπε και πρόσθεσε πως η κοινωνία θα αντιταχθεί σε περίπτωση φιλοξενίας προσφύγων σε ξενοδοχεία, κατά το πρότυπο των Βρασνών. «Θα κάνουμε κατάληψη στα ξενοδοχεία και δεν θα επιτρέψουμε να μπούνε μέσα» ανέφερε.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 23 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει «τη ρητή, απόλυτα κατηγορηματική και αδιαπραγμάτευτα κάθετη αντίρρηση του σε κάθε απόφαση εγκατάστασης επιπλέον προσφύγων και μεταναστών στον Δήμο Σερρών».
Ψείρες, κόνιδα. Τι είναι, πώς προλαμβάνονται και πώς αντιμετωπίζονται;

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Οι φθείρες (ψείρες) του κεφαλιού είναι άπτερα έντομα που προκαλούν ένα νόσημα με φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και συνήθως ζουν και γεννούν τα αβγά τους στα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και λαιμού και πίσω από τα αυτιά.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του εντόμου, που είναι περίπου 40 ημέρες, το θηλυκό γεννά 300 περίπου αυγά με συχνότητα 7-10 ημερησίως. Τα αυγά προσκολλώνται στις τρίχες με ένα συγκολλητικό υλικό από χιτίνη που εκκρίνεται από επιπρόσθετους βοηθητικούς αδένες του θηλυκού. Η κατάλληλη θερμοκρασία για την εκκόλαψη δεν είναι μικρότερη από 31°C, γι αυτό και τα αυγά προσκολλώνται στις τρίχες κοντά στο δέρμα (γι αυτό και το κούρεμα με την «ψιλή», απομακρύνει τις ψείρες και τις κόνιδες, όχι όμως και τα αυγά). Τα αυγά είναι ωοειδή και καλύπτονται από ένα τοίχωμα. Όταν εκκολαφτεί ή νύμφη και βγει από το αυγό, το άδειο κέλυφος που λέγεται κόνιδα είναι άσπρη στο χρώμα, και φαίνεται πιο εύκολα από τα αυγά που έχουν το χρώμα του δέρματος και βρίσκονται σε επαφή με το δέρμα. Οι κόνιδες αναγνωρίζονται εύκολα και εμφανίζονται με μεγαλύτερη πυκνότητα στην βρεγματική και στην ινιακή χώρα του τριχωτού. Πολλές φορές όμως μπορούμε να τις μπερδέψουμε με πιτυρίδα ή κατάλοιπα διαφόρων λακ κλπ.

Τα περισσότερα άτομα παθαίνουν αλλεργία από τις ψείρες και τα αβγά τους και αυτό προκαλεί φαγούρα. Το ξύσιμο προκαλεί ερεθισμό του δέρματος (κόκκινο, μοβ ή καστανό ερεθισμό) με εκκρίσεις και λεπίδωση.

∆εν παθαίνουν αλλεργία από τις ψείρες όλα τα άτομα και αυτά τα άτομα μπορεί να έχουν ψείρες του κεφαλιού αλλά δεν έχουν φαγούρα ή άλλο σύμπτωμα για να γνωρίζουν για την παρουσία τους.

Οι ψείρες του κεφαλιού είναι συνηθέστερες σε παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό. Είναι σπάνιες στα μωρά. Τουλάχιστον 1 στα 5 παιδιά θα έχει ψείρες κάποια στιγμή στη ζωή του. Η διάγνωση γίνεται είτε βρίσκοντας ψείρες ή τα αβγά τους κολλημένα στα μαλλιά κοντά στο δέρμα του κεφαλιού. Αντίθετα από τη πιτυρίδα, δεν μπορείτε να βγάλετε τα αβγά χτενίζοντας τα με μια κανονική χτένα.

Οι ψείρες ζουν στο τριχωτό της κεφαλής και γεννούν τα αβγά στα μαλλιά. Οι ψείρες έχουν μέγεθος περίπου σαν το κεφάλι της βελόνας και τα περισσότερα άτομα έχουν μόνο 8-10 ψείρες στο τριχωτό της κεφαλής οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να τις δείτε. Απεναντίας, μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες αβγά κολλημένα στις τρίχες που ίσως είναι ευκολότερο να τα δείτε. Με την επαφή κεφάλι με κεφάλι ή τη χρήση ίδιων καπέλων, κορδελών για το κεφάλι ή χτένες μεταδίδονται οι ψείρες από ένα άτομο στο άλλο. Οι ψείρες δεν μπορούν να ζήσουν μακριά απ’ το ανθρώπινο σώμα για πάνω από λίγα λεπτά της ώρας.

Οι άνθρωποι πιάνουν ψείρες από την άμεση επαφή των μαλλιών με ένα άλλο άτομο που έχει ψείρες κεφαλιού. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα άτομα παίζουν, αγκαλιάζονται ή εργάζονται πολύ κοντά.

Οι ψείρες κεφαλιού δεν έχουν φτερά ή πόδια αναπήδησης γι’αυτό δεν μπορούν να πετάξουν ή να πηδήξουν από κεφάλι σε κεφάλι. Μπορούν μόνο να σέρνονται.


Πρέπει  να γνωρίζετε

 • Οι ψείρες του κεφαλιού είναι συνηθέστερες σε παιδιά του σχολείου. Είναι ασυνήθιστες σε μωρά.
 • Οι ψείρες δεν φαίνονται εύκολα, αλλά μπορείτε να δείτε τα αβγά κολλημένα στα μαλλιά.
 • Λοσιόν ή σαμπουάν για ψείρες του κεφαλιού θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και να επαναλαμβάνονται μία εβδομάδα αργότερα.
 • Μπορείτε να βάλετε στα μαλλιά μαλακτικό μαλλιών για να σας διευκολύνει να απομακρύνετε τα αβγά και τις ψείρες με χτένα για τις ψείρες.
 • Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το μαλακτικό μαλλιών και τη χτένα για τις ψείρες μέχρι να μην υπάρχουν αβγά πάνω στα μαλλιά.
 • Όλα τα επηρεασμένα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να κάνουν τη θεραπεία για να προληφθεί περαιτέρω λοίμωξη μέσα στην οικογένεια.
 • ∆εν θα πρέπει να μοιράζονται χτένες, βούρτσες, καπέλα και κορδέλες κεφαλής.

Πώς μπορούν να προληφθούν;Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τις ψείρες είναι να ακολουθείτε μία ρουτίνα προληπτικά ώστε ακόμη και να έρθουν σε επαφή τα παιδιά σας με άλλα παιδάκια που έχουν ψείρες, να μην κολλήσουν.

 • Αν το παιδί σας έχει μακριά μαλλιά, φροντίστε να είναι πάντοτε δεμένα όταν πηγαίνει στο σχολείο. Έτσι δεν θα έρθουν σε επαφή με τα μαλλιά άλλων παιδιών που μπορεί να έχουν πάνω κόνιδες ψείρας.
 • Ρίξτε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας στη χτένα του παιδιού. Το λαδάκι μένει στα μαλλιά και απωθεί τις ψείρες. (Παρόμοια δράση έχουν τα αιθέρια έλαια ευκαλύπτου, τσαγιόδεντρου, και δεντρολίβανου)
 • Συχνό χτένισμα με ψιλή χτένα ώστε αν έχει ήδη το κεφάλι του παιδιού κόνιδες, να απομακρυνθούν. Επιπλέον, μία φορά την εβδομάδα, τσεκάρετε το παιδί σας για κόνιδες στο κεφάλι, στο λαιμό, πίσω από τα αυτιά.
 • Μην αφήνετε το παιδί να χρησιμοποιεί βούρτσες, χτένες και καπέλα που ανήκουν σε άλλους.

Πώς αντιμετωπίζονται;

Τα προϊόντα για τις ψείρες του κεφαλιού θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αν μπορείτε να δείτε ψείρες ή αβγά στα μαλλιά του παιδιού. Για να ελέγξετε αν υπάρχουν ψείρες του κεφαλιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό μαλακτικό (conditioner) μαλλιών και μια χτένα για ψείρες, μια μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ως θεραπεία.

Για να κάνετε αυτή τη μέθοδο, χτενίστε τα στεγνά μαλλιά με μαλακτικό από τη βάση των μαλλιών προς τις άκρες με χτένα για ψείρες. Χτενίστε τα μαλλιά τμηματικά σκουπίζοντας το μαλακτικό από τη χτένα με ένα χαρτομάντιλο για να απομακρύνετε τα αβγά και τις ψείρες. Κάθε τμήμα του κεφαλιού θα πρέπει να το χτενίζετε τουλάχιστον 5 φορές. 

Ξεπλύνετε ολόκληρο το κεφάλι με ζεστό νερό όταν δεν υπάρχουν πλέον άλλα αβγά ή ψείρες πάνω στη χτένα. Το πρόβλημα μπορεί να ξαναπαρουσιαστεί αν έχουν παραμείνει μερικά ζωντανά αβγά πάνω στα μαλλιά. Θα πρέπει να ελέγχετε το παιδί κάθε εβδομάδα με την ίδια μέθοδο.

Απολυμαίνετε με καυτό νερό ό,τι έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά του παιδιού (σεντόνια, ρούχα, βούρτσες κλπ.). H θερμοκρασία αυτή σκοτώνει τις ψείρες και τα αυγά τους σε 3 έως 5 λεπτά.

Υπάρχουν διάφορες λοσιόν ή σαμπουάν για τις ψείρες του κεφαλιού που πωλούνται στα φαρμακεία. ∆εν είναι όλα κατάλληλα για μικρά παιδιά ή έγκυες γυναίκες γι’ αυτό διευκρινίστε το προσεκτικά με τον φαρμακοποιό. Αυτά τα παρασκευάσματα μπορεί να είναι αποτελεσματικά όταν χορηγούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Η θεραπεία συνήθως χρειάζεται δύο επαλείψεις με το παρασκεύασμα σε διάστημα επτά ημερών για να απομακρύνετε όλες τις ψείρες και τα αβγά από τα μαλλιά.

Το κεφάλι μπορεί να έχει φαγούρα για μια εβδομάδα μετά την απομάκρυνση των ψειρών. Το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος με δερματικές εκκρίσεις, πρησμένοι αδένες και ελαφρό πυρετό. Αν συμβεί αυτό πηγαίνετε στον παιδίατρο σας.

Είναι όμως σημαντικό να συνεχίζετε να ελέγχετε το παιδί κάθε εβδομάδα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του ‘Μαλακτικού και Χτένας’ για 2-3 εβδομάδες μετά τη χρήση εντομοκτόνου για να βεβαιωθείτε ότι η θεραπεία ήταν αποτελεσματική.

Προσοχή: Μη κάνετε θεραπεία σε παιδιά < 2 ετών. Απομακρύνετε ψείρες και αυγά με το χέρι.

Τυχόν ζώα στο σπίτι δεν χρειάζεται να κάνουν θεραπεία.Όταν εκδηλωθεί σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς κ.α. καλό είναι να ειδοποιούνται οι γονείς, ώστε ο έλεγχος και η αγωγή να γίνεται συγχρόνως για να περιορίζεται ο κίνδυνος της αναμόλυνσης.

Υπάρχουν και φυσικά μέσα που μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2012/09/blog-post_25.html#ixzz63wAgCffT
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 29-10-2019

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 29-10-2019

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΟ “ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ” 2-9-2019

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 22-10-2019

ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 5-10-2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/10/30/varvitsiotis-yparchoyn-tropoi-poy-to-kratos-mporei-na/
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ TV ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 31/10/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1719764111493077/?type=3&theater
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 31/10/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1721279311341557/?type=3&theater
Αποφασισμένη η κυβέρνηση να επιστρέψει 1 δις. ευρώ σε οικονομικούς εγκληματίες

Ένα «απίστευτο» δωράκι ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ σε κατηγορούμενους φοροδιαφυγής, ναρκωτικών, εγκληματικών οργανώσεων,τοκογλυφίας, trafficking και δωροδοκιών

Ταγκουλης Γεωργιος

ΤΙ ΝΑ ΠΩ
ΝΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ
ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΩΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Φ.Ε.Κ. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Α.Ε
ΜΕ Α.Φ. Μ. 0000931106

(απο τα koutipandoras & insider)

Ορατό και άμεσο το ενδεχόμενο να επιστραφεί σε οικονομικούς εγκληματίες ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ που έχει δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος τα τελευταία έτη με διάταξη που βρίσκεται στο σχέδιο νόμου «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή.

Η εν λόγω διάταξη που είναι περίτεχνα διατυπωμένη οδηγεί ουσιαστικά στην αναδρομική αποδέσμευση όσων προϊόντων εγκλήματος έχει δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος για περισσότερους από 18 μήνες.

Πρόκειται σύμφωνα με το insider.gr για κατηγορούμενους που ερευνώνται για υποθέσεις φοροδιαφυγής, ναρκωτικών, εγκληματικών οργανώσεων, κακουργηματικής απιστίας, τοκογλυφίας, trafficking, δωροδοκιών, καθώς και υποθέσεις σχετικές με απάτες και πλαστογραφίες.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες κατηγορούμενοι σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για ξέπλυμα χρήματος και οικονομικά εγκλήματα, να ανακτήσουν την πρόσβαση σε περιουσιακά τους στοιχεία που έχουν δεσμευθεί για να διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον. Η δε διάταξη δεν θα ισχύσει από την ψήφιση της, αλλά αναδρομικά, δηλαδή για χρήματα που έχουν δεσμευτεί πριν από τον Απρίλιο του 2018.

Η διάταξη αναφέρει τα εξής:

Στο τέλος της παρ. 5 του άρθρου 42 του ν. 4557/2018 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Τα χρονικά όρια διάρκειας των μέτρων δέσμευσης που περιγράφονται στο εδάφιο α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 34 ΚΠΔ ισχύουν και για την περίπτωση που η απαγόρευση της κίνησης λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, του ανοίγματος θυρίδων και της μεταβίβασης ή εκποίησης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου, διατάσσεται από τον Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου».

Η διάταξη αυτή απλά σημαίνει πως από την ψήφιση της τροπολογίας όσα περιουσιακά στοιχεία έχει δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα για πάνω από 18 μήνες αποδεσμεύονται. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες κατηγορούμενοι σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για ξέπλυμα χρήματος και οικονομικά εγκλήματα, να ανακτήσουν την πρόσβαση σε περιουσιακά τους στοιχεία που έχουν δεσμευθεί για να διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον. Η δε διάταξη δεν θα ισχύσει από την ψήφιση της, αλλά αναδρομικά, ήτοι θα αφορά σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί εγκληματικό προϊόν πριν από τον Απρίλιο του 2018.

Οι υποθέσεις αυτές είναι εκατοντάδες, αλλά το κυριότερο τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευθεί για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ!

Ενδεικτικά, η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος το 2014 δέσμευσε εγκληματικό προϊόν συνολικής αξίας 161 εκατ. ευρώ, μέσω 117 διατάξεων δέσμευσης. Το 2015 δέσμευσε εγκληματικό προϊόν συνολικής αξίας 255 εκατ. ευρώ, μέσω 402 διατάξεων δέσμευσης. Το 2016 δέσμευσε εγκληματικό προϊόν συνολικής αξίας 301 εκατ. ευρώ, μέσω 444 διατάξεων δέσμευσης. Το 2017 η Αρχή δέσμευσε εγκληματικό προϊόν συνολικής αξίας 312 εκατ. ευρώ, μέσω 268 διατάξεων δέσμευσης.

Αυτά τα ποσά «μαμούθ», που κατά 80% αφορούν σε δεσμεύσεις που σχετίζονται με υποθέσεις φοροδιαφυγής, λόγω της διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης, κινδυνεύουν να επιστραφούν με συνοπτικές διαδικασίες σε κατηγορούμενους για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος.

Ωστόσο, αν και η παραπάνω τροπολογία έχει προκαλέσει την αντίδραση εισαγγελικών λειτουργών, αλλά κυρίως της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που έχει ζητήσει το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων να έχει διάρκεια 4-5 έτη, η κυβέρνηση φαίνεται να κωφεύει. Συγκεκριμένα, αν και το σχετικό αίτημα φέρεται να μεταφέρθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, εκείνος φέρεται να ανέφερε πως δεν μπορεί να το ικανοποιήσει και επέμεινε στη βραχείας διάρκειας δέσμευση, κάτι που πιθανότατα θα επηρεάσει αρνητικά  την αξιολόγηση της χώρας μας στη διεθνή κατάταξη για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος.

Το ζήτημα πάντως αναμένεται να τεθεί σήμερα κατά τη συνάντηση που θα έχουν στελέχη της Ομάδας Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO) και της Ομάδας Εργασίας του ΟΟΣΑ για τη Δωροδοκία, τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και με εισαγγελικούς λειτουργούς.

Πηγήinsider.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/10/30/apofasismeni-kyvernisi-na-epistrepsei-1-dis-eyro-se/
Διαταραχές του κύκλου μιας γυναίκας και πώς αντιμετωπίζονται οι ανωμαλίες της περιόδου;

του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D.*, medlabnews.gr

Οι ανωμαλίες της περιόδου είναι πολύ συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες επισκέπτονται το γυναικολόγο τους. Οι διαταραχές του κύκλου μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες.  Ανάλογα με την αιτία άλλες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται εύκολα κι άλλες  είναι πιο σοβαρές.

Πότε θεωρείται ότι υπάρχει διαταραχή του κύκλου;

 • όταν διαρκεί λιγότερο από 21 μέρες και περισσότερο από 35 , 
 • όταν χάνεται πολύ αίμα κατά τη διάρκεια της περιόδου ή 
 • όταν η περίοδος διαρκεί για περισσότερες από 7 μέρες. 

Πάντως κατά την εφηβεία και την κλιμακτήριο είναι συχνές αυτές οι ανωμαλίες.

Πότε θεωρείται ανώμαλη μια αιμορραγία από τη μήτρα;

Όταν βλέπουμε αίμα ή καφέ υγρά ανάμεσα σε δυο περιόδους ή  μετά από σεξουαλική επαφή ή μετά την εμμηνόπαυση.Όταν τα κολπικά υγρά έχουν χρώμα ανοιχτό έως σκούρο καφέ, σημαίνει ότι περιέχουν λίγο αίμα το οποίο επειδή αργεί να βγει έχει οξειδωθεί και δεν είναι πια κόκκινο. Αντίθετα το αίμα που βγαίνει αμέσως, έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα. Έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό να αρχίζει και να τελειώνει η περίοδος με καφέ υγρά, αφού στην αρχή και στο τέλος το αίμα είναι λίγο και ρέει αργά. Είναι, επίσης, φυσιολογικό μερικές φορές να βλέπετε καφέ υγρά στις μέρες της ωορρηξίας σας. Οφείλεται, σχεδόν σίγουρα, στις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν σε αυτή τη φάση κι έχουν ως αποτέλεσμα εκτός από την ωορρηξία και την απώλεια μικρής ποσότητας αίματος από το ενδομήτριο της μήτρας. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να σας εξετάσει ο γυναικολόγος για να αποκλείσει άλλες από τις παρακάτω αιτίες. Επιβάλλεται επίσης η εξέταση από το γυναικολόγο σε περίπτωση, που συνεχίζετε να έχετε καφέ κολπικά υγρά σε μέρες που δε σχετίζονται με την περίοδο ή την ωορρηξία.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν καθυστέρηση

 • Σαφέστατα, μια καθυστέρηση στην εμφάνιση της περιόδου μπορεί να οφείλεται σε μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη, και για αυτό πρέπει να αποκλείσουμε αυτή την πιθανότητα.
 • Άλλες αιτίες μπορεί να είναι η σωματική καταπόνηση ή η ψυχολογική πίεση. Οι καταστάσεις αυτές διαταράσσουν τον κύκλο πολύ συχνά. Είναι σχετικά αθώες καταστάσεις και ο κύκλος επανέρχεται στο φυσιολογικό, μόλις αποκατασταθεί η ηρεμία.
 • Άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν διαταραχή στον κύκλο είναι παθήσεις του θυρεοειδή ή πολυκυστικές ωοθήκες. Στις περιπτώσεις αυτές όμως, η εμφάνιση της διαταραχής είναι πιο σταδιακή.
 • Χρειάζεται όμως διερεύνηση, όταν το πρόβλημα συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (για κάποιους μήνες).
 • Τέλος, συχνές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν διαταραχή στον κύκλο είναι οι κύστες στις ωοθήκες. Εάν το πρόβλημα συνεχίζεται για καιρό, ή/και αν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα, τότε χρειάζεται διερεύνηση.

Άλλες αιτίες:

Εξετάσεις που πρέπει να γίνουν

Σε γενικές γραμμές, την λύση μπορεί και πρέπει να δώσει ο Γυναικολόγος, που θα εξετάσει τη γυναίκα. Καταρχήν ο γιατρός σας θα σας κάνει μερικές ερωτήσεις σχετικά με ασθένειες που είχατε περάσει ή ιατρικά προβλήματα που έχετε τώρα και φάρμακα που μπορεί να παίρνετε, σχετικά με το οικογενειακό σας ιστορικό και σχετικά με την ποιότητα της ζωής σας, το στρες, τη διατροφή, τις διακυμάνσεις του βάρους και την άσκηση.Όταν σας ρωτήσει τι ανωμαλίες ακριβώς παρουσιάζετε στην περίοδο καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα ημερολόγιο όπου θα έχετε σημειώσει τις ημερομηνίες που είδατε αίμα, σε τι ποσότητα και για πόσο κράτησε. Αυτό θα τον βοηθήσει πολύ. Θα σας εξετάσει γυναικολογικά και θα σας κάνει ένα υπερηχογράφημα και μπορεί να ζητήσει να κάνετε μερικές εξετάσεις αίματος. Σπανιότερα θα χρειαστεί να υποβληθείτε και σε άλλες εξετάσεις όπως βιοψία ενδομητρίου, απόξεση ενδομητρίου, υστεροσκόπηση ή λαπαροσκόπηση.

Ποια είναι η θεραπεία για τις ανωμαλίες της περιόδου;

Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία. Πολλές φορές “περιμένουμε και βλέπουμε” πως εξελίσσεται η κατάσταση, γιατί μπορεί να είναι ένα τυχαίο και παροδικό φαινόμενο. Άλλες φορές απαιτείται ρύθμιση του κύκλου με ορμονικά σκευάσματα όπως η προγεστερόνη και τα αντισυλληπτικά ή τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος με προγεστερόνη που ελαττώνει την ποσότητα του αίματος στην περίοδο και σπανιότερα κάποια χειρουργική επέμβαση.

* Ο Γιώργος Μονεμβασίτης είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος.Επ. Καθηγητής Παν/μίου Cornell, H.Π.Α., 
Εξειδικευτής στην Ουρογυναικολογία και Χειρουργική Χαλάρωσης Πυέλου.Τηλ. 210 8053176 Μαρούσι, τηλ 210 7777787 Δορυλαίου 10-12 Αθήνα

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2013/08/blog-post_30.html#ixzz63s4HFjpi
ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΜΕΣΩ TV ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 30/10/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1720756398060515/?type=3&theater
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ…… INSTAGRAM ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 30/10/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1719688934833928/?type=3&theater
Το σχέδιο του von Coudenhove-Kalergi για την Πανευρώπη το ζούμε σήμερα;

Η Πανευρώπη, του von Coudenhove-Kalergi

Ένας φίλος μου από την Θεσσαλονίκη (ξέρετε την πρωτεύουσα της Νότιας Μακεδονίας…), ο Γ.Χ., μου έστειλε ένα άρθρο με τον παραπάνω τίτλο. Διαβάζοντάς το κάτι μου θύμισε. Έστυψα λίγο το μυαλό μου και από το στύψε στύψε θυμήθηκα. Έψαξα και το βρήκα!

Ποιο; Ένα βιβλίο που αναφέρεται ακριβώς στο έργο του von Coudenhove-Kalergi (1894-1972) και έχει τίτλο: «Εξουσιαστικά σχέδια της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας». Και εκεί να δείτε πανηγύρι.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τον Coudenhove-Kalergi. Οι γονείς του ήταν εβραιοαυστριακός και Γιαπωνέζα! Η οικογένειά του έχει ρίζες από Βέλγιο, Ελλάδα, Πολωνία, Νορβηγία, Γαλλία και Γερμανία. Ο Coudenhove-Kalergi, σπούδασε στην Βιέννη και στο Πανεπιστήμιό της έγινε διδάκτωρ.

Το 1915, παντρεύεται την κατά 15 χρόνια νεότερή του Ιουδαιοαυστριακή ηθοποιό Ida Roland.

Ο Coudenhove-Kalergi, θεωρείται ο ιδρυτής του κινήματος για μία ενωμένη Ευρώπη. Το 1923 εκδίδει το έργο του «Pan-Europa». Το βιβλίο αυτό, μαζί με το «ADEL-Η τάξη των ευγενών», του ιδίου συγγραφέα, που γράφτηκε το 1920, αλλά εκδόθηκε το 1922, αποτελούν το…φωτεινό μονοπάτι, πάνω στο οποίο βαδίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάζοντας μερικά βασικά στοιχεία των βιβλίων, νομίζουμε ότι γράφτηκε…αύριο. Αξίζει τον κόπο μία μικρή σταχυολόγηση:

α. Ενοποίηση της Ευρώπης με οποιονδήποτε τρόπο για την σωτηρία των λαών. (σ.σ.: Όλοι αυτοί, για τη σωτηρία μας νοιάζονται…) Η ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ ???

β. Κατάργηση όλων των δυνάμεων, που αντιστέκονται στην Ευρώπη, σε κάθε κράτος.(σ.σ.: δημοκρατικότατα)

γ. Δικαστική πρωτοβουλία σε κάθε κράτος γι’ αυτούς, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την Ένωσή και θεώρηση αυτών ως εχθρών.

δ. Ποινή για τους πατριώτες σε κάθε κράτος, αφού θα θεωρούνται προδότες της Ευρωπαϊκής ιδέας. (σ.σ.: Κάτι μου θυμίζει αυτό, κάτι μου θυμίζει…)

ε. Μείωση αλλά και παραχώρηση της εδαφικής κυριαρχίας του κάθε κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. (σ.σ.: Ή σε γείτονες…)

στ. Σταδιακή εξαφάνιση όλων των εθνικών αμυντικών βιομηχανιών. (σ.σ.: Πώς είπατε;)

ζ. Προοδευτική κατάργηση των συνόρων. (σ.σ.: Κάτι θα ήξερε η Ψαρούδα-Μπενάκη…)

η. Προοδευτική κατάργηση των γλωσσών, μέσω προώθησης μιας κοινής γλώσσας. (σ.σ.: Θυμείστε μου τι είχε προτείνει η κ. Διαμαντοπούλου για την Αγγλική;)

θ. Προώθηση του Ευρωπαϊκού;;; Έθνους και της Ευρωπαϊκής;; Εθνικής Συνει-δήσεως. (ΠΟΣΟ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;;;)

ι. Δημιουργία υπέρ-οργανισμών για να προωθούνται άνευ συγκαταθέσεως των λαών(!!!), οι σκοποί της Ενώσεως.

Και οι επιμελητές της εκδόσεως του βιβλίου συνοψίζουν στο «Επίμετρον»:
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι κάποια πράγματα εμφανίζονται διαφορετικά από ό,τι εμείς γνωρίζουμε ή έχουμε μάθει. Είναι προφανές ότι ομάδες άγνωστες στο ευρύ κοινό προετοιμάζουν σχέδια, τα οποία υλοποιούνται σε βάθος χρόνου.

Οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των μελών αυτών των ομάδων δεν προσδιορίζονται ανοιχτά. Κάποιος, θα μπορούσε να ταξινομήσει μερικά χαρακτηριστικά αυτών των «ιδιαίτερων ανδρών»

α. Πλήρης απομάκρυνσις από τα ιδανικά του Έθνους (σ.σ: Π.χ. Ο Κολοκοτρώνης είναι gay…).
β. Υποστηρικτές της διάλυσης των εθνικών κρατών και δημιουργία της ανθρωπότητας του παγκοσμίου πολίτη (σ.σ. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑ λυσσάνε για κάθε τι το Εθνικό;).

γ. Σαφώς η εκκλησία δεν βοήθησε Έλληνες άστεγους και τώρα διαθέτει ακίνητα και σπίτια σε λαθρομετανάστες και έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις οτι μας πάνε σε ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ).

δ. Οι απόψεις τους εκφράζονται πάντα με διφορούμενη έννοια και όχι με απόλυτο τρόπο. (σ.σ: Ώστε να μη καταλαβαίνει ουδείς ουδέν…).

ε. Υπερασπιστές διαφόρων νεωτεριστικών τάσεων, όχι κατ’ ανάγκη χρήσιμων.

στ. Υπερασπιστές μειοψηφικών ρευμάτων και ομάδων που καθίστανται υπεράνω των νόμων. (σ.σ.: Πω πω πω τι Ρουβίκωνες έχω σήμερα…).

ζ. Αναγνωρισιμότητα μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (σ.σ.: Για να μην απορείτε για την συχνότητα εμφανίσεως των μαϊντανών στην τηλετύφλωση).

η. Φιλάνθρωπα αισθήματα για να καταδεικνύεται η αλληλεγγύη και να ενισχύεται η δύναμη της μειοψηφίας, μέσα από οργανώσεις ειδικού σκοπού (διάφορα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.λπ.) (σ.σ.: Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε…).

θ. Μη πλήρης γνώση του γενεαλογικού του δέντρου(σ.σ.: Να μη ξέρουμε ότι μερικοί αναρχοάπλητοι π.χ., είναι γόνοι εφοπλιστών κ.λπ.)

ι. Ταύτιση με διάφορες προοδευτικές πολιτικές, ανεξάρτητα από όπου και αν προέρχονται, εφόσον ικανοποιούνται τουλάχιστον οι παράγραφοι α, β, γ και στ.
Αυτά τα τρομερά αγαπητοί φίλοι διαβάζει κανείς όταν ψάχνει και ξαναθυμίζω ότι το βιβλίο γράφτηκε το 1923
Βεβαίως το φάρμακο για όλα τα παραπάνω υπάρχει και μάλιστα απλόχερα. Συνεχίζετε να διαβάζετε, μπας και ξεστραβωθούμε…

Χρήστος Μπολώσης
ΠΗΓΗ   dimokratianews

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ. ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ. ΜΑΘΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΣ.Υ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΠΑΡΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΥΠΗΚΟΟΣ (ΥΠΑΚΟΥΟΣ) ΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝ ΜΕ ΙΣΧΥ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ. ΜΑΘΕ ΨΑΞΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ (ΒΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ) ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΣΟΥ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ… ΑΧ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/10/29/to-schedio-von-coudenhove-kalergi-tin-paneyropi-to/
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;;;!!!

Ιδού Η
ΑΛΗΘΙΝΗ Κα…ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ, Διοργανώτρια Του Συλλαλητηρίου Που “Αγκαλιάζει” Την…ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌΤΗΤΑ Που Καταστρέφει Την…ΕΛΛΑΔΑ!

Ιδού Η ΑΛΗΘΙΝΗ Κα…ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ, Διοργανώτρια Των Συλλαλητηρίων Θεσσαλονίκης Και Αθήνας Που “Αγκαλιάζει” Την…ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌΤΗΤΑ Που Καταστρέφει Την…ΕΛΛΑΔΑ Για Τον Οποία Σας Είχαμε Προειδοποιήσει Εδώ Στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» Αλλά ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΤΕ!!!

Αλλά Δεν Είναι Μόνο Αυτή, Αλλά Κι Οι Συνάδελφοι Της, Οπως Ο Δημήτρης Ο…ΚΑΖΑΚΗΣ Που Είναι Υπερ Τέτοιων Ύπουλων Πραγμάτων, Του Οποίου Οι Απόψεις Για Την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ Της Μακεδονίας Είναι Πάρα Πολύ Ανησυχητικές Και Μας Κάνουν Να Αναρωτιόμαστε ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Η ΜΠΙΤΑΚΟΥ (;;;)…
Οι Ακόλουθες Εικόνες Προέρχονται Από Την Επίσημη Σελίδα Facebookτης Ίδιας Της Κας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΙΤΑΚΟΥ Που ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ Τη Απάπη Της Για Τους…«ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»…

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 14.29, 05 Μάιου 2018 | JohnKountouris.com
Διαβάστε πρώτα το παρακάτω και μετά τα δικά μας σχόλια….

-γράφει ο Tasos Mastrogiannis
Η “μπατριώτισα” Μπιτάκου, διοργανωτρια των συλλαλητηρίων , αφού μας πούλησε Εθνικιλίκι, και “μπατριωτιλικι,τώρα πουλάει και Μετανάστολαγνιλίκι!

Η φυσική συνέχεια του “μπατριώτη!
Περιμένατε τώρα εσείς, συλλαλητήριο με βασικό ομιλητή τον Μίκυ Μαους, και λοιπούς κουλτουριάρηδες, να μην ειναι συστημικό και κατευθυνόμενο.
Δυστυχώς, η αντίσταση του λαού μας εκτονώνεται στα στημένα συλλΑΛΗΤΗΡΙΑ, τύπου αγανακτισμένων, μενουμευρώπη, αυτού που διοργάνωσε η κυρία, κλπ, όπου όσος κόσμος και να πάει, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει,

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΥΠΗΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ!

Πηγή

Σχολιάζουν τώρα τα “Ελληνικά Νέα Τώρα” (GreekNewsOnDemand.com)…
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;;;!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΤΑΝ ΕΤΣΙ ΜΕ…ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ!!!

Σας είπα από τη πρώτη μέρα κιόλας να…ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΨΕΥΤΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ που είναι κρυφά με το…ΣΥΡΙΖΑ -όπως αυτή η εικονιζόμενη!- και που είναι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ των…ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ που προωθούν μια ΝΕΟ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ στην Ελλάδα προς την διάλυση του εθνικού ιστού της χώρας. ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΘΕΝ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»-ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο…ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΒΡΩΜΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΡΥΦΑ ΜΕ ΤΟΥΣ…ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΤΟΝ ΙΟΥΛ. ΤΟΥ 1974, ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΜΆΛΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ…ΑΤΤΙΛΑ…;;;!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!!!…

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgiorgia.bitakoub%2Fposts%2F1498605350248503&width=500
«Αντιπλημμυρικά» στη Ραφήνα: 104 εκατ. ευρώ για να την «πνίξουν» στο τσιμέντο

Για τις 6/11 αναβάλλεται η εκδίκαση της προσφυγής για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, λόγω ασθένειας του εισηγητή του Ε’ τμήματος του ΣτΕ.

Η ανακοίνωση της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας (για 30/10):

«Στις 30 Οκτωβρίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή πολιτών και συλλόγων κατά του εγκιβωτισμού/τσιμεντοποίησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Η απόφαση εγκιβωτισμού 15 χιλιομέτρων φυσικού ρέματος που στο μεγάλο μήκος του διέρχεται μόνο από αγροτικές και εκτός σχεδίου πόλης εκτάσεις, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.

 ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ

Το έργο βαφτίζεται «αντιπλημμυρικό»  ενώ δεν ενοχλεί κανένα αυθαίρετο, αυξάνει την πλημμυρική παροχή και την ταχύτητα του νερού μέσα στην πόλη της  Ραφήνας και είναι σχεδιασμένο για πολύ μικρότερες πλημμύρες  από αυτές που επιβάλλει η σύγχρονη επιστημονική πρακτική.

Ιδού κάποια από τα  εγκλήματα του έργου:

 • Το έργο κατά ομολογία της μελέτης, σχεδιάστηκε με κριτήριο την προστασία όλων των αυθαιρέτων κατασκευών που έχουν καταπατήσει το χώρο του ποταμού. Η γραμμή οριοθέτησης του ποταμού δε χαράσσεται  ανάλογα με το χώρο που απαιτείται για την ασφαλή και απρόσκοπτη ροή του νερού, αλλά στενεύει και διευρύνεται ανάλογα με το πού υπάρχουν κτίσματα.

Αυτή η «πρωτότυπη μέθοδος»  χάραξης των γραμμών οριοθέτησης εφαρμόζεται και στην ευαίσθητη περιοχή της εκβολής, προκειμένου να μη θιγούν οι «νόμιμες» καταπατήσεις του σχεδίου πόλης, παρόλο που αυτές σαφέστατα εμποδίζουν την ελεύθερη απορροή του νερού προς τη θάλασσα.

Η απόλυτη απροθυμία καθαίρεσης αυθαιρέτων φθάνει σε ακραία  εγκληματικές επιλογές όπως να αφήνονται σχολεία (ένα στην Παλλήνη και ένα στη Ραφήνα) σε απόλυτη γειτνίαση με το ποτάμι (στην πραγματικότητα μέσα στην παλαιά κοίτη του ποταμού) αντί να αποφασιστεί η μετεγκατάστασή τους σε ασφαλείς περιοχές.

 • Οι πλημμυρικές ζώνες στα Σπάτα αποκόπτονται από το ποτάμι. Πρόκειται για ζώνες φυσικής εκτόνωσης του νερού και απόθεσης φερτών υλικών σε πεδινές γεωργικές εκτάσεις των Σπάτων που μέχρι τώρα σώζουν τη Ραφήνα από την πλημμύρα. Το έργο εγκιβωτίζει το νερό και τα φερτά υλικά σε ένα κανάλι για να τα κατεβάσει προς τη θάλασσα και να «πνίξει» τη Ραφήνα.
 • Η αποψίλωση της βλάστησης και η επένδυση της κοίτης με τσιμέντο και συρματοκιβώτια θα αυξήσουν δραματικά την ταχύτητα του νερού που θα φθάνει στην πόλη της Ραφήνας με αποτέλεσμα αν υπάρξει πλημμύρα να μετατρέψει τη Ραφήνα κυριολεκτικά σε μια νέα Μάνδρα 
 • Σημαντικό τέλος είναι ότι,  ακόμη και για αυτούς που βλέπουν  την τσιμεντοποίηση ως μονόδρομο, το έργο είναι ανεπαρκές. Ενώ έχει σχεδιαστεί σε δύο φάσεις, υλοποιείται μόνο η πρώτη φάση του που «εξασφαλίζει» την ασφάλεια της Ραφήνας για πλημμύρα που μπορεί στατιστικά να συμβεί μια φορά στα 20 χρόνια. Τα αντιπλημμυρικά έργα όμως επιβάλλεται να θωρακίζουν από πολύ μεγαλύτερη πλημμύρα, δηλαδή πλημμύρα που μπορεί να συμβεί μια φορά στα 50 χρόνια ή ακόμη και μία φορά στα 100 λόγω της κλιματικής αλλαγής. 

Ποιο  θα είναι το αποτέλεσμα? Η Ραφήνα,  που  μέχρι τώρα ήταν μεν ευάλωτη σε πλημμύρες, αλλά που είχε μόλις τρία  πλημμυρικά επεισόδια από το 1977 μέχρι σήμερα και ως επί το πλείστον όχι ιδιαίτερα καταστροφικά, μετά το «αντιπλημμυρικό έργο» θα είναι εκτεθειμένη σε πραγματικά καταστροφικές και ανεξέλεγκτες πλημμύρες με σοβαρότατο τον  κίνδυνο για ανθρώπινα θύματα.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΤΟΠΟ

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΊΝΕΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Τη στιγμή που άλλες κυβερνήσεις κηρύσσουν τις χώρες τους σε «κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης», το έργο αυτό πρόκειται να στερήσει από την Αττική πάνω από 2500 δέντρα και χιλιάδες άτομα από θαμνώδη και ποώδη βλάστηση,  από μια περιοχή μάλιστα που πέρσι έχασε 13.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων από τη φωτιά στο Μάτι! Εκατοντάδες ιτιές, πλάτανοι και άλλα υδρόφιλα αιωνόβια δέντρα πρόκειται να αντικατασταθούν από τσιμέντο και συρματοκιβώτια, διαγράφοντας οριστικά από την Αττική έναν υγρότοπο μοναδικής αξίας όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για εκατοντάδες είδη που σήμερα βρίσκουν καταφύγιο μέσα σε αυτόν!

Το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας είναι χαρακτηρισμένο με Προεδρικό Διάταγμα  (ΦΕΚ 281/Δ/1993) «Ιδιαίτερου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος», ανήκει στα «Υδατορέματα Α’ προτεραιότητας» βάσει του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (Ν.4277/2014), ενώ ο υγρότοπος της εκβολής του έχει οριοθετηθεί ως «Υγρότοπος ‘Α Προτεραιότητας» (Ν.4559/2018)

 Εκθέσεις επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας έχουν καταγράψει στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας σπάνια είδη πουλιών και ψαριών, κάποια μάλιστα σε σημαντικούς πληθυσμούς. Πολλά από αυτά όπως το χέλι, το αττικόψαρο και 22 είδη πουλιών (στη συντριπτική τους πλειοψηφία ερωδιοί, γλαροειδή και παρυδάτια) περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Ε.Ε. των υπό εξαφάνιση ειδών (Παραρτημα Ι της Οδηγίας 2009/147/ΕΚ). Αυτά τα είδη θα κινδυνέψουν με ολική εξαφάνιση λόγω εγκιβωτισμού του Μεγάλου Ρέματος αλλά και του γενικότερου μπαράζ εγκιβωτισμών ρεμάτων που ενορχηστρώνεται από το Υπουργείο Υποδομών , την Περιφέρεια και τους Δήμους.   

Επιπλέον, η κοπή αυτής της πλούσιας βλάστησης θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για το μικροκλίμα της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Θα προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας και της έντασης των καυσώνων  λόγω  ελάττωσης του δροσερού αέρα που σήμερα κατεβαίνει από την Πεντέλη και τον Υμηττό, διαπερνά τη βλάστηση του Μεγάλου Ρέματος και μεταφέρει δροσιά στις πεδινές περιοχές και τους οικισμούς. Θα προκαλέσει  αύξηση της μόλυνσης του αέρα, του νερού της κοίτης και της θάλασσας, αφού  οι ρύποι δε θα φιλτράρονται πλέον από την παραποτάμια βλάστηση. Ο υδροφορέας επίσης θα επηρεαστεί σημαντικά, ιδιαίτερα σε μια περιοχή με τεράστιο αριθμό γεωτρήσεων (πεδιάδα Σπάτων).

ΔΑΝΕΙΟ 104 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΝΙΞΟΥΝ» ΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ (και όχι μόνο)

Πριν 15 μέρες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης πανηγύρισε τη  χρηματοδότηση 150 εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για αντιπλημμυρικά έργα , το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προορίζεται για αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική. Τα 104 εκατομμύρια από αυτά αφορούν  στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας.

Αυτά τα χρήματα δε μας τα χαρίζει κανείς. Πρόκειται για δανειακή χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Τα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Οφείλουμε λοιπόν να μην πανηγυρίζουμε όταν αυξάνουμε το δανεισμό της χώρας  για να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών κάποιων κατασκευαστικών εταιριών που  θα τα εισπράξουν  για να καταστρέψουν τα ποτάμια μας και να μας στερήσουν από τη μοναδική ελπίδα σωτηρίας μας απέναντι στις πλημμύρες και την κλιματική αλλαγή.

Σίγουρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δε γνωρίζει ότι τα δάνεια  απορροφώνται για έργα που παραβιάζουν  βασικές Ευρωπαϊκές Οδηγίες για τα νερά, τη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας, τη βιοποικιλότητα, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή κλπ.

ΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ;

Παρεμβάσεις στο Μεγάλο  Ρέμα και την ανάντη λεκάνη του χρειάζονται. Η ανάγκη προκύπτει από τις επί δεκαετίες ανεξέλεγκτες και κακοποιητικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη λεκάνη του (καταπατήσεις, εκτροπή τμήματος της λεκάνης του Ποδονίφτη, κάψιμο της Πεντέλης,  καταστροφικοί «καθαρισμοί» κλπ) .  Όμως η τυφλή παράδοση του ποταμού στους εργολάβους για παρεμβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους,  καταστρέφοντας  παράλληλα το φυσικό αντιπλημμυρικό ρόλο του και το ρόλο του ως οικοσύστημα είναι απαράδεκτο να συμβαίνει εν έτι 2019.

Λύσεις αποκατάστασης του ποταμού υπάρχουν. Σε πρόσφατη διπλωματική εργασία που παρουσιάστηκε στο Πολυτεχνείο τα συμπεράσματα και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις ήταν σε πλήρη διάσταση  με αυτά της μελέτης βάσει της οποίας προχωράει ο εγκιβωτισμός του Μεγάλου Ρέματος. Η ανάγκη τοπικών παρεμβάσεων διαπιστώθηκε. Μπορούν όμως να γίνουν με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον, οικο-μηχανικής, οι οποίες εκτός της αντιπλημμυρικής προστασίας και της αποκατάστασης ευάλωτων τμημάτων του ποταμού, ευνοούν και την ανάπτυξη της ζωής μέσα στο ποτάμι και παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα  ζωής των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής.

Ελπίζουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας να είναι το τελευταίο σκαλοπάτι δικαιοσύνης στο οποίο θα χρειαστεί να φθάσουμε προκειμένου να σώσουμε το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, το σημαντικότερο φυσικό  ποτάμι, από τα λίγα που μας απέμειναν στην Αττική.

Σας καλούμε για συμπαράσταση την  Τετάρτη 30/10 ώρα 9πμ

έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49)

όπου εκδικάζεται η προσφυγή.

Στη συνέχεια μπορούμε όλοι μαζί να παρακολουθήσουμε την εκδίκαση.«

ΠΗΓΗ:https://www.aftodioikisi.gr/peribalon/quot-antiplimmyrika-sti-rafina-104-ekat-eyro-gia-na-tin-pnixoyn-sto-tsimento/
Θυσία τοῦ …τρελλοῦ!!!

Πρὸ ἑνὸς ἔτους ἕνα παλληκάρι ἔπεσε ἀπὸ σφαῖρες Ἀλβανῶν στοὺς Βουλιαράτες τῆς Βορείου Ἠπείρου, διότι, ἐπισήμως πάντα, ὕψωσε τὴν ἑλληνικὴ σημαία στὸ σημεῖο ταφῆς Ἑλλήνων πολεμιστῶν τοῦ ἑλληνο-ἰταλο-ἀλβανικοῦ πολέμου.

Πρὸ ἐτῶν ἔνα ἄλλο παλληκάρι ἔπεσε, μὲ τὰ ἴδια προσχήματα, στὴν Κύπρο, στὸν τόπο δολοφονίας τοῦ ἐξαδέλφου του.

Δύο θυσίες ἄστοχες, γιὰ τοὺς λογικούς…
Δύο θυσίες ἀνούσιες, γιὰ τοὺς γνωστικούς.
Δύο θυσίες προβληματικές, γιὰ τοὺς διπλωμάτες.

Δύο θυσίες τῶν …τρελλῶν, ποὺ ἀποτελοῦν τὶς κοινωνικὲς ἐξαιρέσεις, ἐδῶ καὶ αἰῶνες.

Γιατί νά ἀσχοληθοῦμε ὅμως μέ αὐτές τίς θυσίες, εἰδικῶς τώρα πού οἱ (φερόμενοι ὡς) κυβερνῶντες «μας» ἐπιλέγουν νά …λειάνουν τόσο πολύ τίς ἐθνικές μας συνειδήσεις, ἔως καί νά τίς ἐξαφανίσουν; Ποιά ἡ χρησιμότης τους; Καί γιατί, εἰδικῶς τώρα, πού τόσα ἄλλα μᾶς ἀπασχολοῦν, νά πρέπῃ νά ἀπασχοληθοῦμε καί μέ αὐτές τίς θυσίες;

Ἡ θυσία τοῦ …τρελλοῦ, ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν, δὲν ἦταν κάτι ἀνούσιον καὶ τυχαῖον. Λειτουργοῦσε πάντα ὡς ἀφορμὴ γιὰ μεγάλες ἀνατροπές, ἐφ΄ ὅσον ὁ …τρελλὸς δὲν ἦταν κάποιος ἀδαὴς ἢ κάποιος ἀσυνείδητος ἢ κάποιος ἀθῷος. Ἦταν πάντα καὶ γνώστης καὶ ἀποφασισμένος. Κι αὐτὲς ἀκριβῶς οἱ θυσίες, ἱστορικῶς καὶ μόνον, ἦσαν τόσο «χρήσιμες» ποὺ ἐπάνω τους ἐπάτησαν ἀμέτρητες ἀνατροπές, κοινωνικὲς καὶ πολιτικές, ποὺ ἔφεραν ἀπίστευτες καὶ ἀπερίγραπτες ἀναταράξεις. Συνήθως δὲ ἦσαν κάτι σὰν …«συνθήματα» γιὰ τὰ ἐπακόλουθα.

Ἂς εἴμαστε λοιπὸν ἑστιασμένοι στὰ εὑρύτερα γεγονότα γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ κατανοήσουμε πολλὰ περισσότερα ἀπὸ ὅσα, ἐκ πρώτης ὄψεως, διακρίνονται.
Ἡ θυσία τοῦ …τρελλοῦ, εἰδικῶς τώρα, δὲν εἶναι τυχαία καὶ ἀνούσια.
Εἶναι κάτι πολὺ μεγαλύτερον, πού, γιὰ τὴν ὥρα ναὶ μὲν ἀδυνατοῦμε νὰ ἐρμηνεύσουμε, ἀλλὰ σαφῶς ἀποτελεῖ οὐσιώδη «κρίκο» σὲ μίαν ἁλυσίδα γεγονότων, ποὺ ἤδη ξεκίνησαν.

Φιλονόη

Σημειώσεις

Οἱ, στὴν πραγματικότητα, στυγερὲς δολοφονίες (κατ’ ἄλλους ἐκτελέσεις) τῶν παλληκαριῶν δὲν δηλώνουν σκέτο τὴν σκληρότητα τοῦ δολοφόνου, ἀλλὰ κυρίως τὴν …ἀπελπισία του. Ὁ …τρελλὸς ἔπαυσε νὰ κρύβεται καὶ βγῆκε στὸ φῶς. Κι ὁ …τρελλὸς πάντα ἦταν τὸ πρόβλημα γιὰ τὰ καθεστῶτα.

Κύπρος 1996 καὶ Βόρειος Ἤπειρος 2018.
Πανομοιότυπες δολοφονίες, πανομοιοτύπων καθεστώτων, ποὺ λάθρα κατέλαβαν ἐδάφη (καὶ φυσικὰ λαούς) ποὺ δὲν τοὺς ἀνήκουν… Καὶ τὸ γνωρίζουν… Ἐμεῖς τὸ ἀγνοοῦμε…

Τὰ ἐδάφη, σὰν ἐδάφη, ἴσως νὰ μὴν εἶχαν ἀξία, ἐὰν αὐτοὶ ποὺ τὰ κατοικοῦσαν ἦσαν τυχαῖοι.
Δὲν εἶναι… Καὶ οὔτε θὰ μείνουν ὡς τυχαῖοι… Θυσίες πολλὲς γιὰ τοὺς ἀκρίτες, ποὺ πάντα φαίνονταν ἀνούσιες, ἀλλὰ τώρα πιὰ δὲν εἶναι. Ὁ θάνατος τοῦ παλληκαριοῦ δὲν θὰ μείνη …«ἄκαρπος»!!! Εἶναι μία ἀκόμη, ἀπὸ τὶς πολλὲς ἐκεῖνες, λεπτομέρεια ποὺ κάτι σηματοδοτοῦν. Δὲν ξέρω ἐὰν θὰ προλάβουμε νὰ μάθουμε τὸ τὶ ἀκριβῶς σηματοδοτεῖ, μὰ σίγουρα αὐτὸ ποὺ ξεκίνησε δὲν εἶναι τόσο μικρό, ποὺ νὰ μποροῦμε νὰ τὸ ἀγνοήσουμε. Ὁ Κατσίφας δὲν ἦταν ἀδαὴς ἀλλὰ γνώστης, ἂν καὶ ὑπὲρ τοῦ δέοντος …τρελλός γιὰ νὰ θέσῃ ἀκόμη καὶ σὲ κίνδυνο τοὺς συμπατριῶτες του. Ὅμως κάτι τέτοιο, ἐπὶ τοῦ παρόντος εἶναι δευτερεῦον, ἐφ΄ ὅσον σὲ μίαν κοινωνία …λογικῶν ἡ …τρέλλα ἀποδεικνύεται πιὸ δραστική, ἀπὸ πολλὲς καὶ διαφόρων τύπων …λοβοτομές!!!

εἰκόνα καὶ εἰκόνα

ΠΗΓΗ:https://filonoi.gr/2019/10/28/thysia-toy-trelloy/
Νοέμβριο ο νόμος για προστασία τραπεζικών στελεχών – Άδωνις: «Θέλουμε να αισθάνεστε νομικά ασφαλείς»!

ΜΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΑΣΥΛΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ.

Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Η ΔΕ ΕΓΚΛΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΜΙΚΑ Η ΦΥΣΙΚΑ ΘΙΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΔΛΔ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ

ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ
ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΜΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ 230ΔΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΟΠΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΣΗ
ΣΥΝ ΕΛΘΕ ΚΑΙ ΕΝΩΣΟΥ
ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΠΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ
ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Αδωνις : “Δεν δίνουμε ασυλία στα στελέχη των τραπεζών. Νομοθετούμε την ποινική δίωξη κατ΄ έγκληση, αντί της μέχρι τώρα αυτεπάγγελτης δίωξης, γιατί θέλουμε να αισθάνεστε νομικά ασφαλείς,

ΚΑΙ ΝΑ ΕΔΩ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ταγκουλης Γεωργιος

Τον Νοέμβριο ο νόμος για προστασία τραπεζικών στελεχών – Άδωνις: «Θέλουμε να αισθάνεστε νομικά ασφαλείς»!

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους η παροχή νομικής κάλυψης στα στελέχη των τραπεζών για να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων που κρίνονται βιώσιμα.

Την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τον Νοέμβριο την παροχή προστασίας στα στελέχη των τραπεζών έκανε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου τα τραπεζικά στελέχη δεν θα κινδυνεύουν από αυτεπάγγελτες διώξεις,

Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στο 11ο Risk and Management Compliance Forum, η κυβέρνηση κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο θέμα της κατ΄ έγκληση ποινικής δίωξης που έχουν ζητήσει οι τράπεζες, για να μπορούν να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις είτε για την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων είτε για την πτώχευση μη βιώσιμων και να εξυγιανθεί η Οικονομία.

“Δεν δίνουμε ασυλία στα στελέχη των τραπεζών. Νομοθετούμε την ποινική δίωξη κατ΄ έγκληση, αντί της μέχρι τώρα αυτεπάγγελτης δίωξης, γιατί θέλουμε να αισθάνεστε νομικά ασφαλείς, να μην μπορεί κακόβουλα, ο ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρήσεων να μπλοκάρει τις αναδιαρθρώσεις και να κάνετε γρήγορα και σωστά την δουλειά σας. Εκεί που πρόκειται για το κοινό συμφέρον, δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε εγωισμοί, ούτε άλλα κίνητρα και να παίρνει 2 χρόνια για να γίνει μια αναδιάρθρωση. Μας ενδιαφέρει η Οικονομία να πάρει μπρος, τα κόκκινα δάνεια να καθαρίσουν, οι επιχειρήσεις που μπορούν να σωθούν και η Οικονομία να έχει την ευκαιρία να αναπνεύσει”, είπε ο υπουργός. Με τον στόχο αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει και το νέο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένος, απαλλάσσοντας τα στελέχη τραπεζών και Δημοσίου από το βάρος της υπογραφής αναδιαρθρώσεων.

“Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε τις ανησυχίες σας. Τώρα πρέπει και εσείς να αντιληφθείτε τις δικές μας ανησυχίες”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απευθυνόμενος στους τραπεζίτες, καλώντας τους να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση που έχει πραγματική διάθεση να βρει λύσεις, αλλά και με μια συγκυρία που δεν πρέπει να χαθεί.

“Η διεθνής συγκυρία των αρνητικών επιτοκίων μάς προσφέρει μια ευκαιρία που κανείς δεν εγγυάται ότι θα ξαναέρθει. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί. Το στοίχημα της ανάπτυξης δεν είναι μόνο της κυβέρνησης. Είναι όλων μας, και των τραπεζών. Είναι κοινή μας ευθύνη να κάνουμε πραγματικότητα την δυναμική που έχει η Ελλάδα να γίνει η “νέα Πορτογαλία” και το αναπτυξιακό θαύμα της Ευρώπης. Ο χρόνος είναι χρήμα και αν λήξει η ευκαιρία, δεν έχει νόημα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζετε πολύ καλύτερα οι τραπεζίτες από εμένα που είμαι ένας απλός βιβλιοπώλης”, είπε χαρακτηριστικά στους τραπεζίτες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Καταλήγοντας ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε πως “η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή για να ακούσω κάθε αίτημά σας, οι τραπεζίτες δεν θα είναι ο εύκολος στόχος που θα δέχεται τα βέλη και τα πυρά όσων θέλουν να βρίσουν τις τράπεζες ή το κράτος”!

ΠΗΓΗ ΤΟΠΟΝΤΙΚΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook
Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι 20 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις – Υπεγράφη η απόφαση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.:2103332644
e-mail: press@minfin.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης χειμερινής περιόδου 2019/2020

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και των Υφυπουργών κ.κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και Θεόδωρου Σκυλακάκη, εγκρίθηκε η χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2019/2020.

Το επίδομα ολόκληρης της χειμερινής περιόδου θα δοθεί εμπροσθοβαρώς και προσαυξημένο, σε όλους τους δικαιούχους πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος παραμένουν τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο το επίδομα θα είναι σημαντικά αυξημένο, αποτέλεσμα του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε εφέτος, και ο οποίος κατευθύνεται αποκλειστικά στην κοινωνία, ιδιαίτερα στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Πιο συγκεκριμένα πέρυσι είχε δοθεί επίδομα ύψους 0,16 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης και υπήρχαν συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης με βάση τα τετραγωνικά της κατοικίας και την γεωγραφική ζώνη.

Ωστόσο αυτό είχε ως συνέπεια είτε να επιδοτείται ένα μικρό μόνο μέρος του κόστους που κατέβαλε ο δικαιούχος (περί του 15%), είτε νοικοκυριά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσουν το μέγιστο επιτρεπτό να λαμβάνουν πολύ μικρότερη επιδότηση από αυτή που δικαιούνταν.

Φέτος για να λάβει ο δικαιούχος το ανωτέρω επίδομα αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του ανωτέρω επιδόματος. Έτσι η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι του ανωτέρω ύψους.

Με αυτό τον τρόπο νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες θα λάβουν σημαντικά υψηλότερο επίδομα.

Επιπροσθέτως προβλέπεται αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ώστε να καταστεί το επίδομα ακόμη πιο κοινωνικά δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά δεδομένα των νοικοκυριών.

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά, θα λάβουν πρόσθετο επίδομα οι ορεινοί Δήμοι της Α΄ Ζώνης, που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα.

Επίσης, οι ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ορεινοί, θα λάβουν υψηλότερο επίδομα κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.

Το επίδομα θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στην σχετική εφαρμογή του TAXISNET, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σημειώνεται ότι το συνολικό δημοσιονομικό κόστος του επιδόματος αναμένεται να ανέλθει στα 68 εκατ. ευρώ, έναντι 57,5 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019 και αναμενόταν ισόποσο ποσό να δοθεί το 2020.

Ακολουθούν συνημμένοι οι σχετικοί πίνακες:

(Πατήστε επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)

ΠΗΓΗ:https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/46157
Ερευνα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρώμε κρέας «ντοπαρισμένο» με αντιβιοτικά

Η ανεξέλεγκτη χορήγηση αντιβιοτικών σε ανθρώπους και ζώα δημιουργήσει ανθεκτικά βακτήρια. Κίνδυνος να προσβληθεί ο καταναλωτής από σταφυλόκοκκο, σαλμονέλα ή άλλον παθογόνο μικροοργανισμό και να μην υπάρχει αντιβιοτικό για να αντιμετωπιστεί η μόλυνση

Σούπερ βακτηρίδια τα οποία δυνάμωσαν «τρώγοντας» αντιβιοτικά απειλούν την υγεία μας. Μια έρευνα που μόλις δημοσιεύθηκε (Ιανουάριος 2011) στο έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό έντυπο Foodborne Pathogens and Disease καταδεικνύει ότι τα παραγωγικά ζώα στη χώρα μας -και όχι μόνον- «ντοπάρονται» με μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών με συνέπεια ορισμένα στελέχη βακτηρίων να έχουν γίνει ιδιαιτέρως ανθεκτικά στα συγκεκριμένα φάρμακα.

Ερευνητές του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνέλεξαν δείγματα κρέατος ή κρεατοσκευασμάτων από σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και καταστήματα πώλησης ντόπιων τροφίμων στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βρήκαν ότι το κρέας αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να αποτελεί μια πηγή ανθεκτικών βακτηριδίων, τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν, μέσω της τροφικής αλυσίδας, την υγεία μας. Ο κίνδυνος, σύμφωνα με την επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης αναπληρώτρια καθηγήτρια κυρία Χρυσάνθη Παπαδοπούλου είναι να προσβληθεί ο καταναλωτής από σταφυλόκοκκο, εντεροβακτηρίδιο, σαλμονέλα ή άλλον παθογόνο μικροοργανισμό και να μην υπάρχει αντιβιοτικό για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση, καθώς τα στελέχη των βακτηρίων έχουν γίνει πια ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες, σε μια περίοδο τριών ετών, ανέλυσαν428 ακατέργαστα δείγματα ωμού κρέατος (αρνί, κατσίκι, χοιρινό, βόειο και κοτόπουλο) καθώς και επεξεργασμένα δείγματα τροφίμων ζωικής προέλευσης (π.χ. φιλέτα γαλοπούλας, σαλάμι,, κιμά από γέμιση φαγητών και φέτες ψητού μοσχαριού). Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομονώθηκαν από τα ανεπεξέργαστα δείγματα εξετάστηκαν ως προς την ευαισθησία τους σε 19 κοινά αντιβιοτικά που χορηγούνται σε ανθρώπους.

Συνολικά απομονώθηκαν 157 στελέχη κολοβακτηριδίου (Escherichia coli), 25 γερσίνια (Yersinia enterocolitica), 57 σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus), 57 εντεροκόκκου (Enterococcus spp.), 4 σαλμονελλών (Salmonella spp) και 3 καμπυλοβακτηριδίου (Campylobacter jejuni). Από αυτά, πολύ μικρό ποσοστό βρέθηκε ευαίσθητο στα αντιβιοτικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσα στελέχη κολοβακτηριδίου (E. Coli) απομονώθηκαν σε κοτόπουλα είχαν υψηλή αντίσταση ακόμη και στα πιο ισχυρά όπλα που διαθέτει αυτή τη στιγμή η επιστήμη όπως είναι η αντιβιοτική ουσία σιπροφλοξασίνη. Τα στελέχη σταφυλοκόκκου (S. Aureus) από το αιγοπρόβειο κρέας είχε αντίσταση στην κλινδαμυκίνη ενώ από το χοιρινό στην ουσία σιπροφλοξασίνη. Από τους εντεροκόκκους περισσότεροι από 20% βρέθηκαν ανθεκτικοί στη βανκομυκίνη.

Αντίστοιχα, τα περισσότερα βακτήρια (60%) που απομονώθηκαν στο αιγοπρόβειο κρέας παρουσίασαν αντίσταση στη νιτροφουραντοΐνη. Τα βακτήρια από το χοιρινό κρέας αλλά και στο κοτόπουλο είχαν αντίσταση στην τετρακυκλίνη (62.5%) ενώ από το αιγοπρόβειο κρέας στην αμινογλυκοσίδη. Υψηλή αντίσταση στην αμπικιλλίνη παρατηρήθηκε σε γερσίνιες ενώ όλατα καμπυλοβακτηρίδια που απομονώθηκαν βρέθηκαν ανθεκτικά τόσο στην αμπικιλλίνη όσο και στις ουσίες κεφαλοθίνη και σεφουροξίμη.

Παρόμοια αποτελέσματα έχουν βρεθεί και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες. Στην τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (2010), για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναφέρονται αντοχές του κολοβακτηριδίου το οποίο απομονώνεται σε κοτόπουλα οι οποίες φθάνουν στο 44% για ορισμένα αντιβιοτικά, ενώ οι αντίστοιχες αντοχές κολοβακτηριδίου από χοιρινά φθάνουν το 68%.

Η ανεξέλεγκτη χορήγηση αντιβιοτικών σε ανθρώπους και ζώα έχει κάνει τα βακτήρια ανθεκτικά. Υπάρχει λύση; Η Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας σε έκθεσή της αναφέρει ότι «η μάχη ενάντια στην αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά είναι ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να νικήσουμε ποτέ». Η διαπίστωση αυτή βρίσκει σύμφωνη και την κυρία Παπαδοπούλου. Όπως αναφέρει «τα βακτήρια έχουν καταπληκτικές ικανότητες προσαρμογής που εμείς δεν τις έχουμε. Έχουν τη δυνατότητα να επιζούν σε ακραίες συνθήκες ζωής και στα πλέον αντίξοα περιβάλλοντα όπου εμείς δεν μπορούμε να επιζήσουμε. Πιστεύω οτι παρά τις απαγορεύσεις της ΕΕ όσον αφορά την χορήγηση αντιβιοτικών για μη θεραπευτικούς λόγους, ήδη έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ανθεκτικά βακτήρια, τα οποία φυσικά θα συνεχίσουν να… κυκλοφορούν ανάμεσα μας».

Πάντως, πολλές τροφικές μολύνσεις δεν χρήζουν ιδιαίτερης θεραπείας, ωστόσο σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ανοσοκατασταλμένοι, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές και να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.

Οδηγίες για σωστή συντήρηση – Μην αφήνετε τα βακτήρια να αναπτυχθούν

– Αποθηκεύουμε τα πιο ευπαθή τρόφιμα στο κάτω μέρος του ψυγείου που έχει μεγαλύτερη ψύξη.

– Τα πιο ευαίσθητα τρόφιμα είναι ο κιμάς, τα εντόσθια και τα θαλασσινά.

– Στη συντήρηση του ψυγείου η θερμοκρασία πρέπει να ρυθμίζεται μεταξύ +2 βαθμούς Κελσίου και + 4 βαθμούς Κελσίου

– Στην κατάψυξη η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους -18 βαθμούς Κελσίου.

– Το φαγητό πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο το αργότερο μία ώρα μετά το μαγείρεμα το καλοκαίρι και δύο ώρες μετά τον χειμώνα.

– Ωμά τρόφιμα ζωικής προέλευσης δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τρόφιμα που θα καταναλωθούν ωμά ή είναι ήδη μαγειρεμένα.

ΠΗΓΗ:https://www.tovima.gr/2011/02/02/society/b-ereyna-panepistimioy-iwanninwn-b-br-trwme-kreas-ntoparismeno-me-antibiotika/?fbclid=IwAR25Vs9ZcsId1fljmODXxf3pyxq8FAlnJqhMJrytfvdzGcul-sILu_j2Wws
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΚΑ 28/10/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1717667125036109/?type=3&theater
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 28/10/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1717887815014040/?type=3&theater
28η Οκτωβρίου: Ο εορτασμός της επετείου στην Ραφήνα με την νεολαία σε πρώτο πλάνο

Πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ραφήνα όπως και στο Πικέρμι με πλήθος κόσμου που την παρακολούθησε.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της Παντοβασίλησσας όπου την παρακολούθησαν πολλοί επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων μπροστά απο το κτήριο του ΟΤΕ στην Ραφήνα.

Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση μπροστά στους επισήμους.Παρόντες ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς,ο Δαμιανός Φαφούτης,ο Βασίλης ΠιστικίδηςΑνδρέας Βασιλόπουλος,η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας,ο Κωνσταντίνος Μώρος,ο γιατρός Γιώργος Αθανασιαδής,και άλλοι επίσημοι.

Παρέλασαν τα σχολεία της Ραφήνας, ο Σύλλογος Τριγλιανών, το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας, τον Σύλλογο Κρητών Ραφήνας, το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας, την Τριγλία, τον Παλαιστικό Σύλλογο και το Σώμα Οδηγισμού, το Σώμα Προσκόπων αλλά και την Φιλαρμονική του Δήμου, που ύστερα από πολύ καιρό την ακούσαμε να έχει σε πρώτο πλάνο το άσμα “Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα”

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR
Ντ.Τραμπ: «Πέθανε σαν σκυλί ο αλ Μπαγκντάντι» – «Ευχαριστώ την Ρωσία που μας άφησε να περάσουμε στην Ιντλίμπ» (βίντεο)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και είπε, «Πέθανε σαν σκυλί και σαν δειλός, πλέον δεν μπορεί να βλάψει κανέναν, ο κόσμος είναι πιο ασφαλής» 

«Ευχαριστώ τη Συρία, τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράκ»

«Η Ρωσία μας άφησε να περάσουμε από τον εναέριο χώρο της Συρίας»

Όσον αφορά την αμερικανική παρουσία στη Συρία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε πως για αρχή θέλει να κρατήσει το πετρέλαιο αλλά στη συνέχεια ίσως διαπραγματευτεί ένα deal με τη συριακή κυβέρνηση.

«Χθες το βράδυ οι ΗΠΑ έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Νο1 τρομοκράτη. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ηταν ο ιδρυτής του Ισλαμικού Κράτους», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του.

«Οι Αμερικανικές δυνάμεις έφεραν σε πέρας μια μια δύσκολή και επικίνδυνη επιχείρηση στη βορειδυτική Συρία. Ήταν απίστευτοι. Ουδείς από τους Αμερικανούς σκοτώθηκε», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ, ο Τραμπ είπε ότι ο αρχηγός του σκοτώθηκε αφού έφτασε στο τέλος ενός τούνελ, κλαίγοντας.

«Εντεκα παιδιά γλίτωσαν. Όσοι έμειναν με τον Μπαγκντάντι- στο τούνελ πήρε μαζί του τρία παιδιά – σκοτώθηκαν. Τον κυνήγησαν τα σκυλιά μας. Πυροδότησε γιλέκο και σκοτώθηκε μαζί με τα παιδιά του. Το σώμα του διαλύθηκε, αλλά οι εξετάσεις απέδειξαν ότι ήταν αυτός», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν από νωρίς ότι ο αρχηγός του ISIS ενεργοποίησε γιλέκο με εκρηκτικά.

«Ήμασταν επί δύο ώρες στο κρησφύγετό του και συλλέξαμε στο τέλος της επιχείρησης πολύτιμες πληροφορίες.

Το χέρι μας φθάνει πολύ μακριά. Όπως ξέρετε προ μηνών εξοντώσαμε τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα.

Οι τρομοκράτες δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Αυτά τα άγρια θηρία δεν θα γλιτώσουν τη μοίρα τους και την τελική κρίση του Θεού. Ο Μπαγκντάντι κατεζητείτο πολύ πριν αναλάβω τα ηνία. Εξολοθρεύσαμε το χαλιφάτο του και τα σημερινά συμβάντα θυμίζουν ότι θα τους κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τρομαγμένα κουτάβια, σε άλλες σκληροί δήμιοι. »

«Οι αναγκαστικοί εξισλαμισμοί, οι πορτοκαλί στολές που φορούσαν στους ομήρους πριν τους εκτελέσουν ήταν αυτό που ήθελε ο Μπαγκντάντι. Και τώρα είναι νεκρός. Πέθανε ως δειλός που τό’ βαλε στα πόδια για να σωθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας για την υποστήριξή τους σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή.

Χθες βράδυ ήταν μια υπέροχη νύχτα για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Πέθανε σαν σκύλος, σαν δειλός. Ο κόσμος είναι τώρα πολύ ασφαλέστερος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς έγινε η επιχείρηση για την εξόντωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

«Προσγειωθήκαμε με οκτώ ελικόπτερα, οι κομάντος μας άνοιξαν τρύπες στους τοίχους καθώς οι είσοδοι ήταν παγιδευμένες. Το παρακολουθούσα με άλλα στελέχη από την αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου σαν να βλέπαμε ταινία. Ήταν μια πτήση δέκα λεπτών πάνω από μια πολύ επικίνδυνη περιοχή. Η άφιξη και η αναχώρηση ήταν πολύ επικίνδυνη, υπήρχε κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε σκληρή αντίσταση», περιέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η Ρωσία φέρθηκε υπέροχα, όπως και το Ιράκ. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Οι Κούρδοι μας έδωσαν πληροφορίες που αποδείχθηκαν υπέροχες. Οι Τούρκοι γνώριζαν που θα πηγαίναμε. Δεν είχαμε πρόβλημα μαζί τους. Θα μπορούσαν να ανοίξουν πυρ και μετά θα απαντούσαμε, αλλά αυτό δεν έγινε. Αντιμετωπίσαμε εισερχόμενα πυρά κατά την άφιξή μας, αλλά τα εξουδετερώσαμε αμέσως»συμπλήρωσε.

«Έλεγα συνέχεια “που είναι ο Αλ Μπαγκντάντι” και τελικά τον εντοπίσαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν πέθανε σαν ήρωας, αλλά σαν δειλός κουβαλώντας τρία παιδιά μαζί του στριμωγμένος στην άκρη ενός τούνελ. Η επιχείρηση ξεκίνησε ουσιαστικά σε επίπεδο συλλογής πληροφοριών πριν από δύο εβδομάδες. Ξέραμε ότι ήταν εκεί, αν και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος 100% και μετά λάβαμε την επιβεβαίωση. Πολλοί από τους ανθρώπους του σκοτώθηκαν κι εμείς δεν χάσαμε κανέναν. Είναι απίστευτο!»

Για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία

«Δεν θέλουμε να είμαστε εκεί. Θέλουμε να φέρουμε τους στρατιώτες μας στην πατρίδα. Αυτοί [οι τρομοκράτες] απέχουν 8.000 μίλια από μας. Η Ρωσία είναι εκεί, η Τουρκία, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, όλοι είναι εκεί κι όλοι μισούν το ISIS», είπε. Και επιτέθηκε κατά ευρωπαϊκών χωρών που δεν θέλουν πίσω στα εδάφη τους τους συλληφθέντες τζιχαντιστές.

«Υπάρχουν πολλές χώρες που μπορούν να βοηθήσουν στις περιπολίες. Δεν θέλουμε να μείνουμε εκεί. Προστατεύουμε, εξασφαλίζουμε το πετρέλαιο και ίσως κάνουμε κάποια συμφωνία. Θέλω να φέρω πίσω τους στρατιώτες μας, αλλά θέλω να διασφαλίσω το πετρέλαιο.»

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/816251_nttramp-nekros-o-arhigos-toy-islamikoy-kratoys
Αν δεν είμαστε εταιρία ..τότε θεωρητικά είμαστε κυρίαρχο Κράτος ..!

Και εδω δεν εχει πουθενα συνωμοσιολογικη σκεψη , εδω εχει απλη λογικη σκεψη και ερωτησεις ..!

Αν ειμαστε κυριαρχο Κρατος ποτε ηταν η τελευταια φορα που νομοθετησαμε χωρις την εμπλοκη-παρεμβολη Γερμανιας η Αμερικης , ο σωστος ερευνητης θα μπορουσε να ερευνησει για το ποτε Ελληνες βουλευτες και η Ελληνικη βουλη εβγαλαν νομο δικο τους !…

Αν ειμαστε κυριαρχο Κρατος μετα απο τοσα χρονια οικονομικης κρισης θα επρεπε να εχουμε μπορεσει να περασουμε σε πολλες νεες μορφες παραγωγης , αντιθετως συνεχιζουμε να μην παραγουμε σαν χωρα …και μην με αρχισετε με το τι παραγουν ιδιωτικες εταιριες ..λεω σαν χωρα θα μπορουσαμε να εχουμε περασει στο να φτιαχνουμε μεχρι και αεροπλανα …αλλα συνεχιζουμε να πιστευουμε οτι δεν ειμαστε ικανοι να το κανουμε ..!

Συνεχιζουμε να πιστευουμε οτι ενα Κυριαρχο κρατος με ολο τον πλουτο τους εδαφους στην επικρατεια μας , με εκατομυρια δημοσιους υπαλληλους , με τον στρατο και το μηχανικο ..δεν ειναι ικανα να φταξουν παπαδες!!!!!…..

Αν ειμαστε Κυριαρχο κρατος θα μπορουσαμε να υιοθετησουμε νεα μοντελα συνταξιοδοτητσης , νεα μοντελα οικονομιας , νεα μοντελα απασχολησης , θα μπορουσαμε να γυρισουμε το παιχνιδι του συνταξιοδοτικου με χρονο μεριδια και προσφορα κοινωνικης εργασιας και και και ..!

Απο την αλλη οτι ακολουθουμε ειναι μοντελο της νεας ταξης πραγματων , δες μεταναστευτικη πολιτικη , δες πολυπολιτισμικη ατζεντα , δες δες δες ….

Κανενας αρχηγος κομματος δεν ειναι διαφορετικος στους σχεδιασμους και την αναπτυξη της χωρας απο τον αλλο …ειτε ειναι κοκκινος ειτε ειναι μπλε , πρασινος με βουλες και χαρουπια..ειναι ολοι ιδιοι !

Σαν να τους εβγαλες μεσα απο συγκεκριμενο φροντιστηριο που ολοι ακολουθουν την ατζεντα του…χρειαζομαστε μια παγκοσμια οικονομια και την χρειαζομαστε αμεσα …!

Μα πως ειναι δυνατον ολοι να εχουν το ιδιο μυαλο και κανεις να μην εχει εστω και λιγο την αναγκη να αλλαξει κατι; …Να εχει ετσι λιγο την ιδεα να πει κατι λιγο ρε παιδι μου αλλοιωτικο ..λιγο εξω απο την γραμμη ;..

Πως ειναι δυνατον και εκει μεσα στην βουλη ειναι ολοι χωρια και κομματια αλλα στα βασικα ολοι εχουν την ιδια αποψη …θα σφαχτουν με τις ωρες για το αν θα ραντισουμε τα κουνουπια αλλα για τα βασικα ..για τα αντιμετρα στην παγκοσμια λαιλαπα ολοι ειναι …κοκονια !….

ΔΕν εχει λογικη και δεν εχει εικονα ενος κυριαρχου κρατος ολο αυτο ..!

Νομιζεις πχ οτι αν μου εδινες ολη την γη της ελλαδας και ενα εκατομμυριο υπαλληλους οτι εγω που ειμαι και χαζουλης δεν θα εβρισκα τροπο να μην υπαρχουν Ελληνες που πεινανε;… Δεν θα εβρισκα τροπο να μην υπαρχουν αστεγοι ;…Δεν θα εβρισκα τροπο να αλλαξω το προβλημα της υπογεννητικοτητας ;….Οχι ρε φιλε για πλακα τα εχω ..το θεμα ειναι πως και αυτοι οι φωστηρες με τα ντοκτορα και τα πανεπιστημια των εκατομυριων …ΔΕΝ το εχουν;;;…

Για να φτιαξεις ενα χτισμα η ενα δρομο θες αρχιτεκτονα , μηχανικους , εξιδειδικευμενους εργατες , μηχανηματα και πρωτες υλες … αν τα εχεις και δεν το φτιαχνεις το ρημαδι τοτε κατι αλλο συμβαινει …κατι πολυ σοβαρο που θα επρεπε ολοι να ανυσηχουμε ..!!….

Δεν ειναι συνωμοτικη σκεψη ειλικρινα ..αλλα τα εχουμε ολα ..γιατι στο διαολο συνεχιζονται τα προβληματα ;..

Και αν δεν τα εχεις δημιουργεις υποδομες να αρχισεις να τα παραγεις … που ειναι το ζορι ;..

Ποια ειναι ακριβως η δουλεια αυτων που εμεις δινουμε την εξουσια ;..

Ειναι κυβερνητες η ceo πολυεθνικης με το ονομα Ελλαδα ;…

Αυτο πρεπει να το ψαξετε ολοι σας γιατι αλλιως ειναι ενα κυριαρχο κρατος που εσυ νομιζεις οτι ανηκεις και αλλιως μια πολυεθνικη που παιρνει εντολες απο τον Ροθ ..!

Αν αυτο μπορουσαμε να το ξεκαθαρισουμε ΟΛΟΙ μας τοτε θα γνωριζαμε και τον εχθρο και το προβλημα ..ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ …τωρα με το μακρι και το κοντο του ο καθενας απλα θα αμολαμε αετο συνεχεια ..!/..

Για ξεκινηστε λοιπον τις σοβαρες ερωτησεις μεσα σας , ειναι πολιτικοι η ειναι υπαλληλοι και αν ναι ποιανου;..και αν καταληξεις στο οτι ο Εχθρος σου ειναι μεσα απο τα τοιχοι σου ..τοτε μπορουμε να μιλησουμε για οτι θες …αν οχι κακος διαβασες μεχρι εδω !…

Και εδω ειναι που επεμβαινει μεσα στην συνειδηση σου η σφηνωμενη τυροπιτα ..o ενοιολογικος καταξεσκισμενος ορος ..ελα μωρε συνωμοσιες ..>!

Καλααααααα……..

Stranger….

ΠΗΓΗ:https://katohika.gr/stranger-voice/an-den-eimaste-etairia-tote-theoritika-eimaste-kyriarcho-kratos/
Ενα τεράστιο hot spot στο κέντρο της Αθήνας: Ανακαινίζεται κτίριο για τους μετανάστες – Στα κάγκελα οι κάτοικοι

Ενα τεράστιο hotspot για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών προετοιμάζεται στο κέντρο της Αθήνας, και στην πλατεία Βάθη, κάτι που έχει φέρει τους κατοίκους σε απόγνωση που απευθύνουν έκκληση στην Πολιτεία να μην δώσει στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή τους, την «χαριστική βολή».

Πρόκειται για έναν χώρο έκτασης 4.637 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λιοσίων 2 και Αχαρνών 1-3 και έχει μισθωθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να φιλοξενήσει περί τους 700 μετανάστες.

Εργασίες ανακαίνισης

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο συγκεκριμένο συγκρότημα κτιρίων στην πλατεία Βάθη εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο έγγραφο, η ημερομηνία έκδοσης πράξης είναι 09/07/2019, δύο δηλαδή ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές. ( σσ ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ)

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής καταγγέλλουν ότι με τη λειτουργία αυτού του ξενώνα φιλοξενίας θα δοθεί η «χαριστική βολή» στην ήδη υποβαθμισμένη γειτονιά τους.

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Περιφερειάρχη Αττικής και το Δήμαρχο Αθηναίων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παύλου-Σταθμού Λαρίσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νέο hot spot έκτασης 4.637 τετραγωνικών Μέτρων σε ακίνητο στη συμβολή των οδών Λιοσίων 2 και Αχαρνών 1-3.

«Θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο HOT SPOT 4.500 τ.μ, έχει μέσα κουκέτες με κρεβάτια και θα μιλάμε για 600-700 άτομα» λέει ο γραμματέας Συλλ. Κατοίκων Αγίου Παύλου – Σταθμού Λαρίσης, Σπύρος Καλαμπόκης.

«Απέναντι από το κτίριο που θέλουν να κάνουν HOT SPOT, στη Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους υπάρχει ήδη ένα άλλο «HOT SPOT πεζοδρομίου», ναρκομανών, πορνείας. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε εδώ τα γραφεία και τα έκλεισαν, γιατί δεν μπορούσε σ΄αυτή την κατάσταση» εξηγεί κάτοικος της περιοχής στο Star.

ΠΗΓΗ crashonline

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ… ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.. 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.. ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ??? ΜΕ ΤΙ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ???

ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ?? ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.

ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΝΙΚΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/10/26/ena-terastio-hot-spot-kentro-tis-athinas-anakainizetai/
ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΤΟ «ΝΑΙ» ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;;;;;

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΤΟ «ΝΑΙ» ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;;;;;
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και με την βοήθεια του Θεού να οδηγηθούμε στο νέο ΕΠΟΣ, παρά την προδοσία που βιώνουμε και που ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ σήμερα, ενώ την περίοδο 35-40 πάλι πρόδιδαν την χώρα, αλλά τότε δεν το έβλεπαν οι αγαθοί Έλληνες.

Τα τρία τελευταία χρόνια, που δημοσιεύω κάθε τέτοιες μέρες την αλήθεια για το έπος του 40, έχουν βγάλει σπυράκια οι Σιωνιστές και τα τσιράκια τους, επειδή παρουσιάζω τα αληθινά γεγονότα, που αποδομούν τον προδότη Μεταξά από την θέση του … «ήρωα» που μας τον έχει παρουσιάσει ο Σιωνισμός και τον βάζουν στην αληθινή του θέση, μετά των διαχρονικά προδοτών της χώρας.

Βλέπετε όποιος γνωρίζει τα αληθινά γεγονότα, αυτός δεν κοροϊδεύεται από τους διαμορφωτές της ιστορικής συνειδήσεως. Και τα αληθινά γεγονότα αποδεικνύουν πως η Κυβέρνηση Μεταξά δεν ετοίμαζε ένα έπος για την Ελλάδα, αλλά προετοίμαζε μία εθνική καταστροφή κατά τον σχεδιασμό του Β’ παγκοσμίου πολέμου από τους Σιωνιστές, που έφεραν τον πόλεμο με σκοπό να επανακτήσουν την γή της Παλαιστίνης.

Σήμερα βλέπουμε την κατάληψη της χώρας από λαθροεισβολείς του Ισλαμικού στρατού χωρίς να κάνει κανείς τίποτα, ή μάλλον αυτό που κάνουν είναι να τους ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ.

Και αυτοί θα μας χτυπήσουν και το γνωρίζει και η Κυβέρνηση αλλά δεν κάνει τίποτα. Ούτε τους εμποδίζει ούτε ενημερώνει τον ελληνικό λαό ότι επέρχεται επίθεση από λαθραία εισαγόμενο στρατό. Απλά ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ τους Έλληνες με …. «ανάπτυξη»…

Το ίδιο έκανε και η Κυβέρνηση Μεταξά πριν από την επίθεση των Ιταλών. ΚΟΙΜΙΖΕ τους Έλληνες.

Αν σήμερα βλέπαμε να παρατάσσεται επί σειρά μηνών, ένας δεκαπλάσιος αριθμητικά και υλικά Τουρκικός στρατός στα σύνορα του Έβρου σε μέτωπο 150 χιλιομέτρων και η Κυβέρνηση ενώ το βλέπει, δεν κάνει απολύτως τίποτα, τι θα λέγαμε;;;
Αν βλέπαμε και τα ΜΜΕ να μην κάνουν καμία αναφορά σε αυτές τις επιθετικές κινήσεις των Τούρκων καθησυχάζοντας τον λαό, τι θα λέγαμε;;;
Και όταν σου πει ο πρέσβης τους «ξαφνικά» στις 0.3 το πρωί, ότι αν δεν μας αφήσεις να περάσουμε σε τρεις ώρες αρχίζει ο πόλεμος, και η Κυβέρνηση μας δεν είναι έτοιμη αλλά λέει «ΟΧΙ» δεν θα περάσετε, εμείς τι θα λέγαμε;;;;

Θα λέγαμε, «μπράβο στον πατριώτη που είπε «ΟΧΙ» αφού εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΦΑΝΕΡΑ “ΝΑΙ”, ή θα λέγαμε,
«γιατί ρε προδότη δεν ετοίμαζες τον στρατό, τον λαό και την χώρα για πόλεμο, αφού έβλεπες επί μήνες την συγκέντρωση των στρατευμάτων του εχθρού»;;;

Και επειδή τα τσιράκια των Σιωνιστών μας λένε πως έφτιαχνε ο Μεταξάς τα οχυρά της Βουλγαρίας, τι θα πρόσφεραν αν πέρναγαν οι Ιταλοί από το Αλβανικό μέτωπο;; Τίποτα, όπως τίποτα δεν πρόφερε και η γραμμή «Μαζινό» της Γαλλίας, αφού οι Γάλλοι προδότες «δεν σκέφτηκαν» να οχυρώσουν και από το «πλάι» την γραμμή «Μαζινό» με αποτέλεσμα να την πάρει ο Χίτλερ σε 15 μέρες, περνώντας από το πλάι του Βελγίου σαν «κύριος» χωρίς αντίσταση.

Οι προδότες παντού και πάντα, προδίδουν δια των «παραλείψεων».. και των «λανθασμένων εκτιμήσεων»… Έτσι και ο Μεταξάς έκανε «λανθασμένες εκτιμήσεις» και δεν έβλεπε τους Ιταλούς που παρέταξαν σε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ έναν δεκαπλάσιο σε ισχύ στρατό, στα Αλβανικά σύνορα.

Και στις 27 Οκτωβρίου 1940 παραμονή του πολέμου, με ανεπτυγμένα όλα τα Ιταλικά στρατεύματα και έτοιμα να επιτεθούν,
η Κυβέρνηση Μεταξά παρακολουθεί την παράσταση του Θεάτρου στην Εθνική Λυρική σκηνή και ο ελληνικός λαός ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ έχει πέσει για ύπνο, χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει.

Εκείνη την νύχτα που πήγε στον Μεταξά ο Ιταλός πρέσβης, βρίσκονται ανεπτυγμένες στα Αλβανικά βουνά, υπό τον στρατηγό Βισκόντι Πράσκα,οι εξής Ιταλικές δυνάμεις:
Στην Ήπειρο, το 25ο Σώμα Στρατού «Τσαμουριά» (Ciamuria) υπό τον στρατηγό Κάρλο Ρόσσι (Carlo Rossi) που διέθετε,
– την 23η Μεραρχία Πεζικού «Φερράρα» (Ferrara) υπό τον στρατηγό Τζαννίνι (Zannini), ανεπτυγμένη στις περιοχές Μέρτζανη-Πρεμέτη και Γεωργουτσάδες- Αργυρόκαστρο και με δύναμη 21.000 ανδρών.
– την 51η Μεραρχία Πεζικού «Σιένα» (Siena) υπό τον στρατηγό Γκαμπούτι (Gabutti), ανεπτυγμένη στις περιοχές Κονίσπολη-Δέλβινο-Άγιοι Σαράντα και με δύναμη 12.500 ανδρών
– την 131 Τεθωρακισμένη Μεραρχία «Κένταυρος» (Centauro), υπό τον στρατηγό Μάλλι (Magli) ανεπτυγμένη στις περιοχές Τεπελένι- Αργυρόκαστρο με μειωμένη δύναμη 2.200 ανδρών και 40 αρμάτων μάχης.
– την Μεραρχία Ιππικού, ενισχυμένη με μονάδες πυροβολικού και πεζικού, υπό τον στρατηγό Ριβόλτα (Rivolta) ανεπτυγμένη στην περιοχή Κονισπόλεως.
Η συνολική δύναμη του 25ου Σώματος Στρατού στο μέτωπο της Ηπείρου, έφτανε τους 42.000 άνδρες και περιλάμβανε 22 τάγματα πεζικού, 61 πυροβολαρχίες , 90 άρματα μάχης, 3 συντάγματα και μία επιλαρχία ιππικού και 2 τάγματα όλμων.

Στην Βορειοδυτική Μακεδονία και τη Γιουγκοσλαβική μεθόριο, το 26ο Σώμα Στρατού «Κορυτσά» (Corizza) υπό τον στρατηγό Γαβριήλ Νάσσι (Gabrielle Nasci) που διέθετε
– την 29η Μεραρχία Πεζικού «Πιεμόντε» (Piemonte) υπό τον στρατηγό Γκραττορόλα (Grattorola) ανεπτυγμένη ανατολικά της Κορυτσάς και δύναμης 12.500 ανδρών.
– την 49η Μεραρχία Πεζικού «Πάρμα» (Parma) υπό τον στρατηγό Νάλντι (Naldi) ανεπτυγμένη δυτικά της Κορυτσάς και με δύναμη 9.300 ανδρών
– την 19η Μεραρχία Πεζικού «Βενέτσια» (Venezia) υπό τον στρατηγό Μπονίνι (Bonini) ανεπτυγμένη από την λίμνη Πρέσπα εως το Ελβασάν και είχε δύναμη 10.000 ανδρών.
– την 53η Μεραρχία Πεζικού «Αρέτζο» (Arezzo) υπο τον στρατηγό Φερόνε (Ferone) ανεπτυγμένη στην περιοχή της Σκόδρας, με δύναμη 12.000 ανδρών.
– ως εφεδρεία του Σώματος υπήρχε ένα Τάγμα Βερσαλλιέρων της 131ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας με 50 άρματα μάχης στην περιοχή της Ερσέκας.
Συνολικά το 26ο Σώμα Στρατού διέθετε 44.000 άνδρες και περιλάμβανε 32 τάγματα, 47 πυροβολαρχίες, 60 άρματα μάχης, ένα σύνταγμα ιππικού, μία ίλη και 4 τάγματα όλμων.
Και ανάμεσα στα δύο Σώματα Στρατού, στην περιοχή Ερσέκα- Λεσκοβίκι, την 3η Μεραρχία Αλπινιστών «Γιούλια» (Julia) υπό τον στρατηγό Τζιρότι (Girotti), η οποία είχε δύναμη 10.800 ανδρών και σύνθεση 5 τάγματα, 6 ορειβατικές πυροβολαρχίες και μια ίλη ιππικού.

Έτσι για να γνωρίζετε, «τι δεν είδε» ο Μεταξάς να περνάει από την Ιταλία στην Αλβανία και να κατεβαίνει στα σύνορά μας.
Και αφού ο Μεταξάς την παραμονή του πολέμου, είναι τόσο «’ησυχος» που έχει την Κυβέρνηση στο Θέατρο, όταν λέει το «ΟΧΙ»,
ποιός να προλάβει και τι να προλάβει να κάνει σε δύο ώρες, για να οργανώσει άμυνα επάνω στα βουνά, απέναντι σε έναν τέτοιο στρατό και σ’ ένα μέτωπο μήκους 150 χιλιομέτρων;;

Αυτά γνώριζαν και οι Ιταλοί, γι’ αυτό και ο Υφυπουργός των Στρατιωτικών της Ιταλίας Στρατηγός Σοντού, διαβεβαίωσε τον Μουσολίνι ότι με την «αιφνιδιαστική εισβολή» που θα κάνουν, δεν θα προλάβουν να αντιδράσουν οι Έλληνες και σε μία εβδομάδα ο ασταμάτητος Ιταλικός Στρατός θα ήταν στα Ιωάννινα και σε 15 με 20 μέρες θα ήταν στην Πρέβεζα.

Θα έκαναν …. «αιφνιδιαστική εισβολή» σαν να «διακτινίστηκε ο στρατός τους σε μία στιγμή, ενώ τον μετέφεραν επί ένα χρόνο από την Ιταλία στην Αλβανία και τον κατέβαζαν στα ελληνικά σύνορα, την ώρα που ο Μεταξάς και η υπόλοιπη Κυβέρνηση είχαν πάθει …. «τύφλωση»…
και ο ελληνικός λαός άκουσε ξαφνικά με το «έκτακτο ανακοινωθέν» ότι: « από την πρωινήν σήμερον βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία».

Κανείς δεν αναρωτήθηκε τότε: Μα πως ξαφνικά;;; Το ραδιόφωνο μας έλεγα για τους Γερμανούς που μπήκαν στην Γαλλία……. Πότε κατέβασαν οι Ιταλοί τόσο στρατό στα σύνορά μας;;;… Κανείς δεν τους είδε;;;;
Τους έβλεπαν αλλά και τότε η Ελλάδα ήταν προδομένη από τους Κυβερνώντες.

ΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΟΣ
Το έπος του 1940 και η νίκη κατά των Ιταλών προέκυψε από τις ενέργειες του διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων υποστράτηγου Χαράλαμπου Κατσημήτρου, που δεν τις γνώριζαν στο πραγματικό μέγεθος, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπάγος.

Και κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί όλη αυτή η προδοτική παραποίηση της ιστορίας του έπους του 1940.
Δεν θα αλλάξει τίποτα από την Ιστορία, γιατί η Ιστορία τα έχει καταγράψει όλα τα γεγονότα.
Θα αποκατασταθεί η αλήθεια που δεν την λένε στους Έλληνες και θα μάθουν όλοι, ότι ο Μεταξάς και ο Στρ. Παπάγος, μετα από πέντε μέρες πολέμου, είπαν «ΝΑΙ» ΠΕΡΑΣΤΕ στους Ιταλούς, αλλάζοντας το αρχικό «ΟΧΙ»
και αυτός που ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕ στην διαταγή τους και συνέχισε το «ΟΧΙ» που έφερε την ΝΙΚΗ και το ΕΠΟΣ, ήταν ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΗΜΗΤΡΟΣ.

Ο υποστράτηγος Χαρ. Κατσιμήτρος, ήταν ο αληθινός Έλληνας πατριώτης που με την στρατιωτική εμπειρία και την λογική, καταλάβαινε έξι μήνες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, αυτό που «δεν καταλάβαιναν» ούτε ο Μεταξάς ούτε ο στρατηγός Παπάγος.

Ότι η ανάπτυξη των Ιταλικών δυνάμεων στα σύνορά μας είναι επιθετικές ενέργειες και ετοιμάζονται σιγά σιγά για να μας επιτεθούν. Ζητούσε λοιπόν με συνεχείς εκκλήσεις προς την κυβέρνηση Μεταξά και το ΓΕΣ, να του στείλουν οικονομικές ενισχύσεις ,για να κατασκευάζει στα βουνά, οχυρωματικά έργα εδάφους.

Ο Κατσημήτρος τα έλεγε, ο Κατσημήτρος τα άκουγε. Ο Μεταξάς και ο Παπάγος τον έγραφαν κανονικότατα και έφτιαχναν τα οχυρά της Βουλγαρίας.

Ο Κατσημήτρος βλέποντας την αδιαφορία του Μεταξά και του Παπάγου, στρέφεται για βοήθεια στον λαό των Ιωαννίνων και συγκεντρώνει τα ποσά που χρειάζεται για να κάνει τα έργα που θέλει. Παράλληλα συνεργάζεται και με τον διοικητή της 9ης μεραρχίας Δυτικής Μακεδονίας, που και αυτός, βλέπει και αντιλαμβάνεται τα ίδια ακρίβώς με τον Κατσημήτρο. Ότι οι Ιταλοί αναπτύσσουν στρατεύματα για να μας επιτεθούν.

Μετά ειδικά και από τον άνανδρο τορπιλισμό της Έλλης μέσα στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου του 1940, είναι απόλυτα σίγουροι ότι έρχεται πόλεμος. Από εκείνη την στιγμή βγαίνουν και οι δύο επάνω στα βουνά και επιδίδονται σε έναν αγώνα αμυντικών έργων, με ναρκοθετήσεις περασμάτων, με τοποθετήσεις πολυβολείων και ορεινών πυροβόλων και με προκεχωρημένα παρατηρητήρια για παρακολούθηση των κινήσεων των Ιταλών.

Την ΠΑΡΑΜΟΝΗ λοιπόν το βράδυ στις 27 Οκτωβρίου και ενώ η κυβέρνηση του Μεταξά στην Αθήνα βρίσκεται στην παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και οι Έλληνες κοιμούνται μην γνωρίζοντας τίποτα,
οι ελληνικές δυνάμεις της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων υπό τας διαταγάς του υποστράτηγου Κατσημήτρου, βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη, γιατί όλα εκεί πάνω, «βρωμάνε» πόλεμο.

Μετά την επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη και δύο ώρες πριν δεχθούμε την Ιταλική επίθεση, ο αρχηγός του ΓΕΣ στρατηγός Αλ. Παπάγος, στέλνει τον «κόκκινο συναγερμό» του πολέμου στον Κατσημήτρο, με την εξής διαταγή:
«Η 8η Μεραρχία όπως αποκρούσει διά των όπλων την εισβολήν των Ιταλικών Στρατευμάτων, συμμορφουμένη προς τας διαταγάς τας οποίας έλαβε διά την εκτέλεση της αποστολής της».

Εδώ το παίζει …..«άμυνα», ο Παπάγος, που ένα χρόνο ούτε είδε ούτε άκουσε τα Ιταλικά στρατεύματα, και τώρα θεωρεί ότι ο Κατσημήτρος είναι αδύνατον να προλάβει να προετοιμαστεί αμυντικά και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα Ιταλικά στρατεύματα, που είδαμε παραπάνω.

Ο υποστράτηγος Κατσημήτρος απάντησε στον Παπάγο το αναμενόμενο: «Η Μεραρχία θα εκτέλεση το καθήκον της προς την πατρίδα, όπως επιβάλλη η εθνική τιμή και καθ’ όν τρόπον αυτή γνωρίζει».

Και ξεκινάει η επίθεση των Ιταλών, με ότι έχουν και δεν έχουν στις 6.00 το πρωί ανήμερα της αγίας Σκέπης της Παναγίας στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Πρώτη μέρα επίθεσης , οι Ιταλοί σπάνε τα μούτρα τους με τεράστιες απώλειες.
Δεύτερη μέρα επίθεσης το ίδιο.
Τρίτη μέρα επίθεσης τα ίδια και χειρότερα.
Τέταρτη μέρα της Ιταλικής επίθεσης, οι απώλειές τους χειροτερεύουν και παραμένουν καθηλωμένοι, αυτοί, που περίμεναν σε μία εβδομάδα να βρίσκονται στα Ιωάννινα. Πέμπτη μέρα το ίδιο.

Ο Κατσημήτρος και η 8η Μεραρχία Ιωαννίνων δεν είχαν αιφνιδιαστεί από την επίθεση, όπως νόμιζαν οι Ιταλοί και οι προδότες των Αθηνών.
Ο Κατσημήτρος την παραμονή το βράδυ ούτε κοιμόταν ούτε στο Θέατρο ήταν. Είχε αναπτύξει όλη την μεραρχία πάνω στα βουνά και περίμεναν τους Ιταλούς με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Βλέποντας λοιπόν ο προδότης ο Παπάγος, πως τα πράγματα μετά από πέντε μέρες δεν πάνε καλά για τους φίλους του τους Ιταλούς, αλλάζει την διαταγή για άμυνα που έδωσε στον Κατσημήτρο πριν την επίθεση και διατάζει τώρα τον Κατσημήτρο να ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ …!!!! και να αφήσει τους Ιταλούς να περάσουν.

Αυτά αν δεν τα ξέρετε να τα μάθετε. Γιατί οι διαμορφωτές της ιστορικής μας συνείδησης, παρουσιάζουν πάντα την ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που ως συνήθως είναι τα μεγαλύτερα ψέματα.

Το: «αποκρούστε διά των όπλων την εισβολήν…» , μετά από πέντε μέρες πανωλεθρίας των Ιταλών, γίνεται από τον Παπάγο διαταγή υποχώρησης, με τα εξής ιστορικά καταγεγραμμένα λόγια:
«πάσα αντίσταση σε έναν τέτοιο υπέρτερο εχθρό, είναι μόνο διά την τιμήν των όπλων, καθώς επί της ουσίας έχει κριθεί εκ προοιμίου χαμένη και δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να δοθεί. Υποχωρήστε σε δεύτερη γραμμή άμυνας νοτιότερα στην κοιλάδα του Αράχθου και πολεμήστε -αν θέλετε να πολεμήσετε – τους Ιταλούς».

Ο ‘εμπειρος Στρατ. Παπάγος, τον διατάζει να υποχωρήσει και να αφήσει τα στενά βουνά και να αντιμετωπίσει τον δεκαπλάσιο Ιταλικά στρατό, στην ,,,,, ΠΕΔΙΑΔΑ του Αράχθου….!!!!!!
Ο Παπάγος για να μην “ξεχνιόμαστε” διέταζε και τα Ελληνικά στρατεύματα το 1922 στην Μικρασιατική καταστροφή.

Ο αληθινός Έλληνας και ήρωας Κατσημήτρος, αγνοεί και περιφρονεί κανονικότατα τον προδότη Παπάγο, γράφοντάς του το εξής:
«Για μένα η τελευταία γραμμή άμυνας είναι εδώ στα σύνορα. Δεν παραδίδω στον εχθρό σπιθαμή ελληνικού εδάφους. ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΛΠΑΚΙ».

Στην ημερήσια διαταγή του στο προσωπικό της 8ης Μεραρχίας, ο Κατσημήτρος καλεί σε άμυνα μέχρις εσχάτων, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε υποχώρηση θα ήταν αδιανόητη.
Και επειδή οι προδότες των Αθηνών αργούσαν να στείλουν ενισχύσεις, ο Κατσημήτρος έδωσε όπλα σε όσους μπορούσαν να τα κρατήσουν, σε βοηθητικούς, σε μάγειρες, σε όλους.

Ο πατριωτισμός του και η ανυπακοή του στις διαταγές προδοσίας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας,
ήταν που έγραψαν τις χρυσές πολεμικές σελίδες για το έθνος και οδήγησε στο Έπος του 1940.
Αν ο Υποστ. Κατσιμήτρος δεν προετοίμαζε από μόνος του την άμυνα στην Αλβανική μεθόριο και είχε υπακούσει στον προδότη Παπάγο, τότε η έκβαση του πολέμου θα ήταν εντελώς διαφορετική και θα έφερνε άλλη μία εθνική καταστροφή όπως τα σχεδίαζαν οι διαχρονικοί εχθροί μας.

Οι προδότες βέβαια προσπάθησαν να βάλλουν και σε αυτόν τον ήρωα την ρετσινιά του «προδότη» όπως και στον Κολοκοτρώνη και το κατάφεραν,
γιατί τον έπεισαν να συμμετέχει στην πρώτη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου.
Μόλις βέβαια αντιλήφθηκε πως πρόκειται για κυβέρνηση ανδρείκελων παραιτήθηκε μετά από πέντε μήνες, αλλά μετά την απελευθέρωση το 1945, τον δίκασε και αυτόν το ειδικό δικαστήριο ως «προδότη» και τον φυλάκισαν για 4.5 χρόνια.

Έτσι κάνουν οι διαχρονικά προδότες που μας κυβερνούν, με όλους τους Έλληνες ήρωες, για να μας παρουσιάζουν ως «ήρωες» τους προδότες του έθνους και να «θάβουν» τους αληθινούς μας ήρωες.
Το ίδιο έκαναν και με τον Θ. Κολοκοτρώνη. Τον δίκασαν και τον φυλάκισαν ως «προδότη».

Σήμερα συμπατριώτες μου γνωρίζουμε τα πάντα. Και για τον Σιωνισμό και τα σχέδιά τους και τον ρόλο τους στους παγκόσμιους πολέμους και τα σχέδιά τους για τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο. Το 1940 όμως δεν γνώριζε ο λαός πως τον Κυβερνούσαν προδότες που έπαιρναν εντολές από τον Σιωνισμό.

Και βέβαια ενώ τα γεγονότα είναι ιστορικά καταγεγραμμένα, κανείς δεν αναφέρει, πως όσο στρατοπαίδευαν οι Ιταλοί έξω από τα σύνορά μας, η κυβέρνηση Μεταξά και τα ΜΜΕ της εποχής κράταγαν τον ελληνικό λαό σε ΥΠΝΩΣΗ, ούτε αναφέρουν την «κολοτούμπα» του Μεταξά που σε πέντε μέρες έκανε το «ΟΧΙ» «ΝΑΙ».

Μένουν μόνο στο «ΟΧΙ», επειδή το «ΟΧΙ» το κράτησε ο ΚΑΤΣΗΜΗΤΡΟΣ και αυτό τελικά μας έφερε ΤΗΝ ΝΙΚΗ κατά των Ιταλών και έγραψε το ελληνικό ΕΠΟΣ.

Με λίγα λόγια, ΚΛΕΒΟΥΝ την ΝΙΚΗ και το ΈΠΟΣ από τον Κατσημήτρο και από αυτούς που κράτησαν το «ΟΧΙ» και πολέμησαν και το αποδίδουν στον ΠΡΟΔΟΤΗ Μεταξά που σε πέντε μέρες το άλλαξε και είπε στους Ιταλούς «ΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ» και διέταξε τον Κατσημήτρο να υποχωρήσει και να τους αφήσει να περάσουν….!!!
Ο Μεταξάς και ο Παπάγος ήταν προδότες της πατρίδος γι’ αυτό και το αρχικό «ΟΧΙ» το έκανεαν«ΝΑΙ».

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟ που αψήφισε τις διαταγές προδοσίας και ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ «ΟΧΙ»…
ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ φιλοΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ και παρά τις νέες προδοσίες που βιώνεις, ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ για το ΝΕΟ ΕΠΟΣ 2020 – 2024.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος
giannis_lampropoulos@yahoo.com

Υ.Γ. Την ίδια ακριβώς κατάσταση ύπνωσης του λαού βιώνουμε και σήμερα λίγο πριν την επιθεση των εισβολέων Ισλαμιστών που θα είναι η χειρότερη επίθεση που έχουμε δεχθεί ποτέ ως έθνος.
Και όλες οι Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αποδυναμώνουν συνεχώς τον στρατό μας, ενώ αυξάνουν τον στρατό των εισβολέων
και μαζί με τα ΜΜΕ αποκοιμίζουν τον λαό.
Και ο σημερινός υπνωτισμός των Ελλήνων είναι υπερπολλαπλάσιος του 40. Αλλά σήμερα υπάρχουν και πολλοί Έλληνες ενημερωμένοι που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Όπως υπάρχουν σήμερα και πολλοί περισσότεροι Έλληνες απ’ ότι το 40, που έχουν πνευματική εγρήγορση και αυτό βέβαια οφείλεται στους νεοφανείς αγίους μας, άγιο Παΐσιο και άγιο Πορφύριο που αφύπνησαν τον ελληνικό λαό. Μην περιμένετε λοιπόν να σας ειδοποιήσει κανένας. Όπως και τότε έτσι και τώρα, ξαφνικά ένα πρωί θα δεχθούμε επίθεση των Ισλαμιστών. Θα είναι διαφορετικός ο πόλεμος που θα ζήσουμε και θα χρειαστεί να πολεμήσει και ο λαός. Όποιος τώρα ετοιμάζεται για πόλεμο αυτός δεν θα αιφνιδιαστεί και θα μπορέσει να οδηγήσει και άλλους στην τελική νίκη.

ΠΗΓΗ:http://ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΤΟ «ΝΑΙ» ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;;;;;