Κάλεσμα για δενδροφύτευση όλοι μαζί στην έκταση απέναντι από την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας στην Ραφήνα

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και ο περιβαλλοντολογικός οργανισμός We4all με έδρα την Ελλάδα,  δενδροφυτεύουν δημοτικούς χώρους στην πυρόπληκτη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας.

Σας περιμένουμε όλους, το Σάββατο 26/10 στις 11:00 το πρωί,
να δεντροφυτεύσουμε μαζί την έκταση απέναντι από την εκκλησία της Αγ.
Βαρβάρας στην Ραφήνα (οδός Αγίας Βαρβάρας και Λεωφ.Μαραθώνος). 
Στόχος όλων μας αποτελεί η αντιστροφή της περιβαλλοντολογικής καταστροφής που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018.

Παρέχεται από την We4all ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η We4all ανήκει από τους λίγους οργανισμούς που συντηρεί τα δέντρα και τα φροντίζει για χρονικό διάστημα έως δύο χρόνια ώστε να μπορέσουν να γίνουν αυτοσυντηρούμενα.

Εσείς φέρτε την καλή σας διάθεση και πάμε να κάνουμε την Ραφήνα μας ξανά πράσινη! Όλοι μαζί μπορούμε να αναπλάσουμε το περιβάλλον μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να ξαναφτιάξουμε ομορφότερο τον τόπο, που θέλουμε να ζήσουμε με τα παιδιά μας

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
Ευάγγελος Μπουρνούς

ΠΗΓΗ: EASTRUNNER.GR
Κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε αλλά δεν του έκατσε ο Joker -Να αλλάξει ο νόμος

Ανοιχτή να προχωρήσει και σε αλλαγές του νόμου για τους ανήλικους και τις ακατάλληλες ταινίες είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με αφορμή τον θόρυβο για την ταινία Joker.

«Αν υπάρχουν ζητήματα με τη νομοθεσία, θα την αλλάξουμε», είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας την παρέμβαση της Αστυνομίας στους κινηματογράφους. Παράλληλα, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε αλλά δεν της έκατσε το… Joker».

«Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κατασκευάσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα προφίλ του ακροδεξιού και του σκληρού νεοφιλελεύθερου πολιτικού, προσπάθεια που κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών. Με τον ίδιο τρόπο θα καταρρεύσει και αυτό που προσπαθεί τώρα να κατασκευάσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε όλη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει. Προσπάθησε να κατασκευάσει ένα προφίλ νεοφιλελεύθερο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακροδεξιό. Όλη αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή αυτοδυναμία με ένα ποσοστό 40% στον Κυριάκο Μητσοτάκη εμπιστευόμενοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ηγείται ενός κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος όπως η ΝΔ που αγκαλιάζει σήμερα όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Άρα αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δυο ημέρες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να επενδύσει στο ίδιο προφίλ θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δεν της έκατσε το Joker. Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η αστυνομία κάνει την δουλειά της εφαρμόζοντας τους νόμους. Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση είναι κάτι που πρέπει να επανεξεταστεί αυτό είναι ζήτημα της Βουλής» ήταν η ακριβής διατύπωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο σημερινός νόμος, που δεν άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει και την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση, που ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν στην επέμβαση της Αστυνομίας.

Πέτσας για την ψήφο των αποδήμων

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη δυνατότητα των εκτός της χώρας εκλογέων να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, ο κ. Πέτσας δήλωσε οτι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη. Σήμερα στις επτά το απόγευμα θα γίνει η τρίτη κατά σειρά συνάντηση. Επαναλαμβάνουμε, είπε, ότι η κόκκινη γραμμή για την Κυβέρνηση είναι ο σεβασμός της συνταγματικής αρχής για την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων, όπου κι αν διαμένουν.

Εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάνει πράξη το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ελπίζουμε απόψε να γίνει αυτό πράξη, μετά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Θα πρόκειται για ιστορική στιγμή. Και κορυφαία πράξη συναίνεσης του πολιτικού συστήματος.

Πέτσας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σχολιάζοντας το γαλλικό βέτο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Το τι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής, πρόσθεσε σχολιάζοντας το βέτο των Γάλλων, αποδεικνύει ότι η χώρα έβαλε την υπογραφή της σε μια Συμφωνία που η εφαρμογή της εξαρτάται από την βούληση άλλων. Άλλη μια απόδειξη του λάθους.

Για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ που φεύγει για το εξωτερικό είπε ότι η στήριξη του κόσμου οδήγησε σε συγκέντρωση χρημάτων. Από πλευράς Κυβέρνησης, χωρίς να το διαφημίζουμε κάναμε κινήσεις για τη θεραπεία του.Ο πατέρας του παιδιού φεύγει για το εξωτερικό με δική του ευθύνη, παρά την αντίθεση του επιστημονικού συμβουλίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την χθεσινή συνέντευξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λέγοντας ότι είναι υπόθεση που αφορά τη Βουλή, ενώ για μία ακόμα φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και την «περήφανη διαπραγμάτευση». Είναι ανοιχτές όλες οι επιλογές, είπε. Δεν απεμπολούμε τπ δικαίωμα. Η είδηση της περασμένης εβδομάδας είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα γράψει βιβλίο με διευθύνσεις και ονόματα. Περιμένουμε το βιβλίο του, πρόσθεσε.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/politiki/joker-kybernisi-katigorei-tsipra-ypokrisia
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Απίστευτο: Κατήργησαν το «η» και το «ω» από τη νέα Ελληνική Γραμματική;


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απίστευτο: Κατήργησαν το «η» και το «ω» από τη νέα Ελληνική Γραμματική;

Αλλάζουν τα δεδομένα στην ελληνική γλώσσα; αφού το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε πως τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα… 18, καταργώντας το «η» και το «ω» και αντικαθιστώντας τα με το «ου».

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο ‘«Νέα Ελληνική Γραμματική» για την Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.

Και απ’ ότι φαίνεται είναι όντως…νέα η εν λόγω ελληνική γραμματική αφού ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου. Και μπορεί να συγκατελέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος «ου», όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα «η» και «υ»!

Αυτά για τα φωνήεντα, γιατί άλλαξαν και τα σύμφωνα, αφού στα… 18 που απαριθμεί το βιβλίο συγκαταλέγονται το «ντ», το «μπ» και το «γκ» και απουσιάζουν το «ξ» και το «ψ».

Κανείς δεν γνωρίζει; αν τα παραπάνω τραγελαφικά αποτελούν…νεωτερισμό στην ελληνική γλώσσα ή πρωτοφανή τσαπατσουλιά και επιπολαιότητα από τους αρμόδιους φορείς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν ότι με βάση τη Γλωσσολογία έτσι χωρίζονται τα γράμματα οπότε το «η» και το «ω» αποτελούν «ήχους».

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Παιδείας οφείλει να πάρει θέση και να διευκρινίσει είτε ότι το βιβλίο δεν είναι καλογραμμένο είτε ότι οι δάσκαλοι που έκαναν την καταγγελία δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους…

ΠΗΓΗ www.iefimerida.gr

Χένρυ Κίσινγκερ: Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζεςέτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούνΕννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.

Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974.

Henry Kissinger: «The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

Άραγε έχουν συμβεί τα παραπάνω λόγια του Κίσινγκερ;;

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 400 ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΕΣ.. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ 27 ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ αω

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΚΟΣΜΟΣΥΜΒΟΛΩΝ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ 600 ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/10/20/kataggelia-ton-daskalon-tis-anatolikis-attikis-apisteyto-katirgisan/
«Αν ο καρκίνος είναι επιθετικός και ο ασθενής άνω των 60 τον αφήνουν να πεθάνει»

Τι καταγγέλλει η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης, Περσεφόνη Μήτα για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία


ΥΓΕΙΑ22:08•01/08/2016

«Αν ο καρκίνος είναι επιθετικός και ο ασθενής άνω των 60 τον αφήνουν να πεθάνει»

Κάλεσμα στην πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της προς τους καρκινοπαθείς, απευθύνει η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, Περσεφόνη Μήτα, η οποία επισημαίνει πως αν ήταν διαφορετικός ο τρόπος αντιμετώπισης των καρκινοπαθών στα ελληνικά νοσοκομεία, θα καταγράφονταν τουλάχιστον 25% λιγότεροι θανάτοι και ταυτόχρονα καταγγέλλει ότι αν κάποιος ασθενής είναι άνω των 60 ετών και έχει επιθετικής μορφής καρκίνο, αφήνεται αβοήθητος στο σπίτι του.

«Σήμερα τα ελληνικά νοσοκομεία υπολειτουργούν. Δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές. Έτσι ενώ ένας καρκινοπαθής θα πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο αρκετές ημέρες για να ολοκληρώσει την θεραπεία του, πολλές φορές αναγκάζεται να πάρει εξιτήριο μόλις σε δύο ημέρες. Αν υπήρχε άλλος τρόπος αντιμετώπισης των ασθενών, σίγουρα θα είχαμε 25% λιγότερους θανάτους. Επιπλέον, οι περισσότεροι γιατροί υιοθετούν την άποψη πως αν ο καρκίνος είναι επιθετικός και ο ασθενής είναι άνω των 60 ετών, δεν υπάρχει σωτηρία και τον αφήνουν να πεθάνει. Αυτό το είχε πει και ένας γιατρός σε ένα ιατρικό συνέδριο, όταν δεν είχε καταλάβει την ύπαρξή μου στην αίθουσα. Είπε ότι ο καρκινοπαθής έχει 5% πιθανότητα να ζήσει, εφόσον ακολουθήσει την θεραπεία. Το υπόλοιπο 95% θα πάρει το φάρμακο μαζί του, το οποίο είναι πολύ ακριβό» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περσεφόνη Μήτα.

«Ποτέ δεν κατάλαβα ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και δεν επιτρέπουν τους ανθρώπους να ελπίζουν να ζήσουν έχοντας πιθανότητα να ζήσουν έστω και 5%. Έτσι αυτοί που έχουν χρήματα οδηγούνται στην ιδιωτική κλινική ή στο εξωτερικό. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ατόμων που αποφασίζει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο αναγκάζεται να χρεωθεί, να δανειστεί, να ξεπουλήσει την περιουσία του. Καθημερινά παρακαλούν τον σύλλογο να βοηθήσει και να δώσει λύσεις. Αλλά δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Για να αντιμετωπίσεις αξιοπρεπώς την αρρώστια θα πρέπει να δαπανήσεις τουλάχιστον 70.000 ευρώ. Δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε και το γεγονός ότι συχνά έχουμε περιπτώσεις που θέλουν οι καρκινοπαθείς να αυτοκτονήσουν για να μην γίνουν βάρος στους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους» προσθέτει.

Η κ. Μήτα καταγγέλει ότι στα ελληνικά νοσοκομεία δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί με ειδικότητα στην ογκολογία.

«Σήμερα δυστυχώς όλες οι ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν ογκολογικά τμήματα. Το ίδιο και τα δημόσια νοσοκομεία, όπου καλούνται να υπηρετήσουν τα τμήματα απλοί χειρουργοί. Όλα τα καλά μυαλά έχουν φύγει στο εξωτερικό γιατί νιώθουν ότι δεν μπορούν να αμειφθούν στην Ελλάδα. Ξέρετε πόσες γυναίκες πάνε κατευθείαν σε αφαίρεση μαστού, όταν μπορεί το πρόβλημα να ξεπεραστεί με μία μόλις χημειοθεραπεία; Όμως το χειρουργείο είναι ευκολότερο και το προτιμούν για να λύσουν το πρόβλημα. Και δεν ενδιαφέρον τον γιατρό αν η γυναίκα χάσει τον μαστό της και δεν μπορεί, για παράδειγμα, να θηλάσει. Θα πρέπει να μάθουν όλοι ότι πρέπει να προσπαθούμε μέχρι το τέλος. Αν δοθεί η σωστή θεραπεία, μπορεί να τη δεχτεί ο οργανισμός και να ξεπεράσει το πρόβλημα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να τα παρατάμε, ακόμη και αν ο γιατρός πει ότι δεν έχει ελπίδα και ότι πρέπει να γυρίσει σπίτι του. Να πάει στο εξωτερικό, να αγωνιστεί, γιατί έχει ελπίδες 5% να σωθεί. Ειδικά αν είναι νέος που έχει γερό οργανισμό και γερή κράση. Αν γίνει μια χημειοθεραπεία και πιάσει, τότε έχουν σκοτωθεί όλα τα καρκινικά κύτταρα. Μετά από λίγο καιρό να πάει να κάνει εκ νέου εξέταση για να δει αν η θεραπεία έπιασε. Αν όχι, να συνεχίσει να παλεύει» επισημαίνει η κ. Μήτα.

Μετά το Πάσχα η πρόεδρος των καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, όπως επισημαίνει, έστειλε οκτώ επιστολές στον υπουργό Υγείας.

«Δεν πήρα απολύτως καμία απάντηση. Μέχρι κι έξω από το γραφείο του υπουργού πήγα, αλλά δεν με δέχτηκε. Θα πρέπει αυτοί που αποφασίζουν για εμάς να γνωρίζουν ότι ο ασθενής δεν φταίει. Έπαθε καρκίνο και δεν τον προκάλεσε. Το κράτος οφείλει να δώσει λύσεις σε αυτούς που αρρώστησαν. Αλλά δυστυχώς το φάρμακο δεν είναι φθηνό για να το αγοράσεις. Μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 10.000 ευρώ κι αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν να επενδύσουν χρήματα σε αυτό το κομμάτι».

Η κ. Μήτα αναφέρεται και στη δική της, προσωπική, περιπέτεια.

«Πριν από 29 χρόνια με είχαν ξεγραμμένη και μου έδιναν 3 μήνες ζωή. Με έδιωξαν από επτά νοσοκομεία γιατί δεν με αναλάμβαναν. Είχα τρεις καρκίνους. Στη μήτρα, στο πόδι και στην πλάτη. Αναγκάστηκα να πάω στην Αμερική, να γίνουν κάποιες διαγνώσεις και κατόπιν με εντολές των εκεί γιατρών να με αναλάβει ένας γιατρός στην Αθήνα. Κάθε φορά κι έπειτα από συνεννόηση με τους γιατρούς της Αμερικής, κάναμε ένα βήμα μπροστά. Σήμερα είμαι απόλυτα υγιής. Ωστόσο, δεν είμαι η μοναδική. Πριν χρόνια ένας 11χρονος είχε καρκίνο, είχε κάνει θεραπεία, αλλά εδώ οι γιατροί μετά τη θεραπεία του έδιναν ζωή τρεις μήνες. Θυμάμαι τότε κίνησα τις ενέργειες για να πάμε στις ΗΠΑ. Πήγαμε, κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και μας είπαν ότι στην Ελλάδα είχε γίνει πολύ καλή δουλειά και πως το παιδί τελικά θα ζήσει. Και οι γιατροί στην Ελλάδα που έκαναν την θεραπεία, δεν το γνώριζαν. Σήμερα το παιδί άνω των 30 ετών, είναι απόλυτα υγιής και έχει τρία παιδιά. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεται ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε».

Τέλος, δίνει τις δικές της συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι τόσο για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο, όσο και για να μη νοσήσουν.

«Η στεναχώρια, το άγχος, το στρες και η κακή διατροφή οδηγούν τους ανθρώπους στον καρκίνο. Επίσης, η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική. Πάντα πρέπει να έχουμε καλή διάθεση. Ένας καρκινοπαθής πρέπει να πίνει πολλά υγρά την ημέρα. Μέχρι εκεί που δεν μπορεί άλλο. Αλλά και ο καθένας από εμάς χρειάζεται σωστή διατροφή. Όταν πήγα στην Αμερική για την αρρώστιά μου, οι γιατροί μου είχαν δώσει κι ένα βιβλιαράκι με τη διατροφή που θα έπρεπε να ακολουθήσω στην Ελλάδα. Κάνοντας μια αντιπαράθεση με τα ελληνικά δεδομένα διαπίστωσα πως αυτή ήταν η μεσογειακή διατροφή. Αυτή, δηλαδή, με την οποία μεγάλωσαν οι γονείς μας. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η άθληση παίζει και αυτή τον δικό της ρόλο, τόσο στην ψυχολογία του ανθρώπου, όσο και στην υγεία του».

ΠΗΓΗ:https://www.newsbeast.gr/health/arthro/2329353/.Xa6nwVx5wVg.facebook
Στα όριά τους οι κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των αλλοδαπών «προσφύγων»: «Δεν μπορούμε ούτε να κυκλοφορήσουμε»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν κάτοικοι και καταστηματάρχες στην περιοχή της Μοναστηρίου, στην Θεσσαλονίκη, για την παρουσία των αλλοδαπών «προσφύγων», οι οποίοι όπως καταγγέλλουν, σχεδόν καθημερινά προκαλούν επεισόδια που σε αρκετές περιπτώσεις είναι και αιματηρά.

“Μέρα μεσημέρι δεν μπορούμε να περάσουμε από την περιοχή” λένε οι κάτοικοι.

«Κατεβαίνουμε από τα αστικά και είμαστε περικυκλωμένοι, δεν μπορούμε να πάμε στην δουλειά μας», λένε αγωνιώντας για το μέλλον της περιοχής τους αλλά και των ίδιων, ενώ κάποιος  άλλος προσθέτει:

«Τι πρέπει να κάνουμε να κυκλοφορούμε με μαχαίρια και ρόπαλα;»

«Το 90% των κατοίκων είναι οικογενειάρχες. Δεν θα αφήσουμε την περιοχή μας επειδή δεν μπορεί το κράτος να μας προστατέψει».

Οι διαμαρτυρόμενοι μαζεύουν υπογραφές ώστε να κινηθούν δικαστικά, ενώ θα επιδιώξουν να στείλουν έγγραφο διαμαρτυρίας στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια και σε όλους τους… αρμόδιους φορείς.

Μόνο που οι φορείς απλά δεν ενδιαφέρονται να λύσουν κανένα πρόβλημα, όπως δεν θα λυθεί ούτε αυτό. Επιπρόσθετα τώρα με τις νέες μεταφορές “προσφύγων” και “αιτούντων” από τα νησιά το πρόβλημα θα επιδεινωθεί περαιτέρω, και όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ “καλύτερα είναι να μάθουμε να ζούμε μαζί τους.”

Play Video

Play VideoΜια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/814667_sta-oria-oi-katoikoi-sti-thessaloniki-exaitias-ton
Σοκ! Λαθρομετανάστες εισέβαλαν σε σχολική γιορτή – Κυνήγησαν τα κορίτσια – Εβγαλαν μαχαίρια Απελπισμένοι οι κάτοικοι – Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο

Ανάστατη είναι η κοινωνία της πόλης Αλεξάνδρειας Ημαθίας όπου υπάρχει μεγάλο hot spot. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, οι κάτοικοι της περιοχής είναι έξαλλοι με επεισόδιο που δημιούργησαν προχθές, μετανάστες.

Την ώρα που γινόταν σχολική εκδήλωση, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι εμφανίστηκαν 2 – 3 μετανάστες οι οποίοι ήθελαν να εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης, πράγμα το οποίο έγινε. Στη συνέχεια όμως, τηλεφώνησαν και σε άλλους και εμφανίστηκαν 20 περίπου άτομα τα οποία ήθελαν και αυτά να εισέλθουν στην εκδήλωση. Φυσικά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν επεισόδια καθώς εκείνοι επέμεναν βγάζοντας μάλιστα μαχαίρια, με τα οποία άρχισαν να κυνηγούν τα κορίτσια που ήταν εκεί.

Να σημειωθεί ότι χθες οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο ζητώντας του να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης ζήτησε από την αστυνομία και την Ασφάλεια της Αλεξάνδρειας να γίνει έλεγχος στο hot spot όπου την προηγούμενη μέρα μάλιστα είχαν ακουστεί από μέσα και πυροβολισμοί.

Δείτε το βίντεο με τις καταγγελίες των κατοίκων για τις αθλιότητες των μεταναστών από το «alexandria gidas».

ΠΗΓΗ

Σχόλιο από The Secret Real Truth: Το λαθρό στον τίτλο έχει μπει από το ιστολόγιο μας, γιατί μόνο τέτοιοι μπορεί να είναι …

ΠΗΓΗ:https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/blog-post_5905.html?m=1
Ξεφεύγει η αύξηση των ενοικίων – Airbnb και Κινέζοι σπρώχνουν τις τιμές στα ακίνητα

Όταν η μέση, ζητούμενη τιμή για το ενοίκιο σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας ξεπερνά τα 920 ευρώ κι όταν η μέση αύξηση σε όλη τη χώρα είναι της τάξης του 9% μέσα σε ένα χρόνο, τότε είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά και τότε καλείται η Πολιτεία να βρει τα κατάλληλα «αντίδοτα».

Υπάρχει άραγε αντίστοιχη αύξηση εισοδημάτων; Ούτε κατά διάνοια. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν μια οριακή βελτίωση, που σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει τις αυξήσεις των ενοικίων. Και τότε; Τα πράγματα είναι μάλλον απλά. Στον καιρό της κρίσης, η οικοδομή «πάγωσε» με αποτέλεσμα η προσφορά νέων κατοικιών να είναι μικρή. Επιπλέον, την τελευταία διετία το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αφαιρεί ακόμα μεγαλύτερο stock κατοικιών από την αγορά, ενώ συν τοις άλλοις οι υψηλές αποδόσεις στα ακίνητα που διατίθενται σε πλατφόρμες τύπου Airbnb «σπρώχνουν» και τις υπόλοιπες κατοικίες.

Το φαινόμενο φυσικά δεν περιορίζεται στις συγκεκριμένες περιοχές, που αποτελούν πόλο έλξης, καθώς όσοι δεν βρίσκουν, πλέον, κατοικία εκεί, αναζητούν την τύχη τους σε άλλες γειτονιές, όπου λόγω υψηλής ζήτησης οι τιμές των ενοικίων και εκεί τραβάνε τον ανήφορο. Το αποτέλεσμα είναι ότι από το ξέσπασμα της κρίσης ως σήμερα, να έχουν υπερκαλυφθεί οι μειώσεις τιμών στα ενοίκια.Ενοίκια:

Που καταγράφηκε μείωση των τιμών

Τα στοιχεία του spitogatos επιβεβαιώνουν αυτήν την τάση και με το παραπάνω και είναι ενδεικτικό ότι στο σύνολο της χώρας καταγράφεται στο τρίτο τρίμηνο του 2019 μια αύξηση 8,90% στη μέση ζητούμενη τιμή! Οι μόνες περιοχές, όπου καταγράφεται μικρή ή μεγαλύτερη μείωση τιμών είναι η Ανατολική Αττική, η Αρκαδία, η Ζάκυνθος, η Καστοριά, το Κιλκίς, η Λέσβος, η Σάμος, το Ρέθυμνο, η Φθιώτιδα. Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού (38,90%), ενώ η υψηλότερη ζητούμενη τιμή καταγράφεται στη Χαλκιδική (30,83 ευρώ/τ.μ.).

Φεύγοντας από αυτές τις ακραίες τιμές, οι οποίες εντοπίζονται σε άκρως τουριστικές περιοχές, μπορεί να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα με τις υψηλές τιμές στις κατ’ εξοχήν οικιστικές περιοχές. Για παράδειγμα, στα Δυτικά Προάστια της Αττικής, η μέση ζητούμενη τιμή διαμορφώνεται στα 6,19 ευρώ/τ.μ. κι αυτό σημαίνει ότι αν μια τετραμελής οικογένεια ψαχτεί για κατοικία 100 τ.μ., θα βρεθεί αντιμέτωπη με ενοίκια άνω των 620 ευρώ. Είναι βιώσιμο αυτό; Προφανώς όχι.Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων στα σπίτιαΔείτε τις τιμές στον παρακάτω πίνακα:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ:https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/10/airbnb_21.html?m=1
Πώς κυβερνήσεις χειραγωγούν την κοινή γνώμη μέσω του Facebook – Η παραδοχή της εταιρείας

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, ορισμένες κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης επιδιώκοντας να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη σε άλλες χώρες, όπως κατά τη διάρκεια των αμερικανικών και γαλλικών προεδρικών εκλογών. Για τον λόγο αυτόν, το Facebook δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση τέτοιου είδους «επιχειρήσεων πληροφοριών».

Στην έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, παρουσιάζονται λεπτομερώς τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει διάφορες κυβερνήσεις και οργανισμοί επιδιώκοντας να διαδώσουν παραπλανητικές πληροφορίες και ψευδολογίες για γεωπολιτικούς σκοπούςΑυτές οι προσπάθειες ξεπερνούν τις «ψευδείς ειδήσεις», αναφέρει στην έκθεση η εταιρεία, αφού περιλαμβάνουν τη διάδοση αναληθών πληροφοριών, τη στοχοποιημένη συλλογή δεδομένων και τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών οι οποίοι χρησιμοποιούνται ώστε να ενισχύσουν μια συγκεκριμένη άποψη, να σπείρουν τη δυσπιστία και να προκαλέσουν σύγχυση.

«Πρέπει να διευρύνουμε την ασφάλεια πέραν της παραδοσιακής καταχρηστικής συμπεριφοράς, όπως η παραβίαση λογαριασμών, το κακόβουλο λογισμικό, τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τις οικονομικές απάτες, ώστε να συμπεριλάβουμε και άλλες πιο ύπουλες μορφές κατάχρησης, όπως οι προσπάθειες για χειραγώγηση του πολιτικού λόγου και της εξαπάτησης των πολιτών», αναφέρεται στην έκθεση.

Στην προσπάθειά του να περιορίσει τις «επιχειρήσεις πληροφοριών», το Facebook ανέστειλε τη λειτουργία τουλάχιστον 30.000 λογαριασμών στη Γαλλία πριν από τις προεδρικές εκλογές. Η εταιρεία αναφέρει στην έκθεση ότι ήταν υψίστης σημασίας η απομάκρυνση ύποπτων λογαριασμών.

Η εταιρεία εξηγεί επίσης τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούσε «διάφορες καταστάσεις», οι οποίες ταίριαζαν στο πρότυπο των «επιχειρήσεων πληροφοριών» κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας του Facebook είχαν εντοπίσει «κακόβουλους παράγοντες», οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες «με απώτερο σκοπό να βλάψουν τη φήμη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων».

«Αναγνωρίζουμε ότι, στο σημερινό περιβάλλον πληροφοριών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση της επικοινωνίας –όχι μόνο σε περιόδους πολιτικών γεγονότων, όπως οι εκλογές αλλά και στην καθημερινή έκφραση των ανθρώπων», αναφέρεται στην έκθεση.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, αντιλαμβανόμαστε ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος όταν κακόβουλοι παράγοντες επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το Facebook με σκοπό να παραπλανήσουν τους πολίτες ή να επικοινωνήσουν μη αυθεντικές πληροφορίες».

Πηγή: koutipandoras

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 8/10/2903 (απομαγνητοφώνηση + ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/10/22/pos-kyverniseis-cheiragogoyn-tin-koini-gnomi-meso-facebook/
Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα

Αδιανόητες καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης που φτάνουν στο τραπέζι μας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ…

Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα

Τι τρώμε; Κατσαρίδες, πριονίδι ξύλου, υγρό από πρωκτικό αδένα
Αδιανόητες καταγγελίες για τα τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης που φτάνουν στο τραπέζι μας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ.

Μια κόκκινη χρωστική από καβουρδισμένες… κατσαρίδες και όχι μόνο… Παγωτά με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα… Πατατάκια με καθαριστικό μπάνιου… Μπίρες με υγρό που έχει αφαιρεθεί από την ουροδόχο κύστη των ψαριών…

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής!

Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα;

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!

«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτοτυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδεςπαγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»…

– πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου: Υπάρχουν και… χειρότερα Πατατάκια: Νομίζετε πως είναι από πατάτα;

Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:

«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει;», διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια.

Ας μιλήσουμε για κρέας

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας… «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσίατην τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λ.π.

Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφαγείου που προτιμάτε».
Για περισσότερα: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο

Όσο για το κέτσαπ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρει:

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κέτσαπ περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, σχεδόν όση και η κόκα-κόλα. Το αναφέρω αυτό διότι λίγοι διαβάζουν την ετικέτα στο κέτσαπ».
Υπάρχουν κέτσαπ στο εμπόριο που ΔΕΝ περιέχουν αυτά τα συστατικά και άρα μπορούμε ν ατα χρησιμοποιούμε: 3 λόγοι για να μην ξανά χρησιμοποιήσετε κέτσαπ 

Όπως και να έχει το θέμα είναι να ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ σε ΌΛΑ όσα καταναλώνουμε. Και μπορεί στην αρχή να φαίνεται βουνό, αλλά γρήγορα το μάτι εκπαιδεύεται και όλα γίνονται πιο εύκολα. Άλλωστε, για την ΥΓΙΕΊΑ ΜΑΣ πρόκειται: Διάβασε τις ετικέτες. Μάθε να ξεχωρίζεις τα τρόφιμα με χημικά 

Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί

«Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας».
Για περισσότερα: Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε; 

Από τον πρωκτικό αδένα κάστορα-Κι εδώ είναι το πιο… “ωραίο”…

«Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;».
Εδώ, δεν έχω περαιτέρω στοιχεία για το συγκεκριμένο… υλικό, αλλά πραγματικά Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό; 

“ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ”:ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ, ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ “ΦΥΣΙΚΟΥΣ” (Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΥΒΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ. ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ), ΧΥΜΟΥΣ “ΦΡΟΥΤΩΝ”: ΧΥΜΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ… ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ

Τι είναι όμως η κοχενίλη;

«Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία.

Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό (εδώ μάλλον θέλει να πει πως ΔΕΝ αναφέρεται όπως και θα έπρεπε), αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει.

Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα»…

Και σε ό,τι αφορά το κρέας, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει:

«Για το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα υπάρχει μια σειρά εξωτικών χρωστικών που χρησιμοποιούνται. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, αποσύρθηκε μια κόκκινη χρωστικήη Red 2G, Ε128, που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια, ζαμπόν και κάθε είδους κρεατοσκευάσματα, διότι ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις».

Για το σοκολατούχο γάλα, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει ότι

«προκειμένου να μην πήζει το γάλα, οι παραγωγοί σοκολατούχου γάλακτος προσθέτουν κυτταρίνη, δηλαδή ξυλοπολτό. Ο συγκεκριμένος ξυλοπολτός δίνει επίσης το χαρακτηριστικό σοκολατούχο χρώμα».
Το γάλα είναι πλέον ένα από τα πιο αλλοιωμένα προϊόντα που κυκλοφορούν και ειδικά τα σοκολατούχαΓάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής

Αλλά έχουμε και συνέχεια…

«Η σος μπάρμπεκιου παρασκευάζεται ως εξής: Καίγονται πριονίδια και στη συνέχεια προστίθενται νερό και φυτικό λάδιΗ καπνιστή γεύση που έχουν κάποιες τροφές προέρχεται από αυτή τη διαδικασία και χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου».
Τα φυτικά λάδια, έτσι κι αλλιώς, είναι ανθυγιεινά και ακατάλληλα προς βρώσινΠροσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία

Αλλά ακόμα και στο ψωμί

«Το ψωμί στα πολυκαταστήματα περιέχει ως συντηρητικό ένα αμινοξύ, την L-κυστεΐνη, που προέρχεται από τα μαλλιά μας. Προτιμάτε το φρέσκο ψωμί της ημέρας από τον φούρνο της γειτονιάς», αναφέρει ακόμη ο Νίκος Κατσαρός, με την επισήμανση πως «έπεται και συνέχεια»…
Αυτό δε, που δεν θα έπρεπε να το παίρνουμε ΟΎΤΕ για να το πετάξουμε, κι εμείς το δίνουμε ΚΑΙ στα παιδιά μας, είναι το Ψωμί του τοστ: Πόσο υγιεινό είναι;

“ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ”: ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ ΣΑΣ.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ; ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ… ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ: Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ: «Είναι διαχρονικό το έγκλημα»

Τα στοιχεία αυτά σχολιάζει από την πλευρά του ο παιδοχειρουργός και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε θέματα περιβάλλοντος Δημήτρης Πετράκης.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η επαρκής κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 2,7 εκατομμύρια ζωές ετησίως», τονίζει ο κ. Πετράκης.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πετράκη, ο FAO το 2012 αναλύει ότι οι κίνδυνοι υγείας των ανθρώπων από τη διατροφή των ζώων προέρχεται από:

Χημικές ουσίες:

διοξίνες, διβεζοφουράνια, αρωματικοί υδρογονάνθρακες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs).
Τι Είναι, Που Βρίσκονται και Πόσο Επικίνδυνες είναι οι Διοξίνες 

Μυκοτοξίνες:

Aflatoxin B1, ochratoxin A, zearalenone, fumonisin B1, eoxinivalenol, T-2 και HT-2.
Καρκινογόνες Αφλατοξίνες, Μύκητες, Μούχλα και τρόφιμα: Συμβουλές προστασίας

Μέταλλα:

Αρσενικό (ψάρια και θαλασσινά), κάδμιο (όστρακα, φρούτα, αυγά, κρέας), μόλυβδος (κόκκαλα, εγκέφαλος, νεφρά), υδράργυρος (θαλασσινά).
Οδηγός αδρανοποίησης και εξάλειψης βαρέων μετάλλων

Κτηνιατρικά φάρμακα:

χλωραμφενικόλη/νιτροφουράνια σε γαρίδες, σκόνη γάλακτος, αντιβιοτικά στη διαδικασία ζύμωσης σπόρων για παραγωγή οινοπνεύματος, φαινυλβουταζόνη ως αντιφλεγμονώδες. Το 2011 πουλήθηκαν 8.481 τόνοι αντιβιοτικών για χρήση στην κτηνοτροφία, σε σύνολο 25 χωρών της Ε.Ε.
Αναλυτικά η αισχρή κατάσταση που επικρατεί στις ιχθυοκαλλιέργειες9 λόγοι για να απορρίψετε τα ψάρια των ιχθυοτροφείων
η οποία επικρατεί σε ΌΛΑ τα είδη καλλιέργειας: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ: Τρώτε κοτόπουλα γεμάτα αυξητικούς παράγοντες και χημικά 

Οργανοχλωρίνες, φυτοφάρμακα:

Το 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας σόγιας (κυρίως μεταλλαγμένης) προορίζεται για ζωοτροφή των ζώων που απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού και χημικών φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων (Greenpeace).
Ενώ υπάρχουν άριστες λύσεις, έχουμε κολλήσει στην σόγια η οποία πλέον είναι ακατάλληλη για οτιδήποτε: Κουκιά-Ρεβίθια-Μπιζέλια-Λούπινα, ταπεινά τρόφιμα της Ελληνικής Γης, προστατεύουν την υγεία μας

Μόλυνση χορτονομών, ζωοτροφών και βοσκοτόπων, ζωικά και φυτικά πρωτεϊνικά γεύματα που δίνονται απευθείας σε ζώα

Μικρόβια:

Βρουκέλλα, σαλμονέλαενδοπαράσιτα (εχινόκοκκος, τοξόπλασμα, κυστίκερκος, τριχινέλλα) και τοξικά φυτά»…

Πηγή: www.neakriti.gr
Το είδα στο www.ftiaxno.gr

«ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ»: ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΑΣ: ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΣΟΥ

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ 100% ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΩ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ

Όλα βέβαια, ως συμπληρώματα διατροφής για ισχυρή δραστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Σας διαθέτω, λοιπόν και τα τρία παραπάνω συμπληρώματα πιστοποιημένα και βιολογικά για αποτοξίνωση του πεπτικού σας (με, πολύ σημαντικό, ταυτόχρονη ανανέωση της εντερικής χλωρίδας), αλλά και ολόκληρου του οργανισμού! 

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Διατροφικές απειλές για την υγεία εγκεφάλου και τις διανοητικές λειτουργίες 

Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα. Γιατί κωφεύουν οι αρχές; 

ΠΗΓΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ….

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/10/20/ti-trome-proin-proedros-efet-apokalyptei-diachroniko-egklima/
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Ραφήνας & Πικερμίου σας προσκαλούν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου «28η Οκτωβρίου 1940» σύμφωνα με το πρόγραμμαΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR
Η ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 22/10/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1711105742358914/?type=3&theater
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 22/10/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/352589524877216/photos/a.352594344876734/1711502522319236/?type=3&theater