ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατέληξαν σε συμφωνία για το Brexit Βρετανία και ΕΕ!

Οριστική συμφωνία για το Brexit ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μπόρις Τζόνσον!

Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο και να καταλήξουν σε συμφωνία για το πως θα αποχωρήσει το Λονδίνο στις 31 Οκτωβρίου!

Μένει να δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και να φανεί εάν αυτή ικανοποιεί τους Προτεστάντες Βόρειους-Ιρλανδούς οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία στην Βόρεια Ιρλανδία, την περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελούσε και το σημαντικότερο «αγκάθι» για μια οριστική λύση για το Brexit

«Έχουμε μια εξαιρετική νέα συμφωνία που μας δίνει πίσω τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε με άλλες προτεραιότητες που στοιχίζουν στη ζωή μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον» έγραψε αμέσως ο Μπόρις Τζόνσον.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Εκεί που υπάρχει θέληση, υπάρχει και συμφωνία – έχουμε μία! Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία συμφωνία για την ΕΕ και τη Μεγάλη Βρετανία και είναι μια απόδειξη στην δέσμευσή να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στη Σύνοδο Κορυφής να δεχτεί την συμφωνία».

https://twitter.com/JunckerEU/status/1184764705384124416?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1184764705384124416&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fkosmos%2Feyropaiki-enosi%2F813354_ektakto-katelixan-se-symfonia-gia-brexit-vretania-kai-ee

Πάντως πριν από λίγο έγινε γνωστή η πρώτη αντίδραση των Βορειο-Ιρλανδών του DUP οι οποίοι επέμειναν στην άρνησή τους για την συμφωνία όσον αφορά τις προτάσεις για την τελωνειακή ένωση και τον ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News στην Ιρλανδία το πρώτο σχόλιο απο το DUP μετά την ανακοίνωση Γιούνκερ-Τζόνσον ήταν «διαβάστε τη δήλωσή μας, δεν έχει αλλάξει».

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/813354_ektakto-katelixan-se-symfonia-gia-brexit-vretania-kai-ee