Πολιτική «θύελλα» με τον νέο Ποινικό Κώδικα! Από κακούργημα σε πλημμέλημα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!…

Πολιτική «θύελλα» με τον νέο Ποινικό Κώδικα! Από κακούργημα σε πλημμέλημα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!…

Πολιτική θύελα έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει τάχιστα μέχρι την Παρασκευή τέσσερα νομοσχέδια καθώς το ένα από αυτά θα είναι ο νέος Ποινικός Κώδικας και με βάση τον οποίο η χώρα θα μετατραπεί σε «άσυλο» για όσους ξεπλένουν χρήμα, από την άποψη της ποινικής μεταχείρισης.

Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, με τον «νόμο Καλόγηρου» – όπως ονομάζεται ήδη από αυτούς ο αμφιλεγόμενος νέος Ποινικός Κώδικας – η Ελλάδα θα καταστεί μια από τις ελάχιστες χώρες διεθνώς που η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες δεν θα θεωρείται κακούργημα, αλλά πλημμέλημα.

Φυσικά έτσι «καθαρίζουν» δεκάδες «βρώμικοι» επιχειρηματίες και τραπεζίτες οι οποίοι είναι έτοιμοι να διωχθούν ποινικά ή και διώκονται ήδη, για «ξέπλυμα» χρήματος και κινδυνεύουν με πολυετείς καθείρξεις.

Σύμφωνα με τη «λογική» του νόμου, εάν τελεστεί μία φορά ξέπλυμα τότε θεωρείται πλημμέλημα και η προβλεπόμενη ποινή είναι τρία έτη φυλάκιση και χρηματική ποινή. Στις περιπτώσεις δε που η πράξη τελείται κατ΄ εξακολούθηση προβλέπεται κάθειρξη έως 15 έτη.

Σήμερα το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αντιμετωπίζεται ως κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως δέκα χρόνια, ενώ όταν η πράξη τελείται κατ΄ εξακολούθηση προβλέπεται κάθειρξη έως 20 έτη.

Αλλά και για τις υποθέσεις διαφθοράς και της απιστίας που είναι συναφείς με το ξέπλυμα χρήματος προβλέπεται μια αμφιλεγόμενη διάκριση. Όταν τα κακουργήματα στρέφονται κατά του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης, προβλέπεται βαρύτερη ποινή, από όταν το έγκλημα το έχει διαπράξει στέλεχος ΔΕΚΟ ή τράπεζας, ακόμη και εάν οι φορείς αυτοί επιχορηγούνται με κρατικό χρήμα. Δηλαδή όταν το ξέπλυμα τελείται από τραπεζικό στέλεχος και δια μέσου του τραπεζικού συστήματος δεν θα προβλέπεται ποινή κάθειρξης μεγαλύτερη των δέκα ετών!

Με τις ανωτέρω παρεμβάσεις η Ελλάδα αποκτά ένα από τα πλέον επιεική νομοθετικά πλαίσια ως προ την αντιμετώπιση της «ομπρέλας» των αδικημάτων που συνθέτουν την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και αυτό γίνεται την ίδια στιγμή που η ΕΕ σκληραίνει τους κανόνες για το ξέπλυμα χρήματος-εν μέσω μεγάλων σκανδάλων πανευρωπαϊκά.

Στη βάση αυτή, τις τελευταίες ημέρες τελεί υπό διερεύνηση το κατά πόσον οι αλλαγές που επιφέρει στον Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση – χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – θα επηρεάσουν την διεθνή αξιολόγηση της Ελλάδος στο πεδίο της πρόληψης και της καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης.

Υπενθυμίζεται πως πολυπληθής ελληνική αποστολή θα μεταβεί στις 14 Ιουνίου στο Ορλάντο των ΗΠΑ για την αξιολόγηση της χώρας μας από μεικτό κλιμάκιο της FATF. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου και από αυτή θα κριθεί το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία των χωρών ως προς την πρόληψη και την καταστολή του ξεπλύματος χρήματος. Δεδομένου ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας καθιστά ισχνότερη την ποινική αποτροπή, αλλά και περιορίζει τις εισαγγελικές αρμοδιότητες, αυτό μπορεί να επιμετρήσει αρνητικά.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Έλενα Παπαδοπούλου, θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να διαπιστώσει τον αντίκτυπο των νέων διατάξεων στη διεθνή εικόνα της χώρας μας. Η κ. Παπαδοπούλου θα βρεθεί στις Βρυξέλλες αύριο, Τετάρτη, προκειμένου να συμμετάσχει σε ειδική συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Η ίδια θα παραμείνει έως την Παρασκευή στη βελγική πρωτεύουσα, καθώς θα έχει διαβουλεύσεις και για την προετοιμασία της προαναφερόμενης ολομέλειας της FATF που λάβει χώρα στο Ορλάντο των ΗΠΑ, στην οποία θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ

Από κακούργημα σε πλημμέλημα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/06/12/politiki-thyella-ton-neo-poiniko-kodika-kakoyrgima-se/
Στο Ηρώδειο τα θρυλικά μπαλέτα Μπεζάρ -Με μουσικές Μίκη Θεοδωράκη

Είναι η ομάδα χορού που οι φίλοι του μπαλέτου επιθυμούν να δουν διακαώς. Αυτό τον Σεπτέμβριο τα περίφημα Μπαλέτα Μπεζάρ (Béjart) της Λωζάνης έρχονται στο Ηρώδειο για δυο μοναδικές παραστάσεις.

60 περίφημοι μπαλέτου χορευτές σε ρυθμούς Μίκη

Θα παρουσιάσουν δύο χορογραφίες «σταθμούς» του Maurice Béjart. Στο Ηρώδειο θα παρουσιαστούν οι «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το περίφημο «Boléro» με την αξεπέραστη μουσική του Maurice Ravel. Η χορογραφία του βραβευμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Béjart, Gil Roman με τίτλο «Tous les hommes presque toujours s’ imaginent» αποδεικνύει το ταλέντο και το υψηλό του καλλιτεχνικό επίπεδο της ομάδας. Από τον Ravel στον Θεοδωράκη, ένα ensemble 60 χορευτών θα μας μαγέψει στην σκηνή του Ηρωδείου.

Από τον Ravel στον Θεοδωράκη, ένα ensemble 60 χορευτών θα μας μαγέψει στην σκηνή του Ηρωδείου

Ο Μορίς Μπεζάρ γεννήθηκε στη Μασσαλία την 1η Ιανουαρίου του 1927 και πέθανε στη Λωζάνη στις 22 Νοεμβρίου του 2007. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Vichy το 1946, συνέχισε με τους Janine Charrat και Roland Petit αλλά κυρίως στο Λονδίνο ως μέλος του Διεθνούς Μπαλέτου. Το 1995, επιβεβαιώνεται η νεωτερική του ματιά με την χορογραφία «Symphonie pour un home seul» ερμηνευμένη από την ομάδα του Les Ballet de l’ Etoile. Μετά από πολλές χορογραφίες και πλήθος παραστάσεων ανά τον κόσμο το 1987 δημιουργεί το Μπαλέτο Béjart. στη Λωζάνη.

Ο διάδοχος του Μορίς Μπεζάρ

Ο Gil Roman, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών ερμήνευσε τις πλέον περίφημες χορογραφίες του Maurice Béjart πριν γίνει ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μπαλέτων Béjart της Λωζάνης. Ως ορισμένος από τον Maurice Béjart διάδοχος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής το 2007, συνεχίζει να δημιουργεί νέες χορογραφίες και διατηρεί την κληρονομιά του Béjart.
Έχει βραβευτεί με το «Danza & Danza» ως καλύτερος χορευτής για την ερμηνεία του στο «Brel et Barbara», με το «Nijinsky Award» από το «Monaco Dance Forum» και με το ειδικό βραβείο από το Φεστιβάλ Τέχνης της Σανγκάης για την δουλειά του πάνω στην χορογραφία του Maurice Béjart «The Ninth Symphony». Το 2015 έλαβε το βραβείο «Maya Plissetskaya» και τo έμβλημα του Ιππότη «Chevalier dans l’ ordre national du Merite».

Ομάδα-σημείο αναφοράς στο μπαλέτο

Από την αρχή τους το 1987, τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης αποτελούν σημείο αναφοράς στο χορό. Με βάση το όραμα του ιδρυτή τους περιοδεύουν ανά τον κόσμο και συστήνουν το μπαλέτο σε ευρύτερο κοινό. Ένα από τα πλέον διάσημα μπαλέτα που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου με το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής ματιάς και άρτιας τεχνικής έρχεται στο Ηρώδειο με ένα ensemble 60 χορευτών!

Ενθερμος φιλέλληνας ο Maurice Béjart γοητευμένος από την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη οργάνωσε με μαθηματική ακρίβεια την χορογραφία του εξυμνώντας την Ελλάδα

Οταν ο Μορίς Μπεζάρ γοητεύτηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη

Αυθεντικά ελληνικά “βήματα” ενσωματωμένα στην χορογραφία του Béjart φέρνουν στο μυαλό το άρωμα και το χρώμα της Ελλάδας. Ο ένθερμος φιλέλληνας Maurice Béjart γοητευμένος από την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη οργάνωσε με μαθηματική ακρίβεια την χορογραφία του εξυμνώντας την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε την σύμπραξη δυο κολοσσών της τέχνης για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.

Το ρυθμικό «Boléro»

Το δημοφιλές μουσικό έργο του Γάλλου συνθέτη Μωρίς Ραβέλ (1875 – 1937), γράφτηκε για μπαλέτο το 1928. Ο Maurice Béjart δημιούργησε τη χορογραφία στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 1961 δίνοντας τον κεντρικό ρόλο της ”Μελωδίας” σε μια χορεύτρια και στη συνέχεια σ’ έναν χορευτή.

Ο “Ρυθμός” ερμηνεύεται από μια ομάδα χορευτών. Ερμηνευμένο και αγαπημένο σε όλο τον κόσμο για πάνω από μισό αιώνα, το Boléro είναι η απόλυτη χορογραφία. Μεταξύ άλλων την έχουν ερμηνεύσει οι κορυφαίοι σολίστ Maya Plisetskaya, Sylvie Guillem και Jorge Donn.

Τα Μπαλέτα Μπεζάρ στο Ηρώδειο
Ηρώδειο: Κυριακή 15, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
«7 Ελληνικοί Χοροί»: Maurice Béjart/ Μίκης Θεοδωράκης
«Tous les hommes presque toujours s’ imaginent»:
Gil Roman/John Zorn
«Boléro»: Maurice Béjart/ Maurice Ravel
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 100 ευρώ, A Ζώνη: 85, Β Ζώνη: 65, Γ Ζώνη: 50, Άνω Διάζωμα: 35 // Φοιτητικά/Ανέργων: 25 ευρώ

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/politismos/sto-irodeio-ta-thrylika-mpaleta-mpezar
Οδηγός βήμα προς βήμα για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» -Πότε ανοίγει η πλατφόρμα [πίνακες]

Στην τελική ευθεία μπαίνει η νέα φάση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», με το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων να «αγγίζει» τα 270 εκατ. ευρώ και να αφορά 25.000 ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ένταξης στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε ένα μήνα από σήμερα, περί τα μέσα Ιουλίου, με πιθανότερη ημερομηνία τη 12η Ιουλίου.

Το ΥΠΕΚΑ, στον τελευταίο οδηγό για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που εξέδωσε τον Μάρτιο, αναφέρει ότι το μέγιστο βασικό ποσοστό επιχορήγησης στις επιδοτούμενες εργασίες θα είναι το 60%. Παρά ταύτα, ανάλογα με τα εξαρτώμενα τέκνα -για κάθε ένα προβλέπεται αύξηση επιχορήγησης κατά 5%- το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μπορεί να φτάσει έως και το 70%.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τί θα ισχύει κατά περίπτωση ανάλογα με τα εισοδήματα και τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων των δικαιούχων:

Τα ποσοστά επιχορήγησης ανάλογα με τα εισοδήματα και τον αριθμό τέκνων / Πηγή: YPEN.GR

Τι παρεμβάσεις επιδοτεί το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Με το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να λάβουν επιδότηση και να προβούν σε σημαντικές παρεμβάσεις στις κατοικίες τους, που θα ωφελήσουν τόσο την τσέπη τους όσο και το περιβάλλον.

Στον οδηγό του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής βασικές κατηγορίες παρεμβάσεων:

Αντικατάσταση κουφωμάτων
Εγκατάσταση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης
Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και ψύξης
Αναβάθμιση Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Στους δυο παρακάτω πίνακες -από την αναθεώρηση του Σεπτεμβρίου του 2018 για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»- περιγράφονται αναλυτικά οι κατηγορίες και υποκατηγορίες των παρεμβάσεων:

Παρεμβάσεις που μπορούν να επιδοτηθούν με το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» / Πηγή: YPEN.GR

Στις επιδοτούμενες παρεμβάσεις υπάγεται και η αναβάθμιση του συστήματος ψύξης της κατοικίας / Πηγή: YPEN.GR

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκoν»

Στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» μπορούν να ενταχθούν κύριες κατοικίες όπως μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα. Εξαιρούνται, ωστόσο, τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται ως κατοικίες (π.χ. καταστήματα ή γραφεία).

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το ΥΠΕΚΑ έχει διαχωρίσει τις προϋποθέσεις ανά κατηγορία κατοικίας (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες κ.ό.κ.).

Ενδεικτικά, για τις κατοικίες ισχύουν οι εξής γενικές προϋποθέσεις:

Στον αναλυτικό οδηγό για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» μπορείτε να δείτε όλες τις προϋποθέσεις, τα ύψη επιδοτήσεων και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ένταξη στο πρόγραμμα και για τις πολυκατοικίες καθώς και για τα μεμονωμένα διαμερίσματα:

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την ένταξη στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1.Ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτησή του στην πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

2.Γίνεται διασταύρωση των στοιχείων από το Taxisnet και μόνο εφόσον υπάρχει ταύτιση μπορεί να προχωρήσει η αίτηση στο επόμενο στάδιο. Η οριστική υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τον ενδιαφερόμενο.

3.Ο ενδιαφερόμενος καταχωρίζει στο σύστημα τα στοιχεία του Α’ ΠΕΑ, τις παρεμβάσεις που έχει επιλέξει και το αντίστοιχο κόστος τους καθώς και τον ενεργειακό στόχο που θα πετύχει μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Επισυνάπτονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

4.Το πληροφοριακό σύστημα ελέγχει τα υποβληθέντα στοιχεία. Εφόσον η αίτηση είναι πλήρης, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να την υποβάλει λαμβάνοντας στη συνέχεια μοναδικό εξαψήφιο ακέραιο αριθμό πρωτοκόλλου.

5.Ο ενδιαφερόμενος εφόσον επιθυμεί τη λήψη δανείου, επιλέγει την τράπεζα που θέλει για να διενεργηθεί έλεγχος πιστοληπτικής ικανότητας. Ο έλεγχος θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 30 ημέρες.

6.Κατά τακτά χρονικά διαστήματα εκδίδονται αποφάσεις για την υπαγωγή ή απόρριψη των αιτήσεων κλπ.

7.Ο ωφελούμενος υποβάλλει δήλωση αποδοχής της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα εντός διαστήματος δύο μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Αν έχει επιλεγεί λήψη δανείου, η υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον ωφελούμενο πραγματοποιείται εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος.

8.Οι προμηθευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καταχωρίζουν τα στοιχεία τους στο σύστημα ώστε να ενεργοποιηθούν τα ΑΦΜ τους. Με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης υπάρχει δυνατότητα εκταμίευσης ποσοστού 70% του δανείου, το οποίο αποτελεί προκαταβολή για την υλοποίηση του έργου, Σε περίπτωση που δεν έχει επιλεγεί η λήψη δανείου δύναται να δοθεί προκαταβολή με κατάθεση ίδιων κεφαλαίων, μόνο όμως μέσω τραπεζικού συστήματος, στον προμηθευτή και για ποσό που δεν υπερβαίνει το συνολικό ύψος των ίδιων κεφαλαίων.

9.Υλοποίηση παρεμβάσεων

10.Δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση. Έκδοση δεύτερου Πιστοποιητικού.

11.Μετά την έκδοση του Β’ ΠΕΑ ο ωφελούμενος ή ο σύμβουλος έργου καταχωρίζει στο σύστημα τα στοιχεία του Β’ ΠΕΑ και τα αναλυτικά στοιχεία των παραστατικών δαπανών των παρεμβάσεων.

12.Ο ωφελούμενος καταχωρίζει τη δήλωση πιστοποίησης για την ολοκλήρωση του έργου και την παροχή των κινήτρων του προγράμματος στο πληροφοριακό σύστημα επισυνάπτοντας τα παραστατικά δαπανών και τα λοιπά δικαιολογητικά. Ο ωφελούμενος ενημερώνεται από το πληροφοριακό σύστημα για τον τελικό συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό καθώς και για το ποσό των ίδιων κεφαλαίων που απαιτείται να καταβάλει στους προμηθευτές, στην περίπτωση που το άθροισμα των υποβαλλόμενων δαπανών υπερβαίνει τον τελικό συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό ή και τα ανώτατα όρια δαπανών του προγράμματος.

13. Όταν καταβληθούν τα ίδια κεφάλαια για την εξόφληση των δαπανών, ενημερώνεται η τράπεζα ώστε να καταβάλει την επιχορήγηση και την εκταμίευση του συνόλου του δανείου, κατά περίπτωση, για την εξόφληση των επί πιστώσει παραστατικών δαπανών και την καταβολή στον ωφελούμενο του ποσού που του αντιστοιχεί για τα εξοφλημένα παραστατικά δαπάνης.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/odigos-gia-programma-exoikonomo-kat-oikon
Η Μελανία με τον «Κρόνο» στο κεφάλι, αλλά και άλλα περίεργα !

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης 

Η Μελανία Τράμπ με καπέλο – ομοίωμα του Κρόνου αλλά και άλλα περίεργα που αφορούν την εμφάνισή της και την συμπεριφορά της. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του παρόντος άρθρου ώστε να αποδίδεται επακριβώς το περιεχόμενό του, πλην όμως θα ήταν πολύ μεγάλος, άρα απαγορευτικός. Άλλωστε, πρόθεσίς μου ήταν ν’ αναφερθώ μόνο στο καπέλο – Κρόνο της Μελανία, αλλά μία φωτογραφία περιεκτικοτάτη σε πληροφορίες, μ’ έκανε να παραθέσω επιπλέον στοιχεία γι’ αυτήν την γυναίκα. 

Η Μελανία, βρέθηκε στις 6 Ιουνίου, δηλαδή στις 6 – 6ου, στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας για τον εορτασμό της συμπληρώσεως των 75 ετών από την απόβαση της Νορμανδίας, μαζί με τον Ντόναλντ Τράμπ. Το «Μελανία» είναι ελληνικό όνομα και σημαίνει «μαύρη», προέρχεται από το «Μέλας» που σημαίνει «μαύρος». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του έφθασαν στον χώρο τελετής και τα ενδύματα του ζευγαριού ήταν άξια προσοχής. Η Μελανία, η «μαύρη», με το χαρακτηριστικό μακιγιάζ στα μάτια, ήταν ντυμένη στα λευκά και ο πυρόξανθος σύζυγός της, ο «άριος», στα πολύ σκούρα μπλέ, σχεδόν μαύρα. Κανένα άλλο χρώμα δεν υπήρχε στα ενδύματά τους. Άσπρο – μαύρο. Η δε Μελανία, ήταν η μόνη που είχε το προνόμιο να ντυθεί στα, σχεδόν, ολόλευκα. Ουδείς άλλος. 

Το πιο χαρακτηριστικό της όλης αμφίεσής της ήταν το καπέλο της. Το καπέλο της ήταν ομοίωμα του «Κρόνου». 

Η επιλογή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Οι Κρόνειοι που διοικούν κρυφά τον πλανήτη, οι Κρόνειοι –Άτλαντες (με το μπλε αίμα) που θέλουν να επιβάλουν την Νέα Τάξη και την Κρόνεια θρησκεία είν’ εδώ και αποθρασύνονται σιγά-σιγά ένεκα της έπαρσης τους και της αλαζονείας τους, επειδή νομίζουν ότι είναι δυνατοί και αυτήν την φορά θα νικήσουν. 

Δίπλα στην Μελανία καθόταν ο Παυλόπουλος. Καθόλου τυχαία και αυτή η επιλογή. Κάποτε είχαμε ξανασυναντηθεί εμείς οι Έλληνες κι αυτοί, και ένεκα «δικής μας» αδείας υπάρχουν ακόμη στην Γη. Αυτά, αυτοί δεν τα ξεχνούν και εμείς δεν τα γνωρίζουμε. Πλην όμως εμάς τώρα δεν μας υπολογίζουν και ετοιμάζουν τον αφανισμό μας, έλα όμως που υπάρχουν οι προστάτες μας που τους ελέγχουν! Επειδή ή τελετή είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γνώριζαν οι επισημότεροι των επισήμων στην εξέδρα ότι παρακολουθούνται, φρόντισαν, για να «θολώσουν τα νερά» να βάλουν τον Παυλόπουλο δίπλα στην Μελανία. Το συμπέρασμα είναι εντυπωσιακό. Τόσο «οι δικοί τους» όσο και «οι δικοί μας» είν’ εδώ, οπότε ο πόλεμος που ετοιμάζουν για να λύσουν διαφορές αιώνων θα είναι πρωτοφανούς εντάσεως. 

Εδώ ήθελα να τελειώσω το άρθρο, πλην όμως μια παρατήρηση μ’ έκανε να προσεγγίσω κάπως διαφορετικά το θέμα «Μελανία». Αυτή ήταν η εξής. Απ’ όλους τους παρευρισκομένους, στην τελετή για την D–Day 75, επισήμους, μόνο ο Τράμπ συνοδευόταν από την σύζυγό του. Ουδείς άλλος είχε, τον, ή την, σύζυγό του δίπλα του. Ούτε αυτή η Βασίλισσα της Αγγλίας. Όταν εμφανίζεται η Βασίλισσα της Αγγλίας επισήμως, το πρωτόκολλο που ισχύει είναι αυστηρότατο χωρίς καμία εξαίρεση. Τι είδους πρωτόκολλο ίσχυσε εδώ; Και αν ίσχυσε κάποιο πρωτόκολλο ποια είναι αυτή η Μελανία που έχει τέτοια δύναμη, να φαίνεται ισχυρότερη από την Βασίλισσα της Αγγλίας; Ποια μπορεί να είναι; 

Μια φωτογραφία της Μελανία που δημοσιεύθηκε εκτενώς στα Βρετανικά Μέσα Ενημερώσεως, μην παραγνωρίσουμε παράλληλα ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας είναι οι καλύτερες του κόσμου, είναι ιδιαιτέρως πλούσια σε πληροφορίες βάσει των οποίων μπορεί κάποιος να καταλάβει πολλά. 

Σ’ αυτήν την φωτογραφία βλέπουμε: 1) Τα ιδιαίτερα μάτια της, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της. 2) Έχει ενωμένα δύο δάκτυλα, δείκτη και μέσο, κατά τον χαιρετισμό της. 3) Στην ένωση του μεγάλου δακτύλου με την παλάμη υπάρχει περίεργη πτυχή του δέρματος. 4) Το αυτί της δεν έχει λοβό, και 5) φαίνεται μόνο η λέξη “PRESIDENT” (ΠΡΟΕΔΡΟΣ), από τον λογότυπο και το έμβλημα του Προέδρου των ΗΠΑ, λες και είναι αυτή πρόεδρος. Ποιος ξέρει; 

Αναλύοντας τα παραπάνω έχουμε τις εξής πληροφορίες, ξεκινώντας από τα εύκολα και πηγαίνοντας προς τα δύσκολα. Η λέξη «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» δεν υπάρχει έτσι από σύμπτωση στην φωτογραφία. Η πτυχή του δέρματος στην ένωση παλάμης με το μεγάλο δάκτυλο δείχνει κάποια ιδιαιτερότητα. Τα δύο ενωμένα δάκτυλα ΔΕΝ είναι τεκτονικό σημάδι. Είναι φυλετικό! Η Μελανία μάς ενημερώνει για την φυλή της. Τα μάτια της και τα αυτιά της είναι τα πλέον χαρακτηριστικά της φυλής της. Όταν τα μάτια ενός ανθρώπου είναι λίγο ανεβασμένα στις άκρες και τα αυτιά χωρίς λοβό, τότε το επάνω μέρος του πτερυγίου των αυτιών πρέπει να είναι ηπίως μυτερό, πάντως όχι καμπύλο, ή να έχει κάποιο χαρακτηριστικό σχήμα η ανθέλικα (το επάνω μέρος στο εσωτερικό του πτερυγίου του αυτιού). Γι αυτό, αν προσέξατε λίγο, τα χτενίσματα της Μελανία, έχουν ένα χαρακτηριστικό. Πάντοτε της κρύβουν το επάνω μέρος των αυτιών της! Δεν ισχυρίζομαι ότι έχει μυτερά σε απολήξεις αυτιά, αλλά για να τα κρύβει κάποιος λόγος θα υπάρχει. 

Η θέση και το σχήμα των ματιών και το σχήμα των αυτιών της Μελανία, σε συνδυασμό με το σήμα που κάνει με το χέρι η Μελανία, μας πληροφορεί η ίδια ότι ανήκει στην φυλή, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς αναλυτές, που ονομάζεται “Half–Elf”. Στα ελληνικά θα την λέγαμε «ημι-ξωτικό»!!! Δηλαδή είναι απόγονος ενός ανθρώπου και ενός ξωτικού;! Η λέξη “elf” είναι παρμένη από την σκανδιναβική μυθολογία. Τα χαρακτηριστικά των Half–elves, όπως και να το κάνουμε, διαφέρουν από αυτά των κοινών ανθρώπων. Ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η «ξωτική» τους ομορφιά, αλλά και το ότι μπορούν αν φθάσουν να ζουν έως την ηλικία των 180 ετών! Αυτά τα λένε κάποιοι που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν. 

Αυτά περί της Μελανία. Ας τα έχουμε υπ’ όψιν μας και που ξέρετε, αργότερα μπορεί να βγουν πολλές αποκαλύψεις για την όχι τυχαίως πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Κυρίως να θυμόμαστε ότι ήλθε στην Ευρώπη με τον «Κρόνο» για καπέλο. Τι άλλο πρέπει να μας δείξουν οι Κρόνειοι για να καταλάβουμε; Οι Κρόνειοι, που θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους των Ατλάντων. Γι’ αυτό έξω από τον ουρανοξύστη των Ροκφέλερ στην Νέα Υόρκη υπάρχει άγαλμα του Άτλαντος. Οι Κρόνειοι ειν’ εδώ για να επιβάλουν την Κρόνεια πανθρησκεία τους, αλλά δυστυχώς γι αυτούς υπάρχει η Ορθόδοξη Ελλάς. 

Όταν θ’ αποτύχουν, θα είναι κανείς να λυπάται όλους αυτούς που ανέλαβαν την ευθύνη υλοποίησης των σχεδίων τους. Ούτε φίδι στον κόρφο τους, που λένε. 

Χρήστος Μαντζιάρης

triklopodia

ΠΗΓΗ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/06/blog-post_573.html?m=1
Να έχετε εμπιστοσύνη στη ζωή, ξέρει τι κάνει. Ξέρει πότε να φέρει τι, ξέρει πότε να πάρει…

Γράφει η Μάρω Μυλωνά

Ναι, υπάρχει δικαιοσύνη στο Σύμπαν!
Αργεί λίγο αλλά υπάρχει..

Κι αυτή όπως και πολλές άλλες αρετές και δυνάμεις έρχονται τη στιγμή που πρέπει, τη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι να το δεχθούμε ως φυσικό επακόλουθο κάποιας αδικίας. Όταν η ενέργειά μας θα είναι έτοιμη να γίνει ένα με την ενέργεια της δικαιοσύνης. Μόνο τότε.

Μη «χρεώνεστε» τ’ αντίποινα. Ξοδεύετε τσάμπα ενέργεια με αυτό τον τρόπο.

Να έχετε εμπιστοσύνη στη ζωή, ξέρει τι κάνει. Ξέρει πότε να φέρει τι, ξέρει πότε να πάρει τι. Ξέρει πότε να δώσει τι. Κι όταν όλα φαντάζουν απαίσια, πάλι ξέρει εκείνη καλύτερα.

Ίσως πρέπει να αφιερώσετε χρόνο με τον εαυτό σας, ίσως πρέπει να κάτσετε στον «πάγκο» και να αυτοπροσδιοριστείτε ώς άνθρωποι.

Ξέρετε, όταν έχουμε πολλά «μέτωπα» ανοιχτά διασκορπίζεται η ενέργειά μας κι έτσι με κάποιο τρόπο πρέπει να ανασυγκροτηθούμε. Ξέρει η ζωή!

awakengr.com

ΠΗΓΗ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/06/blog-post_899.html?m=1
Καταργούνται οι ποινές για όσους έβλαψαν τη χώρα σε εθνική διαπραγμάτευση!

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ??? ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΩΜΑ !!!!!!!!!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Καταργούνται οι ποινές για όσους έβλαψαν τη χώρα σε εθνική διαπραγμάτευση!

Σάλος με πρόβλεψη του νέου Ποινικού Κώδικα

Ερωτηματικά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάργηση της διάταξης περί κατάχρησης πληρεξουσιότητας στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, καταργείται το άρθρο 151, το οποίο τιμωρούσε -σε περίπτωση εθνικής βλάβης- με κάθειρξη πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τη χώρα σε διαπραγματεύσεις με ξένη κυβέρνηση, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο περί «Κατάχρησης πληρεξουσιότητας» του 1951, το οποίο βαίνει προς κατάργηση.

Το εν λόγω άρθρο έχει έρθει στο προσκήνιο και στο παρελθόν από αντιπολιτευόμενους βουλευτές, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε, πάντως, ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το άρθρο 151 «είναι ένα άρθρο, που δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο νομοσχέδιο, λέγοντας πως η δημόσια διαβούλευση είναι ουσιαστική και πως θα κληθούν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης των άλλων κομμάτων για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Καταργούνται οι ποινές για όσους έβλαψαν τη χώρα σε εθνική διαπραγμάτευση!

ΠΗΓΗ: https://www.star.gr/eidiseis/politiki/454475/katargoyntai-oi-poines-gia-diapragmateyseis-me-xenh-kybernhsh?fbclid=IwAR3BXcTzwzLe-c1XH0cHur-H7s6vyzrNCETnOUTkdtpu-8cmZXreeu7mVBE

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΣ“. ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/06/09/katargoyntai-oi-poines-osoys-evlapsan-ti-chora-se/
ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI : Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!!!

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, το σχέδιο του Kalergi φαίνεται να υλοποιείται πλήρως. 
Είμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματική τριτοκοσμοποίηση της Ευρώπης. 
Η μάστιγα της επιμειξίας παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες νέα άτομα μιγάδες : 
«Τα παιδιά του Kalergi» !!!!!
Ακούσατε από κάποιον πολιτικό αρχηγό να τα λέει αυτά;;;
ΚΑΝΕΝΑΣ!
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;
Καλλιόπη Σουφλή

Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη.
Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο.
Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου. – Η Πανευρώπη !!!
Von Coudenhove-Kalergi !!!
Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης.
Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Το όνομά του είναι Richard Coudenhove Kalergi.
Ο πατέρας του ήταν ο Αυστριακός διπλωμάτης Heinrich von Coudenhove-Kalergi (με κάποιες ρίζες από την Βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsu Aoyama.
Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την Ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη -διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα σχέδιά του τους πιο σημαντικoύς αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους υποστηρικτές και συνεργάτες του στο «έργο της Ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των Εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο Τραπεζίτης Max Warburg (Εβραίος Κεντρικός Τραπεζίτης), ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα.
Ο Αυστριακός Καγκελάριος Ignaz Seipel και ο επόμενος Πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης». Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός Alcide De Gasperi κ.λπ.
Με την άνοδο του Φασισμού στην Ευρώπη, το σχέδιο τίθεται υπό νάρκωση, και η «Πανευρωπαϊκή» κίνηση αναγκάζεται να διαλυθεί, αλλά μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Kalergi, χάρη σε μία ξέφρενη και ακούραστη δραστηριότητα, καθώς και την υποστήριξη του Winston Churchill, της Ιουδαϊκής Μασονικής Στοάς B’nai B’rith και σημαντικών εφημερίδων, όπως οι New York Times, καταφέρνει το σχέδιο του να γίνει αποδεκτό από την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Στην συνέχεια η CIA αναλαμβάνει την αποπεράτωση του σχεδίου της ενωμένης Ευρώπης !!!
Η πεμπτουσία του Σχεδίου Kalergi !!!
Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών “Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης” δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία.
Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με Ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη !!!
Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και στη συνέχεια, την εξάλειψη των Εθνών μέσω των Εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση.
Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, που θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών και Ασιατών.
Ποιά όμως είναι αυτή η ελίτ ???
Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ’ αυτού :
«O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής.
Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης.
Η Ευρωασιατική-Νεγροϊδής Φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους Αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων.
Αντί της καταστροφής του Ευρωπαϊκού Ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως Ηγετικό ‘Εθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας.
Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης.
Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος.
Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Φεουδαλική Αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και τα μέτρα που πήρε η Δήθεν Γαλλική Επανάσταση]»!!!!!
Αξιοσημείωτο είναι, ότι ενώ κανένα σχολικό βιβλίο δεν μιλά για τον Kalergi, οι ιδέες του όμως, είναι οι κατευθυντήριες αρχές της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να καταστραφεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των Κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων.
Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που έχουν εκδοθεί με αδίστακτη αποφασιστικότητα, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία.
Προς τιμήν του ιδρύθηκε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Coudenhove- Kalergi, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι οι οποίοι έχουν διαπρέψει στην προώθηση του εγκληματικού σχεδίου του.
Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy.
Η προτροπή σε γενοκτονία, αποτελεί επίσης την βάση των συνεχών εκκλήσεων των Ηνωμένων Εθνών, για να γίνουν δεκτά εκατομμύρια μεταναστών, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές της νέας χιλιετίας, τον Ιανουάριο του 2000, στην αναφορά «Population division» των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τίτλο «Μετανάστευση αντικατάστασης :
Μία λύση για την μείωση και γήρανση του Πληθυσμού », η Ευρώπη θα έχει ανάγκη έως το 2025 πάνω από 160.000.000 μετανάστες !!!
Αναρωτιέται κανείς, πώς θα ήταν δυνατό να γίνουν τόσο ακριβείς εκτιμήσεις για τη μετανάστευση, αν δεν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο.
Είναι βέβαιο ότι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων θα μπορούσε εύκολα να αντιστραφεί μέσω των κατάλληλων μέτρων για την στήριξη των οικογενειών.
Είναι εξίσου σαφές, ότι δεν είναι με τη συμβολή ξένων γονιδίων που θα προστατευθεί η γενετική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εξαφάνισή της.
Ο μοναδικός σκοπός αυτών των μέτρων είναι να στρεβλώσει εντελώς έναν λαό, να τον μετατρέψει σε ένα σύνολο ατόμων χωρίς καμία Εθνική, ιστορική και πολιτισμική συνοχή .
Εν ολίγοις, οι θέσεις του σχεδίου Kalergi ήταν και εξακολουθούν να είναι, η βάση των επισήμων πολιτικών των Κυβερνήσεων που αποσκοπούν στην γενοκτονία των λαών της Ευρώπης, μέσω της μαζικής μετανάστευσης. 
Ο G. Brock Chisholm, πρώην Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (OMS), αποδεικνύει ότι έχει μάθει καλά το μάθημα του Kalergi όταν λέει: 
«Αυτό που σε όλους τους τόπους οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τον περιορισμό των γεννήσεων και να τελούν μικτούς γάμους (μεταξύ διαφορετικών φυλών), και αυτό με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενιαία Φυλή σε ένα κόσμο που θα κατευθύνεται από μια κεντρική αρχή.» 
Συμπεράσματα !!!
Αν κοιτάξουμε γύρω μας, το σχέδιο του Kalergi φαίνεται να υλοποιείται πλήρως. 
Είμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματική τριτοκοσμοποίηση της Ευρώπης. 
Η μάστιγα της επιμειξίας παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες νέα άτομα μιγάδες : 
«Τα παιδιά του Kalergi» !!!!! 
Υπό τη διπλή πίεση της παραπληροφόρησης και την ανθρωπιστική αποβλάκωση που καλλιεργείται από τα μέσα μαζικής πληροφόρησης, διδάσκεται στους Ευρωπαίους να απαρνηθούν την καταγωγή τους, να απαρνηθούν την Εθνική τους ταυτότητα !!! [ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΜΑΣΟΝΟΙ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !! ] !!! 
Οι υποστηρικτές της Παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας, είναι μια προοδευτική και ανθρωπιστική πράξη, ότι ο “ρατσισμός” είναι λάθος, αλλά μόνο και μόνο επειδή θέλουν να μας κάνoυν όλους τυφλούς καταναλωτές. 
Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο σε αυτούς τους καιρούς να αντιδράσουμε στα ψέματα του ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ συστήματος, να αφυπνιστεί το πνεύμα της εξέγερσης στους Ευρωπαίους. 
Θα πρέπει να τεθεί μπροστά στα μάτια όλων το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένταξη, ισοδυναμεί με γενοκτονία. 
Δεν έχουμε άλλη επιλογή, η εναλλακτική λύση είναι η Εθνική αυτοκτονία !!! >>> 
[ Σημείωση του μεταφραστή : Αν και τα αίτια των προσωπικών επιλογών του Kalergi, δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα, που σίγουρα θα διαμορφώθηκε στο μυαλό των αναγνωστών : 
Γιατί ένας Ευρωπαίος αριστοκράτης με Φλαμανδικές, Πολωνικές, Ελληνικές- Βυζαντινές ρίζες, ακόμη και με αίμα Σαμουράι στις φλέβες του (από την μητέρα του) έγινε φορέας τέτοιων σχεδίων και όργανο στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων ??? 
Οι λόγοι, κατά την γνώμη μας, είναι πολλαπλοί : ιδιοσυγκρασικοί, ψυχολογικοί και…γυναικείων επιδράσεων. 
Παρατηρούμε λοιπόν μία προσωπικότητα με έντονα σνομπ συμπεριφορές, υπεροψία και έναν, ας μου επιτραπεί ο όρος, «εκφυλισμένο ελιτισμό». 
Επίσης, το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν Ασιάτισσα, ίσως του δημιούργησε εσωτερικές συγκρούσεις και απωθημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί σε άτομα με τέτοια ιδιοσυγκρασία. 
Όμως ο πιο αποφασιστικός παράγοντας, πρέπει να ήταν η «κατάλληλη έφηβη», που όλως τυχαίως φυσικά, βρέθηκε δίπλα του, και έγινε η πρώτη γυναίκα του (σε ηλικία 13 ετών) !!! 
Η Εβραία Ida Roland, που αργότερα θα γίνει φημισμένη ηθοποιός. 
Περιβάλλοντα και επιρροές, πολύ ιδιαίτερες…!!! ]
– ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!
ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ !!
ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ !!
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΩΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !!
ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΜΠΗΚΑΝ 14-7-1789 ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΑΟΚΤΟΝΙΑ !!
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ !!
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ, ΜΑΣΟΝΙΑ, ΜΑΡΞΙΣΜΟ, ΑΝΑΡΧΙΑ !!!
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ !!!
Χρήστος Τσιάρτας,
πρόεδρος ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
1-5-2019
Θεσσαλονίκη.
attikanea
Δεν σας φτάνει ο αέρας, έχετε δύσπνοια; Aιτίες που την προκαλούν και πότε να πάτε σε γιατρό;

του Κώστα Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Δύσπνοια είναι το δυσάρεστο συναίσθημα που περιγράφει ο άρρωστος ότι δεν του “φτάνει ο αέρας” που αναπνέει. Φυσιολογικά συμβαίνει στην έντονη άσκηση. Μπορεί να ξεκινήσει αιφνίδια (οξεία δύσπνοια) ή μπορεί να έχει βαθμιαία εγκατάσταση (εβδομάδες ή και μήνες), χρόνια δύσπνοια.

Ποιες είναι οι αιτίες της δύσπνοιας;Διάφορες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν δύσπνοια.Οι συχνότερες αιτίες της οξείας – ξαφνικής δύσπνοιας είναι:•   Προβλήματα των πνευμόνων όπως άσθμα, λοιμώξεις, βρογχίτιδα, πνευμονική εμβολή.  Αυτές οι καταστάσεις ενδεχομένως να προκαλέσουν κι άλλα συμπτώματα, π.χ. η πνευμονική λοίμωξη μπορεί να συνοδεύεται από πυρετό και βήχα.•   Καρδιολογικά προβλήματα, όπως η καρδιακή προσβολή ή η καρδιακή ανεπάρκεια. Η καρδιακή προσβολή μπορεί επίσης να συνοδεύεται από πόνο ή αίσθημα βάρους στο στήθος.  Καρδιακή ανεπάρκεια συμβαίνει όταν η καρδιά δεν μπορεί να στείλει όσο αίμα χρειάζεται στα διάφορα όργανα του σώματος.•   Σοβαρή αλλεργική αντίδραση (ονομάζεται “αναφυλαξία”). Μπορεί να συνοδεύεται από φαγούρα και εξανθήματα.•   Εγκυμοσύνη. Μπορεί να είναι φυσιολογικό μία έγκυος να έχει δυσκολία στην αναπνοή της, συνήθως όταν κουράζεται ή ξαπλώνει ύπτια.

Οι πιο συχνές αιτίες της χρόνιας δύσπνοιας είναι:

•   Παχυσαρκία ή έλλειψη γυμναστικής.
Η δύσπνοια συνήθως είναι σύμπτωμα στον καρκίνο του πνεύμονα

Άλλα αίτια δύσπνοιας είναι:

•   Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια,•   Η χρόνια περιοριστικού τύπου πνευμονοπάθεια•   Η διάμεση πνευμονική ίνωση•   Η πλευριτική συλλογή•   Οι παθήσεις του φάρυγγα, λάρυγγα και της τραχείας.•   Η πνευμονική εμβολή•   Η πνευμονική εμβολή•   Το Ο.Ε.Μ. (οξύ έμφραγμα το μυοκαρδίου)•   Καρδιακός Επιπωματισμός•   Η παράλυση νεύρων του διαφράγματος
Επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα εξωθωρακικά αίτια:
•   η μεταβολική οξέωση (αναπνοή Kussmaul),•   η βλάβη του αναπνευστικού κέντρου (όγκοι, εγκεφαλίτιδες, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια),•   η αναιμία,•   καταστάσεις με αυξημένες ανάγκες σε οξυγόνο (υπερθυρεοειδισμός, άσκηση)•   η εισρόφηση τοξικών ουσιών•   καταστάσεις αγωνίας και άγχους (σύνδρομο υπεραερισμού)•   δηλητηρίαση με σαλικυλικά•   αναιμία•   χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια
Δύσπνοια προσπαθείας
Η δύσπνοια προσπαθείας οφείλεται σε πνευμονική συμφόρηση λόγω στάσης του αίματος στα πνευμονικά τριχοειδή. Λόγω αδυναμίας της αριστεράς κοιλίας (καρδιακή ανεπάρκεια) να εξωθήσει το αίμα προς τα “εμπρός” αυτό λιμνάζει με αποτέλεσμα αύξησης της τελοδιαστολικής πίεσης στην αριστερή κοιλία. Η αυξημένη αυτή πίεση μεταφέρεται προς τα ”πίσω” με αποτέλεσμα αύξηση της πίεσης στον αριστερό κόλπο, πνευμονικές φλέβες και πνευμονικά τριχοειδή. Η προκαλούμενη πνευμονική συμφόρηση μειώνει τη διατασιμότητα των πνευμόνων αυξάνοντας το έργο της αναπνοής (δύσπνοια), κυρίως, με το να προκαλεί διάμεσο πνευμονικό οίδημα.
Στα πρώιμα στάδια της καρδιοπάθειας εμφανίζεται δύσπνοια μόνο σε έντονη άσκηση. Ο ασθενής παραπονείται ότι μια προσπάθεια που παλαιότερα δεν τον οδηγούσε σε λαχάνιασμα τώρα τον κάνει να λαχανιάζει.
Καθώς επιτείνεται η πνευμονική συμφόρηση επέρχονται μόνιμες μεταβολές στους πνεύμονες: Ελαττώνεται η διατασιμότητα των πνευμόνων σε ηρεμία και επέρχεται πάχυνση των διαστημάτων μεταξύ του αίματος των τριχοειδών και του αέρος των κυψελίδων. Τέτοιες μεταβολές ελαττώνουν τον κίνδυνο οξέος πνευμονικού οιδήματος και παρέχουν τη δυνατότητα στον οργανισμό να ανθίσταται σε υψηλές πιέσεις στα πνευμονικά τριχοειδή.
Στα τελικά στάδια η δύσπνοια εμφανίζεται στην ηρεμία.

Δύσπνοια στο οξύ πνευμονικό οίδημα

Όταν η πνευμονική συμφόρηση είναι οξεία και βαριά, επέρχεται δύσπνοια στη μικρή κόπωση και προκαλείται πνευμονικό οίδημα καθώς υγρό διέρχεται προς τις κυψελίδες από τα πνευμονικά τριχοειδή.
Ο ασθενής είναι ανήσυχος, φοβισμένος, έχει βήχα, αφρώδη πτύελα, εφίδρωση, ψυχρά άκρα και δεν μπορεί να ξαπλώσει.
Από την αντικειμενική εξέταση διαπιστώνεται ταχυκαρδία και μικρός σφυγμός. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι καλό προγνωστικό σημείο σε αντίθεση με την χαμηλή αρτηριακή πίεση

Δύσπνοια ηρεμίας και παροξυσμική νυκτερινή δύσπνοια

Η δύσπνοια ηρεμίας και η παροξυσμική νυκτερινή δύσπνοια παρέρχονται όταν ο ασθενής ανακάθεται (ορθόπνοια), αποτελεί δε σημείο βαριάς πάθησης. Ο μηχανισμός της ορθόπνοιας περιλαμβάνει αύξηση της πίεσης των πνευμονικών τριχοειδών όταν ο ασθενής είναι ξαπλωμένος. Η παροξυσμική νυκτερινή δύσπνοια συμβαίνει κλασικά τη νύχτα, συχνά μετά από μια κοπιαστική ημέρα ή μετά από υπερβολική λήψη άλατος ή υγρών, ξυπνάει τον ασθενή χαρακτηριστικά γύρω στις 2 το πρωί και η δύσπνοια παρέρχεται αν ο ασθενής ανακαθίσει στο κρεβάτι του ή σηκωθεί ενώ χειροτερεύει όταν ξαπλώσει.
Η δύσπνοια της οξείας πνευμονικής συμφόρησης, αν δεν αναταχθεί, θα οδηγήσει σε οξύ πνευμονικό οίδημα που μπορεί να προκαλέσει κυκλοφορικό σοκ, με ανησυχία, άγχος, διεγέρσεις, εφίδρωση, ταχυκαρδία, ταχύπνοια και οξεία αναπνευστική δυσφορία.

Δύσπνοια που σχετίζεται με χαμηλή καρδιακή παροχή

Όταν η καρδιακή παροχή δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των μεταβολικών αναγκών του σώματος, συμβαίνει υπεραερισμός και επακολουθεί δύσπνοια. Δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει πνευμονική συμφόρηση, παρόλο που η δύσπνοια μοιάζει με εκείνη της πνευμονικής συμφόρησης και σχετίζεται ποσοτικά με την προσπάθεια.

Δύσπνοια που σχετίζεται με μεγάλο υψόμετρο

Δύσπνοια από πνευμονικό οίδημα μπορεί να συμβεί σε άτομα που εκτίθενται απότομα σε υποξία, σε υψόμετρο 2000 m ή περισσότερο. H δύσπνοια αρχίζει συνήθως το βράδυ ή στη διάρκεια της πρώτης διανυκτέρευσης σε μεγάλο υψόμετρο. Είναι δυνατό να προσβληθούν ακόμα και άτομα που είχαν στο παρελθόν εγκλιματιστεί σε μεγάλα ύψη, όταν γυρίσουν σ’ αυτά μετά από διαμονή στο επίπεδο της θάλασσας.
Αν δεν γίνει θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί δύσπνοια, βήχας, αφρώδη ροδόχροα πτύελα και στο τέλος κυκλοφορική καταπληξία. Έτσι πεθαίνουν οι ορειβάτες. Αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας είναι η εισπνοή οξυγόνου και η επάνοδος σε χαμηλότερο υψόμετρο. O αιτιολογικός μηχανισμός είναι η αύξηση της διαπερατότητας των κυψελιδοτριχοειδών μεμβρανών των πνευμόνων.
Η ακτινογραφία του θώρακα δείχνει δραματικές μεταβολές που εξαφανίζονται γρήγορα με τη θεραπεία

Πως γίνεται η διάγνωση της αιτίας της δύσπνοιας

Γίνεται με το ιστορικό του ασθενή, την κλινική εξέταση και τον εργαστηριακό έλεγχο που μπορεί να περιλαμβάνει αρχικά:

α. Αιματολογικές εξετάσεις

β. Ακτινογραφία θώρακος

γ. Ηλεκτροκαρδιογράφημα

δ. Σπιρομέτρηση.Ανάλογα με τα αποτελέσματα των παραπάνω εξετάσεων μπορεί να γίνει και περαιτέρω έλεγχος

Θεραπευτική αντιμετώπιση της αιτίας ή των αιτίων που προκαλούν τη δύσπνοια.

Η θεραπεία μπορεί να είναι απλή ή να απαιτεί τον συνδυασμό και τη συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων (πχ πνευμονολόγου και καρδιολόγου). Σε κάθε περίπτωση όμως ο θεράπων ιατρός θα ενημερώσει τον ασθενή για τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν.Η υποξαιμία που προκαλείται από τη δύσπνοια αντιμετωπίζεται με χορήγηση Ο2 (οξυγόνου) ώστε να υπάρχει μερική τάση αρτηριακού Ο2 >= 88% ώστε να παρέχεται το κατάλληλο Ο2 στους ιστούς.
Ο κορεσμός Ο2 πρέπει να διατηρηθεί > 93% αν υπάρχει έμφραγμα μυοκαρδίου ή εγκεφαλική ισχαιμία. Η χορήγηση μορφίνης απαγορεύεται στη Χ.Α.Π.

Η χορήγηση βρογχοδιασταλτικών εισπνοών και κορτιζόνης μπορεί να επιφέρει άμεση βελτίωση της αναπνοής. Το ίδιο ισχύει και σε καταστάσεις καρδιακής ανεπάρκειας, με τη χορήγηση διουρητικών και άλλων καρδιολογικών φαρμάκων, ενώ σε μια μεγάλη συλλογή υγρού στο θώρακα η παρακέντηση μπορεί να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση. Σε κάθε περίπτωση, την άμεση αντιμετώπιση της δύσπνοιας θα πρέπει να ακολουθήσει η ειδική θεραπεία της αιτίας. 

Πότε ένας ασθενής με δύσπνοια βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο
 

Όταν έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ή όταν μαζί με τη δύσπνοια εμφανίζει και πόνο στο στήθος ή ναυτία ή όταν η δύσπνοια από μόνη της είναι σοβαρή.

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2014/04/blog-post_8.html#ixzz5qcZI1Cy8
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΑ 12/06/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/pg/ARKAS-The-Original-Page-352589524877216/photos/?ref=page_internal
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 12/06/2019

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/pg/ARKAS-The-Original-Page-352589524877216/photos/?ref=page_internal
Παρουσίαση βιβλίου στις ”Αμαδρυάδες” στο ΠικέρμιΠΗΓΗ:EASTRUNNER.GR