Πανελλήνιες 2019 – ΕΠΑΛ: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα μαθήματα ειδικότητας

Πανελλήνιες 2019 - ΕΠΑΛ: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα μαθήματα ειδικότητας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

image_pdfimage_print

Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2019: Από σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου, μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας – Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα από το Newsbomb.gr

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις και Προγραμματισμός Υπολογιστών είναι τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα Τρίτη, πανελλαδικά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτά είναι τα θέματα στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ)

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Α.Ο.Δ.) ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5) 

ΘΕΜΑ Α Α1. Να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις που ακολουθούν, γράφοντας στο τετράδιό σας, δίπλα στο γράμμα που αντιστοιχεί σε κάθε πρόταση, τη λέξη Σωστό, αν η πρόταση είναι σωστή, ή τη λέξη Λάθος, αν η πρόταση είναι λανθασμένη.

α. Η διοίκηση είναι αναγκαία σε κάθε μορφή οργανωμένης συνεργασίας.

β. Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια και υψηλή τεχνολογία, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν μεγάλο όγκο παραγωγής με πολύ χαμηλό κόστος (οικονομίες κλίμακας).

γ. Η διαχείριση του χρόνου είναι μία διανοητική ικανότητα του ατόμου.

δ. Ο Οργανισμός που Μαθαίνει πρέπει να βρίσκει τρόπους να χρησιμοποιεί τις τυπικές και τις άτυπες διαδικασίες μάθησης, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δημιουργικότητα και η καινοτόμος σκέψη των εργαζομένων.

ε. Στο στάδιο του προγραμματισμού, κατά τη διοικητική διαδικασία των πωλήσεων, περιλαμβάνονται η επιλογή, η πρόσληψη, η κατάρτιση των πωλητών, η παρακίνηση και τα συστήματα αμοιβών τους.

Μονάδες 15

Α2. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό κάθε μίας από τις παρακάτω προτάσεις και, δίπλα στον αριθμό, το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση.

1. Το μάρκετινγκ περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να: α. παραχθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες β. εξευρεθούν τα κεφάλαια που απαιτούνται για την ίδρυση της επιχείρησης γ. φθάσουν τα προϊόντα από τον παραγωγό στον καταναλωτή δ. εξευρεθεί ο κατάλληλος τόπος εγκατάστασης της επιχείρησης.

2. Η ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων σε θέματα που αφορούν στις συνθήκες και τις μεθόδους εργασίας μέσα στις επιχειρήσεις υποστηρίχθηκε από: α. τον Max Weber β. τους Elton Mayo και F. Roethlisberger γ. τον Henri Fayol δ. τον Henry Gantt.

Μονάδες 10

ΘΕΜΑ Β

Β1. Μία μικρομεσαία τουριστική επιχείρηση άρχισε πρόσφατα τη λειτουργία της. Πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, απευθύνεται σε μια διαφημιστική εταιρεία για τη δημιουργία διαφημιστικού μηνύματος με στόχο την αύξηση των πωλήσεων των τουριστικών πακέτων της. Η διαφημιστική εταιρεία προτείνει δύο εναλλακτικές λύσεις, την Α και τη Β. Το διαφημιστικό μήνυμα Α κοστίζει 1.000 ευρώ και προβλέπεται, με πιθανότητα 80%, να αυξήσει τις πωλήσεις της επιχείρησης κατά 10%. Το διαφημιστικό μήνυμα Β κοστίζει 2.000 ευρώ και προβλέπεται, με πιθανότητα 50%, να αυξήσει τις πωλήσεις της επιχείρησης κατά 20%.

α. Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, να αναφέρετε κάτω από ποιες συνθήκες οι υπεύθυνοι της επιχείρησης θα λάβουν την τελική τους απόφαση (μον. 4). Να αιτιολογήσετε την απάντησή σας (μον. 5).

β. Από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, να αναφέρετε και να αναλύσετε κριτήρια αξιολόγησης εναλλακτικών λύσεων για την επιλογή της καλύτερης λύσης (μον. 12). Να αναφερθεί και η περίπτωση που εμπεριέχει κίνδυνορίσκο (μον. 4).

Μονάδες 25

ΘΕΜΑ Γ Γ1. α. Από τις επιμέρους λειτουργίες της Διοίκησης Παραγωγής, να περιγράψετε τη διασφάλιση της ποιότητας και τον έλεγχο της παραγωγής (μον. 16). β. Η χρηματοοικονομική διοίκηση έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη των επιχειρηματικών αποφάσεων, τη συμμετοχή στη διαδικασία λήψης τους και την παρακολούθηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων της επιχείρησης. Να αιτιολογήσετε γιατί θεωρείται απαραίτητη η παρακολούθηση των χρηματοοικονομικών στοιχείων της επιχείρησης (μον. 9). Μονάδες 25

ΘΕΜΑ Δ Δ1. Να αναφέρετε ποια είναι η επικρατέστερη λειτουργία σε κάθε μία από τις παρακάτω επιχειρήσεις: 1. Κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων. 2. Βιομηχανία τσιμέντων. 3. Εταιρεία παροχής χρηματιστηριακών υπηρεσιών. Μονάδες 9 Δ2. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα στοιχεία μίας αγροτικής επιχείρησης:

Ζητείται: α. Να υπολογίσετε τα στοιχεία Χ1, Χ2, Χ3 και Χ4 του παραπάνω πίνακα (μον. 9), καθώς και τη συνολική παραγωγή Χ5 (μον. 1) για τους τέσσερις παραπάνω μήνες. β. Να υπολογίσετε την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης για το παραπάνω τετράμηνο, εάν ο στόχος της επιχείρησης ήταν η παραγωγή 11.200 μονάδων (μον. 3). γ. Να υπολογίσετε την αποδοτικότητα, εάν το κόστος της συνολικής παραγωγής είναι 14.000 ευρώ (μον. 3). (Σε κάθε υποερώτημα απαιτείται να γραφεί ο κατάλληλος τύπος υπολογισμού). Μονάδες 16

Δείτε στη gallery τα θέματα για το μάθημα Στοιχεία Μηχανών»

Δείτε στη gallery τα θέματα για το μάθημα Ναυσιπλοΐα ΙΙ

Δείτε στη gallery τα θέματα για το μάθημα Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Δείτε στη gallery τα θέματα για το μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών

Δείτε στη gallery τις απαντήσεις για Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ)

Δείτε στη gallery τις απαντήσεις για το μάθημα Στοιχεία Μηχανών»

Δείτε στη gallery τις απαντήσεις για το μάθημα Ναυσιπλοΐα ΙΙ

Δείτε στη gallery τις απαντήσεις για το μάθημα Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Όσον αφορά τους υποψήφιους των ΓΕΛ, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, θα εξεταστούν σε μαθήματα προσανατολισμού. Ειδικότερα, θα εξεταστούν στην Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια ενώ η συνολική φετινή περίοδος των πανελλαδικών διαγωνισμών ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα στις 2 Ιουλίου.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/989283/panellinies-2019-epal-aytes-einai-oi-apantiseis-sta-mathimata-eidikotitas


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΔΩ:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αρέσει σε %d bloggers: