Να στηρίξω ή να σ(ου) τη ρίξω ;

Να στηρίξω ή να σ(ου) τη ρίξω ;
image_pdfimage_print

Το δίλημμα μεγάλο, κυρίως για κείνον, που μόνο πια στο τέλος της διαδρομής το βράδυ της 26ης Μαΐου θα ξέρει αν μάζεψε περισσότερες ψήφους από… αλοίμονο!


Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής


Το δίλημμα είναι διαχρονικό σε κάθε τοπικές εκλογές. Ξαφνικά ο Αλουμινατζής από την κάτω Μετόχι και η Καιτούλα η κομμώτρια ( τα επαγγέλματα είναι τυχαία, να βάλτε στη θέση τους ακόμα και δημοσιογράφους που είναι κατ´επάγγελμα σωτήρες ) αποφάσισαν να τη δουν αλλιώς! Να βγουν από το μικρόκοσμο τους, από την ανία της καθημερινότητας και τη βολή του Facebook και να πάρουν την τύχη( της πόλης τους αλλά και τη δική μας) στα χέρια τους! Να βγάλουν φυλλάδια, να τυπώσουν καρτούλες, να φτιάξουν Facebook και Instagram, να αγοράσουν ψεύτικα like και με όπλο το σφραγισμένο, σαν το δόντι τους, χαμόγελο, να βγουν σεργιάνισμα στο ξεροβόρι! 
Μπορεί το δήμαρχο ή τον υποψήφιο δήμαρχο να μην τους έχει δει ποτέ από κοντά, μπορεί να μην τον έχει απασχολήσει ποτέ το έργο οδοποιίας ή η αποκομιδή των Απορριμάτων, η διαχείριση του νερού και η βοήθεια στο σπίτι να πιστεύουν πως είναι έκκληση στην πυροσβεστική πως πιάσαμε φωτιά, αλλά αυτό καθόλου δεν πτοεί την προσπάθεια τους, το ζήλο, την ορμή τους, για να δράσουν! 
Τι κι αν δεν άκουσες ούτε τη φωνή του πέντε χρόνια για όλα τα κακά και μίζερα που συμβαίνουν γύρω μας; Τι κι αν δεν τον απασχόλησε ποτέ τα του δημόσιου οίκου του; Αν δεν ξέρει τι και πως λειτουργεί το δημοτικό ή το τοπικό συμβούλιο, ποιος μαζεύει και ποιος και πόσο πληρώνει για τα σκουπίδια; Αυτός ή αυτή εκεί, έχει την απάντηση πριν την ερώτηση! 
Και βέβαια αναζητεί ( κάτι σε ένα προσαρμοσμένο στα εκλογικά Πάμε Πακέτο ) χαμένους φίλους και συγγενείς. Ανθρώπους από τα παλιά. Να τους κάνει φίλους στα κοινωνικά δίκτυα.
Να τους στείλει γιορτινά μηνύματα για τις άγιες μέρες. Να τους ευχηθεί για τον Άη Γιώργη… κι ας σε λένε Γιάννη! Να σε βγάλει δηλαδή κοντολογίς από τα ρούχα σου, με την προσπάθεια επαναπροσέγγισης σου. Και να σε κάνει να πιστεύεις ακράδαντα πως σε θεωρεί χαϊβάνι,καθώς τη δική του μετάλλαξη σε σωτήρα τη θεωρεί αυτονόητη, υποχρεώνοντας σε, να μοιραστείς ( χωρίς τη θέληση σου) το νέο ρόλο που αίφνης φόρεσε σαν αποκριάτικη στολή. 
Κι όταν, χωρίς να σου το πει κατάμουτρα, στο λέει με τρόπο, πως θέλει τη στήριξη σου, μοιραία σου ‘ρχεται στα χείλη η κουβέντα: τώρα να σε στηρίξω ή να σου τη ρίξω ( την τάπα ); Το δίλημμα μεγάλο, κυρίως για κείνον, που μόνο πια στο τέλος της διαδρομής το βράδυ της 26ης Μαΐου θα ξέρει αν μάζεψε περισσότερες ψήφους από… αλοίμονο!

ΠΗΓΗ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/05/blog-post_289.html?m=1

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αρέσει σε %d bloggers: