Σχολικός νοσηλευτής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σχολικός νοσηλευτής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη
image_pdfimage_print

Το ζήτημα της έλλειψης σχολικών νοσηλευτών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για την υγεία και τη ζωή των παιδιών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ετέθη σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Οπως προέκυψε, υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να διοριστούν σχολικοί νοσηλευτές σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να υποστηρίξουν παιδιά που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ωστόσο, αυτό, δεν εφαρμόζεται.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο θα προχωρήσει σε αποστολή ενημερωτικής επιστολής προς τους δήμους, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί και η καταγραφή των υπαρχόντων περιστατικών, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τον αριθμό των παιδιών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και χρήζουν υποστήριξης από σχολικό νοσηλευτή.

ΠΗΓΗ:https://www.ipaideia.gr/paideia/sxolikos-nosileutis-se-vrefonipiakous-stathmous-gia-paidia-me-sakxarodi-diaviti?fbclid=IwAR2FpJ1qJKgJh6lcs8HYQ9K43QhJMUh0zOx0ke7a2TtxGRPsI1mu9CiouGk

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αρέσει σε %d bloggers: