1

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕ.

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕ.
ΗΣΥΧΑΖΕ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ.

ΤΟΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΦΑΖΕ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ….
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ… ΑΥΤΗ ΜΟΝΑΧΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΚΙ ΕΤΡΕΜΕ…
ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΚΙ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙ – ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ – ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ – ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ.

ΗΤΑΝ ΦΡΙΧΤΟΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ… ΤΟΣΟ ΦΡΙΧΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΓΡΥΠΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΦΥΛΑΓΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΝΟΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΩΣ ΒΟΗΘΟΙ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ…
ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΑΥΤΟ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΣΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΟΤΑΝ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΑΙ ΦΡΙΧΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ…
ΑΥΤΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΥΡΙΣΕΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕ ΜΕ ΜΙΣΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ…
ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΑ…

ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΦΑ ΚΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΕ. ΚΑΙ ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΟ ΚΤΗΝΟΣ.

ΛΥΣΣΟΜΑΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΕΣ ΚΙ ΑΠΑΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΛΥΓΙΖΑΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ… ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΥΦΑΖΑΝ ΥΠΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ…

ΜΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ … ΠΩΣ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ…

ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ …
ΣΠΑΖΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ…
ΚΟΒΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ…
ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΤΟΥΣ…
ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ…
ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…
ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…
ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…
ΜΑ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ… ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΩΝΕΤΑΙ.

400 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΚΚΜΑΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ …

35 ΑΞΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ…

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ… ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…

ΜΑ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ … ΕΣΥ ΠΟΥ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΙ ΣΑΝ ΗΛΙΟΣ … ΕΣΥ … ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;;;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ;;;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΟΥΝ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΟΥ;;; ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕ.

ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ …
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΑ…
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ…
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ…ΑΔΕΛΦΕ ΜΑΣ…ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΠΗΓΗ:https://www.e-synews.gr/wp/2019/04/03/to-ktinos-anthellinismoy-pote-kryftike/
Κάστες.. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Είναι γεγονός ότι τελευταίες δεκαετίες βρισκόμαστε σε μια μόνιμη διαρκώς επιδεινούμενη κρίση. Ίσως και φτιαχτή. Κρίση που απεκάλυψε τα αίτια της κατάντιας μας, σε όλα τα επίπεδα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Κρίση που εν πολλοίς οφείλεται στον τρόπο διαχείρισης της Ελλάδας, μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο. Το πολιτικά αδιάφορο(;) πλέον ερώτημα είναι από ποιόν. Από όλους είναι η απάντηση. Η Ελλάδα κατέπεσε μέσα από τις ΤΕΧΝΗΤΕΣ θέσεις και αντι(παρα)θέσεις που η ίδια (οι ίδιοι οι Έλληνες?) δημιούργησαν/εξέθρεψαν/κορύφωσαν στο πέρασμα αυτών των ετών, με ή χωρίς βοήθεια από το εξωτερικό.

Δυστυχώς δημιουργήσαμε και είμαστε οι (εκούσιοι ή ακούσιοι) εξάγγελοι ενός καστικού και όχι ενός εθνικού κράτους (με την συνακόλουθη κοινωνική διαμόρφωση), το οποίο ουσιαστικά κατέπεσε, καθώς εξαϋλώθηκαν αργά αλλά σταθερά οι κάστες επί των οποίων στηριζόταν (ή”νόμιζε” ότι δεν χρειαζόταν) ή οι οποίες εκάστοτε επελέγησαν προς σφαγή για να σωθεί το συναλλασσόμενο (στο εξωτερικό και εσωτερικό) καστικό σύστημα. Η συνειδητοποίηση του γεγονότος αυτού, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης είναι πρόκριμα περαιτέρω κατανόησης αυτών που ακολουθούν.

Με την έννοια “καστικό κράτος” και “καστική κοινωνία” νοείται το (οριζοντίως και καθέτως) κεχωρισμένο κράτος που αποτελείται (και αρκείται) σε ένα συνοθύλευμα – συνάθροιση των επιμέρους και εκάστοτε καστών που το απαρτίζουν, με την προεξάρχουσα και υπερισχύουσα κάθε φορά εξουσιάζουσα κάστα (π.χ. στρατιωτικών, πολιτικών, λογιστών, οικοδόμων, δικηγόρων, δικαστικών,οικονομολόγων, δημοσίων υπαλλήλων κ.ο.κ). ως αυτοπροσδιορίζεται.

Καστική κοινωνία είναι αυτή που συναποτελείται και αυτοπροσδιορίζεται με βάση την επαγγελματική της λειτουργία και τοποθέτηση των μελών της, η δε διαμόρφωση της κάστας βρίσκεται σε συνάρτηση με την τοποθέτησή της στην πυραμίδα εξουσίας του καστικού κράτους.

Η αντίθεση με το εθνικό κράτος (την Ελλάδα ως εθνικό κράτος και όχι ως καστικό κράτος) είναι προφανής. Πριν τον ατομικό προσδιορισμό καθενός προηγείται αυτονοήτως η λέξη “Ελληνας” ή “Ελληνίδα” ή “Ελληνικό”. π.χ. “Έλληνας” – “Ελληνίδα” Δικηγόρος – “Ελληνικό Δίκαιο” – “Ελληνική”Δικαιοσύνη, “Έλληνας – Ελληνίδα” Οικονομολόγος – Ελληνική Οικονομία, “Έλληνας – Ελληνίδα” στρατιώτης, αξιωματικός, στρατηγός – “Ελληνικές Ένοπλες  Δυνάμεις”, “Έλληνας – Ελληνίδα Βιομήχανος” – “Ελληνική Βιομηχανία”, “Έλληνας – Ελληνίδα αγρότης” – “Ελληνική Γεωργία”, “Έλληνας – Ελληνίδα κτηνοτρόφος” – Ελληνική Κτηνοτροφία”,” Έλληνας – Ελληνίδα ναύτης – πλοίαρχος – εφοπλιστής” – “Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία” κ.ο.κ. Το επίθετο Ελληνικός/η σπανίως το θυμόμαστε, παρά μόνον όταν μας συμφέρει ή είναι βολικό. Όταν δηλαδή διακρίνεται μια ελληνική εθνική ομάδα, ή ένας αθλητής ατομικά, ή αναφερόμαστε με περισσό στόμφο και άγνοια στην λ.χ. “Ελληνική Ναυτιλία” που είναι Νο 1 στον κόσμο.

Στην καθημερινότητα το ξεχνούμε μάλλον, και ιδιαίτερα όταν δεν μας βολεύει. Η διαφορά μεταξύ εθνικού και καστικού κράτους είναι προφανής: όλη η δράση του εθνικού κράτους εξ-υπηρετεί το έθνος, ενώ το καστικό εξ-υπηρετεί τα συμφέροντα της κάστας (και των διεθνών και μη συνεργατών της) και μόνον, αδιαφορώντας για το έθνος.

Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά. Ο Έλληνας  στο πλαίσιο του Εθνικού Κράτους ενδιαφέρεται για  όλα τα κοινά, το έθνος ολόκληρο. Ο “Έλληνας” στο πλαίσιο του καστικού κράτους, κοιτάει την τσέπη του (ή το πολύ πολύ την τσέπη της κάστας του). Κοινώς είναι ΙΔΙΩΤΗΣ (αγγλιστί= idiot για να μην ξεχνιόμαστε),και βέβαια (φυσικά!) δρά στο πλαίσιο  της αστικής κοινοβουλευτικής (βολευτικής) δημοκρατίας. Όποιον νομικό και να ρωτήσετε θα σας πεί για τις πέντε αρχές που διέπουν την ψήφο (συγνώμη τη λευκή νομιμοποιητική επιταγή/εντολή ήθελα να πώ). Σαν αυτήν που πήρε ο “πρώτη φορά αριστερά” Τσίπρας για να μεταβάλει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ εντός εβδομάδος μαζί με το 3ο μνημόνιο και το μετα-μνημόνιο (που κανείς δεν διάβασε!)

Σαν αυτή την ψήφο που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να υπογράψουν και εφαρμόσουν/επιβάλουν το δεύτερο μνημόνιο.

Την ίδια που πήρε το παιδί μας, ο mind the GAP, που υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο – σκλαβιά στο (ποιό άλλο;) Αγγλικό Δίκαιο, και τον οποίο (δικαίως ή αδίκως) σκυλόβριζε ο Σαρκοζί, διότι δήθεν έθεσε ζήτημα δημοψηφίσματος (το άλλοθι της προδοσίας…).

Ωρέ “παλληκάρια” ζουρλαθήκατε εντελώς (;;;;;). Τίθεται σε δημοψήφισμα η θέληση/βούληση του. Ρότσιλντ; (απλό ΡΗΤΟΡΙΚΌ ερώτημα θέτω, την απάντηση την ψυχανεμίζομαι). Κάτι σαν το σχόλιο για τα model T του Ford. “Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν όποιο χρώμα θέλουν αρκεί να είναι μαύρο”. Τέλος πάντων ένας πολύ καλός μου φίλος, είχε μια πινακίδα πάνω στο γραφείο του “εκ της διευθύνσεως” που έγραφε: “ουδεμία σχέση έχει το management με τη δημοκρατία”. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Το διαφορά μεταξύ εθνικού και καστικού κράτους είναι τεράστια. Την έχουμε καταλάβει/αισθανθεί όλοι, όλο το ελληνικό έθνος από τη δολοφονία Καποδίστρια και μετά, καθώς άλλαξε την πορεία της χώρας.

Αρκεί να δεί κανείς τη διαφορά μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδος. Μόνο που το Σύνταγμα της Ελβετίας το έγραψε ο Καποδίστριας, ενώ της Ελλάδος ο “συνταγματικός νομοθέτης” (ποιός αλήθεια;). Δηλώνω άγνοια, ρωτήστε συνταγματολόγους όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Αλιβιζάτος, να σας πουν. Σε μένα πάντως ως φοιτητή νομικής (30+ χρόνια πριν), ο δεύτερος δεν θυμάμαι να ανέφερε τίποτα για τη σύνταξη του ιερού κειμένου της κάστας των συνταγματολόγων.

Τα σημεία είναι ορατά παντού. Η δράση του καστικού κράτους “Ελλάδα” (ή μήπως της Hellenic Republic S.A.?},”είναι εμφανής παντού, στα μεγάλα και τα μικρά.

Για παράδειγμα προσπαθούν όλοι “οι καστικοί” του συστήματος να μας πείσουν ότι δεν μπορούμε να παράγουμε, να φτιάξουμε τίποταΈχει γεμίσει το διαδίκτυο με αναφορές στους κινητήρες “Μαλκότση” που έπαψαν να παράγονται όταν το ελληνικό (καστικό) κράτος έκλεισε την εταιρεία (μη πληρώνοντάς την) μόλις τόλμησε να παράγει ντιζελοκίνητα τρακτέρ (κάπως έτσι ξεκίνησε και η Lamborghini).

Στη ίδια περίπτωση υπάγεται η NAMCO (λέγε με ΠΟΝΥ) που δεν καταφέρνει να πάρει έγκριση τύπου.

Οι ρέπλικες της PORCHE, ο  κινητήρας υδρογόνου, οι βόμβες λεϊζερ. Το ραντάρ και τόσες άλλες  μέχρι να φτάσουμε πίσω στο 1910 στην ακύρωση της πρώτης προσπάθειας να κατασκευασθεί υψικάμινος ατσαλιού στη χώρα, χωρίς τις ευλογίες της τότε  κραταιάς Αγγλίας.

Το δυστύχημα έγκειται στο γεγονός ότι μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στο καστικό ήδη κράτος προστέθηκαν και όσοι είχαν επιπλεύσει με διάφορους τρόπους και κατά την Γερμανική κατοχή. Σύμφωνα με έκθεση προς τον πρόεδρο της Αμερικής  Harry Truman,το 1947 Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος… !!!!
Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρης κλικας που εχει την εδρα της στην πλατεία Κολωνακίου !.
Υπογραφή Paul APorter -1947

 Έτσι η συν-κυβερνώσα κάστα των τότε πολιτικών μπολιάστηκε (με το παραπάνω) με το μικρόβιο της προδοσίας. Γεμίσαμε ξαφνικά εθνάρχες, εθνοσωτήρες, ευεργέτες στα χαρτιάΣτην πραγματικότητα κανείς εξ όσων διαφημίζονται ως τέτοιοι δεν ήταν παρά προδότες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αναλογισθείτε μόνον τις ήττες του Ελληνισμού μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ευτυχώς όχι οριστικές ακόμη.  Κύπρος, Βόρειος Ήπειρος, Α. Ρωμυλία, Υφαλοκρηπίδα Αιγαίου, ΑΟΖ, σχεδόν ανύπαρκτη εκμεττάλευση υδρογονανθράκων. Σχεδόν ανύπακτη πλέον βιομηχανία, σακατεμένη γεωργία και κατεστραμένη κτηνοτροφία (λίγο πλαστικό τυρί Βρυξελλών παρακαλώ).

Όλα προς χάριν της εντάξεως της “Ελλάδας της Μεταπολίτευσης”  στην ΕΟΚ υπό τον “εθνάρχη” Καραμανλή με την οποία έληξε η παραδοσιακή διαμάχη δύο διαφορετικών στην Ελλάδα καστών (των στρατιωτικών και των πολιτικών) με “νίκη” των δευτέρων έναντι των πρώτων.

Με νίκη των δυνάμεων που στήριζαν και εστηρίζοντο από την Ευρώπη (λεγε με Ζισκάρ-πολιτικοί) και ήττα των δυνάμεων που στήριζαν και εστηρίζοντο (στυμμένη λεμονόκουπα;) στη Αμερική (στρατιωτικοί). Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όλο Αμερικανικό, καθώς οι Αμερικανοί είχαν πάρα-δώσε μέχρι και με το ΚΚΕ (και φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ)! Η διαδοχή του Κ. Καραμανλή από τον Α.Παπανδρέουσήμανε με την εφαρμογή των Reaganomics, την ουσιαστική ακύρωση των όποιων  τότε “οφέλων” ένταξης και την προετοιμασία για κάτι μεγαλύτερο (μεγαλύτερη κλοπή δηλαδή): την ένταξη της χώρας στο ευρώ, “ανδραγάθημα” του κ. Σημίτη (με την χορηγία της χαζάρικης Goldman-Sachs φυσικά) μετά το κατόρθωμα του “σκανδάλου” του χρηματιστηρίου.

Ακολούθησε η υπερχρέωση που ήδη είχε ξεκινήσει υπό τον Α. Παπανδρέου, αλλά και πάλι χρειάστηκαν οι πυρκαγιές (ως μορφή destabilization). Η παρέμβαση του Jeoffrey και των εν Ελλάδι untouchables για να φτάσουμε στα μνημόνια.

Ολοκληρώθηκε σχεδόν ο κύκλος του συστήματος  της Μεταπολίτευσης, και της δράσης (ευτυχώς) της γενιάς της, (η πιό άχρηστη γενιά Ελλήνων, όλων των εποχών κατά  τον Π.Τραϊανό). Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε ήδη: χρέη υπέρογκα και ψεύτικα που άφησε στα τρισέγγονά μας μια γενιά που δεν εκοπίασε για τίποτε αλλά πούλησε τα πάντα. Το ίδιο το μέλλον των εγγονών μας, συρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας, γκρίζες ζώνες παντού, τεράστια, απειλητική και επικίνδυνη για το έθνος υπογεννητικότητα.

Παραγωγική εξάρθρωση των πάντων και μια συρρίκνωση της ζήτησης των νοικοκυριών που αποτελούσε ανέκαθεν τον κινητήριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας. Φυλακισμένοι στο ζουρλομανδύα του ευρώ, φορτωμένοι επιπλέον με το κόστος της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών (λέγε με ΦΠΑ), παραμένουμε θεατές ενός νέου επεισοδίου στην Ελληνική ιστορία και πορεία, αυτού της εισβολής λαθρομεταναστών στη χώρα που δεν έχει σύνορα (το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!), με την πρόθεση παραμονής εδώ στο καστικό κράτος Ελλάδα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι εισήλθαν σε ένα κράτος οπερετικό (Hellenic banana republic ή Hellenic Republic SA),  καστικό και ανύπαρκτο όταν και όποτε το χρειαστούν.

Να τους εξηγήσουμε τα αγαθά και προνόμια της απόκτησης ελληνικού ΑΦΜ. Να τους υποδεχτούμε ανθρώπινα και να τους κάνουμε να αντιληφθούν το μέγεθος της καστικής ανικανότητας αυτού του “κράτους”. Μπροστά σε αυτήν ίσως το ξανασκεφτούν.

Η τρέχουσα κυβερνώσα κάστα πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων (παλαιό ΠΑΣΟΚ, νυν φέρον το όνομα ΣΥΡΙΖΑ), αναλλοίωτη από το 1947 ασχολείται με το θέμα, μόνο για να τους “χρησιμοποιήσει” ως νόμισμα στη συναλλαγή της με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι “φρόντισαν” να ξεχάσουν συνθήκες Σένγκεν, ενιαίους χώρους, pacta sunt servanda (Σόϊμπλε) και άλλα παρόμοια που κρέμασαν ως άχρηστα και ΒΡΏΜΙΚΑ άπλυτα στους φράχτες που χτίζουν, φόντο για τους λεονταρισμούς του ήδη τέως ΥΠ.ΑΜ. (κατά)Καμμένου.. Λίγο δύσκολο μου φαίνεται, να συνεχίσει την παράσταση, το παρόν συνοθύλευμα – τουρλουμπούκι που αποκαλούμε “πρώτη φορά  αριστερά”. Το ξέρει άλλωστε και το ίδιο.

Ήρθε η ώρα πλέον του εθνικού Φορέα, για ένα εθνικό και όχι πλέον καστικό κράτος άθλιων ιδιωτών και μεταπρατών των πάντων.

Ήρθε η ώρα της “Ελλήνων Συνέλευσις”. Ήρθε η ώρα το Ελληνικό Έθνος να αποκτήσει πια την πολιτική του εκπροσώπηση.

Ιωάννης Σίμος

Δικηγόρος – Μέλος Εννιαμελούς Συμβουλίου

https://www.e-synews.gr/wp/ta-nea-mas/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebookΗ “ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ” θα προβάλλει στο ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ την αμερικάνικη ταινία “ΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΝΕΑ” (Shipping News) την Δευτέρα 08/04/2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Φίλοι μας,

Η λέσχη μας, την ΔΕΥ 8/4/19 στο ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ, θα προβάλλει στις 20:30, την Αμερικάνικη Κοινωνική ταινία του 2001 Διάρκειας: 112′

ΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΝΕΑ (Shipping News)

Σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ 
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Σπέισι, Τζούλιαν Μουρ, Τζούντι Nτεντς, Κέιτ Μπλάνσετ, Σκοτ Γκλεν, Ρις Ίφανς, Πιτ Ποστλγουέιτ

ΣΥΝΟΨΗ:
Ο Κόιλ, ένας αποτυχημένος άντρας που μόλις χήρεψε, εγκαθίσταται με την 6χρονη κόρη του και τη θεία του στο πατρογονικό του σπίτι στις ακτές της Νέας Γης, προσλαμβάνεται σε τοπική εφημερίδα για να γράφει τα ναυτιλιακά νέα, ερωτεύεται μια χήρα δασκάλα και μαθαίνει το μυστικό που βαραίνει το παρελθόν της οικογένειάς του.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

e-mail: cine.rafina@yahoo.gr

FB: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
Platforms Project 2019: 700 πρωτοποριακοί καλλιτέχνες από 16 χώρες στην ίδια έκθεση

To Platforms Project 2019 η μεγάλη εικαστική διοργάνωση θα παρουσιαστεί φέτος από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η φετινη διοργάνωση περιλαμβάνει ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς αλλά και πάρτι.
 
Ως κατεξοχήν φυτώριο νέων καλλιτεχνών, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί, και φέτος, την ιδανική επιλογή για το έβδομο στην ιστορία του Platforms Project.
 
Σταθερός στόχος, η παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που δρουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ομαδικές πρωτοβουλίες που έχουν ως αντικείμενο την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης αλλά και εικαστικών και θεωρητικών των ερωτημάτων που τίθενται διεθνώς.

Επιδίωξη του Platforms Project είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών

 Επιδίωξη του Platforms Project είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών
Το Platforms Project, φέτος, παρουσιάζει 60 πλατφόρμες από 16 χώρες, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. Μεταξύ άλλων χωρών, εκπροσωπούνται οι Ελλάδα, Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Κύπρος, Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία, Καναδάς, Αυστρία, Γεωργία, Φινλανδία, Σερβία και  Βέλγιο, ενώ 700 καλλιτέχνες θα συρρεύσουν στην Αθήνα, επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία χρόνια μέσω του Platforms Project.
Η φετινή διοργάνωση συνεχίζει την περυσινή παράδοση, όπου 56 πλατφόρμες από 17 χώρες παρουσίασαν το έργο τους, ενώπιον 16.000 κοινού.
 
Επιδίωξη του Platforms Project είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών. Είναι, επίσης, μία διεθνής έκθεση που στόχο έχει τη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής πρότζεκτ και προώθησης καλλιτεχνών διεθνώς. Το Platforms Project δεν αποτελεί μια απρόσωπη εκδήλωση αλλά μια εικαστική κοινότητα γεμάτη ενέργεια, φρεσκάδα, δίνοντας χρόνο και τόπο παρουσίασης σε μία τέχνη που δεν θα μπορούσε να εκφραστεί αλλού.

Το Platforms Project, φέτος, παρουσιάζει 60 πλατφόρμες από 16 χώρες, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. Μεταξύ άλλων χωρών, εκπροσωπούνται οι Ελλάδα, Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Κύπρος, Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία, Καναδάς, Αυστρία, Γεωργία, Φινλανδία, Σερβία και  Βέλγιο

Το Platforms Project, φέτος, παρουσιάζει 60 πλατφόρμες από 16 χώρες, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες αιτήσεις μετά το ανοικτό διαδικτυακό του κάλεσμα. Μεταξύ άλλων χωρών, εκπροσωπούνται οι Ελλάδα, Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Κύπρος, Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία, Βρετανία, Καναδάς, Αυστρία, Γεωργία, Φινλανδία, Σερβία και Βέλγιο
 
Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2019 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

Εγκαίνια:  Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, ώρα 19:00
Διάρκεια:  16 – 19 Μαΐου 2019
Ώρες λειτουργίας:12:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη 

Πηγή: Platforms Project 2019: 700 πρωτοποριακοί καλλιτέχνες από 16 χώρες στην ίδια έκθεση | iefimerida.gr

ΠΗΓΗ:https://www.iefimerida.gr/news/489443/platforms-project-2019-700-protoporiakoi-kallitehnes-apo-16-hores-stin-idia-ekthesi
Το νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΠΥΡSOS-Alert 24/7 παρουσιάστηκε πρώτη φορά πανελλαδικά στην πυρόπληκτη Ραφήνα

Το νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΠΥΡSOS-Alert 24/7 παρουσιάστηκε πρώτη φορά πανελλαδικά στην πυρόπληκτη Ραφήνα To νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΠΥΡSOS-Αlert 24/7, που επιτρέπει στους αρμόδιους φορείς να προειδοποιούν τους κατοίκους μια περιοχής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέσω SMS, Facebook και Viber, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πανελλαδικά, την Κυριακή 31/03/2019 στην πυρόπληκτη Ραφήνα. Η ζωντανή επίδειξη του καινοτόμου συστήματος πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού προγράμματος, καθηγητή Γεωπληροφορικής, Ανδρέα Βασιλόπουλο, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «ΠΥΡΚΑΓΙΑ πρόληψη και αντιμετώπιση», η οποία ήταν και η πρώτη που έγινε στην περιοχή μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Πλήθος παρευρισκομένων, πέρα από την πολύ εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ενημέρωση από έμπειρα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών αλλά και προετοιμασίας του σπιτιού τους για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, συμμετείχαν στη ζωντανή επίδειξη του νέου καινοτόμου συστήματος, λαμβάνοντας μέρος στη διαδικασία εγγραφής, αλλά και λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα δοκιμαστικά προειδοποιητικά SMS από το σύστημα Alert247. ·

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Μέσω του ΠΥΡSOS-Αlert 24/7, οι αρμόδιοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να δράσουν εγκαίρως στέλνοντας πολύ γρήγορα μια σειρά από προειδοποιητικά μηνύματα για ύπαρξη κινδύνου και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης να συντονίσουν ακόμα και την εκκένωση οικισμών. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την επιστημονική ομάδα του κ. Βασιλόπουλου στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», που συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους. ·

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Αlert 24/7 απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των περιστατικών εκτάκτων αναγκών αλλά και στους αρμόδιους φορείς (υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, σώματα ασφαλείας, περιφέρειες και δήμους) οι οποίοι ως διαχειριστές θα έχουν τη δυνατότητα για την έγκαιρη προειδοποίηση των εγγεγραμμένων κατοίκων κάθε περιοχής.

· ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Οι εγγραφές των πολιτών γίνονται online στη διεύθυνση www.pyrsos.alert247.gr χωρίς καμία χρέωση ή συνδρομή, δηλώνοντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο και το Δήμο κατοικίας τους. Για την εγγραφή δεν απαιτείται κανένα προσωπικό στοιχείο. Να σημειωθεί ότι το σύστημα διαθέτει ισχυρές δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα δολιοφθοράς, αστοχίας στην λειτουργία, κλοπής των τηλεφωνικών δεδομένων ή αποστολής ψεύτικων μηνυμάτων.

Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: Description: cid:image002.jpg@01D47057.3A6F37E0

ΠΗΓΗ:EASTRUNNER
Κηδεία Βασίλη Λυριτζή: Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» στο γνωστό δημοσιογράφο

Βασίλης ΛυριτζήςΣε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε από το Α’ νεκροταφείο η πολιτική κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος άφησε χθες την τελευταία του πνοήμετά από νοσηλεία και σκληρή «μάχη» με τον καρκίνο.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν το δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή.

Στο Α’ Νεκροταφείο βρέθηκε ο αδερφικός του φίλος και επί χρόνια επαγγελματικός συνοδοιπόρος Δημήτρης Οικονόμου, αλλά και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου

Η οικογένειά του Βασίλη Λυριτζή έχει ζητήσει αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατίθενται στον οργανισμό «Φλόγα» για τα παιδιά με καρκίνο.

Η τραγική είδηση

Το θάνατο του Βασίλη Λυριτζή ανακοίνωσε ο επί χρόνια συνεργάτης του, Δημήτρης Οικονόμου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας «Είναι σα να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα βαρύ πλήγμα για μένα. Αυτό μόνο μπορώ να πω»

Αποκάλυψε δε ότι «ήταν περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο. Επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάστασή του, τους τελευταίους 2-3 μήνες και δυστυχώς πριν από λίγη ώρα κατέληξε».

Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Οικονόμου για το θάνατο του συνεργάτη και φίλου του:

Ποιος ήταν ο Βασίλης Λυριτζής

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Μετά από θητεία στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης επέστρεψε στην Αθήνα και ρίχτηκε στη «μάχη» της δημοσιογραφίας.

Εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και λίγο αργότερα, το 1990, στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96,1.

Εργάστηκε ως συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου ανέλαβε το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το www.flash.gr.

Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή εκτός από ήχο αποκτά και εικόνα. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κάνουν πρεμιέρα στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.

Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbomb.gr/ellada/story/970829/kideia-vasili-lyritzi-thrinos-sto-teleytaio-antio-sto-gnosto-dimosiografo
EKTAKTO – Σκληρή απάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ για τα F-35: Μετέφερε άμεσα τους πρώτους S-400 στην Τουρκία!

Σκληρή απάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν σε ΗΠΑ καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε πως το πρώτο φορτίο με τμήματα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 έφτασε στην Τουρκία!

Τουρκικές πηγές ασφαλείας επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές λέγοντας “ναι τα πρώτα κομμάτια των S-400 έφτασαν στην Τουρκία νωρίτερα από το αναμενόμενο”.

“Πρόκειται για πολύ βασικά τμήματα του εξοπλισμού των S-400 απαραίτητα για την ενοποίηση και ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας.

Δεν είναι ούτε το ραντάρ, ούτε οι πυροβολαρχίες αλλά τα πρώτα κομμάτια και ηλεκτρονικά συστήματα που πρέπει να προηγηθούν.

Οι ΗΠΑ το γνωρίζουν. Γνωρίζουν πως το φορτίο έχει μεταφερθεί και βρίσκεται στα χέρια μας”ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας.

“Γνωρίζουμε πως αυτό δεν θα αρέσει στις ΗΠΑ αλλά είναι η αλήθεια” πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μ.Τσαβούσογλου,  πριν λίγο τόνισε:

“Οι ΗΠΑ μας έκαναν μια πρόταση για να πάρουμε Patriot αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν η Τουρκία θα τους αγοράσει. 

Ομως η αγορά των S-400 είναι τελειωμένη ιστορία.

Ευθύνονται οι κυβερνήσεις Ομπάμα και Τραμπ που δεν μας έδιναν τους Patriot εδώ και δέκα χρόνια.

Η αγορά των S-400 ήταν μια “επείγουσα ανάγκη” για εμάς.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων σε Συρία και Ουκρανία”.

Υπενθυμίζουμε πως χτες και προχτές υπήρξε “βομβαρδισμός” αμερικανικών δημοσιευμάτων για διακοπή της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων και τεχνικών στα F-35 κάτι που ίσως ανάγκασε τον Ρ.Τ.Ερντογάν να δώσει το “πράσινο φως” σε ερντογανικά ΜΜΕ για δημοσίευση της είδησης περί άφιξης τμημάτων των S-400 στην Τουρκία.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ προχτές με μια ανακοίνωσή του διαβεβαίωνε ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού των F-35 δεν θα πληγεί στην περίπτωση που η Τουρκία αποχωρήσει από το πρόγραμμα παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναπτύσσονται δευτερεύουσες πηγές για να αντικατασταθούν, εφόσον χρειαστεί, τα εξαρτήματα των F-35 που παράγονται από την Τουρκία.

Οπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr προ ημερών, Τούρκοι χειριστές είχαν μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν για να “εξετάσουν” τους S-300PMU-2 που διαθέτει η χώρα.

Οπως χαρακτηριστικά έγραφε ερντογανικό ΜΜΕ , ήταν η “πρώτη στάση” που πραγματοποίησαν οι Τούρκοι χειριστές λίγο πριν την άφιξη τους στην Μόσχα. Εκεί έγινε η πρώτη εισαγωγή στην μελέτη και χρήση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Τα πράγματα πλέον στην περιοχή μας αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς. Η τουρκική αεράμυνα  εξοπλισμένη με το Triumph θα έχει τη δυνατότητα προσβολής των μαχητικών της ΠΑ δυνητικά και εάν εξοπλιστεί με το βλήμα 40N6 από αποστάσεις της τάξης των 400 χλμ.

Το υποθετικό τόξο που θα μπορεί να καλύπτει το σύστημα εάν είναι τοποθετημένο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί ανησυχίες. Χρησιμοποιώντας τους πυραύλους 40N6E μπορεί να ελέγξει μια περιοχή μέχρι την Καβάλα στα δυτικά και κινούμενο νοτιότερα περνά πάνω από την Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο στο κεντρικό Αιγαίο για να καταλήξει καλύπτοντας την Λέσβο στη Χίο!

Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια από τις δύο κύριες τοποθεσίες που πρόκειται να αναπτυχθεί με την άλλη να είναι η περιοχή της Άγκυρας. Από την Κωνσταντινούπολη πάντως το S-400 θα μπορεί να προστατεύει στις κρίσιμες ναυτικές εγκαταστάσεις (ναυπηγεία, ναυστάθμους) που διατηρεί το τουρκικό  Ναυτικό στη Θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τις αεροπορικές βάσεις του Εσκισεχίρ, του Μπαλικεσίρ και της Μπαρντίμα μεταξύ άλλων.

Από την Άγκυρα to S-400 καλύπτει όλη την κεντρική Τουρκία φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Μεσογείου.

Η τοποθέτηση ενός πλήρους συστήματος για παράδειγμα στη Σμύρνη για την προστασία του εκεί ναύσταθμου ουσιαστικά «κλειδώνει» όλο το κεντρικό Αιγαίο φτάνοντας η εμβέλεια των πυραύλων του έως και 40 χλμ. δυτικά από τη Κόρινθο!

Με άλλα λόγια αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την 114ΠΜ στην Τανάγρα θα είναι αμέσως στόχοι του συστήματος, ενώ τα βλήματα θα μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην 111ΠΜ στην Νέα Αγχίαλο.

Φυσικά ούτε λόγος για τα readiness που θα επιχειρούν από την 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο ή την 130 ΣΜ στη Λήμνο.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα το έργο των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ γίνεται εξαιρετικά δύσκολο σε σημείο που καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της εξεύρεσης αντιμέτρων.

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/762871_ektakto-skliri-apantisi-rterntogan-stis-ipa-gia-ta-f-35-metefere-amesa
Η Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΛΕΝΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΣΑΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ. ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ… Η Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΙΔΕΟΥ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΙΣΩ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 450 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ-ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΑΔΥΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ 100% ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ, ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΜΜΕΣΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΑΝ ΟΧΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΧΙΛΙΕΤΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ (ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ). ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΤΑΚΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΡΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΧΟΥΝ ΧΩΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ Ο,ΤΙ ΙΕΡΟΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΣΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ, ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ, ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗ, ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ… ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣ ΣΑΝ ΧΑΝΟΣ.

ΕΙΣΑΙ Ο “ΕΒΡΑΙΟΣ” ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΠΙΟ ΣΚΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΚΛΑΒΟ. ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΘΟΝΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΗ ΕΠΑΡΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΤΙΣΑΝ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ “ΕΝΟΧΟ” ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ.ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΑΦΘΟΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΠΕΙΡΩΣ ΑΦΘΟΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΣ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΡΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΠΟΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΑΚΑΜΠΤΗ ΒΕΛΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΚΑΜΗΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΚΛΩΣΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ.

ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebookΠλειστηριάζουν σπίτια, εκποιούν οράματα…

Πλειστηριάζουν σπίτια, εκποιούν οράματα…
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης
Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει ακόμα τις προϋποθέσεις για να πάρει τα 970 εκατ. ευρώ.
Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος τόνισε πως οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών συνεχίζονται και πως παραμένουν ανοικτά θέματα σε σχέση με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, τα οποία σχετίζονται κυρίως με τα επιχειρηματικά δάνεια. «Εγκειται στους θεσμούς να πουν αν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Υπάρχει όμως, ακόμα λίγος χρόνος», κατέληξε ο αξιωματούχος. Ο χρόνος αφορά στην συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ που θα γίνει στις 5 Απριλίου. Να τι έγινε λίγο αργότερα: Οι κύριοι Τσακαλώτος και Δραγασάκης κινητοποιήθηκαν και άλλαξε η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά δάνεια. Από τα 130.000 ευρώ, πέφτει στα 100.000 ευρώ, το ποσό του επιχειρηματικού δανείου που μπορεί να υπαχθεί στις ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Η παρατήρηση έχει τη σημασία της ειδικά για εκείνους, ανάμεσά τους όλοι οι κυβερνητικοί, που διατείνονται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια δεν γίνεται να ξεχάσουμε ότι βγήκαμε αφού τα εφαρμόσαμε κατά γράμμα. Ότι η κυβέρνηση που θα τα καταργούσε με «ένα νόμο και ένα άρθρο», πρόσθεσε στα δυο πρώτα ένα τρίτο, υπογράφοντας και εφαρμόζοντας ό,τι της ζητήθηκε. Μας «έβγαλε» λοιπόν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα μας «έβγαζε» αν προλάβαινε, η κυβέρνηση των Σαμαρά- Βενιζέλου. Τώρα που είμαστε «απέξω» για να πάρουμε τα λεφτά που προκύπτουν από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή λεφτά που μας ανήκουν, πρέπει να υπογράψουμε ακόμα και για τριάντα χιλιάδες ευρώ. Εχει σημασία αν μέχρι το καλοκαίρι τα λέγαμε μνημόνια και τώρα το λέμε επιτήρηση; Ο ίδιος ο κύριος Τσακαλώτος μιλώντας στην Βουλή, δήλωσε ότι η μείωση του ύψους των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων είναι πολύ σημαντική γιατί μετά από αυτό θα έχουμε το πράσινο φως από τον SSM και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Να μην μείνουμε όμως, σε δικές μας εκτιμήσεις σχετικά με την ουσία των ρυθμίσεων που διαδέχονται το νόμο Κατσέλη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στην Βουλή, η κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, εκτίμησε ότι στις νέες ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν περίπου 150.000 δανειολήπτες. Δηλαδή μόλις το 30% των δανειοληπτών που κάλυπτε ο νόμος Κατσέλη. Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που συζητήθηκαν οι ρυθμίσεις, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατέθεσαν ότι τώρα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το όριο επιβίωσης του δανειολήπτη. Με άλλα λόγια δεν ορίζεται ένα εύλογο εισόδημα που θα πρέπει να έχει ο δανειολήπτης προκειμένου να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα της οικογένειάς του και να επιβιώνει. Ολα τα καταλάβαμε. Οι θεσμοί που έφυγαν για να μείνουν είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες αυτής της αποικίας δημόσιου χρέους και ληξιπρόθεσμων ιδιωτικών δανείων. Οι κυβερνήσεις δεν έχουν παρά έναν διαμεσολαβητικό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να πάρουν καμιά πρωτοβουλία που να θίγει τα συμφέροντα των τραπεζών. Το πολύ-πολύ να βγαίνει ο κ. Πολάκης και να… αλυχτάει κατά του κ. Στουρνάρα. 
Με την ψήφιση της (μη) ρύθμισης αρχίζει ένα μπαράζ πλειστηριασμών για εκείνους τους δανειολήπτες που δεν χωρούν πια στο νέο καθεστώς «προστασίας» της πρώτης κατοικίας. Αν πράγματι το ποσοστό των «στρατηγικών κακοπληρωτών» είναι περίπου στο 25% όπως δήλωσε στην Βουλή ο κ. Δραγασάκης, φανταστείτε τι έχει να γίνει με τους υπόλοιπους που αδυνατούν να πληρώσουν και δεν περιλαμβάνονται στην μειοψηφία όσων καλύπτονται από τις νέες (μη ) ρυθμίσεις. Οσα συμβαίνουν χρόνια τώρα στην Ισπανία θα τα δούμε και στην Ελλάδα επί το αγριότερο μέχρι να «εξυγιάνουν» οι τράπεζες τα χαρτοφυλάκια τους. Το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας είναι ένα ακόμα παραμύθι των επιτελών του Μαξίμου που –ίσως- πείθει μέρος του κομματικού ακροατηρίου αλλά δεν στέκει σε σοβαρή συζήτηση. Πρόκειται για μια ακόμα μια κυβέρνηση υποτελών που διαμεσολαβούν ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τον κρατικό μηχανισμό ως ιμάντες μεταβίβασης. Θεωρούν όμως, ότι δικαιούνται να ζητούν από τους πολίτες να τους ανανεώσουν την εντολή. Με άλλα λόγια, ζητούν να τους κρατήσουν στις κυβερνητικές καρέκλες που κάποτε (υποτίθεται) ήταν το μέσο και τώρα έγιναν (αυτο)σκοπός…

ΠΗΓΗ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/04/blog-post_44.html?m=1
Ο άθλος που μαγαρίσαμε χωρίς να μάθουμε ποτέ γιατί άλλοι βάζουν πάνω από τη ζωή τους την ελευθερία και την αξιοπρέπεια

Ο άθλος που μαγαρίσαμε χωρίς να μάθουμε ποτέ γιατί άλλοι βάζουν πάνω από τη ζωή τους την ελευθερία και την αξιοπρέπεια
Πώς ν’ αντικρίσεις σήμερα την επέτειο του λαϊκού άθλου των Ελληνοκυπρίων όταν γύρω σου ένας συρφετός προφεσόρων «νέας τάξεως», πολιτικών με λερωμένες τις φωλιές, δημοσιογράφων με αλλοπαρμένους εγκεφάλους, καταφέρνουν να μολύνουν τον κόσμο με ανιστόρητες διαστρεβλώσεις στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου εκσυγχρονισμού; Πόσες ψευτιές να αντιπαρέλθει κανείς γι΄ αυτούς που σήκωσαν το κεφάλι κι έδωσαν ζωή στους υπόδουλους και τους έκαναν ανθρώπους με αξιοπρέπεια;
Κατεδαφίζουν, περιφρονούν, ρίχνουν σκιές με ένα μόνο σκοπό: να είναι τόσο λαβωμένος ο λαός, να έχει τόσες αμφιβολίες για την ταυτότητα, την ιστορία, την εθνική του αυτογνωσία, τα διδάγματά του, τους προγόνους του, ώστε να τον μάθουν ευκολότερα να υποτάσσεται στη «νέα τάξη», να μην εξεγείρεται πλέον για να ανατρέπει με τα αυθόρμητα «όχι» του και την πάλη του για αυτοσυντήρηση, τους όποιους σχεδιασμούς απειλούν την εθνική του υπόσταση.
Οι ηλίθιοι, που στις εκρήξεις της βλακείας τους λερώνουν τα μνημεία αγωνιστών με βρώμικα συνθήματα, δεν έχουν συναίσθηση τι κάνουν. Γιατί η μόνη συναίσθησή τους είναι αυτή που τους μεταδίδουν τα τελευταία χρόνια όλοι αυτοί οι υστερικοί «μοντερνιστές», που προσπαθούν να απαλλάξουν τον τόπο από αναχρονισμούς όπως πατρίδα, έθνος, παραδόσεις και μέσα στο ντελίριο της ισοπέδωσης βλέπουν παντού εθνικιστές, τουρκοφάγους, πολεμοχαρείς, που πρέπει να απομονωθούν για να αφήσουν τους μοδέρνους να φέρουν τον τόπο στα ίσα του. Και δεν διστάζουν να σπιλώνουν ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους ή και αυτούς, που έφτασαν στα πρόθυρα της θυσίας και γλύτωσαν από θαύμα. Τους βλέπουν σήμερα με περιφρόνηση. Τους προσβάλλουν. Τους ρίχνουν σκιές ή και κατάμουτρα τους λένε ότι ήταν «ιστορικό λάθος» ο αγώνας τους. Λες και ένας υπόδουλος του 1950 έπρεπε να σκέφτεται όπως σκέφτονται οι σημερινοί, την ώρα που δεν είχε να φάει και άρπαζε το όπλο για να διεκδικήσει το αγνότερο: ψωμί και ελευθερία.
Όταν ο Κυριάκος Μάτσης, περικυκλωμένος μέσα από το κρησφύγετό του απαντούσε στους Άγλλους στρατιώτες: «Όχι. Δεν παραδίδομαι. Αν θα βγω, θα βγω πυροβολώντας», έπρεπε να σκέφτεται ότι οι απόγονοί του δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν τη θυσία του και θα έγραφαν ποδοσφαιρικά συνθήματα στην προτομή του. Κι ο Αυξεντίου, όταν έλεγε στους συντρόφους του «εγώ πρέπει να πεθάνω», έπρεπε να μελετήσει πρώτα τις διεθνείς συγκυρίες. Κι ο 19χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης δεν ήταν αναγκασμένος να ψάχνει μονοπάτια για τη λευτεριά και να ψέλνει τον εθνικό ύμνο τη στιγμή που του περνούσαν τη θηλιά στον λαιμό, γιατί έπρεπε να ξέρει ότι οι νεοκύπριοι θα του πουν κάποτε: όσοι σε θυμούνται και σε μνημονεύουν είναι επικίνδυνοι εθνικιστές. Ο αγώνας σου ήταν ίδιος με την τρομοκρατία της τουρκικής ΤΜΤ, η ΕΟΚΑ σου ήταν μια «παράνομη ένοπλη εθνικιστική οργάνωση», που δολοφονούσε Τουρκοκύπριους και κομμουνιστές. Και η θυσία σου είχε πολλά κενά και ερωτηματικά. Δεν είχες λόγους να επαναστατήσεις, περνούσατε μια χαρά οι σκλαβωμένοι με τους αποικιοκράτες…
Σήμερα, οι αφελείς, πλην όμως σπουδασμένοι, νεοκύπριοι δεν ρωτούμε πλέον πώς κατάφεραν 200 αντάρτες να τα βάλουν με 28.000 Άγγλους στρατιώτες και να τους καθηλώσουν; Όχι, τέτοια ερωτήματα βάζουν τον άθλο των Ελληνοκυπρίων πολύ ψηλά και αναδεικνύουν τον αντιστασιακό χαρακτήρα τους. Σήμερα έχουμε πιο φιλοσοφημένα ερωτήματα: Ήταν σωστή η πολιτική απόφαση για την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ; Και μέσα στην άγνοια και την απελπισία μας μπορούμε πια να υποβάλλουμε ανερυθρίαστα τα σέβη μας στο παλάτι της Ελισάβετ, να συλλαμβάνουμε αγωνιστές της ελευθερίας των Κούρδων γιατί οι εταίροι μας τους θεωρούν τρομοκράτες, όπως θεωρούσαν και τους δικούς μας αγωνιστές, να μιλάμε για έναν άλλου είδους αγώνα, όχι της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, τον αγώνα να γίνουμε το Χονγκ Κονγκ του κατακτητή μας. 
Υ.Γ. Τα ξανάγραψα πριν από χρόνια αυτά. Αλλά, σάμπως και καταλάβαμε τίποτα; Σάμπως και εκτιμήσαμε περισσότερο την ελευθερία και τη δικαιοσύνη με τόσα και τόσα που πάθαμε;
Άριστος Μιχαηλίδης 
ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/04/blog-post_997.html?m=1
Μπαίνει «φωτιά» στους φόρους ακινήτων – Δείτε γιατί

Η αλλαγή στο χάρτη της κτηματαγοράς φέρνει νέες τιμές στις κατοικίες, οι οποίες απειλούν να βάλουν «φωτιά» στους φόρους ακινήτων, καθώς στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει μια από τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της εξισώνοντας τις αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές.

Κατοικίες οι οποίες πριν από μια διετία ή τριετία πωλούνταν σε τιμές της τάξης των 400 και 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σήμερα έχουν κάνει άλμα ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Η άνοδος των τιμών στην αγορά θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και τις αντικειμενικές, προκαλώντας ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία.

Τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς, δείχνουν ότι την τελευταία διετία σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, οι τιμές των κατοικιών έχουν τραβήξει την ανηφόρα καταγράφοντας αυξήσεις 25%, 30%, 50%, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που η αύξηση υπερβαίνει το 100%.

Την ώρα που τα ακίνητα παλαιάς κατασκευής συνεχίζουν να είναι δημοφιλή στην αγορά και τα φθηνά εξαντλούνται, εμφανίζονται ευκαιρίες για αγορά ακινήτων μικρότερης ηλικίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2018, οι τιμές των νέων διαμερισμάτων αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό (1,7%) από ό,τι οι τιμές των παλαιών διαμερισμάτων (1,3%), με τη μεγαλύτερη άνοδο να εντοπίζεται στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/970698/mpainei-fotia-stoys-foroys-akiniton-deite-giati
Με τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ και ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΡΕΤΖΑΚΗΣ

ΒΡΕΤΖΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Γεννήθηκε το 1972 στην Κυψέλη, έχει καταγωγή από τα Ανώγεια της Κρήτης και από μικρός
ερχόταν τα καλοκαίρια στο εξοχικό του παππού στο Νέο Βουτζά. Από το 2003 μένει μόνιμα
στο Νέο Βουτζά. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία και έχουν δύο παιδιά τον Νικόλα που
είναι φοιτητής και την Αναστασία που πηγαίνει στη Β΄ Λυκείου. Ασχολείται με το εμπόριο από
το 1993.
Από μικρός δραστηριοποιείται στα κοινά και διετέλεσε 2 χρόνια Πρόεδρος του 15μελους στο
σχολείο του. Ασχολήθηκε αργότερα με τον αθλητικό Σύλλογο του Νέου Βουτζά και για 4
χρόνια Ταμίας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο Γυμνάσιο του Νέου Βουτζά. Εδώ και
10 χρόνια περίπου ασχολείται με την ποδοσφαιρική ομάδα της Τριγλίας Ραφήνας και τις
ακαδημίες της με αποτέλεσμα την αναδιοργάνωση της και την κατάκτηση δύο
πρωταθλημάτων από τους Νέους μας. Εδώ και 2 χρόνια διατελεί Αντιπρόεδρος της ομάδας και
εκπρόσωπος της στην ΕΠΣΑΝΑ και συμβάλλει στην άνοδο του Αθλητισμού της Αν Αττικής.
Ο Λευτέρης Βρετζάκης δήλωσε:
<< Πιστεύω ότι με τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ και με Δήμαρχο τον Βασίλη Πιστικίδη θα μου δοθεί η ευκαιρία
ν΄ ασχοληθώ με τη μεγάλη αγάπη μου τον αθλητισμό και να προσφέρω όσο μπορώ απ την
πλευρά μου στην άνοδο του επιπέδου άθλησης του Δήμου μας. Ταυτόχρονα η περιοχή μας
δοκιμάστηκε από την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου και στόχος μου είναι να μεταφέρω
την φωνή και τις προσδοκίες των κατοίκων του Νέου Βουτζά στο Δημοτικό Συμβούλιο.>>
Καλημέρα από τον ΚΥΡ 3-4-2019
Κάντε ένα δώρο στα νεφρά σας: «Ενυδατώστε» τα

του Γιάννη Γεωργίου, medlabnews.gr

Είναι δύο και είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό. Κάνουν όλη τη …βρώμικη δουλειά, φιλτράροντας το αίμα, για να αποβάλλουν τις άχρηστες ουσίες. 
Τι ζητούν από εμάς; 
Να τα κρατάμε καθαρά και να τα «ποτίζουμε» όσο έχουν ανάγκη.

Όπως προειδοποιούν, βέβαια, οι γιατροί τα ζωτικά φίλτρα του οργανισμού είναι πολύ πολύτιμα, για να έχουν την προσοχή μας μόνο μία φορά τον χρόνο. Καθημερινά φιλτράρουν περίπου 200 λίτρα αίματος και αποβάλουν περίπου 1-2 λίτρα από άχρηστες ουσίες και περιττό νερό. Η δε χρόνια δυσλειτουργία τους, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια νεφροπάθεια, μια ασθένεια που οι γιατροί χαρακτηρίζουν «ύπουλη» και επικίνδυνη.Για να μην φτάσουμε, λοιπόν, στο ιατρείο του ουρολόγου είτε με πέτρες στα νεφρά, είτε με πιο σοβαρές παθήσεις, όπως η νεφρική ανεπάρκεια, η Διεθνής Εταιρεία Νεφρολογίας και η Διεθνής Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων, έχει χαράξει έναν «οδικό χάρτη» για την προστασία των «φίλτρων» του οργανισμού μας, τα νεφρά.

Πιείτε για τα νεφρά σαςΣτα βήματα για υγιή νεφρά περιλαμβάνουν την ισορροπημένη διατροφή και σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Στην Ευρώπη ως «Επαρκής Πρόσληψη Νερού» για υγιή άτομα, σε μέτρια θερμοκρασία περιβάλλοντος και μέτρια επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, θεωρούνται τα 2,5L νερού την ημέρα για τους άνδρες και 2 L για γυναίκες, ωστόσο ορισμένοι μπορεί να χρειάζονται λιγότερο ή περισσότερο. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ενυδάτωση του οργανισμού δεν επιτυγχάνεται μόνο με το νερό, που είναι η πρώτη επιλογή αλλά και με όλα τα υπόλοιπα μη-αλκοολούχα υγρά, όπως χυμοί φρούτων, γάλα, καφές, τσάι και αναψυκτικά.Μάλιστα, οι ανάγκες μας σε υγρά καλύπτονται κατά 20-30% από τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά, και κατά 70-80% από ροφήματα.
Υγιή νεφρά με οκτώ βήματαΟι συστάσεις των ειδικών για τη σωστή «συντήρηση» των πολύτιμων φίλτρων του οργανισμού περιλαμβάνουν τις εξής οδηγίες:-Τρώτε υγιεινά και διατηρείτε τον έλεγχο του βάρους σας.-Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα.-Ελέγχετε και ρυθμίζετε την αρτηριακή σας πίεση. Αντιμετωπίστε ασθένειες, που προκαλούν βλάβες στα νεφρά, όπως η υπέρταση, η αρτηριοσκλήρυνση και ο διαβήτης.-Τσεκάρετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. -Μειώστε την κατανάλωση αλατιού.-Σταματήστε το κάπνισμα.-Αποφύγετε τη μακρά χρήση συμπληρωμάτων και φαρμάκων (εφόσον αυτά δεν κρίνονται απαραίτητα από το γιατρό), και φυσικά-Προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα και ποικιλία υγρών για καλή ενυδάτωση.
Πηγή: http://www.worldkidneyday.org/faqs/take-care-of-your-kidneys/8-golden-rules/

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2015/03/blog-post_75.html#ixzz5k0qLgUW7
Τα έξυπνα κινητά στο σχολείο, βλάπτουν την απόδοση, την μάθηση, την συμπεριφορά αλλά και την υγεία των μαθητών

της Μαρίας Χιόνη, εκπαιδευτικού, MSc φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια ιατρικής ορολογίας, medlabnews.gr
Τα έξυπνα κινητά smartphones, πρέπει να απαγορευτούν από όλα τα σχολεία. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα κινητά στα σχολεία. Αν δεις το πρωί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πάνε σχολείο, πάνε με τα ακουστικά στα αυτιά και τα κινητά στο χέρι. 
Τώρα πια εμφανίζονται συσκευές ακόμη και στα χέρια μαθητών του Δημοτικού. Αφήστε που τελικά χρησιμοποιείται για καταγραφή, βιντεοσκόπιση, που χρησιμοποιούνται για εκδικητικούς σκοπούς ή για εκβιασμό, παρόλο που η φωτογράφιση, η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση μαθητών ή καθηγητών χωρίς τη σχετική συγκατάθεσή τους αποτελούν ποινικό αδίκημα. 

Στο σχολείο η χρήση του κινητού τηλεφώνου δεν ωφελεί σε τίποτα. Αν ένα παιδί θέλει για σοβαρούς λόγους να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, υπάρχουν τα τηλέφωνα του σχολείου. Τα smartphones αποσπούν την προσοχή των μαθητών ακόμα και όταν χτυπά ένας σύντομος ήχος μηνύματος. Οι μαθητές αντί να το αξιοποιούν το έξυπνο κινητό ως μέσο για να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες, προτιμούν να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για την πρόσβασή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για να ακούν μουσική. Ο χρόνος που δαπανούν οι μαθητές στο smartphone τους κατά τη διάρκεια του σχολείου, ισοδυναμεί με μια επιπλέον ώρα μαθήματος τη μέρα, ή αλλιώς πέντε ημέρες επιπλέον γνώσης τον χρόνο.
Οι περισσότεροι θα περίμεναν πως η απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία ανά πάσα στιγμή θα βοηθούσε έναν μαθητή να αποδώσει καλύτερα στις εξετάσεις, στο διάβασμα και στις εργασίες του. Ωστόσο φαίνεται ότι οι συσκευές αυτές βλάπτουν την ικανότητα μάθησής τους.  Οι δυνατότητες των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων για άμεση διασύνδεση στα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να αποβούν εις βάρος της συγκέντρωσης των μαθητών, να απορροφούν τον χρόνο τους και να τους στερούν από άλλες δραστηριότητες ή από τη μελέτη τους.
Τα κινητά νέας γενιάς, αποσπούν την προσοχή των παιδιών, δεν τα αφήνουν να συγκεντρωθούν, ενώ τα ερεθίσματα που δέχονται είναι άπειρα και ο εγκέφαλος τους, αδυνατεί να τα επεξεργαστεί όλα, συγχρόνως με τα μαθήματα τους. Επίσης έχει βρεθεί ότι πιο εύκολα αποσπάται η προσοχή των μαθητών με χαμηλές επιδόσεις, από τη χρήση κινητών τηλεφώνων, ενώ οι μαθητές που καταγράφουν υψηλές επιδόσεις μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα, ανεξάρτητα από την πολιτική που ακολουθείται για τα κινητά τηλέφωνα.

Σε μελέτες που έχουν γίνει βρέθηκε ότι όσοι πέταξαν το κινητό τους ανέβασαν τις επιδόσεις τους, ενώ οι μαθητές που έδιναν εισαγωγικές αύξησαν τις επιδόσεις. Τα παιδιά που έχουν διαρκώς μαζί τους κινητό τηλέφωνο δεν αναπτύσσουν την ικανότητα προγραμματισμού του χρόνου τους, αφού στηρίζονται στη δυνατότητα εντοπισμού τους οποιαδήποτε στιγμή. Το παιδί βιώνει έτσι έναν συνεχή έλεγχο και αισθάνεται ότι το παρακολουθούν παντού, αλλά ταυτόχρονα αναπτύσσει και εξάρτηση γιατί αντιλαμβάνεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τηλεφωνήσει στους γονείς του για να του λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Έτσι δεν μαθαίνει να παίρνει πρωτοβουλίες, να είναι αυτόνομο και να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι τα tablet και τα smartphones βλάπτουν τις τεχνολογικές δεξιότητες των παιδιών. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, σε αναφορά του National Assessment Programme (Αυστραλία) σημειώνεται ότι έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στον «υπολογιστικό/ ψηφιακό αλφαβητισμό/ εγγραμματοσύνη» μεταξύ κάποιων μαθητών από το 2011. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν δύο γκρουπ παιδιών, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας – συνολικά πάνω από 10.500 μαθητές. Διαπιστώθηκε πτώση του επιπέδου ψηφιακού αλφαβητισμού σε σχέση με το 2011, με χαμηλότερα επίπεδα αυτά των 16χρονων. Οι δεξιότητες στις οποίες εξετάστηκαν ήταν η χρήση blogs και μηχανών αναζήτησης, η δημιουργία προσκλήσεων μέσω λογισμικού γραφικών, η δημιουργία online registration forms, η χρήση κοινωνικών δικτύων για προώθηση events, η ρύθμιση ενός tablet και η εγκατάσταση εφαρμογών, η δημιουργία ενός animated video για την ασφάλεια του νερού και το ανέβασμα αρχείων. Όπως φάνηκε, οι μαθητές πλέον προβαίνουν σε εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας φορητών συσκευών και φαίνεται πως επιδίδονται σε λιγότερη άσκηση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με τον «κλασικό» ψηφιακό αλφαβητισμό (ICT literacy).

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το κινητό χρειάζεται ιδίως στους μεγαλύτερους μαθητές για την επικοινωνία με τους γονείς (π.χ. για συνεννόηση για την ώρα που τελειώνουν το μάθημά τους, την ώρα συνάντησης με τους γονείς, τη διευθέτηση επειγόντων θεμάτων κλπ). Αυτές όμως οι περιπτώσεις δεν δικαιολογούν με τίποτα τη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αν χρειάζεται ένας μαθητής να τηλεφωνήσει στο σπίτι του, μπορεί (ή, μάλλον, επιβάλλεται) να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο του σχολείου. Αν συμβεί κάτι επείγον και κάποιος οικείος χρειαστεί τον μαθητή, το καλύτερο και αποτελεσματικότερο είναι να τηλεφωνήσει στο σχολείο και όχι στο τηλέφωνο του μαθητή, το οποίο, αν υπάρχει, θα βρίσκεται στην τσάντα και θα είναι ή απενεργοποιημένο ή στο αθόρυβο. Το να υποθέσουμε ότι οι μαθητές έχουν ενδιαφέροντα σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις π.χ. στο χρηματιστήριο και χρειάζονται άμεση ενημέρωση, είναι μάλλον αστείο για τις περισσότερες περιπτώσεις.
Για τους γονείς το κινητό τηλέφωνο λειτουργεί τελικά ως υποκατάστατο της πραγματικής παρουσίας και του ενδιαφέροντός τους καθώς συνηθίζουν να θέτουν μέσω αυτής της μεθόδου τα συνήθη ερωτήματα:“Διάβασες;”, “Έφαγες;”, “Πώς πέρασες στο σχολείο;”
Με βάση τα παραπάνω καταλήγουμε ότι οι πραγματικοί λόγοι, για τους οποίους οι μαθητές έχουν μαζί τους κινητά, είναι άλλοι. Ένας κύριος και πραγματικός λόγος είναι ότι τα κινητά είναι μόδα και γι’ αυτό, μια και έχουν οι φίλοι τους, πρέπει να έχουν κι αυτοί. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες, τις υποχωρήσεις που κάνουμε στο συγκεκριμένο θέμα και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν αυτές οι υποχωρήσεις. Άσε που η κατοχή ενός ακριβού ή «μοδάτου» κινητού προκαλεί την επιθυμία άλλων παιδιών για να το αποκτήσουν κι έτσι εμφανίζονται φαινόμενα κλοπής μεταξύ μαθητών (ακόμα και μικρών τάξεων), κάτι που δε συνάδει με τις αρχές και τα πρότυπα που προσπαθεί να μεταδώσει το σχολείο.
Τέλος η χρήση κινητού μπορεί να επιβαρύνει την υγεία των μαθητών. Ο κίνδυνος, μπορεί να είναι πιο μεγάλος στις μικρότερες ηλικίες, αλλά και οι μεγαλύτεροι μαθητές μπορούν να κινδυνεύουν, αν σκεφτούμε ότι βάζουν τα κινητά στις τσέπες του παντελονιού για πολλές ώρες, δηλαδή κοντά στα γεννητικά ή σε άλλα ζωτικά όργανα, όπως είναι η καρδιά. 
Η τεχνολογία είναι καλή για την εξέλιξη των μαθητών, όμως είναι απαραίτητη η καθοδήγησή τους ώστε να μην τη χρησιμοποιούν λάθος. Επειδή πάρα πολλοί γονείς ανησυχούν για αυτό το θέμα, λογικά πρέπει να μιλούν από μικρά στα παιδιά τους, για τους κινδύνους που κρύβουν τα κινητά, τονίζοντας παράλληλα ότι η λελογισμένη χρήση του είναι προς το δικό τους καλό.  Τα παιδιά σήμερα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένα σε σχέση με παλιότερες γενιές σε πολλά θέματα. Το κινητό πρέπει  να χρησιμοποιείται με ορθό τρόπο  από όλους όχι μόνο από τους μαθητές. Δεν μπορεί να απαγορευτεί τελείως η χρήση κινητών από τους μαθητές. Θα πρέπει όμως υποχρεωμένοι να τα έχουν κλειστά στη διάρκεια του μαθήματος. Θα πρέπει να μάθουμε το παιδί ότι δεν πρέπει να κάνει κάτι επειδή το κάνουν άλλοι. Αν ενισχύσουμε την τάση του παιδιού να έχει ό,τι έχουν οι άλλοι, γρήγορα θα το εισαγάγουμε σε έναν ατέρμονο αγώνα να αποκτήσει ό,τι και οι άλλοι. Η σημασία θα έπρεπε να είναι στο «τι είμαστε» και όχι στο «τι έχουμε». 

Το καλύτερο είναι οι μαθητές και γενικά τα παιδιά θα ήταν να έχουν (αν πρέπει να έχουν) ένα απλό παλαιάς τεχνολογίας κινητό και όχι της νέας γενεάς smartphone. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης του κινητού για διασύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα, περιήγησης στο διαδίκτυο και χρήσης κάμερας και βιντεοσκόπησης. Από την άλλη υπάρχει στα χέρια του παιδιού ένα μέσω επικοινωνίας με τον γονιό όποτε αυτό απαιτείται. Άσε που με ένα τέτοιο κινητό δεν μπορεί να μπει σε πειρασμό κανείς για κλοπή. 

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com/2015/09/smartphones-in-schools.html#ixzz5k0pVNOrU
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΑ 03/04/2019
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΑ 03/04/2019