Κτηματολόγιο: Αυτές είναι οι 12 νέες περιοχές όπου ξεκινά η κτηματογράφηση

image_pdfimage_print

Δείτε τις προθεσμίες για τις δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε ετοιμότητα με τους φακέλους ανά χείρας πρέπει να είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα, και έως τα μέσα Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η έναρξη της περιόδου συλλογής δηλώσεων.

Η συλλογή των δηλώσεων διαρκεί τρεις μήνες για τους κατοίκους του εσωτερικού και έξι μήνες για τους κατοίκους του εξωτερικού. Τα δικαιώματα της κτηματογράφησης του τελευταίου προγράμματος ανέρχονται σε 16,5 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω-τουλάχιστον- από επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή προκειμένου να καταγραφεί σωστά η περιουσία τους.

Ο τελευταίος προγραμματισμός του Κτηματολογίου έχει ως εξής:

Από σήμερα αρχίζει η συλλογή δηλώσεων στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας με γραφείο Κτηματογράφησης στον Πύργο. Η προθεσμία λήγει στις 30 Απριλίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 22 Ιουλίου για τους κατοίκους εξωτερικού.

Στη συνέχεια, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, θα αρχίσει η συλλογή δηλώσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το Γραφείο Κτηματογράφησης να λειτουργεί στην Άμφισσα. Επιπλέον, ξεκινά και η συλλογή των δηλώσεων για την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», σειρά παίρνουν η Μαγνησία και οι Σποράδες, η Μεσσηνία, και η ακολουθούν η Λήμνος και η Μυτιλήνη, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και Νήσων όπου οι ιδιοκτήτες θα εξυπηρετούνται από το Γραφείο Κτηματογράφησης στον Πειραιά.

Οι ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητη περιουσία θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση κτηματογράφησης της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.ktimatologio.gr

Από τις αρχές του επόμενου μήνα, όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν μπορούν να μεταβούν στις περιοχές που βρίσκονται τα ακίνητά τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τα δηλώσουν σε δύο γραφεία που θα λειτουργήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ :https://www.newsbomb.gr/ellada/story/953971/ktimatologio-aytes-einai-oi-12-nees-perioxes-opoy-xekina-i-ktimatografisi

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αρέσει σε %d bloggers: