ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

image_pdfimage_print

Ραφήνα 3/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με έκπληξη ανέγνωσα σε διαδικτυακούς τόπους επιστολή του αγαπητού-κατά τα άλλα- συμπολίτη μας κ. Μακρή, σχετικά με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας μόνιμης έκθεσης  ιστορικής μνήμης  περιόδου 1916-1985 για την λειτουργία του σανατορίου και μετέπειτα Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ), την λειτουργία των λιγνιτωρυχείων μέχρι το 1965 και των κεραμοποιείων της περιοχής Διασταύρωσης Ραφήνας, την οποία έκθεση “βαφτίζει” ως “Μουσείο”.

Ξεκινά ο αγαπητός κ. Μακρής με την φράση “Η 1η ΥΠΕ ενέκρινε μετά από αίτηση μου(???) την παραχώρηση χώρου για ίδρυση Μουσείου ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, με την υπ’αριθμόν πρωτοκόλλου απόφαση του στις 12 / 01 / 2015.” 

Προφανώς δεν γνωρίζει ή του διαφεύγει ότι στις 19-12-2014 με το υπ’αριθμ 41334 έγγραφο του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου -και όχι του κ. Μακρή- αιτηθήκαμε την παραχώρηση χώρου και η οποία εγκρίθηκε με το υπ’αριθμ 557/9-1-2015 έγγραφο της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ για χρήση εκθεσιακού χώρου για την ιστορία του Σανατορίου και γενικότερα της περιοχής της Διασταύρωσης.

Η ουσία είναι ότι στον παραχωρημένο χώρο θα λειτουργήσει  εκθεσιακός χώρος με γνήσια εκθέματα από κατοίκους και ως γνωστόν οι εκθέσεις  λαογραφικού και άλλου περιεχομένου δεν υπόκεινται στις διατάξεις των νόμων που διέπονται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης είναι λυπηρό ότι ο κ. Μακρής απέστειλε επιστολή στην Υγειονομική Περιφέρεια και “διαμαρτυρήθηκε” για την παραχώρηση γενικά χώρων στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπως και οι αμφιλεγόμενου κινήτρου  “παραπομπές” του περί “προεκλογικών καιρών”,που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

Ο καθένας έχει τη διαδρομή του.

Όσον δε αφορά τα εκθέματα που διαθέτει – και με δική του βούληση δεν διέθεσε στο δήμο – αποτελούν προφανώς ιδιοκτησία του και ας τα διαχειριστεί όπως επιθυμεί με τον “ιστορικό” του μέλλοντος.

Η προσφορά στον τόπο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής, ούτε “τυφλών” εξαγγελιών.

Προχωρούμε τον πολιτισμό μπροστά.

Ο τόπος μας αξίζει αυτήν την προσπάθεια.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Ευάγγελος Μπουρνούς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αρέσει σε %d bloggers: