ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Συμβολή στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  του Δήμου μας

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΡΚΑ
image_pdfimage_print

Μαραθώνας 30/10/2018

 

 

Θέμα: Συμβολή στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  του Δήμου μας

 

Επισημαίνουμε ότι Τοπικό Συμβούλιο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας για το χειμώνα πρέπει να γίνεται ένα μήνα τουλάχιστον πριν τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, λοιπόν, να είμαστε προετοιμασμένοι, για να μην συμβεί ότι με την φωτιά στο Μάτι που περιμέναμε τι θα κάνουν οι άλλοι.

.

.

 1. ΠΑΓΕΤΟΣ, ΧΙΟΝΙΑ
 2. Να υπάρχει αλάτι σε επάρκεια. Να υποδείξουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων τις καταλληλότερες τοποθεσίες εναπόθεσης του και να είναι  προφυλαγμένο από βροχές;
 3. Εάν δεν έχουν υπογραφτεί , να γίνουν συμβάσεις με κατόχους οχημάτων – μηχανημάτων. Τα οχήματα του Δήμου να είναι συντηρημένα και επανδρωμένα με  πρόβλεψη για αυξημένα ωράρια.
 4. Να υπάρχουν αποθέματα καυσίμων σε επίκαιρα σημεία (και εφεδρικά καύσιμα και γεννήτριες για την υδροδότηση και τα A/C στους σταθμούς περίθαλψης)  (τα οχήματα να μην πηγαίνουν στον Βαρνάβα).
 5. Σημεία προστασίας των κατοίκων, έχουμε δηλώσει στην περιφέρεια πέντε. Δυο στη Ν. Μάκρη και από ένα σε Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα. Η χωρητικότητα τους περιορισμένη για σοβαρά καιρικά φαινόμενα. Να υπάρχουν συμπληρωματικές υποδομές υποδοχής σε όλες τις περιοχές Σε παρατεταμένη διακοπή ρεύματος,  να εξασφαλιστεί πώς θα θερμαίνονται οι κάτοικοι. Καταγραφή και σχέδιο συγκέντρωσης  και  μεταφοράς αδύναμων. Να έχουν οριστεί υπάλληλοι για τα ΚΑΠΗ και τους χώρους υποδοχής κατοίκων και  περιγραφή των καθηκόντων τους ακριβώς. Κλινοσκεπάσματα, φαγητό, τσάι ,καφές, νερό, είδη υγιεινής κλπ. (Τονίζουμε ότι η Περιφέρεια και η Πυροσβεστική θα έχουν όλη την Αττική να επέμβουν οπότε ο δήμος πρέπει να μεριμνήσει για όλα αυτά). Να υπάρχει νοσηλευτής σε κάθε σταθμό.
 6. Να ενημερωθούν οι Δημότες για τις συγκεκριμένες διαδικασίες για κάθε περιοχή.
 7. Οργάνωση εθελοντών που θα αναλάβουν (επειδή οι υπάλληλοι δεν επαρκούν): Καταγραφή τους, εκπαίδευση, κατανομή σε θέσεις και σε βάρδιες, ορισμός των επικεφαλής.
 8. Δαπάνες Πολιτικής Προστασίας: Απολογισμός διάθεσής τους και διαθεσιμότητά τους.

 

 1. ΠΛΥΜΜΗΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
 2. Να είναι καλά καθαρισμένα τα ρέματα. Να έχουμε λίστα ρεμάτων όλου του Δήμου και εξ αυτών ποια καθαρίστηκαν. Για τα υπόλοιπα να απαιτήσουμε ο καθαρισμός τους να γίνει ΑΜΕΣΑ
 3. Κορμοδέματα και κλαδοπλέγματα: Να απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ κατασκευή τους.
 4. Οι διαδικασίες είναι σχεδόν ίδιες με τα χιόνια εκτός από το αλάτι και πιθανά με τους βοηθητικούς σταθμούς των κατοίκων (υπάρχει περίπτωση οι πληγέντες να μην είναι τόσοι πολλοί).
 5. Τα κλαδιά και τα μπάζα σε δρόμους και κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.
 6. Να υπάρχουν ΕΝΕΡΓΕΣ τηλεφωνικές γραμμές ώστε οι κάτοικοι να παίρνουν οδηγίες ή να δηλώνουν τις ανάγκες τους. Να υπάρχει συντονιστικό κέντρο που θα οργανώνει και θα συντονίζει τις ενέργειες ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας.
 7. Σχεδιασμός συνεργασίας με την κεντρική διοίκηση και διαδικασίες για βοήθεια όπου χρειαστεί.

Γ. ΣΕΙΣΜΟΙ

Α) Να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας
Β) Να προβλεφθούν σταθμοί συγκέντρωσης.

 

Στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αρέσει σε %d bloggers: