- EASTRUNNER - http://www.eastrunner.gr/v2 -

ΕΛΕΥΣΙΣ ………ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ …..ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ …..Ε.ΣΥ.

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΟΝ ΤV ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΥ ΖΗΝ 10/10/2018

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΑΠΟΨΕΙΣ,ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ | 0 σχόλια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΑΠΟΨΕΙΣ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (PDF)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΣΥ-25-10-2015 [11]

Το πρόγραμμα είναι στηριγμένο επάνω στις οικονομικές προσφορές του Αρτέμη Σώρρα προς την Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία καθώς επίσης και στο πρόγραμμα των 2,3 τρις Ευρώ το οποίο έχει κατατεθεί στα Ταμεία Κληρονομικών Κεφαλαίων των αυτοχθόνων κυρίαρχων Ελλήνων.
Αυτές οι προσφορές και τα αποθεματικά που είναι στην διάθεση των Ελλήνων θα περιέλθουν στα χέρια μας όταν τους θεσμούς του κράτους μας τους αναλάβει ο Πολιτικός Φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις – Ε.ΣΥ.

wordpress-ΦΟΡΕΑΣ-2

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ERT OPEN TOY AΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ..

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια

Η «ΣΚΟΤΕΙΝΗ» ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΑΔΟΣ»ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΞΙΖΕΙ

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ | 0 σχόλια

Ελέγχονται ξανά τα οστά στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας – Νέα στοιχεία στο φως

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 0 σχόλια

Καινούρια στοιχεία, που αναμένεται να συμβάλουν στο ζήτημα της ταύτισης των νεκρών των βασιλικών τάφων της Βεργίνας, αναμένονται από την ανθρωπολογική επανεξέταση του σκελετικού τους υλικού που προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με αφορμή την έγκριση, από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, της τροποποίησης σχετικής απόφασης της ίδιας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου, Χρυσούλα Σαατσόγλου – Παλιαδέλη, ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής στη Βεργίνα και περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη «Συμμετέχω», επισήμανε ότι ήδη στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής ανασκαφής έχουν προκύψει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία θα εμπλουτιστούν με την διεύρυνση των ερευνών.

«Για παράδειγμα, από τη μέχρι στιγμής ανθρωπολογική εξέταση του σκελετικού υλικού προκύπτει ότι η ηλικία της γυναικείας μορφής που είναι θαμμένη στον τάφο του Φιλίππου είναι μεγαλύτερη από τα 20 με 21 έτη που είχε εκτιμηθεί στην αρχή και προσεγγίζει πλέον τα 30 με 34 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η εκδοχή να πρόκειται για μια από τις δύο γυναίκες του Φιλίππου του Β, τη Μήδα, ή την Κλεοπάτρα, αλλά, κυρίως, αποκλείεται η δυνατότητα να πρόκειται για τη γυναίκα του Φιλίππου του Γ΄, ετεροθαλή αδελφού του Αλέξανδρου για τον οποίο ορισμένοι είχαν προτείνει ότι μπορεί να είναι ο νεκρός του βασιλικού τάφου. Το στοιχείο αυτό ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την άποψη ότι ο βασιλικός τάφος ανήκει στον Φίλιππο τον Β΄», σχολίασε η κ. Παλιαδέλη.

«Έχουμε βρει γλυπτά, επιγραφές, πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία ανακοινώνουμε κάθε χρονιά στο ετήσιο αρχαιολογικό συνέδριο. Απλώς τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν πάρα πολύ τα κονδύλια για τις ανασκαφές και τα χρήματα που έχουμε για τις πολλές ανασκαφές που γίνονται από το ΑΠΘ είναι πολύ λίγα. Συνεπώς για να επεκτείνει κανείς την έρευνα και να ανταποκριθεί σε θέματα συντήρησης και μελέτης των ευρημάτων είναι απαραίτητη η υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Πανεπιστημίου και Υπουργείου», πρόσθεσε. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ανασκαφής, καθώς μέσα από αυτήν προκύπτουν, όπως είπε, οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι.

«Λόγω της οικονομικής κατάστασης των πανεπιστημιακών ανασκαφών, την οποία εμείς βιώνουμε στη Βεργίνα και τις άλλες ανασκαφές που κάνει το Αριστοτέλειο, δεν μπορούμε όχι μόνο να τις επεκτείνουμε και να τις διευρύνουμε αλλά ούτε να καλύψουμε τις ανάγκες μας απέναντι στα ευρήματα, δηλαδή στις ανάγκες μελέτης και συντήρησης. Η προγραμματική σύμβαση έχει αυτό ακριβώς το στόχο», επισήμανε.

Σημειώνεται, ότι η προγραμματική σύμβαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συντήρηση των κινητών ευρημάτων της πανεπιστημιακής ανασκαφής, τη σύνταξη μελετών για την προστασία και την συντήρηση των αρχιτεκτονικών της λειψάνων, την ηλεκτρονική και φωτογραφική τεκμηρίωση των δεδομένων της, την ψηφιακή διάσωση των ανασκαφικών ημερολογίων και των σχεδίων της, τη φωτογραμμετρική αποτύπωση των αρχιτεκτονικών καταλοίπων της, τη γεωφυσική έρευνα στους ανασκαφικούς της τομείς και τον επανασχεδιασμό και εμπλουτισμό της ιστοσελίδας της πανεπιστημιακής ανασκαφής.

PRONEWS.GR

Όταν δίνεις το e-mail σου, είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου (Μανώλης Σφακιανάκης για επίθεση σε «Vivartia»)

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΑΠΟΨΕΙΣ,ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 0 σχόλια

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6», o πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας, περιέγραψε τους κινδύνους που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τις επιχειρήσεις

«Το διαδίκτυο είναι πάρα πολύ ευάλωτο, δεν μπορεί κανείς να ασφαλιστεί, κανείς δεν μπορεί να λέει ότι είμαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο με απόλυτη ασφάλεια. Απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει», δήλωσε στο «Θέμα 104,6» [32] και τους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, o πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.  [33]

Αναφερόμενος στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και στην επίθεση που δέχθηκε η εταιρεία «Vivartia» [34], o Μανώλης Σφακιανάκης περιγράφει πώς μέσα από ένα e- mail, από ένα συνημμένο αρχείο, η εταιρεία δέχθηκε το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο, όπως λέει, επικαλούμενος το ρεπορτάζ, στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την εταιρεία και κρυπτογράφησε όλα τα δεδομένα που υπήρχαν μέσα στους υπολογιστές της. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, τονίζει ότι «είναι πάρα πολύ εύκολο να συμβεί αυτό, πάρα πολύ απλό. Όταν δίνεις το e-mail σου, είναι σαν να δίνεις το κλειδί του σπιτιού σου».

Παράλληλα, o πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας, υποστήριξε ότι «υπάρχει τρόπος, όταν στην εταιρεία, η οποία σέβεται τον εαυτό της, υπάρχει πολιτική ασφαλείας. Στη χώρα μας, δεν επενδύουμε σε πολιτικές ασφαλείας και σε cyber security. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα των εταιρειών. Μέσα από προγράμματα όπως το facebook, το twitter μπορεί ο καθένας να σου στείλει ό,τι θέλει και να κολλήσει η εταιρεία όλα τα κακόβουλα του κόσμου. Με πολιτικές ασφαλείας μπορούν να προστατευτούν οι εταιρείες. Πρέπει να μπούμε στη νέα κουλτούρα του cyber security».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μανώλη Σφακιανάκη 

«Καλό θα είναι οι εταιρείες να κοιτάξουν το cyber security για την ασφάλειά τους, γιατί έρχεται μεγάλο τσουνάμι με τον ιό «crypto locker», τον ιό που κρυπτογραφεί τα δεδομένα των υπολογιστών», προειδοποιεί.

«Όλοι αφήνουμε ίχνη, αρκεί να γίνει μετά μία σωστή έρευνα από την αστυνομία. Η αστυνομία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί. Καμία αστυνομία στον κόσμο δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα. Εάν η εταιρεία δεν πληρώσει τον δράστη, θα μείνει κλειστή για πάντα. Ο κώδικας αυτός δεν μπορεί να σπάσει, κανείς δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα. Κανείς δεν μπορεί να σπάσει τον κώδικα, είναι μονόδρομος να πληρώσουν. Οι εταιρείες επιλέγουν να διαπραγματευτούν στο σκοτεινό διαδίκτυο», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/greece/article/837615/manolis-sfakianakis-gia-epithesi-se-vivartia-otan-dineis-to-e-mail-sou-einai-san-na-dineis-to-kleidi-tou-spitiou-sou/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery [35]

Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΑΠΟΨΕΙΣ,ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 0 σχόλια

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:  Συνάντηση Υπουργού Ε.Ν με την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ν.Ε.Ν ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ, ΣΤΙΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ, ΧΑΜΗΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ.

ΔΕΝ ΕΛΛΕΙΨΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ε.Ν.Ε.Ν, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΖΩΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗΣ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ Π.Ε.Ν.Ε.Ν.. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΜΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

ΘΑ ΑΠΟΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΡΚΕΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ Η ΙΔΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ; ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε.;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ; ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ; ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ; ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΙΩΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ;

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΟΜΕΩΝ ΟΠΩΣ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ.

ΑΝ Η Π.Ε.Ν.Ε.Ν ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!.

ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΥΤΟ ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ», ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ- ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 

ΦΕΡΝΕΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ!

Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ 33 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΩΣΤΕ ΝΑ  ΛΈΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ-ΑΝΘΡΩΠΟΥ  Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΔΙΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΜΦΑΝΗΣ  ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΚΡΑΤΟΣ».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ; ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ Ή ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ», Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (Φ.Ε.Κ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ; ΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ;

ΣΥΝΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ», ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ  ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου Ρεθύμνου (9/11/1866), που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.ΑΠ.

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 0 σχόλια

Ανδρέας Βασιλόπουλος. Είναι ντροπή ο Δήμαρχος να κάνει «αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση».

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια

Είναι ντροπή και πρωτοφανές ο Δήμαρχος της πόλης να κάνει «αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση«, επειδή διοργανώσαμε άλλη μία επιτυχημένη εκδήλωση ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες. Κατανοώ βέβαια την αγωνία σας για τις εκλογές, όμως πρέπει να καταλάβετε ότι κατέχετε θέση Δημάρχου και πρέπει να προσπαθήσετε να σταθείτε στο «ύψος» της θέσης αυτής.

Σας υπενθυμίζω ότι στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση, που με τόση μανία πολεμάτε, είχα τον πολιτικό πολιτισμό να προσκαλέσω και προσωπικά εσάς και όλα τα μέλη της παράταξής σας, από τα οποία δυστυχώς παραβρέθηκε μόνον ο κ. Χοβαρδάς, του οποίου φυσικά και ζήτησα να λάβει τον λόγο εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή.

Για άλλη μία φορά θέλω να σας καθησυχάσω ότι αναφέρθηκαν όλες οι ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή για τις οικιστικές πυκνώσεις, αποφύγαμε συστηματικά την όποια χροιά πολιτικού σχολιασμού και αντιπαράθεσης, δεν υπήρξε κανένας αρνητικός χαρακτηρισμός για το πρόσωπό σας και την παράταξή σας, θεωρώντας ότι το μεγάλο αυτό πρόβλημα πρέπει να λυθεί συνεργατικά από όλο το δημοτικό συμβούλιο.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στο ξενοδοχείο Αύρα για την ανάρτηση των δασικών, δεν ήταν κίνηση μικροπολιτικής όπως τη χαρακτηρίζετε. Απεναντίας, το ύφος των δηλώσεών σας και η εμμονή που έχετε να πολεμάτε κάθε κίνηση που κάνει η ομάδα μας, είναι ένδειξη μικρότητας, απόγνωσης και κακού χαρακτήρα.

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Τροφική δηλητηρίαση: Τα πέντε μεγάλα λάθη που κάνουν όλοι στην κουζίνα

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΥΓΕΙΑ | 0 σχόλια

Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με βακτήρια (όπως η σαλμονέλα ή το E. coli) και μπορεί να προκαλέσει έντονο κοιλιακό πόνο, εμετό και διάρροια. Τα συμπτώματα αυτά ξεκινούν κατά κανόνα λίγες ώρες μετά τη μόλυνση.

Αυτά είναι γνωστά, αλλά τώρα, ειδικοί αποκαλύπτουν τους πέντε βασικούς λόγους που οι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από τροφική δηλητηρίαση.

Συγκεκριμένα, ερευνητές την Ασφάλεια των Τροφίμων, από την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) της Αγγλίας αποκάλυψαν τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στον χειρισμό και την επεξεργασία των τροφίμων.

“Φαίνεται εντάξει και μυρίζει καλά”
Ένα συχνό λάθος είναι ότι τα επικίνδυνα παθογόνα στα τρόφιμα πρέπει να είναι ανιχνεύσιμα μέσω όρασης, οσμής ή γεύσης. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα πιο επιβλαβή και ευρέως διαδεδομένα παθογόνα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες (μέχρι και θάνατο) ακόμα και σε ελάχιστες συγκεντρώσεις που δεν επηρεάζουν καθόλου τη γεύση, την εμφάνιση, την μυρωδιά ή την υφή του φαγητού.

Χρησιμοποιείτε το ίδιο σκεύος ή πηρούνι/μαχαίρι/λαβίδες για όλα
Πολλοί διαδίδουν παθογόνους οργανισμούς μέσω του εξοπλισμού στην κουζίνα, όταν μεταχειρίζονται το ωμό κρέας, ή το μαγειρεμένο κρέας ή μερικές φορές ακόμη και τις σαλάτες με τα ίδια όργανα (πηρούνια, μαχαίρια, λαβίδες κλπ).

Το χειρότερο πιθανό λάθος φυσικά είναι να χρησιμοποιείτε το ίδιο πηρούνι για να μεταχειριστείτε τα ωμά πουλερικά (π.χ. κοτόπουλο) και τα υπόλοιπα τρόφιμα στο τραπέζι σας.

Δεν διαχωρίζετε τα ωμά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα
Οι ειδικοί για την ασφάλεια των τροφίμων αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι δεν αναλογίζονται τους αυξημένους κινδύνους για δηλητηρίαση από τρόφιμα που έρχονται (ακόμα και με ελάχιστη) επαφή ωμού κρέατος με έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Το καμπυλοβακτήριο (Campylobacter) βρίσκεται στην εξωτερική συσκευασία του 5,7% των κοτόπουλων σούπερ μάρκετ, υπογραμμίζοντας τη σημασία του διαχωρισμού των τροφίμων από τη στιγμή που μπαίνουν ακόμα και στο καρότσι αγορών.

Το πώς πλένετε το ωμό κοτόπουλο
Το καμπυλοβακτήριο, το οποίο βρίσκεται σχεδόν στο 60% των δειγμάτων κοτόπουλου που εξετάζονται τακτικά από την RSPH, θα σκοτωθεί με το προσεγμένο μαγείρεμα, αλλά θα μπορούσε να εξαπλωθεί στις επιφάνειες της κουζίνας, όταν επιχειρείτε να το πλύνετε κάτω από τη βρύση.

Κατοικίδια στην κουζίνα
Αυτή είναι μια κοινή πρακτική στις οικιακές κουζίνες. Ακόμη και σε σπίτια όπου τα κατοικίδια ζώα δεν πλησιάζουν τους πάγκους της κουζίνας, μπορεί να εξαπλωθούν πάσης φύσεως παθογόνα. Το καλύτερο είναι να μην μπαίνουν ποτέ τα κατοικίδιά σας μέσα στην κουζίνα.

ΠΗΓΗ;PRONEWS.GR

Η ασπίδα του Αχιλλέα με την οποία πολέμησε τον Έκτορα (βίντεο)

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 0 σχόλια

H «Ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας για να πολεμήσει τον Έκτορα…

Ο Όμηρος αφιερώνει στην ασπίδα του Αχιλλέα τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία».

Στο έπος, ο Αχιλλέας έχει χάσει την πανοπλία του, μετά το δανεισμό της στον σύντροφό του, τον Πάτροκλο. Ο Πάτροκλος έχει σκοτωθεί στη μάχη από τον Έκτορα ο οποίος πήρε τα όπλα του ως λάφυρα.

O Αχιλλέας, γιος του Πηλέα και της Νηρηίδας Θέτιδας, ήταν ο πιο ικανός και άξιος πολεμιστής από τους Αχαιούς ήρωες. Η προσπάθεια της μητέρας του να τον κρατήσει μακριά από τον πόλεμο, στέλνοντάς τον στη Σκύρο, αποδείχτηκε άκαρπη.

Αν και δεν είχε δεσμευτεί με όρκο, ο Αχιλλέας αποφασίζει να ακολουθήσει τους Αχαιούς στον πόλεμο, έχοντας επίγνωση των ικανοτήτων του, του ιδιαίτερου ρόλου που θα παίξει ο ίδιος στη διεξαγωγή του πολέμου, καθώς και του γεγονότος ότι, εξαιτίας της απόφασης αυτής, θα βρει κατά πάσα πιθανότητα πρόωρο θάνατο.

Για την κατασκευή της ασπίδας του Αχιλλέα επιστράτευσαν και ο Ήφαιστος και ο Όμηρος όλη τους την τέχνη. Η ασπίδα του Αχιλλέα είναι ένας ύμνος στην τεχνολογία, μια ποιητική παρουσίαση του πλέον περίφημου σε τέχνη έργου της ομηρικής εποχής. H περιγραφή του έργου:

Και φτιάχνει πρώτα μια τρανή και στιβαρή ασπίδα παντού στολίζοντάς τη. Και βάζει γύρω της λαμπρό τρίφυλλο μεταλλικό στεφάνι, όπου δένει το λουρί το ασημένιο.Πέντε μετάλλου στρώματα έχει η ασπίδα. Σκαλίζει πάνω της πολλά στολίδια, με τη σοφή των δυο χεριών του τέχνη.

Στη μια μέρα φτιάχνει τη γη, τον ουρανό στην άλλη, αλλού τη θάλασσα και τον ακούραστο ήλιο και τη σελήνη ολόγεμη. Σ’ άλλη μεριά τα ζώδια όλα φτιάχνει, τα άστρα που στεφανώνουν τον ουρανό. Τις Πλειάδες και τις Υάδες και το δυνατό Ωρίωνα παραφυλάει και μόνο αυτή μες στα νερά του Ωκεανού δε λούζεται.

Φτιάχνει και δυο όμορφες πόλεις θνητών ανθρώπων. Στη μια γάμοι γίνονται, συμπόσια μεγάλα, νύφες προβάλλουν από τα σπίτια τους και οι λαμπαδηφόροι από την πόλη περνούν κι αντιλαλούν τραγούδια, γαμήλια, πολλά. Νέοι χορευτές στριφογυρνούν κι ανάμεσα τους κιθάρες και αυλοί παίζουν.

Οι γυναίκες μπροστά στην πόρτα στέκονται και θαυμάζουν. Κόσμος συρρέει στην αγορά, όπου καβγάς θεριεύει. Δυο άντρες εκεί μαλώνουνε για την εξαγορά ενός άντρα σκοτωμένου.

Ο ένας λέει πως τα έχει όλα ξεπληρώσει και βεβαιώνει το λαό ενώ ο άλλος ισχυρίζεται πως τίποτα δεν πήρε. Και οι δυο τέλος θέλουν στο δικαστή να πάνε, απόφαση να βγάλει.

Οι άνθρωποι γύρω και τους δυο τους επιδοκιμάζουν και τους υποστηρίζουν. Οι κήρυκες τον κόσμο συγκρατούσαν και οι γέροντες κάθονται πάνω σε λαξεμένους λίθους, μέσα στον κύκλο τον ιερό, στα χέρια τους κρατώντας τα ραβδιά των μεγαλόφωνων κηρύκων.

Χαρτόσημο τέλος: Μετά από 87 χρόνια κυριαρχίας τα δεδομένα αλλάζουν

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΚΕΝΤΡΙΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 0 σχόλια

Νέα δεδομένα για τις συναλλαγές έρχονται. Μετά από 87 χρόνια το χαρτόσημο μας λέει αντίο και το σκηνικό αλλάζει.

Το χαρτόσημο πρωτοκαθιερώθηκε το 1931 και σήμερα επιβάλλεται σε μια σειρά συναλλαγών και συμβάσεων με δυο συντελεστές, 3,6% και 2,4%.

Οι βασικοί συντελεστές είναι 3% και 2% αλλά επιβάλλεται και εισφορά 20% επί του χαρτοσήμου υπέρ του ΟΓΑ.

Το τέλος χαρτοσήμου είναι ένας φόρος που επιβάλλεται σε αρκετές συναλλαγές για τις οποίες καταρτίζεται έγγραφο στην Ελλάδα.

Επίσης, χαρτόσημο επιβάλλεται και σε συναλλαγές οι οποίες αποδεικνύονται από εγγραφές στα λογιστικά βιβλία επιτηδευματιών, καθώς και στην έγγραφη εξόφληση συμβάσεων, οι οποίες δεν χαρτοσημάνθηκαν κατά την κατάρτισή τους.

Δεν υπάγονται σε χαρτόσημο οι συναλλαγές που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΦΠΑ (π.χ. πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών) ή οι συμβάσεις για τις οποίες οφείλεται φόρος μεταβίβασης ακινήτων, φόρος γονικής παροχής, δωρεάς ή κληρονομίας κ.λπ., και γενικά κάθε σύμβαση η οποία απαλλάσσεται ρητά του τέλους χαρτοσήμου (π.χ. μεταβιβάσεις μετοχών).

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr με την καθιέρωση φόρου στις συναλλαγές ο οποίος θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά αναμένεται να μειωθεί το φορολογικό κόστος για:.

Ενοίκια επαγγελματικής στέγης. Σήμερα το μηνιαίο μίσθωμα για καταστήματα, γραφειακούς χώρους, αποθήκες επαγγελματικής χρήσης και γενικά επαγγελματικών μισθώσεων επιβαρύνεται με χαρτόσημο 3,6%.

Τη σύναψη δανείων μεταξύ ιδιωτών, επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Στις περιπτώσεις σύναψης δανειακών συμβάσεων μεταξύ φορολογούμενων επιβάλλεται χαρτόσημο 3,6%.

Στις περιπτώσεις που χορηγείται δάνειο από επιχείρηση σε φυσικό πρόσωπο επιβάλλεται, επίσης, χαρτόσημο σε ποσοστό 3,6%.

Στις περιπτώσεις σύναψης δανειακών συμβάσεων μεταξύ νομικών προσώπων επιβάλλεται χαρτόσημο 2,4%.

Στις προκαταβολές μισθών που χορηγούν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους επιβάλλεται χαρτόσημο 3,6% καθώς θεωρείται φορολογικά ότι χορηγείται δάνειο προς τον εργαζόμενο.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε επίσης ότι η πορεία των εισπράξεων φόρων ως τον Οκτώβριο επιτρέπει αισιοδοξία για την εκπλήρωση των στόχων του 2018, ενώ τόνισε ότι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων έπεσαν κάτω από το «ψυχολογικό όριο» του 1 δισ. ευρώ (εν συγκρίσει με τα 3,6 δισ. ευρώ που είχαν φτάσει πριν 3 χρόνια) ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε κινήσεις προκειμένου να εισπράξουν εκκρεμείς επιστροφές άνω των 300 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:PENTAPOSTAGMA.GR

Βρέθηκε θησαυρός στο Χιλιομόδι: Τάφοι, χρυσά κοσμήματα, αγγεία και νομίσματα [εικόνες]

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 0 σχόλια

Τάφοι, αγγεία, χρυσά, χάλκινα και οστέινα κοσμήματα, στλεγγίδες και νομίσματα έφερε στο φως η ανασκαφή στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2018 διεξήχθη η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στο Χιλιομόδι, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Αρχαίας Τενέας, με φορέα τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, υπό την διεύθυνση της Δρ. Έλενας Κόρκα, επίτιμης Γενικής Διευθύντριας.

Δυτικό τμήμα του ανεσκαμμένου χώρου με οικιστικά κατάλοιπαΔυτικό τμήμα του ανεσκαμμένου χώρου με οικιστικά κατάλοιπα

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν σε δύο κυρίως χώρους:

στην περιοχή όπου εκτείνεται οργανωμένο νεκροταφείο ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων με συνοδά κτίρια και εγκαταστάσεις και σε έναν δεύτερο χώρο, όπου για πρώτη φορά εντοπίστηκαν και ανασκάφηκαν οικιστικά κατάλοιπα της αρχαίας Τενέας. Τα τελευταία αποτελούν πλέον αποδείξεις για τον εντοπισμό της αρχαίας πόλης, η ύπαρξη της οποίας καταμαρτυρείται μόνον μέσα από ιστορικές πηγές και επιγραμματικές μαρτυρίες παλαιότερων και σύγχρονων μελετητών. Ταυτόχρονα, διεξήχθη ευρείας κλίμακας επιφανειακή και γεωφυσική έρευνα.

Στο χώρο του νεκροταφείου πραγματοποιήθηκαν τομές περιμετρικά του δίχωρου υπέργειου ρωμαϊκού ταφικού μνημείου και της υποκείμενης αυτού δεξαμενής ελληνιστικών χρόνων, που ανασκάφηκαν το 2016 και 2017. Φέτος εντοπίστηκαν επτά νέοι τάφοι.
Τέσσερις από αυτούς χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους και βρίσκονται βόρεια του ταφικού μνημείου, εντός των ρωμαϊκών ταφικών περιβόλων. Σε χαμηλότερο επίπεδο διερευνήθηκαν τρείς τάφοι ελληνιστικών χρόνων, εκ των οποίων ο ένας επαναχρησιμοποιήθηκε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Από τα οστεολογικά κατάλοιπα των εννέα ταφών οι δύο σκελετοί ανήκαν σε ενήλικους άνδρες, οι πέντε σε ενήλικες γυναίκες και οι δύο σε παιδιά. Μάλιστα, σε έναν από τους τάφους εντοπίσθηκε γυναικεία μαζί με παιδική ταφή.

Σιδερένιο δαχτυλίδι ρωμαϊκών χρόνων. Φέρει σφραγιδόλιθο με απεικόνιση Σαράπιδος καθήμενου σε θρόνο που συνοδεύεται από τον ΚέρβεροΣιδερένιο δαχτυλίδι ρωμαϊκών χρόνων. Φέρει σφραγιδόλιθο με απεικόνιση Σαράπιδος καθήμενου σε θρόνο που συνοδεύεται από τον Κέρβερο

Το δαχτυλίδι με τον Κέρβερο

Όλες οι ταφές ήταν πλούσια κτερισμένες με αγγεία, χρυσά, χάλκινα και οστέινα κοσμήματα, στλεγγίδες, νομίσματα κ.α. Μεταξύ των ευρημάτων ξεχωρίζει δαχτυλίδι που φέρει σφραγιδόλιθο με απεικόνιση Σαράπιδος καθήμενου σε θρόνο και πλησίον του τον Κέρβερο στην παραδοσιακή αναπαράστασή του με τις τρεις κεφαλές, ένας λύχνος κορινθιακού εργαστηρίου με παράσταση της Υγείας, χρυσή δανάκη, θησαυρός τριών νομισμάτων που ανήκουν στις πρώτες κοπές της Κορίνθου ως ρωμαϊκή αποικία και χρονολογούνται περί το 44-40 π.Χ. καθώς και αρχαϊκά νομίσματα του ίδιου νομισματοκοπείου, όπως ένας οβολός Κορίνθου του β΄ μισού του 6ου αι. π.Χ. και ένα ασημένιο ημίδραχμο του α΄ μισού του 5ου αι. π.Χ.
Οργανωμένο νεκροταφείο ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων

Διαπιστώνεται ότι, με επίκεντρο την δεξαμενή και μετέπειτα το ρωμαϊκό ταφικό μνημείο, εκτείνεται περιμετρικά οργανωμένο νεκροταφείο ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, που στο σύνολό του απαριθμεί, από τα μέχρις σήμερα ανασκαφικά στοιχεία, τριάντα πέντε τάφους πολλοί εκ των οποίων περιλαμβάνουν περισσότερες από μια ταφές. Ο πλούτος και η ποικιλία των κτερισμάτων πιστοποιεί την διαχρονική ευμάρεια της πόλης και των κατοίκων της.
Νότια του πηγαδιού που εντοπίστηκε το 2016, αποκαλύφθηκε τμήμα κτιρίου ρωμαϊκής εποχής, η χρήση του οποίου συνδέεται πιθανότατα με το πηγάδι. Η διερεύνηση του κτιρίου που εντοπίστηκε προς το τέλος της έρευνας, θα συνεχιστεί και την επόμενη ανασκαφική περίοδο.

Λεπτομέρειες και ευρήματα από τον ανεσκαμμένο χώρο με τα οικιστικά κατάλοιπα.  5α και β: Λεπτομέρειες του ανεσκαμμένου χώρου όπου διακρίνονται θυραία ανοίγματα και πήλινα δάπεδα.  5γ: Οστέινο ζάρι ρωμαϊκών χρόνων.  5δ:Απότμημα μαρμάρινης επιγραφής ρωμαϊκών χρόνων.  5ε: Ειδώλιο ζώου.  5 στ: τμήμα ειδωλίουΛεπτομέρειες και ευρήματα από τον ανεσκαμμένο χώρο με τα οικιστικά κατάλοιπα. 5α και β: Λεπτομέρειες του ανεσκαμμένου χώρου όπου διακρίνονται θυραία ανοίγματα και πήλινα δάπεδα. 5γ: Οστέινο ζάρι ρωμαϊκών χρόνων. 5δ:Απότμημα μαρμάρινης επιγραφής ρωμαϊκών χρόνων. 5ε: Ειδώλιο ζώου. 5 στ: τμήμα ειδωλίου

Βορειότερα του νεκροταφείου, στον δεύτερο χώρο έρευνας, εντοπίστηκε τμήμα κτιριακών εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα, σε έκταση 672τ.μ. ανασκάφηκε τμήμα του οικιστικού ιστού της πόλης, που διέθετε οργανωμένους χώρους με στέγαση και θυραία ανοίγματα.
Στο εσωτερικό των χώρων αυτών διατηρούνταν σε καλή κατάσταση πήλινα δάπεδα, καθώς και τμήματα από μαρμάρινα και λίθινα δάπεδα, ενώ κάποιοι από τους τοίχους ήταν ιδιαίτερα επιμελημένοι και έφεραν επίστρωση κονιάματος. Επιστήλια, κιονίσκοι και άλλα αρχιτεκτονικά μέλη εντοπίστηκαν καταπεσμένα στο εσωτερικό των παραπάνω χώρων, καθώς και ένας πυθαμφορέας, ο οποίος βρέθηκε in situ. Στον ίδιο χώρο στην θεμελίωση ενός τοίχου εντοπίσθηκε εγχυτρισμός με δύο ταφές εμβρύων.

Ψηφιδωτά και νομίσματα

Επιπλέον, σε έναν από τους χώρους, η διερεύνηση του οποίου δεν ολοκληρώθηκε, αποκαλύφθηκε τμήμα πήλινου αγωγού μήκους 3,5μ. Από τον ίδιο χώρο συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός ψηφίδων. Μόνον από την περιοχή των παραπάνω τομών προέκυψαν περισσότερα από διακόσια νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από τους πρώιμους ελληνιστικούς μέχρι και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους.

Αρκετά από τα νομίσματα αυτά ανήκουν στην εποχή του Σεπτιμίου Σεβήρου (193-211 μ. Χ.), ενώ εντοπίζονται και σπάνιες τοπικές κοπές διαφόρων πελοποννησιακών πόλεων. Τα νομισματικά ευρήματα δείχνουν ότι ο οικισμός πιθανότατα γνώρισε ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη στη διάρκεια της δυναστείας των Σεβήρων. Παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση κεραμικής χρηστικών κυρίως αγγείων και ανάμεσα στα ευρήματα ξεχωριστή θέση κατέχει απότμημα επιγραφής ρωμαϊκής εποχής και οστέινο ζάρι.

Ευρήματα από ταφές ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.  1α: Ταφή ελληνιστικών χρόνων.  1β: Λύχνος ρωμαϊκών χρόνων με παράσταση Υγείας.  1γ:Χρυσά ενώτια ρωμαϊκών χρόνων.  1δ:Χρυσή δανάκη Σικυώνας.  1ε: Μικκύλα αγγεία ελληνιστικών χρόνων. Ευρήματα από ταφές ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. 1α: Ταφή ελληνιστικών χρόνων. 1β: Λύχνος ρωμαϊκών χρόνων με παράσταση Υγείας. 1γ:Χρυσά ενώτια ρωμαϊκών χρόνων. 1δ:Χρυσή δανάκη Σικυώνας. 1ε: Μικκύλα αγγεία ελληνιστικών χρόνων.

Οι παραπάνω κτιριακές εγκαταστάσεις χρονολογούνται από τους πρώιμους ελληνιστικούς έως και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους και διαφαίνεται ότι επεκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η έρευνα θα συνεχιστεί στους χώρους αυτούς στην επόμενη περίοδο. Τα κτιριακά κατάλοιπα φανερώνουν συνεχείς παρεμβάσεις και αναδιαμορφώσεις εξαιτίας της μακράς περιόδου χρήσης τους.
Το σύνολο των φετινών ανασκαφικών στοιχείων μας οδηγεί στην υπόθεση ότι ο οικισμός ενδεχομένως υπέστη τις συνέπειες της επιδρομής του Αλάριχου στην Πελοπόννησο το 396-397 μ. Χ. και ότι ίσως εγκαταλείφθηκε στα χρόνια των αβαροοσλαβικών επιδρομών, στα τέλη του 6ου αιώνα μ. Χ.
Οπως αναφέρει σε νακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από διεπιστημονική ομάδα ερευνητών, ενώ συμμετείχαν σε αυτό φοιτητές από πανεπιστημιακές σχολές του εσωτερικού και του εξωτερικού, οι οποίοι εργάστηκαν και μαθήτευσαν στο πλαίσιο των ανασκαφικών εργασιών. Ταυτόχρονα, διεξήχθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της περιοχής.

Ουσιαστική υπήρξε για μια ακόμη χρονιά η αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της επιχείρησης Χ. Τσαούση, του Ιδρύματος Π. και Α. Κανελλοπούλου, της Protergia και της Λάβα Α. Ε. Σημαντική ήταν επίσης η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με τις προσπάθειες του Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας». Εκφράζουμε ευχαριστίες στις οικογένειες Μανούσου Μανουσάκη και Θωμά Αθανασάκου για τη φιλοξενία τους και Διαμαντή Ηλία και Χρήστου Χασικίδη για τη δυνατότητα διερεύνησης των αγρών που μας διαθέτουν. Σε όλους όσοι υποστηρίζουν το έργο μας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Πηγή: Βρέθηκε θησαυρός στο Χιλιομόδι: Τάφοι, χρυσά κοσμήματα, αγγεία και νομίσματα [εικόνες] | iefimerida.gr [71]

Κτηματολόγιο: Χάνονται 200.000 ακίνητα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Συγγραφέας: user1 Στις Σε AKINHTA,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 0 σχόλια

Πώς θα γίνει η δήλωση ιδιοκτησίας σε δύο βήματα

Από την Κάρπαθο και την Κάλυμνο ξεκινάει στις 19 Νοεμβρίου η κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας. Θα ακολουθήσει μέσα στον μήνα η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αρτα και Λευκάδα, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές. Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ξεκίνησε η υποβολή στο Κτηματολόγιο των δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων στις δημοτικές ενότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων και Ξυλοκερίζης του Δήμου Κορινθίων και Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας και Λουτρακίου Περαχώρας του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Πρώτον, ο πολίτης θα χρειαστεί να καταθέσει, εκτός από το έντυπο της δήλωσης (του ν. 2308/95), απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου που τεκμηριώνει το δικαίωμά του (π.χ. συμβόλαιο), δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου και του πιστοποιητικού μεταγραφής του καθώς και τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου, εφ’ όσον διατίθεται. Δεύτερον, απαιτείται και εντοπισμός του ακινήτου στους ψηφιακούς χάρτες της «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Αυτό μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής, όπου ο πολίτης μπορεί να σχεδιάσει τα όρια του οικοπέδου, να μετρήσει διαστάσεις και εμβαδόν, να εκτυπώσει την εικόνα και να την υποβάλει μαζί με τη δήλωση ή στα γραφεία κτηματογράφησης, με τη βοήθεια του προσωπικού τους. Σε κάθε περίπτωση, είναι υποχρεωτική η επισύναψη οποιουδήποτε τύπου τοπογραφικού διαγράμματος (έστω και παλαιάς χρονολογίας), εφόσον:

• το αναφέρει το συμβόλαιο
• γίνεται επίκληση χρησικτησίας σε αγροτεμάχιο/ οικόπεδο, σε περίπτωση μη εμφανών ορίων στο υπόβαθρο του κτηματολογίου
• έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια (συνεπώς υπάρχει τοπογραφικό)
• έχει ήδη συνταχθεί για οποιαδήποτε άλλη χρήση (π.χ. για αγοραπωλησία)

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, εάν δεν υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα μέσω της «Υπηρεσίας Θέασης Ορθοφωτογραφιών» παρέχεται δωρεάν από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr [77] Από την εφαρμογή αυτή, επιλέγοντας νομό και ΟΤΑ, μπορεί ο πολίτης να περιηγηθεί στην περιοχή που τον ενδιαφέρει και να βρει το ακίνητό του, να σχεδιάσει στον χάρτη τα όρια, να μετρήσει τις διαστάσεις και το εμβαδόν του και να εκτυπώσει την εικόνα για να την υποβάλει μαζί με τη δήλωση.

Με οποιαδήποτε μετρητική μέθοδο, ακόμα και μικρότερης ακρίβειας, όπως είναι η μέτρηση ενός απλού GPS χειρός, μπορεί ο πολίτης ακόμα και μόνος του να εντοπίσει σε ένα πρώτο επίπεδο τη θέση του ακινήτου.Είναι σημαντικό για τη διαδικασία καταγραφής του ακινήτου του, ο δικαιούχος να απευθυνθεί στο ειδικευμένο προσωπικό του Γραφείου Κτηματογράφησης να εντοπίσει τη θέση και τα όριά του.

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB.GR

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα δοθεί η 5η δόση για το Επίδομα Παιδιού

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 0 σχόλια

Η επόμενη πληρωμή του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού της 5ης από τις συνολικά έξι δόσεις για το 2018 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-27 Νοεμβρίου και θα αφορά το 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. 

Στην πληρωμή της 5ης δόσης θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ κ.α.

Επίσης στην αίτηση του Α21, ο ΟΠΕΚΑ ενεργοποίησε την ειδική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάριση της αίτησης τους και το τί έχει γίνει ακριβώς για την πληρωμή της δ΄ δόσης του οικογενειακού επιδόματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης Α21 και με χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet για το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους στο πλαίσιο της πληρωμής της δ’ Δόσης 2018, όπως επίσης και για τον τρόπο της σχετικής εκκαθάρισης.

Στο Επίδομα Παιδιού έχουν ενταχθεί 20% περισσότερες οικογένειες σε σύγκριση με όσους είχαν πληρωθεί πέρσι κατά την ίδια περίοδο, και 10% περισσότερες οικογένειες από όσες είχαν ενταχθεί πέρυσι όλο τον χρόνο στα παλαιά επιδόματα. Από τον Σεπτέμβρη έχει ξεπερασθεί το σύνολο των εγκριτικών αιτήσεων κάθε προηγούμενου έτους. Στο τέλος του 2017 πληρώθηκαν 769.344 αιτήσεις ενώ στο τέλος του 2016 πληρώθηκαν 745.369.

 

ΠΗΓΗ:PRONEWS.GR

Αυτό είναι το πακέτο με τα μέτρα ύψους 900 εκατ. ευρώ

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 0 σχόλια

Διπλασιάζονται τα χρήματα για την επιδότηση ενοικίου

 

Κλείδωσε το πακέτο θετικών μέτρων 900 εκατ. ευρώ. Κυβέρνηση και δανειστές φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στα θετικά μέτρα που θα ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2019.

Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικό αξιωματούχο το λεγόμενο πακέτο Τσίπρα θα είναι μεγαλύτερο από τα 765 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο εστάλη για έγκριση στις Βρυξέλλες.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μπορεί να φθάσει τελικά στα 900 εκατ. ευρώ ή και λίγο παραπάνω. Η αύξηση αυτή θα κατευθυνθεί στην επιδότηση ενοικίου με ορισμένες πηγές να ανεβάζουν το κόστος του συγκεκριμένου επιδόματος από τα 200 εκατ. ευρώ στα 400 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση αυτή σημαίνει πως από τον Ιανουάριο του 2019, στο βαθμό που δεν υπάρξουν αλλαγές, το επίδομα θα δικαιούνται τόσο όσοι νοικιάζουν σπίτι, όσο και όσοι εξοφλούν στεγαστικό δάνειο εφόσον πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η λίστα με τα θετικά μέτρα του 2019 θα καθαρογραφεί στο ΕuroWorking Group της Πέμπτης, ενώ σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν από το έκτακτο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου. Στα μέτρα περιλαμβάνονται:

ΠΗΓΗ:NEWSBEAST.GR

Βόμβα σε κατσαρόλα έξω από το σπίτι Ντογιάκου -Πού στρέφονται οι έρευνες

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ήδη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα [93], μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Όσον αφορά την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την ενέργεια, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, ούτε ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε κάτι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20′ στην οδό Αδραμυτίου 18, στον Βύρωνα. «Δεν είναι φάρσα», είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

Μετά την παρέλευση του χρόνου που είχε δώσει ο άγνωστος οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον εξουδετέρωσαν, αλλά η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στα εργαστήρια μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος ΝτογιάκοςΣτα εργαστήρια μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος ΝτογιάκοςΠροειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20' στην οδό Αδραμυτίου 18, στον ΒύρωναΠροειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε 20′ στην οδό Αδραμυτίου 18, στον ΒύρωναΠιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογίαΠιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογίαΗ Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τουςΗ Αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, απέκλεισε έγκαιρα την περιοχή και ενημέρωσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τουςΕξουδετερώθηκε η βόμβαΕξουδετερώθηκε η βόμβα

Πηγή: Βόμβα σε κατσαρόλα έξω από το σπίτι Ντογιάκου -Πού στρέφονται οι έρευνες | iefimerida.gr [94]

Έρχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – Αναλυτικά τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Συγγραφέας: user1 Στις Σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 0 σχόλια

Κερδίζουν οι 250.000 ασφαλισμένοι από τους συνολικά 1,4 εκατ. μη μισθωτούς με τις μειώσεις των εισφορών από 1/1/2019 που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Το κέρδος κυμαίνεται μεταξύ 200-4.690 ευρώ τον χρόνο. Παράλληλα με τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου ρυθμίζονται και άλλα θέματα όπως η εξόφληση των οφειλών των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ καθώς και η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης των ανέργων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέσω ειδικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Δείτε εδώ όλο το νομοσχέδιο

Η ελάφρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα ξεκινά από τους ασφαλισμένους µε ετήσιο καθαρό φορολογητέο εισόδημα πάνω από 7.032 ευρώ . Η μείωση της εισφοράς υπέρ της κύριας σύνταξης από 20% σε 13,33% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος δίνει μια ανάσα στους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ καθώς κερδίζουν ποσοστιαία από 12,45% έως και 33,35%. Η κατώτατη εισφορά υπέρ του κλάδου σύνταξης θα υπολογίζεται στα 117,2 ευρώ το μήνα . Το σχετικό λογισμικό είναι ήδη έτοιμο και θα ξεκινήσει να καταλογίζει τις νέες εισφορές από τις πρώτες μέρες του 2019.

Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των αγροτών μειώνεται, επίσης, κατά 33,3%: σε 12% από 18% που θα ήταν την 1/1/2019. Η διαμόρφωση της ασφαλιστικής εισφοράς ορίζεται σε ποσοστό 12,67% το 2020, σε ποσοστό 13% το 2021 και σε ποσοστό 13,33% από το 2022 και μετά.

Η ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη των νέων επιστημόνων για το διάστημα έως το 5ο έτος της υπαγωγής τους στην ασφάλιση, μειώνεται από το 2019 σε 13,33%, βελτιώνοντας το ισχύον καθεστώς εκπτώσεων.

Περισσότερο ευνοημένοι θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια μεικτά εισοδήματα (καθαρά κέρδη + εισφορές) μεταξύ 7.033 – 9.346 ευρώ, καθώς με το νέο καθεστώς θα πληρώνουν την κατώτατη εισφορά των 157,9 ευρώ το μήνα ( 117,2 υπέρ σύνταξης και 40.7 υπέρ υγείας ) και όχι το νέο συνολικό συντελεστή 20,28%.

Αντίθετα για μεικτά κέρδη μεταξύ 70.331 – 93.462 ευρώ, θα εφαρμόζεται πλέον αναλογικός συντελεστής (20,28%), ενώ πριν θα επιβαλλόταν η ανώτατη ετήσια εισφορά των 18.953,4 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνεται πιο πολύ όποιος κερδίζει περισσότερα.

Να σημειωθεί πως η προβλεπόμενη αύξηση του ισχύοντος κατώτατου μισθού από 1/1/2019, θα αναπροσαρμόσει προς τα πάνω το ύψος της κατώτατης μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς μη μισθωτών/ελεύθερων επαγγελματιών. Το ύψος της επιβάρυνσης θα εξαρτηθεί από το ποσοστό της μισθολογικής αύξησης που θα αποφασιστεί.

Παράλληλα για τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς , δικηγόρους και γιατρούς , το νομοσχέδιο θα προβλέπει μείωση των εισφορών υπέρ επικούρησης και εφάπαξ οι οποίες θα υπολογίζονται ως ποσοστό (7% για το επικουρικό και 4% για το εφάπαξ) επί του βασικού μικτού μισθού , δηλαδή επί των 586 ευρώ.

Οι ελάχιστες εισφορές για το επικουρικό θα ανέλθουν σε 41 ευρώ/μήνα (7% Χ 586 ευρώ), ενώ οι ελάχιστες εισφορές για το εφάπαξ θα ανέλθουν σε 23,4 ευρώ/μήνα (4% Χ 586 ευρώ).

Για παράδειγμα , ένας αυτοαπασχολούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.032 ευρώ , τον Ιανουάριο 2019 θα πληρώσει: 173 ευρώ ασφάλιστρο υπέρ της κύριας σύνταξης, 115 ευρώ υπέρ ΕΟΠΠΥ και 64,5 ευρώ υπέρ επικούρησης και εφάπαξ. Σύνολο 352.5 ευρώ .Με το προηγούμενο καθεστώς που θα ίσχυε το 2019 , θα πλήρωνε 469 ευρώ.

Ωστόσο κάθε ασφαλισμένος αυτής της κατηγορίας θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα πέρα από τις τρέχουσες εισφορές υπέρ της κύριας σύνταξης και υγείας (ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥΥ) ,επικουρικό και εφάπαξ και τα αναδρομικά από τις εισφορές των δύο προηγούμενων ετών οι οποίες ίσχυαν από την 1η/1/2017, αλλά δεν είχαν ουδέποτε καταλογισθεί.

Για να μην πνιγούν στις οφειλές οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες , το νομοσχέδιο θα προβλέπει την εξόφληση των αναδρομικών σε 36 μηνιαίες δόσεις. Δηλαδή το όφελός του από την έκπτωση για τα επόμενα τρία χρόνια (36 δόσεις) θα περιοριστεί κατά πολύ.

Μπούμερανγκ η μείωση των εισφορών για τις συντάξεις

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασφυκτιούσαν τα δύο προηγούμενα χρόνια μπορεί να πάρουν μια ανάσα από τις εκπτώσεις στις εισφορές έως και 33,3% αλλά όταν «κάνουν ταμείο» κατά τη συνταξιοδότησή τους, θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή επισημαίνει πως θα υπάρχουν μειώσεις στο ύψος της ανταποδοτικής σύνταξης. Όσοι  δηλαδή, πληρώνουν τις χαμηλότερες εισφορές θα έχουν επιπτώσεις στην προσδοκώμενη σύνταξη. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε ψιχία θα μετατραπούν οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ. Το νομοσχέδιο ωστόσο δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους με μια αίτησή τους στον ΕΦΚΑ να καταβάλλουν υψηλότερο ασφάλιστρο και να « κτίσουν» προσδοκίες για υψηλότερη σύνταξη. Δηλαδή για παράδειγμα, ένας δικηγόρος με εισόδημα 20.032 ευρώ αντί να πληρώνει το ελάχιστο ασφάλιστρο των 64.5 ευρώ μπορεί να καταβάλλει την εισφορά υπέρ επικουρικού – εφάπαξ που αντιστοιχεί στο εισόδημα του ύψους 183.6 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο ειδικοί της ασφάλισης θεωρούν ότι η καταβολή υψηλότερου ασφάλιστρου δεν είναι συμφέρουσα κίνηση καθώς η ανταποδοτικότητα του συστήματος διαρκώς φθίνει και όσοι δώσουν επιπλέον χρήματα στη δημόσια ασφάλιση δε θα τα πάρουν ποτέ πίσω.

Οι υπόλοιπες διατάξεις

Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν εξαγοράσει πλασματικό χρόνο πριν τις 13 Μαΐου του 2016 (έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου) και δεν έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, να καταβάλλουν την διαφορά ανάμεσα στο παλαιό κόστος εξαγοράς και το νέο κόστος, ώστε να αυξηθεί η βάση υπολογισμού της σύνταξής τους.

-Εισάγεται ειδική διάταξη για τις συντάξεις χηρείας σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και ορίζεται πως κατά παρέκκλιση του νόμου Κατρούγκαλου, η σύνταξη θα δίνεται ολόκληρη (δηλαδή στο 100%) στους δικαιούχους. Η ισχύς της διάταξης ορίζεται από τον Μάιο του 2016 και γι αυτό συμπεριλαμβάνει τους νεκρούς σε Μάνδρα και Μάτι.

-Οι εργαζόμενοι αποκτούν για πρώτη φορά το δικαίωμα να παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες στις ποινικές δίκες σε βάρος εργοδοτών, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών ή των οφειλόμενων αποζημιώσεων απόλυσης.

Τι προβλέπεται για εξόφληση των οφειλών στους κλάδους υγείας

Η διάταξη για οφειλές των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων ορίζει την διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής από τον ΕΦΚΑ έως τις 31/12/2019 ληξιπρόθεσμων οφειλών από το 2006 και εντεύθεν για τις οποίες έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση παραστατικά- προς τα φαρμακεία, λοιπούς συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, φαρμακευτικές εταιρείες, προμηθευτές υγειονομικού και λοιπού υλικού κ.λπ., καθώς και προς ασφαλισμένους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι οφειλές στους ασφαλισμένους θα καταβληθούν στο 100% . Για τους παρόχους υγείας όμως σχεδιάζεται σημαντικό κούρεμα των οφειλών. Παράλληλα, προβλέπεται η διενέργεια πρόχειρου λογιστικού ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, για την έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξόφλησης των υποχρεώσεων αυτών.

Το ποσοστό έκπτωσης που αφορά τις οφειλές, προ ΦΠΑ, προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας καθορίζεται ως ακολούθως:

α. Διαγνωστικά Κέντρα – Εργαστήρια:

αα) Για ποσό μηνιαίας οφειλής μέχρι 15.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 5%.

ββ) Για ποσό μηνιαίας οφειλής πάνω από 15.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 10%.

β. Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης για δαπάνες Νοσηλείας ποσοστό έκπτωσης 10%.

γ. Συμβεβλημένοι Ιδιώτες Ιατροί:

αα) Για ποσό μηνιαίας οφειλής μέχρι 4.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 5%.

ββ) Για ποσό μηνιαίας οφειλής πάνω από 4.000 ευρώ ποσοστό έκπτωσης 10%.

δ. Προμηθευτές Υγειονομικού και λοιπού υλικού ποσοστό έκπτωσης 25%, για δαπάνες ειδικών νοσοκομειακών υλικών (υλικά λαπαροτομίας, ορθοπεδικά υλικά, καρδιοεπεμβατικά, ενδοφακοί, επιθέματα μαστού, υλικά αγγειοπλαστικής κ.ά.).

ε. Συμβεβλημένοι λοιποί πάροχοι υπηρεσιών υγείας (φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ,λπ.) ποσοστό έκπτωσης 5%.

στ. Φαρμακευτικές εταιρείες ποσοστό έκπτωσης 8%.

ζ. Φαρμακεία ποσοστό 3,5%.

Οι λοιπές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που προκύπτουν από τυχόν υπόλοιπο λόγω πληρωμής προκαταβολής, εξοφλούνται για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ με έκπτωση 20% και για οφειλές πάνω από 15.000 ευρώ με έκπτωση 45% επί της συναλλακτικής αξίας (αξίας του παραστατικού προ Φ.Π.Α.), του απομένοντος, μετά την αφαίρεση της προκαταβολής, υπολοίπου.

ΠΗΓΗ:PRONEWS.GR

Επτά σημάδια ορμονικής δυσλειτουργίας λόγω διαβήτη ή θυρεοειδή

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΥΓΕΙΑ | 0 σχόλια

Οι ορμόνες ελέγχουν τα πάντα στο σώμα μας. Ως μέρος του ενδοκρινικού μας συστήματος, λειτουργούν ως «αγγελιαφόροι» στο αίμα με σκοπό να ελέγξουν πληθώρα σημαντικών διεργασιών, από τη συχνότητα ούρησης έως το ρυθμό ανάπτυξης των τριχών.

Οι ορμονικές διακυμάνσεις είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικές όταν σχετίζονται με το στρες, την έλλειψη ύπνου ή αλλαγές στη διατροφή, ωστόσο πρέπει να αντιμετωπίζονται όταν είναι αποτέλεσμα κάποιας πάθησης, όπως ο διαβήτης ή μια διαταραχή του θυρεοειδούς.

Δείτε ποια είναι τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Ορμονική διαταραχή λόγω θυρεοειδοπάθειας

1. Αλλαγή στη συχνότητα των κενώσεων

Εάν τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας ή επισκέπτεστε την τουαλέτα πολύ συχνότερα απ’ ό,τι συνήθως, ίσως η αλλαγή οφείλεται σε ανεπαρκή ή υπερβολική παραγωγή ορμονών αντίστοιχα, δηλαδή υποθυρεοειδισμό ή υπερθυρεοειδισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι θυρεοειδικές ορμόνες επηρεάζουν την ταχύτητα λειτουργίας των επιμέρους οργάνων και συστημάτων του σώματος.

2. Πρησμένα μάτια

Εάν τα μάτια σας μοιάζουν ξαφνικά πιο μεγάλα απ’ ό,τι παλιότερα, ίσως υποβόσκει μια συχνή μορφή υπερθυρεοειδισμού που ονομάζεται νόσος του Graves. Η αλλαγή στην όψη των ματιών είναι αποτέλεσμα της φλεγμονής στους ιστούς που βρίσκονται πίσω από τα βλέφαρα.

3. Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποτελεί σύνηθες σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού, καθώς στην περίπτωση αυτή η ελλιπής παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών οδηγεί σε μειωμένο ρυθμό ανάπτυξης των τριχών.

4. Κενά μνήμης

Η πνευματική σύγχυση είναι κλασικό σύμπτωμα υποθυρεοειδισμού και συχνά συνοδεύεται από αποδυνάμωση της μνήμης. Η μειωμένη παραγωγή ορμονών έχει σαν αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμός του εγκεφάλου κι έτσι η ικανότητα συγκέντρωσης και απομνημόνευσης επιδεινώνονται.

5. Ξηρό δέρμα

Ο υποθυρεοειδισμός συνεπάγεται επίσης μειωμένη παραγωγή των ελαίων που κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο, επομένως στην περίπτωση αυτή παρατηρείται ξηρότητα.

Ορμονική διαταραχή λόγω διαβήτη

6. Συχνές λοιμώξεις από μύκητες

Ο αρρύθμιστος διαβήτης έχει σαν αποτέλεσμα τα επίπεδα του σακχάρου να παραμένουν μονίμως υψηλά. Οι μύκητες τρέφονται από τα σάκχαρα ώστε να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν λοιμώξεις.

7. Συχνοουρία

Ο διαβήτης διαταράσσει τη λειτουργία του παγκρέατος, με αποτέλεσμα τα σάκχαρα που υπάρχουν στο αίμα να μην εξουδετερώνονται αποτελεσματικά. Έτσι, τα νεφρά λειτουργούν πιο εντατικά για να απορρίψουν την περιττή ζάχαρη, κάτι που μεταφράζεται σε πιο συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα.

Τι αλλάζει στα ειδικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων στο Δημόσιο

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 0 σχόλια

Ειδική διάταξη που θα βελτιώνει το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων στο Δημόσιο, περιλαμβάνει το ν/σ του υπ. Εργασίας [110] που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροποποίηση που εντάχθηκε στο ν/σ αναφέρει τα εξής:

 

Καλημέρα από τον ΚΥΡ 13-11-2018

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΑΣΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια

Αφίσα σχολικής γιορτής 3ου Δημοτικού σχολείου Ραφήνας

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ,ΠΑΙΔΕΙΑ | 0 σχόλια

Λυκείον των Ελληνίδων Ραφήνας. Επίσκεψη στο μουσείο παιχνιδιών.

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια

ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ- ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο

του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου

θα πραγματοποιήσει διανομή αγαθών

την   Τετάρτη  14  Νοεμβρίου   2018

ώρες  10.00 – 12.00

στο χώρο του Κ.Α.Π.Η  Ραφήνας  & στο Δημοτικό Κατάστημα Πικερμίου.

Αλλαγή στον Καλλικράτη απάλλαξε από ποινικές – αστικές ευθύνες τα Δ.Σ. υπό εκκαθάριση νομικών προσώπων

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια

Εκπρόθεσμη Τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, με αναδρομική ισχύ από 31 Ιουλίου 2017, απάλλαξε από ποινικές, αστικές και κάθε είδους ευθύνες για χρέη, τις Διοικήσεις νομικών προσώπων που εκκαθαρίζονται και τα χρέη τους αναλαμβάνουν οι οικείοι Δήμοι.

 

Η Τροπολογία τριών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ημαθίας – των κ.κ. Ευφρ.Καρασαρλίδου, Χρ.Αντωνίου και Γ.Ουρσουζίδη – πρόσθεσε επτά εδάφια στην περ.β’ της παρ.9 του αρ.109 του Καλλικράτη και ομοίως τα ίδια επτά εδάφια στην περ.γ’ της παρ.2 του αρ.15 του ν.4483/2017.

Σε άρθρα δηλαδή που ορίζουν ότι οι οφειλές σειράς νομικών προσώπων υπό εκκαθάριση (π.χ. κοινωφελών επιχειρήσεων, Δ.Ε.Υ.Α., αμιγών επιχειρήσεων, ανώνυμων εταιρειών, αναπτυξιακών εταιρειών, ναυτικών εταιρειών, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στους δύο νόμους) μπορούν να καταβάλλονται από τον οικείο Δήμο, μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Προσθέτοντας τις νέες διατάξεις, η Τροπολογία απάλλαξε τα πρόσωπα που είναι συνυπόχρεα με τις υπό εκκαθάριση επιχειρήσεις, με απλά λόγια τα πρόσωπα που τις διοικούσαν, από κάθε αστική, ΠΟΙΝΙΚΗ ή άλλη ευθύνη για την καταβολή των οφειλών που πλέον αναλαμβάνουν να πληρώσουν οι οικείοι Δήμοι.

Επιπλέον, εξάλειψε/ήρε εμπράγματες ασφάλειες και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που έχουν ληφθεί σε βάρος των προσώπων αυτών.

 

Επιπροσθέτως, ήρε προληπτικά ή διασφαλιστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί βάσει των παρ. 5 και 6 του αρ.46 του ν.4174/2013.

Για να καταστεί σαφές ποιες περιπτώσεις μέτρων αίρονται, σημειώνουμε ότι η παρ.5 του αρ.46 του ν.4174/2013 προβλέπει ότι “εφόσον η Φορολογική Διοίκηση διαπιστώνει μη απόδοση, ανακριβή απόδοση, συμψηφισμό, έκπτωση ή διακράτηση Φ.Π.Α., Φ.Κ.Ε., φόρου ασφαλίστρων, παρακρατούμενων, επιρριπτόμενων φόρων, τελών και εισφορών με σκοπό τη μη πληρωμή συνολικά στο Δημόσιο ποσού πάνω από 150.000,00 ευρώ, καθώς και είσπραξη επιστροφής των παραπάνω φόρων κατόπιν παραπλάνησης της Φορολογικής Διοίκησης με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή με την αθέμιτη παρασιώπηση ή απόκρυψη αληθινών γεγονότων, μπορεί, βάσει ειδικής Έκθεσης Ελέγχου, να επιβάλλει σε βάρος του υπόχρεου παραβάτη προληπτικά ή διασφαλιστικά του δημοσίου συμφέροντος μέτρα άμεσου και επείγοντος χαρακτήρα”.

 

Η Αιτιολογική Έκθεση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι με τις διατάξεις “ικανοποιείται ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα για απαλλαγή των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων”, παραθέτοντας ως βασικό επιχείρημα τεκμηρίωσης ότι τα μέλη των Δ.Σ.“έχουν αναλάβει τη διοίκηση των εν λόγω επιχειρήσεων συνήθως τα τελευταία έτη λειτουργίας τους και συχνά με μοναδικό σκοπό να τις λύσουν και να τις θέσουν υπό εκκαθάριση”.

 

Η Τροπολογία ψηφίστηκε την 8η Νοεμβρίου ως άρθρο 1 [136]6 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας (που αφορούσε ενσωμάτωση ευρωπαϊκής Οδηγίας περί προαγωγής της κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ των Κρατών–Μελών) και ενώ όλα τα φώτα και οι συζητήσεις εντός και εκτός Βουλής είχαν στραφεί αποκλειστικά πάνω σε άλλη Τροπολογία του, σε εκείνη  περί καταβολής των αναδρομικών σε κατηγορίες προσωπικού.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Εφετείο Αθηνών: Τελεσίδικη απόφαση μετατρέπει συμβασιούχο σε αορίστου χρόνου (έγγραφο)

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | 0 σχόλια

Την ΑΠΟΦΑΣΗ [142] του Εφετείου Αθηνών με την οποία ανέτρεψε την πρωτόδικη αρνητική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικαιώνοντας συμβασιούχο, εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αιγάλεω [143], δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Με την πλέον πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί, η συγκεκριμένη συμβασιούχος γίνεται αορίστου χρόνου

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον γνωστό εργατολόγο, συνεργάτη της aftodioikisi.gr, Δημήτρη Περπατάρη «διέγνωσε την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου».

Λίπος στο συκώτι: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΥΓΕΙΑ | 0 σχόλια

Το λίπος στο συκώτι ή η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος εκδηλώνεται όταν πάνω από το 5% των κυττάρων του ήπατος περιέχουν λίπος.

Η ακριβής αιτία της πάθησης δεν είναι γνωστή, τόσο όμως η κακή διατροφή όσο και η κληρονομικότητα, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες κινδύνου.

Η απουσία διάγνωσης και αντιμετώπισης μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση, μία κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ασθενή.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άμεση θεραπεία για τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος, οι γιατροί στοχεύουν την υποκείμενη αιτία της πάθησης, δηλαδή την παχυσαρκία.

Τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά, χοληστερόλη και ζάχαρη πρέπει να αποφεύγονται γενικά, είναι όμως ιδιαίτερα επιβλαβείς για το συκώτι.

Το συγκεκριμένο όργανο εκτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες όπως η μετατροπή των τροφών σε ενέργεια, η επεξεργασία των λιπαρών στο αίμα και η απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών.

Εάν έχετε ήδη λίπος στο συκώτι ή θέλετε να αποφύγετε τη δημιουργία του, αποφεύγετε τις παρακάτω τροφές, καθώς και το αλκοόλ, το οποίο επιβαρύνει πολύ τη λειτουργία του ήπατος.

Λευκό ψωμί: Το λευκό ψωμί και τα άλλα αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται από λευκά άλευρα είναι επικίνδυνα για το συκώτι επειδή είναι απλοί υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε ζάχαρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της γλυκόζης και της ινσουλίνης στο αίμα που ευθύνονται για τις λιγούρες, οι οποίες οδηγούν τις περισσότερες φορές στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών. Για να αποφύγετε αυτό τον φαύλο κύκλο, αντικαταστήστε τις τροφές από λευκό αλεύρι με προϊόντα 100% ολικής αλέσεως. Έτσι εξισορροπείτε τη γλυκόζη του αίματος, ενώ παράλληλα λαμβάνετε πολύτιμες φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βασικά μέταλλα.

Βούτυρο: Είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Οι περισσότεροι οργανισμοί υγείας συστήνουν οι θερμίδες που προέρχονται από τα κορεσμένα λιπαρά να μην ξεπερνούν το 5-6% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων. Αντικαταστήστε το βούτυρο με ελαιόλαδο ή άλλα έλαια φυτικής προέλευσης.

Fast food: Το πρόχειρο φαγητό είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, απλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη. Ακόμη και τα αλμυρά τρόφιμα είναι πλούσια σε ζάχαρη, καθώς έτσι γίνονται εθιστικά για τον εγκέφαλο. Αντί να καταφεύγετε στο εύκολο αλλά ανθυγιεινό πρόχειρο φαγητό, αναζητήστε εύκολες και υγιεινές συνταγές που θα φτιάξετε μόνοι σας.

Αναψυκτικά και έτοιμοι φρουτοχυμοί: Πολλά αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά περιέχουν καφεΐνη και ζάχαρη που δίνουν άμεσα τόνωση, στην ουσία όμως εξαντλούν τον οργανισμό λόγω της απότομης αύξησης του σακχάρου. Τα αναψυκτικά περιέχουν πολλή ζάχαρη, γλυκαντικά, χρωστικές και οξέα που καταστρέφουν τα δόντια και σας φορτώνουν με «κενές» θερμίδες, καθώς έχουν μηδενική θρεπτική αξία. Η ζάχαρη μετατρέπεται σε λίπος στο συκώτι. Οι φρουτοχυμοί είναι ελαφρώς καλύτεροι, αλλά περιέχουν επίσης πολλή ζάχαρη και ελάχιστες φυτικές ίνες συγκριτικά με τα ολόκληρα φρούτα.

Μπέικον και παστά: Το μπέικον έχει πρωτεΐνες, βιταμίνες Β, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και κάλιο. Περιέχει όμως πολύ αλάτι, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης, ενώ το 40% των λιπαρών που περιέχει είναι κορεσμένα.

Δημητριακά με ζάχαρη: Τα περισσότερα δημητριακά πρωινού αποτελούν μια άκρως ανθυγιεινή επιλογή, καθώς περιέχουν πολλή ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά, τα οποία επιβαρύνουν τη λειτουργία του ήπατος. Προτιμάτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά και όσα αναγράφουν στην ετικέτα ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Για γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, αντί για ζάχαρη.

Κόκκινο κρέας: Είναι πλούσιο σε λιπαρά και χοληστερόλη και δυσκολεύει τη διαδικασία της πέψης. Σχετική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος και / ή αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία επίσης συμβάλλει στη δημιουργία λίπους στο συκώτι. Οι ειδικοί συστήνουν να μην τρώτε πάνω από 1-2 μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα. Προτιμάτε το λευκό κρέας, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα, καθώς και λαχανικά με πολλές πρωτεΐνες όπως σπανάκι, μπρόκολο, πατάτες και αβοκάντο.

Μπισκότα, κέικ, γλυκά: Τα γλυκαντικά, τα συντηρητικά, τα κορεσμένα λιπαρά και οι χρωστικές που περιέχουν, επιβαρύνουν το συκώτι. Επειδή το σώμα χρειάζεται τη ζάχαρη για ενέργεια, μπορείτε να τρώτε λίγη μαύρη σοκολάτα, η οποία περιέχει λιγότερη ζάχαρη από τη γάλακτος και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, smoothies φρούτων, φρουτοσαλάτα ή πράσινο τσάι με λίγο μέλι.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ 12-11-2018

Συγγραφέας: gold new Στις Σε ΑΣΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΚΕΝΤΡΙΚΗ | 0 σχόλια