Posts by Category: ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

image_pdfimage_print

Ψήφισμα-ανατροπή για τον Μαραθώνα: 23 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την παραίτησή του Ψινάκη

Την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη θα συζητήσει την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα. 

Μάλιστα, το ψήφισμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για τον κ. Ψινάκη, που χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων «ανεπιθύμητος», «ανίκανος» και «επικίνδυνος» για την πόλη.

Με επίσημο αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου, 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ) ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.

Αναφέρουμε τον όρο εναπομείναντες, καθώς μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τσουπρά από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και ο κ. Θεόδωρος Καλπακίδης φέρεται να ανακοίνωσε στον Ηλία Ψινάκη την απόφαση του να παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση και αναμένεται η επίσημη πρωτοκόλληση της απόφασής του.

«Είναι επικίνδυνος και ανίκανος, βασιζόμαστε στην ευθιξία του»

Η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την απουσία του κ. Ψινάκη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για τις δημόσιες εμφανίσεις που ακολούθησαν είναι μεγάλη.

Λόγω της οργής, ακόμη και σύμβουλοι της δικής του παράταξης ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τον τόπο. Το πλήρες κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ

Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου.

Ποιοι υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη

Το αίτημα για τη διενέργεια συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ’ επέκταση το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη, υπογράφουν οι ακόλουθοι δημοτικοί σύμβουλοι (βάσει της σειράς που εμφανίζονται οι υπογραφές τους στο έγγραφο):

Από την παράταξη «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη οι: 

Στέφανος Μπαϊρακτάρης, Δήμητρα Κάκκαρη, Αναστασία Ρίζου, Δήμητρα Λαμπαρού, Γιάννης Μπούσουλας, Πέτρος Αλεξανδρής και Αναστασία Παππά (η οποία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της το πρωί του Σαββάτου)

Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι: 

Στέργιος Τσίρκας, Βασίλης Δελαγραμμάτικας, Νικόλαος Χατζηγιάννης (επικεφαλείς των παρατάξεων «Ενωμένη Πολιτεία», «Δύναμη Πολιτών», «Νέα Εποχή») Σταματία Μυλωνά, Καλλιόπη Πατεράκη, Κώστας Λάσκος, Βαγγέλης Σωτηρίου, Μάνος Γεωργάτος, Αλέξανδρος Αστρινάκης, Χρήστος Στάμος.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Κωνσταντίνος Τσίρκας, Σταυρούλα Δρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, Αδάμ Μεγαγιάννης, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Σπύρος Λιβαθηνός

Το αίτημα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναγκαιότητα της παραίτησης του Ηλία Ψινάκη συνυπογράφει με δική της επιστολή και η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα», δια του επικεφαλής της Νίκου Στεφανίδη.

Ποιοι δεν υπογράφουν το ψήφισμα για την παραίτηση Ψινάκη

Από το έγγραφο που πρωτοκολήθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Μαραθώνα, απουσιάζουν τα εξής ονόματα δημοτικών συμβούλων:

Των τριών εναπομεινάντων αντιδημάρχων (μετά τις παραιτήσεις του κ. Τσουπρά και της κας Λαμπαρού) και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα Βάιου Θανασιά, Γιάννη Ζαγάρη και Γιώργου Νησιώτη.

Των δύο δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, Πέτρου Στάμου (της παράταξης «Πολίτες» του Ηλία Ψινάκη) και Βάσιας Αναστασίου (ανεξάρτητη).

Του δημοτικού συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Γραμματικού, Γιώργου Κοροβέση.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί, ότι η απουσία υπογραφής από το αίτημα σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου δεν ισοδυναμεί με ψήφο και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση των έξι δημοτικών συμβούλων κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής.

Ξεκίνησε με 20 δημοτικούς συμβούλους και έχει μείνει με… πέντε! 

Αξίζει να τονιστεί ότι στην έναρξη της θητείας του η παράταξη του Ηλία Ψινάκη εκπροσωπείτο (όντας πλειοψηφία) από 20 δημοτικούς συμβούλους στο Δ.Σ. Μαραθώνα. Πλέον με άλλους να έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, άλλους να έχουν παραιτηθεί και άλλους να ζητούν την άμεση παραίτηση του Δημάρχου, ουσιαστικά ο Ηλίας Ψινάκης απαριθμεί αυτή τη στιγμή μόλις… πέντε συμβούλους!

Υπενθυμίζουμε ότι από τους πρώτους μήνες της δημοτικής αρχής είχαν ανεξαρτητοποιηθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Τσίρκας, Βασιλική Σταυρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου, ακολούθησε η παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Αντιδημάρχου, Γιώργου Ζούρου και στη συνέχεια οι ανεξαρτητοποιήσεις του Αδάμ Μεγαγιάννη, του Σπύρου Λιβαθηνού και τελευταία της Αναστασίας Παππά.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου η συνεδρίαση

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην τοπική κοινωνία σε βάρος του Ηλία Ψινάκη, είναι και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου να προχωρά στην άμεση σύγκλησή του για το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου στις 18.00.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα στο χώρο της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, εκεί που βρίσκεται η αίθουσα συνεδριάσων του Δ.Σ. Ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συνεδρίαση, απλοί πολίτες αλλά και σύλλογοι της πόλης καλούν τους συμπολίτες τους σε πανστρατιά στο χώρο της συνεδρίασης.

Αξίζει να τονιστεί ότι η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει απομάκρυνση Δημάρχου σε περίπτωση άρσης της ψήφου εμπιστοσύνης από το Δημοτικό Συμβούλιο (κάτι που για παράδειγμα ισχύει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας) γι’ αυτό και οι δημοτικού σύμβουλοι εκδίδουν ομαδικό ψήφισμα με το οποίο του ζητούν από τον Ηλία Ψινάκη να παραιτηθεί.

Ψήφισμα-ανατροπή για τον Μαραθώνα: 23 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την παραίτησή του Ψινάκη

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Απάντηση στην επιστολή σας για την επαναλειτουργία του Ιατρείου Μαραθώνα.

Μαραθώνας, 12 Ιουλίου 2018

Προς: Δήμαρχο Μαραθώνα.

 

Θέμα :Απάντηση στην επιστολή σας για την επαναλειτουργία του Ιατρείου Μαραθώνα.

Με μεγάλη αν και ευχάριστη έκπληξη λάβαμε την επιστολή σας με αριθμό πρωτοκόλλου 10268-11226/9-7-18. Είναι η πρώτη απαντητική επιστολή σας που λαβαίνουμε στα τέσσερα χρόνια της Δημαρχίας σας παρόλο που μόνο τον τελευταίο χρόνο σας έχουμε απευθύνει 7 έγγραφα με ερωτήματα (πέρα από τα προφορικά ερωτήματα στα Δημ. Συμβούλια).

Δεν θα συνέβαινε ούτε και τώρα αν δεν εισέπρατταν στελέχη της παράταξής σας πριν 2-3 ημέρες την απαξίωσή από πολίτες του Μαραθώνα, ενώ ταυτόχρονα τους δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρων της Δύναμης Πολιτών για ζητήματά τους και όχι μόνο για την στελέχωση του ιατρείου Μαραθώνα.  Το αποδεικνύετε απαντώντας 10 ημέρες μετά σε Δελτίο Τύπου της ΔΠ.

          Χαιρόμαστε που αναγνωρίζετε τη σωστή κινητηποίησή μας.. Πόσες φορές όμως δεν αδιαφορήσατε σε εκκλήσεις μας για ενέργειες απαραίτητες για το καλό του τόπου. Το θέμα του Ιατρείου είναι πράγματι  πολύ σοβαρό και επειδή γνωρίζαμε το πόσο δυσκίνητες είναι οι ενέργειες  σας ξεκινήσαμε τις δικές μας από 22 Μαΐου 2018 επισημαίνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάγκη  να κινητοποιηθείτε για την άμεση αναπλήρωσή του ιατρού Ζέππου Μόστρατου. (Μόλις 20 μέρες μετά στείλατε έγγραφο στο ΚΥ Σχηματαρίου και όχι στον Υπουργό).

Εμείς απευθυνθήκαμε στα υψηλότερα κλιμάκια (1η και 5η Υγειονομικές Περιφέρειες και στο Υπουργείο) και είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Σας ενημερώναμε, όμως εσείς απαξιώσατε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, έστω να μας κοινοποιήσετε τι είχατε κάνει. Μακάρι η «συνολική μας δράση» να έχει αίσιο αποτέλεσμα. Μέχρι εδώ όλα καλά αλλά στην τελευταία παράγραφο της επιστολής επανέρχεσθε στην …καραμέλα των  κομματικών  και παραταξιακών κορόνων μας. Λάθος σας Κε Δήμαρχε. Το λέτε ταχτικά και στα Δ.Σ. ότι ανήκουμε σε κομματικό χώρο προσπαθώντας να ρίξετε λάσπη και να ξεφύγετε έτσι από εύστοχη και ουσιαστική κριτική που σας κάνουμε και την καταδίκη της απραξίας σας. Η Δύναμη πολιτών υπάρχει από το 2006 πολύ πριν τις εκλογές του 2014 του 2012 του 2009. Στις τάξεις μας δραστηριοποιούνται σοβαροί άνθρωποι που τους ενδιαφέρει το καλό  του τόπου ανεξάρτητα των κομματικών τους και ιδεολογικών τους επιλογών, όπως άλλωστε περιγράφεται και στο δεύτερο άρθρο του καταστατικού μας. Η Δύναμη Πολιτών έχει καταστατικό, συγκαλεί τακτικά ολομέλειες  για δημόσιο απολογισμό έγκριση των πεπραγμένων, προγραμματισμό δράσεων και εκλογή συντονιστικού της οργάνου.Για τις «παραταξιακές μας κορώνες» να πούμε ενδεικτικά μερικές.

 Να σημειώσουμε ότι παρά τις εκκλήσεις μας δεν ανταποκριθήκατε για συνολική δράση:

Για τα αστικά σκουπίδια σε νταμάρια κλπ που κινητοποιήσαμε δασαρχείο, αστυνομία, περιφέρεια.(μας ειρωνευτήκατε μάλιστα γι αυτό σε Δ.Σ.).

Για την ανακύκλωση στην πηγή φωνάζουμε συνέχεια ακόμη και για τη συγκέντρωση των βιβλίων των μαθητών  με τους αχρησιμοποίητους από το 2016 κίτρινους κάδους και χωρίς κόστος μας αγνοήσατε.

Για τον ΟΕΔΑ φωνάζουμε για αναγκαίες έρευνες για να έχουμε αξιόπιστα εργαλεία στα χέρια μας, μας αγνοείται και παραλάβατε έκθεση που παραγγείλατε από το Πανεπιστήμιο με λειψά στοιχεία.

Για το θέμα του οδοφωτισμού σας δώσαμε πρόσφατα έτοιμη μελέτη που σέρνεται.

Για την εφαρμογή του ΡΣ της Παραλίας Μαραθώνα που 6 μήνες τώρα έχουν ζητήσει 200 κάτοικοι και σας υποδείξαμε τρόπους χρηματοδότησης ακόμη να ξεκινήσετε.

Για τα σχολεία με δικές μας κινήσεις φαίνεται να προχωράνε κάποιες εξελίξεις.

                                                                                      Βασίλης Δελαγραμμάτικας

                                                                                  Επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ – ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαραθώνας, 4 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ας δούμε την ιστορία της υπόθεσης:

2/8/17 με το 16064 υποβάλλεται από το Δήμο η μελέτη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  με προϋπολογισμό 280.000€

11/9/17 με το 163362/3886 η Τεχνική Διεύθυνση της Ανατολ Αττικής επισημαίνει 4 ελλείψεις του φακέλου  μεταξύ των άλλων και των αδειοδοτήσεων της πολεοδομίας.

20-10-18 με το23456 υποβάλλει ο Δήμος νέα συμπληρωμένη μελέτη χωρίς σε αυτή να περιέχονται οι άδειες της πολεοδομίας.

 

Σε επικοινωνία της Δύναμης Πολιτών με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών γιατί δεν εμφανιζόταν το έργο ούτε στην πρώτη αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας της 5/3/18, μας ενημέρωσε ότι αν δεν είναι πλήρης ο φάκελος δεν μπορεί να ενταχθεί.

Τότε η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ παρακίνησε την Τεχν Υπηρεσία να εκδώσει τις σχετικές άδειες μικρής κλίμακας και κινητοποιήθηκε και προς την ΚΤΥΠ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιέζοντας να ενταχθεί το έργο στην επόμενη αναμόρφωση του Τεχν.Προγράμματος κλπ της Περιφέρειας (125060/25-6-18)..

25/4/2018 με το 6722 η Τεχν Υπηρεσία ζητάει την έγκρισή της ΚΤΥΠ Α.Ε. για να προχωρήσει στην έκδοση των αδειών εργασιών μικρής κλίμακας.

Έγκριση που τελικά παρέλαβε ο Δήμος στις 29/6/18

Συμπερασματικά

Αρχές Ιουλίου 2018 τελικά ο Δήμος θα έχει ολοκληρώσει τον φάκελο για να μπει στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Αυτά για να αποκαλυφτεί η συκοφαντία της κας Ρίζου που για να συγκαλύψει την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής έλεγε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής, στις 22-5- 2018,ότι η χρηματοδότηση δεν εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής λόγω των αντιδράσεων μας κατά του ΧΥΤΑ.

 

Επιτέλους μην παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια. Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Ξαναλέμε ο φάκελος της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  με προϋπολογισμό 280.000€ ολοκληρώνεται αρχές Ιουλίου 2018 και τώρα μόνον μπορούμε να απαιτήσουμε τη χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια.

 

Ιδιαίτερα κ. Ρίζου για ένα επιπλέον λόγο πρέπει να είσαστε πιο προσεκτική καθώς οφείλετε να διδάσκετε και ήθος ως εκπαιδευτικός.

Συνημμένη η έγκριση της ΚΤΥΠ

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών  

Η Δύναμη Πολιτών με Πρωτοβουλίες αντιμάχεται την Ανικανότητα, Αδιαφορία και Αδράνεια της Δημοτικής αρχής

Δελτίο Τύπου

Η Δύναμη Πολιτών με Πρωτοβουλίες αντιμάχεται την Ανικανότητα, Αδιαφορία και Αδράνεια της Δημοτικής αρχής

 

Η ΔΠ δεν είναι κούφια λόγια και φωτογραφίες εντυπωσιασμού χωρίς αποτέλεσμα.

Μεθοδικά και επίμονα, με δυο μόνο δημοτικούς συμβούλους και τρεις τοπικούς, χωρίς το μηχανισμό του Δήμου, χωρίς έμμισθους αντιδημάρχους και συμβούλους ανοίγει δρόμους σε λύσεις προβλημάτων του δήμου μας.

.

Από τις 22 Μαΐου ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα αποχωρούσε  από το Μαραθώνα ο  γιατρός μας κ. Ζέπος Μοστράτος.

Τότε ζητήσαμε πρώτα απ’ όλα να τον ευχαριστήσουμε για την πολυετή προσφορά του στο λαό του Μαραθώνα, πράγμα που  η Δύναμη Πολιτών βέβαια είχε κάνει από το 2017 βραβεύοντάς τον και δεύτερον, να ενεργοποιηθεί ο Δήμος άμεσα για να έρθει άλλος γιατρός.

Τίποτα από τα δυο δεν έκανε ο Δήμος.

Ευτυχώς η Δύναμη Πολιτών κινητοποιήθηκε και στις 16 Ιουνίου υπέβαλε σχετικό αίτημα στους αρμόδιους.

Αποτέλεσμα, σήμερα λάβαμε το 30789/28-6-18 της Υποδιοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Χρυσάνθης Κισκήρα, με το οποίο κινητοποιείται προκειμένου να καλυφθεί προσωρινά η θέση Γενικού ιατρού ώσπου να πληρωθεί  κανονικά από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας όπου ανήκει το Ιατρείο του Μαραθώνα.

Αποκαλυπτικό είναι ότι μοναδική αφορμή αυτής της κινητοποίησης της 1ης ΥΠΕ ήταν το από 16-6-2018 σχετικό αίτημά μας για επαναλειτουργία του Ιατρείου του Μαραθώνα.

Μετά από αυτό φυσικά και εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας προς την 1η ΥΠΕ.

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαραθώνας, 27 Ιουνίου 2018

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου στην παιδική χαρά της παραλίας της Νέας Μάκρης (λιμανάκι) ένα παιδί τραυματίστηκε παίζοντας στις τραμπάλες.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, οι γονείς της περιοχής αγανακτισμένοι.

Τελικά τι θα γίνει με τις παιδικές χαρές; Δεν είναι θέμα του δε βαριέσαι, εκεί παίζουν τα παιδιά μας, δεν θέλουμε να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα πολύ περισσότερο οι ζωή τους.

Αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την άρτια λειτουργία τους (με πιστοποίηση τους από τις αρμόδιες αρχές) κλείστε τες, αφαιρέστε τα παιχνίδια και ασφαλίστε τον χώρο μέχρι να τα καταφέρετε να δημιουργήσετε ασφαλείς εγκαταστάσεις για να παίζουν τα παιδιά μας.

Απαράδεκτη κατάσταση να λειτουργούν χώροι που δεν είναι πιστοποιημένοι  για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδία μας και να μην είναι ήσυχοι οι γονείς για την σωματική τους ακεραιότητα

Υπάρχουν ποινικές ευθύνες ξέρετε σε τέτοιες περιπτώσεις.                                          

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Αίτημα ΑΜΕΣΗΣ επαναλειτουργίας του ιατρείου στο Μαραθώνα

 

Θέμα: Αίτημα ΑΜΕΣΗΣ επαναλειτουργίας του ιατρείου στο Μαραθώνα

Στο τέλος Μαΐου ο γιατρός μας του ΕΣΥ Ζέππος Μοστράτος που στελέχωνε εδώ και χρόνια το ιατρείο του Μαραθώνα, σταμάτησε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας επειδή παραιτήθηκε και μετακόμισε στην Κύπρο.

Είναι γνωστή σε όλους η προσφορά του καθώς αποτέλεσε για χρόνια στήριγμα και σημαντική σιγουριά για όλους μας και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22-5-2018 ενημερώσαμε το σώμα για την αποχώρηση του και επισημάναμε την ανάγκη  η Δημοτική Αρχή να κινητοποιηθεί για την άμεση αναπλήρωσή του.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ταχύτερη επαναλειτουργία του ιατρείου στο Μαραθώνα με κανονική συμπλήρωση της θέσης του γιατρού. Μέχρι τότε παρακαλούμε να διατεθεί ιατρός για την εξυπηρέτηση των ασθενών (συνταγογράφηση, παραπεμπτικά εξετάσεων κλπ) έστω και για κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Με τιμή

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Μαραθώνα

Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Μαραθώνα

 

ΣΧΕΤ:      α. Το υπ. Αριθμ. Πρωτ. ΤΕ 164554/3935/11/09/2017 έγγραφο ΔΤΕ/ΠΕΑΑ

                 β. Το υπ. Αριθμ. Πρωτ. ΤΕ 219010/5198/30/10/2017 έγγραφο ΔΤΕ/ΠΕΑΑ

 

Με το α. σχετικό σας διαβιβάστηκε αίτημα του Δήμου Μαραθώνα για ένταξη της Αναβάθμισης σχολικών κτιρίων Δήμου Μαραθώνα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και με το β. σχετικό σας απεστάλη η τεχνική μελέτη του έργου σύμφωνα με το οποίο, ελέγχθηκε από και κρίθηκε τεχνικά επαρκής.

Μέχρι  σήμερα το εν λόγω έργο δεν έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Στα θέματα της 22ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 29/6/2017 περιλαμβάνονται η «Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής, οικονομικού έτους 2018». και η «Έγκριση 2ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Οικονομικού Έτους 2018».

Παρακαλούμε όπως ενταχθεί στα παραπάνω θέματα και η Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Μαραθώνα με το ποσό των 780.000€.

Δελτίο Τύπου για βανδαλισμούς στο Ιερό Αιγυπτίων Θεών Μπρέξιζας

Δελτίο Τύπου

Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα πληροφορηθήκαμε τους βανδαλισμούς σε αγάλματα-εκμαγεία στον Αρχαιολογικό χώρο της Μπρέξιζας Νέας Μάκρης, και εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για το γεγονός αυτό.

Καταστροφές ηθελημένες εις βάρος τόσο της δημόσιας περιουσίας όσο και εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, αποτελούν απεχθή πράξη και δεν συνάδουν με τη θέση της Ελλάδας ως κοιτίδας πολιτισμού.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον βανδαλισμό αυτό και ζητάμε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την καλύτερη φύλαξη του χώρου και να στηριχθεί ουσιαστικά το δύσκολο έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Με τιμή

 

Ο Πρόεδρος                                                                                 Η  Γεν. Γραμματέας

 

Μάρτιν Κρέεμπ                                                                 Μαρία Λαμπρινού

 

Δελτίο Τύπου για βανδαλισμούς στο Ιερό Αιγυπτίων Θεών Μπρέξιζας

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. Μαραθώνας, ακυβέρνητη πολιτεία.

Μαραθώνας, ακυβέρνητη πολιτεία     

Μαραθώνας, 20 Ιουνίου 2018

Δήμαρχε

Μάλλον πρέπει να μην ασχολείσαι με το κοινό αίσθημα των Δημοτών σου. Είναι η τρίτη επιστολή τηςΔύναμης Πολιτών που ζητά εξηγήσεις για τους 100 μ@λ@κες που σε περιτριγυρίζουν (αυτοί που αντιπροσωπεύουν τους δημότες ή οι υπάλληλοι του Δήμου που έχουν αναλώσει την ζωή τους στη λειτουργία του Δήμου πριν από σένα αλλά θα συνεχίσουν και μετά από σένα;) και δεν σε αφήνουν να δημιουργήσεις.

Και καλά ο Δήμαρχος, είναι πολυάσχολος, εσείς οι αιρετοί (που δεν σας κακοφάνηκε η ιδέα που έχει για σας ο «ανώτατος άρχων του Δήμου μας») πως το δέχεσθε ο δήμαρχος να σας ρίχνει το μπαλάκι της αδυναμίας παραγωγής έργου; Ποιούς εννοούσε -επίσημα από το πόντιουμ πανεπιστημίου-  όταν έλεγε ότι δεν τον αφήνουν  να μεγαλουργήσει;.

Το γεγονός παραμένει ότι τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια πολύ λίγα έχει να παρουσιάσει η παράταξη σας υπό την ηγεσία του «manager». Είδαμε πρόσφατα, μεγαλειώδεις φωτογραφίες σου στο Παρισινό Δημαρχείο με ωραίες απόψεις του Δημαρχιακού Μεγάρου, απονομές της Λεγεώνας του Μαραθώνα, μεγαλεία Δήμαρχε, μέχρι και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Είμαστε περήφανοι για τον άρχοντα μας, που να είχαμε φανταστεί εμείς οι χωριάτες ότι θα μας έκανε την τιμή να μας κουμαντάρει ένας τόσο  jetset τύπος. Σοβαρά τώρα τι περιμένεις από τον Δήμαρχο του Παρισιού, τι θα κάνει παρά πάνω από ότι έκαναν όλοι οι άλλοι που μας τίμησαν όπως γράφεις πάντα, «δεχόμενοι το παράσημο της λεγεώνας;» Δεν έχουμε μάθει απολύτως καμία πρακτική ενέργεια τους που να αφορά τον Μαραθώνα. Έργα Δήμαρχε έργα, από γκλαμουριές και φωτογραφίες χορτάσαμε να σε βλέπουμε. Στο Δημαρχείο και στους δρόμους ΜΟΝΟ σου, να διοικείς θέλουμε. Συντόνισε τις υπηρεσίες και τα αντιδημαρχόπουλα για να δούμε ότι κάτι γίνεται στον τόπο μας, αυτόν τον ένα χρόνο που σας μένει.

Στις δύο περασμένες ανοικτές επιστολές η Δύναμη Πολιτών υπενθύμισε τόσο σε σένα όσο και στους Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες επτά πρωτοκολλημένες επιστολές για λιμνάζοντα και καυτά θέματα για τους Δημότες, που δεν μας κάνατε  την τιμή να μας απαντήσετε αλλά ούτε και να ξεκινήσετε κάποια ενέργεια.

Σήμερα επανερχόμαστε συμπληρώνοντας τη λίστα και με άλλες αναπάντητες επιστολές, βλέπεις εμείς νοιαζόμαστε για τον τόπο και προσπαθούμε με όποιες δυνάμεις μας έχουν δώσει οι συμπολίτες μας να σας ενεργοποιήσουμε σε θέματα που καίνε:

8ο Θέμα: Με έγγραφο με αρ. πρωτ. 3286_22/2/2018, η Δύναμη Πολιτών ζήτησε την  εφαρμογή της 3/2018 απόφασης του Δ.Σ.  Δεν λάβαμε απάντηση για ενέργειες της διοίκησης για παρέμβαση του Δήμου στο Περιφερειακό Συνέδριο… καμία απάντηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

9ο Θέμα: Με έγγραφο με αρ. πρωτ. 4332_13/3/2018, η Δύναμη Πολιτών ζήτησε την αξιολόγηση της έκθεσης του ΙΓΜΕ από την επιστημονική ομάδα του Α.Π.Θ και ο έλεγχος να συμπεριλάβει γεωτρήσεις κ.λπ. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση.

10ο Θέμα: Με έγγραφο με αρ. πρωτ. 4335/133/2018, η Δύναμη Πολιτών ζήτησε πληροφόρηση για τα δημοτικά τέλη του κωπηλατοδρομίου. Ο Δήμος έχει κερδίσει δίκη, υπάρχει απόφαση του 29ου Δ.Σ. της 7/12/2017 για είσπραξη των δημοτικών τελών. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση. Προσοχή μιλάμε για έσοδα.

11ο Θέμα: Ο επικεφαλής της παράταξης με αίτηση με αρ. πρωτ. 4611_10/3/2018 προς την Τεχνική Υπηρεσία ζήτησε αντίγραφα της αλληλογραφίας με την Κτηματική Υπηρεσία σχετικά με την θεώρηση της γραμμής αιγιαλού για τις πολεοδομικές ενότητες 2η και 6η. Καμιά απάντηση.

12ο Θέμα: Με έγγραφο με αρ. πρωτ. 7296_07/05/2018, ενημερώσαμε τον Δήμο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ελεύθερη αποχέτευση του container μπροστά από το Δημαρχείο του Μαραθώνα στο ρέμα. Εστία μόλυνσης από λιμνάζοντα λύματα και εστία κουνουπιών. Καμιά ενέργεια.

13ο Θέμα: Επιστολή στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για μη σύγκληση ως όφειλε του αναβληθέντος λόγω μη απαρτίας Δ.Σ. (κατόπιν αιτήματος του 1/3 των μελών του Δ.Σ.) με θέμα την υπόθεση ΟΕΔΑ Γραμματικού (τελικά συνεκλήθη ως τακτικό Δ.Σ. με σκηνές απείρου κάλους).

 

Η Δύναμη Πολιτών σου αποδεικνύει λοιπόν ότι πολύ δύσκολα μπορείς να την βάλεις στην λίστα… των 100. Αντίθετα αποδεικνύει ότι η παράταξη νοιάζεται για τον τόπο και άκουσον – άκουσον σου έχει προτείνει ολοκληρωμένες μελέτες έργων που έχεις ζητήσει από την Αντιπολίτευση (πρωτοποριακή μέθοδος management) για προώθηση, αλλά και πάλι νηνεμία στην νιρβάνα του Δήμου. Αν δεν αναιρέσεις αυτόν τον χαρακτηρισμό που περιλαμβάνει όλους τους αιρετούς, εμείς θα συνεχίσουμε να στο θυμίζουμε.

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

image_pdfimage_print
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
No Comments   Aug 16, 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΗΓΗ:E-SYNEWS.GR
02-08-2018.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ERTOPEN RADIO
No Comments   Aug 2, 2018

02-08-2018.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ERTOPEN RADIO

ttp://wp.me/p4t5rv-ayx Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΡΤ OPEN ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ   ΠΗΓΗ :SORRAS TV

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


ANAZHTΗΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ