Posts by Category: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

image_pdfimage_print
ΑΠΟΨΕΙΣ August 14, 2018

Η …«ΠΑΙΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

https://www.e-synews.gr/wp/2018/08/12/paideia-simera-ki-pragmatiki-elliniki-paideia-stin-ellinon/

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΜΕΛΕΤΑ» ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ,  ΔΗΛΑΔΗ,  ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ» ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΥΝΟΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ… «ΕΘΝΙΚΟ» ΣΧΕΔΙΟ.

ΑΛΛΩΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ.  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΞΗ ΚΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ!

ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ  Η ΑΕΙΚΙΝΗΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ,  Η ΕΜΦΥΤΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΚΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ .

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ, ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΚΕΨΗ,  ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ,  ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ.

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ.

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΧΤΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ  ΚΕΝΤΡΑ.

ΠΑΡΟΤΙ ΣΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ, ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,  ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΟΔΜΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ, ΟΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΛΛΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ  ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ Η/Υ, ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ,  ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΘΙΣΜΟ ΑΠΟ  ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΑΙΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΤΟ ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΥΟΥΣ, ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΕΙ, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ  ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΛΥΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΦΥΤΟΜΑΡΜΑΚΑ.

ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ  ΚΑΘΕ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟΛΜΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΟΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ».

Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΩΣ Ο ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.

ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΤΛ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΙΚΑΝΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ  ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΡΟΛΟΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.

ΑΥΤΟ  ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΙ ΑΡΧΕΣ.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ.

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΕ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΗΘΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ, ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑ.

ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΘΑ ΙΔΡΥΘΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ.

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΥΨΙΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑΣ.

ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΛΛΑΣ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ…..

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΠΗΓΗ:E-SYNEWS.GR

Η …«ΠΑΙΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ August 13, 2018

ΜΑΘΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

haike dresler

Σε όλους μας έκανε εντύπωση η “κίνηση” του Μίλτου Τεντόγλου να φιλήσει, με μεγάλο σεβασμό, μια απλή υπάλληλο του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου, που καθάριζε το σκάμμα μετά τα άλματα των αθλητών.
Και όμως ήξερε τι έκανε ο Μίλτος.
Ηταν η μεγάλη Χάικε Ντρέσλερ, των πέντε ολυμπιακών μεταλλίων, η φανταστική Χάικε Ντάουτε εκείνου του άλλου Αυγούστου της δικής της και της δικής μας νιότης.
Ηταν το βράδυ της Τετάρτης στο τερέν του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου ως μια απλή, ανώνυμη εθελόντρια.
Τακτοποιούσε σχολαστικά την άμμο στο σκάμμα ύστερα από κάθε άλμα αθλητή.
Μάθημα σεμνότητας, αθλητικού ήθους και ταπεινοφροσύνης.
Σπάνιο είδος στην εποχή μας.

 

 

ΜΑΘΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΜΙΛΤΟ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ August 13, 2018

ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΕΛΛΑΣ 2018

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ !!!!!!!!!!!!! ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!!!!!

🇬🇷 Χρυσό ΜετάλλιοΒούλα Παπαχρίστου αλμα εις τριπλούν
🇬🇷 Χρυσό ΜετάλλιοΑνδρέας Βαζαίος κολύμβηση
🇬🇷 Χρυσό ΜετάλλιοΚατερίνα Στεφανίδη άλμα επι κοντώ γυναικών
🇬🇷 Χρυσό Μετάλλιο🎖Μίλτος Τεντόγλου μήκος Ανδρών
🇬🇷 Αργυρό Μετάλλιο :🎖Εθν. Πόλο Γυναικών
🇬🇷 Αργυρό Μετάλλιο :🎖Νικ. Κυριακοπούλου άλμα επι κοντώ γυναικών
🇬🇷 Χάλκινο Μετάλλιο 🎖Απόστολος Χρήστου κολύμβηση
🇬🇷 Ασημένιο Μετάλλιο 🏆 Μαρία Μπελιμπασάκη 400 μ γυναικών
🇬🇷 Χρυσό μετάλλιο 🏆ιππασία Τουλούπης Παγκόσμιο Κύπελλο υπερπήδησης εμποδίων
🇬🇷 Χάλκινο Μετάλλιο 🏆Μαναβή Και Τσοπούλου beach volley
🇬🇷 χρυσό μετάλλιο 🏆Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπουρμπου στην Τσεχία Κωπηλασία
🇬🇷 χρυσό μετάλλιο 🏆Λευτέρης Πετρουνιας ενοργανη
🇬🇷 χάλκινο μετάλλιο  Δημήτρης Τσιάμης τριπλούν

GR Στέφανος Τσιτσιπάς .Το αστέρι μας στο Τέννις

ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η «Πολιτεία» του Πλάτωνα στα πέντε πιο σπουδαία βιβλία όλων των εποχών

125
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Google+

Η «Καταγωγή των Ειδών» του Κάρολου Δαρβίνου επιλέχθηκε από τους συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση στην Μεγάλη Βρετανία, ως το πιο σπουδαίο ακαδημαϊκό κείμενο όλων των εποχών.

Το έργο του Άγγλου επιστήμονα που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 1859 κατέλαβε την πρώτη θέση σε διαδικτυακή ψηφοφορία που οργανώθηκε από την Βρετανική Βιβλιοθήκη και το Βρετανικό Συμβούλιο για τις Τέχνες και τις Κλασσικές Σπουδές, αποσπώντας το 26% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση, που αποτελεί μια από τις δράσεις που έχουν θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα (9-16 Νοεμβρίου), ως μέρος της Βρετανικής Εβδομάδας Ακαδημαϊκών Βιβλίων, ξεχώρισε για την συνεισφορά του στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον δικό μας Πλάτωνα, με την «Πολιτεία», η οποία και κατέλαβε την 4η θέση.

Συγκεκριμένα, τα πέντε επικρατέστερα βιβλία θεωρούνται σύμφωνα με τους Βρετανούς ψηφοφόρους τα εξής:

1) «Η Καταγωγή των Ειδών», Κάρολος Δαρβίνος

2) «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο», Κάρολος Μάρξ και Φρεντερίχ Ενγκελς

3) «Τα Άπαντα», Γουίλιαμ Σαιξπηρ

4) «Η Πολιτεία», Πλάτωνας

5) «Κριτική του Καθαρού Λόγου», Ιμάνουελ Κάντ

Mεταξύ των υποψήφιων προς ψήφιση έργων, βρίσκονταν πασίγνωστα βιβλία όπως «η Θεωρία της Σχετικότητας» του Αϊνστάιν, το «Δεύτερο Φύλο» της Σιμόν ντε Μποβουάρ, ο «Πρίγκιπας του Μακιαβέλι, το «1984» του Όργουελ και η «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» του Στίβεν Χόγκινς.

Πηγή: iefimerida.gr

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΙΩΑΝΝΗ

Ιω. 14,16 καὶ ἐγὼ ἐρωτήσω τὸν πατέρα καὶ ἄλλον παράκλητον δώσει ὑμῖν, ἵνα μένῃ μεθ᾿ ὑμῶν εἰς τὸν αἰῶνα,

Ιω. 14,16 Και εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα και θα σας δώση εκείνος άλλον οδηγόν και Παράκλητον, δια να μένη μαζή σας αιωνίως.

Ιω. 15,26 Οταν δε έλθη ο Παράκλητος, τον οποίον εγώ θα στείλω εις σας εκ μέρους του Πατρός, το Αγιον Πνεύμα, που είναι η αλήθεια και η πηγή της αληθείας και το οποίον εκπορεύεται από τον Πατέρα, εκείνος θα μαρτυρήση δι’ εμέ.

Ιω. 16,8 καὶ ἐλθὼν ἐκεῖνος ἐλέγξει τὸν κόσμον περὶ ἁμαρτίας καὶ περὶ δικαιοσύνης καὶ περὶ κρίσεως.

Ιω. 16,8 Και όταν έλθη εκείνος θα ελέγξη τον αμαρτωλόν και αμετανόητον κόσμον περί μιας μεγάλης αμαρτίας, την οποίαν ο κόσμος διαπράττει τώρα και περί δικαιοσύνης, την οποίαν καταπατούν αυτοί που ετοιμάζουν την σταύρωσίν μου και περί κατακρίσεως και καταδίκης του διαβόλου.

Ιω. 16,9 περὶ ἁμαρτίας μέν, ὅτι οὐ πιστεύουσιν εἰς ἐμέ·

Ιω. 16,9 Περί αμαρτίας μεν θα καταδικάση τους ανθρώπους του κόσμου, διότι μολονότι τόσα είδον και ήκουσαν δεν πιστεύουν εις εμέ.

Ιω. 16,10 περὶ δικαιοσύνης δέ, ὅτι πρὸς τὸν πατέρα μου ὑπάγω καὶ οὐκέτι θεωρεῖτέ με·

Ιω. 16,10 Περί δικαιοσύνης δε, διότι αντίθετα προς όσα εναντίον εμού, ως εάν ήμουν εγκληματίας, αποφασίζουν και πράττουν οι σταυρωταί μου, θα αποδώση δικαιοσύνην ο Παράκλητος και θα αποδείξη ότι είμαι δίκαιος και ότι πηγαίνω προς τον Πατέρα μου, διότι ετήρησα κατά πάντα το θέλημά του και έτσι σεις δεν θα με βλέπετε πλέον με τα μάτια του σώματός σας.

Ιω. 16,11 περὶ δὲ κρίσεως, ὅτι ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου κέκριται.

Ιω. 16,11 Περί δε της κρίσεως θα αποδείξη ο Παράκλητος ότι ο άρχων του κόσμου τούτου έχει κριθή, καταδικασθή και χάσει πλέον την εξουσίαν του επάνω εις την ανθρωπότητα.

Ιω. 16,12 Ἔτι πολλὰ ἔχω λέγειν ὑμῖν, ἀλλ᾿ οὐ δύνασθε βαστάζειν ἄρτι.

Ιω. 16,12 Εχω πολλά ακόμη να σας είπω, αλλά δεν ημπορείτε τώρα να τα κρατήσετε και να τα εννοήσετε.

Ιω. 16,13 ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν· οὐ γὰρ λαλήσει ἀφ᾿ ἑαυτοῦ, ἀλλ᾿ ὅσα ἂν ἀκούσῃ λαλήσει, καὶ τὰ ἐρχόμενα ἀναγγελεῖ ὑμῖν.

Ιω. 16,13 Οταν όμως έλθη εκείνος, δηλαδή το Πνεύμα της αληθείας, θα σας οδηγήση εις κάθε αλήθειαν, που αναφέρεται στο έργον της σωτηρίας. Διότι δεν θα ομιλήση και εκείνος από τον ευατόν του, άσχετα από τον Πατέρα και εμέ, αλλά θα είπη όσα ακούσει από τον Πατέρα και θα σας αναγγείλη όσα πρόκειται να συμβούν.

Ιω. 16,14 ἐκεῖνος ἐμὲ δοξάσει, ὅτι ἐκ τοῦ ἐμοῦ λήψεται καὶ ἀναγγελεῖ ὑμῖν.

Ιω. 16,14 Εκείνος θα δοξάση εμέ, διότι από τον ιδικόν μου απεριόριστον πλούτον θα λάβη και θα τα αναγγείλη εις σας.

Ιω. 16,15 πάντα ὅσα ἔχει ὁ πατὴρ ἐμά ἐστι· διὰ τοῦτο εἶπον ὅτι ἐκ τοῦ ἐμοῦ λήψεται καὶ ἀναγγελεῖ ὑμῖν.

Ιω. 16,15 Ολα δε όσα έχει ο Πατήρ είναι ιδικά μου, δια τούτο και σας είπα ότι ο Παράκλητος θα λάβη από τους ιδικούς μου θησαυρούς της σοφίας, οι οποίοι είναι και του Πατρός και θα αναγγείλη αυτά εις σας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

«και εν μέσω του θρόνου και κύκλω του θρόνου τέσσαρα ζωα γέμοντα οφθαλμών έμπροσθεν και όπισθεν· 7 και το ζωον το πρώτον όμοιον λέοντι, και το δεύτερον ζωον όμοιον μόσχω, και το τρίτον ζωον έχον το πρόσωπον ως ανθρώπου, και το τέταρτον ζωον όμοιον αετώ πετομένω.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
Tο σφραγισμένο βιβλίο
1Στο δεξί χέρι εκείνου που καθόταν στο θρόνο είδα ένα βιβλίο, γραμμένο και στην εσωτερική και στην εξωτερική πλευρά του, κατασφραγισμένο με εφτά σφραγίδες. 2Eίδα επίσης έναν δυνατό άγγελο να διακηρύττει με βροντερή φωνή: “Ποιος είναι άξιος να αποσφραγίσει το βιβλίο και να το ανοίξει;” 3Mα κανένας, ούτε στον ουρανό ούτε στη γη ούτε κάτω από τη γη, δεν μπόρεσε ν’ ανοίξει το βιβλίο κι ούτε καν να το ατενίζει! 4Kι εγώ έκλαιγα γοερά, γιατί δε βρέθηκε κανένας άξιος ν’ ανοίξει το βιβλίο μήτε να το ατενίζει. 5Tότε ένας από τους πρεσβυτέρους μού λέει: “Mην κλαις. Δες! Nίκησε το λιοντάρι

http://kataklusmosnoe.blogspot.com/2015/08/blog-post_96.html
http://kataklusmosnoe.blogspot.com/

ΥΓ. Μεγάλη προσοχή, πλέον στην κατα-νόησή σας

Το Μέγα Αίσχος – Νύφες-παιδιά στη Τουρκία


Νύφες-παιδιά στη Τουρκία

του Burak Bekdil 1 Αυγούστου 2018 Μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου: Child Brides in Turkey

-Το 40% των ανήλικων κοριτσιών στη Τουρκία αναγκάζονται να παντρευτούν, σύμφωνα με το Τούρκικο Φιλανθρωπικό Ταμείο.

-Τον Ιανουάριο του 2018, ένα κυβερνητικό όργανο υπό τη δικαιοδοσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε πως, σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο, κορίτσια από την ηλικία των 9 ετών και αγόρια από την ηλικία των 12 ετών θα μπορούσαν να παντρευτούν.

-«Χαμηλό μορφωτικό επίπεδο» σημαίνει σχεδόν όλη την Τουρκία: Η μέση εκπαίδευση στη χώρα είναι μόλις 6,5 χρόνια.

-Στην Τουρκία μπορείς να κακοποιήσεις ένα παιδί 13 χρονών και να περπατάς ελεύθερος, αλλά δεν επιτρέπεται να κοροϊδέψεις τον πρόεδρο.

Που θα ήθελες να βρίσκεται η κόρη σου στα 13 της; Στο σχολείο, ή στο κρεβάτι με έναν μεγαλύτερο άντρα; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι αυτονόητη για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Στις Ισλαμικές κοινωνίες, ωστόσο – συμπεριλαμβανομένης της μη Αραβικής και θεωρητικά λαϊκής Τουρκίας — η απάντηση είναι αβέβαιη. Συνήθως σε τέτοια κράτη, η αστυνομική εξουσία της κυβέρνησης δεν πολεμά την πατριαρχική παράδοση· αντιθέτως, την υποστηρίζει.

Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, πρώην σύμμαχος του εν ενεργεία ισλαμιστή ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνιδρυτής του κόμματος που κυβέρνησε την Τουρκία από το 2002, ήταν 30 χρονών όταν παντρεύτηκε τη σύζυγό του Hayrünnisa που ήταν 15. Ο Γκιουλ, που προτάθηκε για την προεδρία από τον Ερντογάν, ήταν ο πρώτος Ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας.

Πρόεδρος της Τουρκίας από το 2007 έως το 2014, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ (αριστερά), ήταν 30 ετών όταν παντρεύτηκε τη σύζυγό του Hayrünnisa (δεξιά) όταν ήταν 15 χρονών. (Φωτογραφία από το γραφείο τύπου του ΝΑΤΟ μέσω της Getty Images)

Οι συντηρητικοί Τούρκοι, αντί να αμφισβητήσουν το γάμο του Γκιουλ με ένα παιδί, επιδοκίμασαν την άνοδό του στην προεδρία. Αυτός ο συγγραφέας δέχτηκε προσωπικές – όχι ιδιαίτερα ευγενικές – προειδοποιήσεις από ανώτερους πολιτικούς για να μην αναφέρει το θέμα της στήλης του σε άλλη εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Τούρκικο Φιλανθρωπικό Ταμείο (TPF), το 40% των ανήλικων κοριτσιών στη Τουρκία αναγκάζονται να παντρευτούν. Το TPF διαπίστωσε ότι ο εθνικός μέσος όρος στη Τουρκία των γυναικών που εγκαταλείπουν το σχολείο από το λύκειο ανέρχεται στο 56%. Ανακάλυψε ακόμη πως οι γάμοι σε νεαρή ηλικία συναντώνται σε οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. «Χαμηλό μορφωτικό επίπεδο» σημαίνει σχεδόν όλη την Τουρκία: Η μέση εκπαίδευση στη χώρα είναι μόλις 6,5 χρόνια. Σε 45 τουρκικές επαρχίες, το ποσοστό εκπαίδευσης είναι χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Η Ισλαμική διακυβέρνηση στην κάποτε λαϊκή χώρα έχει εντείνει το πρόβλημα των ανήλικων νυφών αντί να το καταπολεμήσει. Τον Νοέμβριο του 2017, ο πρόεδρος Ερντογάν υπέγραψε τον νόμο για τους μουφτήδες, ο οποίος επιτρέπει σε εγκεκριμένους από το κράτος κληρικούς (ή απλώς ιμάμηδες)
να διεξάγουν τελετές γάμου «παρά τις ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών ότι αυτό θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στους παιδικούς γάμους.»

Τον Ιανουάριο του 2018, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) — ένα κυβερνητικό όργανο υπό τη δικαιοδοσία του Ερντογάν — πρότεινε πως, σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο, κορίτσια από την ηλικία των 9 ετών και αγόρια από την ηλικία των 12 ετών θα μπορούσαν να παντρευτούν. Η Diyanet είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση των θρησκευτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία. Η ιστοσελίδα της επιβεβαίωσε πως, σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο, όποιος είχε μπει στην ηλικία της «εφηβείας» είχε το δικαίωμα να παντρευτεί. Αυτός ο «φετφάς» οδήγησε το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, ένα λαϊκό γκρουπ, να διενεργήσει έρευνα όσον αφορά τους παιδικούς γάμους.

Η άφιξη περίπου τριών εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων στην Τουρκία μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη γειτονική χώρα έχει χειροτερεύσει τα πράγματα. Για παράδειγμα, ένας κοινωνικός λειτουργός στο Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Νοσοκομείο Kanuni Sultan Süleyman στην περιοχή Küçükçekmece της Κωνσταντινούπολης αποκάλυψε ότι το νοσοκομείο περίθαλψε 115 έγκυες ανήλικες κοπέλες, συμπεριλαμβανομένων 39 συριακής εθνικότητας, μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και 9ης Μαΐου 2017. Ο κοινωνικός λειτουργός διαμαρτυρήθηκε στις εισαγγελικές αρχές ότι το νοσοκομείο προσπάθησε να καλύψει τις εγκυμοσύνες και δεν ενημέρωσε τις αρχές, όπως απαιτεί ο νόμος για την ιατρική περίθαλψη όλων των εγκύων κοριτσιών ηλικίας κάτω των 18 ετών στην Τουρκία. Τέτοια παραδείγματα είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», σύμφωνα με τον Canan Güllü, επικεφαλή της Τουρκικής Ομοσπονδίας Γυναικών.

Μια πρόσφατη περίπτωση παιδικής κακοποίησης που σχετίζεται με πρόσφυγες από τη Συρία προκαλεί ντροπή όχι μόνο για την τουρκική πολιτική κουλτούρα που τροφοδοτεί αυτό το πρόβλημα αλλά και για την τουρκική δικαστική εξουσία:

Η Fatma C., παιδί πρόσφυγας συριακής καταγωγής έφτασε στην Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας, με την οικογένειά της πριν τέσσερα χρόνια. Το 2017, σύμφωνα με μία κατηγορία, αναγκάστηκε στην ηλικία των 13 να παντρευτεί τον συγγενή της Abdulkerim J. Ο γάμος δεν ήταν πολιτικός αλλά θρησκευτικός (που έγινε νόμιμος υπό το Ισλάμ από έναν ιμάμη). Η Fatma C. έμεινε έγκυος και μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό κέντρο υγείας και επειδή ήταν ανήλικη, οι αρχές ενημέρωσαν τις αρχές επιβολής του νόμου.

Οι εισαγγελείς αποφάσισαν ότι ο σύζυγος της κοπέλας και η μητέρα της, Emani B., θα έπρεπε να δικαστούν για τον εξαναγκασμό ενός ανήλικου κοριτσιού σε γάμο. Και έτσι έγινε. Ωστόσο, ένα δικαστήριο στην Άγκυρα κατά την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης τους, τους απάλλαξε από τις κατηγορίες. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τον τουρκικό νόμο περί γάμου και ότι η κοπέλα είχε παντρευτεί «με βάση το δίκαιο της Συρίας». Ένας ασυνήθιστα ανεκτικός τούρκος εισαγγελέας έκρινε ότι «ο γάμος δεν πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη διάπραξη αδικήματος.»

«Είναι παγκόσμιος κανόνας ότι η μη γνώση του νόμου δεν αποτελεί δικαιολογία όταν κάποιος διαπράττει αδίκημα», δήλωσε ο Ceren Kalay Eken, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Άγκυρας. «Το κατάλληλο μέρος για ένα 13χρονο κορίτσι είναι το παγκάκι του σχολείου και όχι πάνω από τη κούνια.»

Είναι εκπληκτικό το πόσο ελαστική και ανεκτική είναι η τουρκική επιβολή του νόμου όταν οι παραβάτες ενεργούν από κίνητρα που προέρχονται από αυστηρές ισλαμικές αξίες και παραδόσεις. Περίπου τον ίδιο καιρό, που οι κακοποιοί της ανήλικης νύφης αθωώθηκαν κατά τη πρώτη ακρόασή τους, ένα άλλο δικαστήριο της Άγκυρας συνέλαβε τέσσερις φοιτητές επειδή παρουσίασαν στην τελετή αποφοίτησής τους ένα πλακάτ, που το δικαστήριο θεώρησε προσβλητικό προς τον Πρόεδρο Ερντογάν. Στην Τουρκία μπορείς να κακοποιήσεις ένα παιδί 13 χρονών και να περπατάς ελεύθερος, αλλά δεν επιτρέπεται να κοροϊδέψεις τον πρόεδρο.

Ο Burak Bekdil, ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της Τουρκίας, πρόσφατα απολύθηκε από την κορυφαία εφημερίδα της Τουρκίας μετά από 29 χρόνια, διότι έγραφε τι συνέβαινε στην Τουρκία για το Gatestone. Είναι Μέλος του Middle East Forum.

el.gatestoneinstitute.org

aktines

Το διαβάσαμε από το: Το Μέγα Αίσχος – Νύφες-παιδιά στη Τουρκίαhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/08/blog-post_173.html#ixzz5NHanZz2a

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος…. Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή …

ὸ ὁβριοχριστιανικὸ γεωπολιγικό-οἰκονομικό-στρατιωτικὸ νέο «Βυζάντιο» (ποὺ θὰ ἁπλώνεται ἀπὸ τὴν Μέση Ἀνατολὴ ἔως τὴν Σιβηρία, βάσει τῶν ὑπαρχόντων σχεδιασμῶν), εὐρίσκεται ἤδη στὰ τελευταία στάδια προπαρασκευῆς τῆς ὑλοποιήσεώς του. Μόνη ἐκκρεμότης αὐτοῦ ἡ (λανθασμένη κατ’ ἐμέ) βεβιασμένη καὶ ἄρον-ἄρον «διευθέτησις» τῶν «ζητημάτων» τῆς Χερσονήσου τοῦ Αἴμου, πρὸ κειμένου νὰ ἐκκινήσουν ἀμέσως μετά, στὴν εὑρυτέρα περιοχὴ τῆς Νοτιο-Ἀνατολικῆς Μεσογείου καὶ τῆς Μέσης Ἀνατολῆς (ἡ Κύπρος εἶναι ἤδη ἄλλωστε, σχεδὸν ἐπισήμως, De jure, ἡ νέα καὶ ὑπὸ τὴν προστασία, γιὰ τὴν ὥρα πάντα, ἐπαρχία τοῦ Ἰσραῆλ), ἡ πολεμικὴ ὑλοποίησίς του. Μόνος, μελλοντικὸς (καὶ γιὰ τὴν ὥρα) ἀντίπαλος αὐτοῦ, ποὺ θὰ φέρῃ ἀργότερα τὸν Παγκόσμιο Πόλεμο, ἡ Κίνα… Ἰράν-Κύπρος-Αἰγαῖον Πέλαγος- Ἐρυθρὰ Θάλασσα… πηγὴ πηγὴ Ὁδεύουμε πλέον ταχύτατα πρὸς τὸν Γ΄ Βαλκανικὸ Πόλεμο (ποὺ ἦταν καὶ ἀναμενόμενος καὶ προβλεπόμενος, γιὰ ὅσους ἐνασχολῶνται μὲ τὸ θέμα χρόνια) Κάποιαν στιγμὴ (ἄγνωστον ποιά) δὲν ὑπάρχει περίπτωσις νὰ ἀνεχθῇ ἡ Ῥωσσία, ἀλλὰ καὶ ἡ Τουρκία, τὴν ἐπέκταση τῶν Η.Π.Α. πρὸς τὰ Σκόπια. (Βλέπε ἀντιδράσεις ῥωσσοφίλων, μοναδικῶν «Μονκεϋδώνω» τοῦ V.M.R.O…) Δὲν θὰ ἀνεχθῆ ὅμως καὶ ἡ Σερβία τὰ ὄσα συμβαίνουν στὴν περιοχή μας… (Βλέπε προλείανσις παραχωρήσεως ἐδαφῶν τοῦ Βορείου Κοσσόβου στὴν Σερβία καὶ προσάρτηση τοῦ ὑπολοίπου στὴν Ἀλβανία…) Πᾶμε στὸν διαμοιρασμὸ τοῦ Κοσσόβου, ἀνάμεσα στὴν Σερβία καὶ στὴν Ἀλβανία, ὥστε νὰ πεισθῇ ἡ Σερβία νά ἐνταχθῇ στό ΝΑ.ΤΟ.; Πολὺ πιθανόν… Ελβετική εφημερίδα: Το Πρέσεβο να δοθεί στο Κοσσυφοπέδιο, το βόρειο τμήμα στην Σερβία… πηγὴ Πινακίδες οριοθετήσεως των KFOR προκαλούν ανησυχία στους Αλβανούς πηγὴ Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Γκρεγκ Ντελαουί σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο KTV άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, στην διαδικασία οριστικής επίλυσης του ζητήματος. πηγὴ Ἀπὸ τὸ 2012 καὶ μετά, ἐδῶ καὶ ἕξι χρόνια δηλαδή, τὰ ἀναμέναμε αὐτὰ ποὺ σήμερα συμβαίνουν καὶ τὰ γράφαμε… Ἄλλωςτε… Δύο εἶναι τὰ παγκόσμια συστήματα: Τὸ ἀριστεροδιεθνιστικὸ τῆς «παλαιᾶς τάξεως» (παγκοσμιοποίησις, εἰρήνη καὶ φιλία τῶν λαῶν, μὴ πόλεμος, ἀνέμειξις πληθυσμῶν καὶ πλήρης ὁμογενοποίησις τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους -βλέπε λαθρομετανάστες, ὁμοφυλοποίησις, πλήρης κατάργησις φύλων, Open Gov., κλπ) καί, Τὸ «δεξιώτερον», ἡ λεγομένη «νέα τάξις» [ἔθνη-κράτη, κατὰ τὸ πόλεις-κράτη, διάλυσις τῶν πάσης φύσεως «ἑνώσεων», ἐπιθετικὸς καπιταλισμὸς καὶ κατάργησις ἐργασιακοῦ δικαίου ἀλὰ μοντέλου Η.Π.Α. -ὅπως στὴν Αὐστρία-, φυλετικὸς διαχωρισμός, ἐσωστρέφεια καὶ συγκεντρωτισμός]. Βάσει αὐτοῦ τοῦ μοντέλου ὅμως ἔτσι, πολὺ λογικά, προκύπτουν καὶ οἱ πόλεμοι μεταξὺ τῶν κρατῶν, ποὺ ναὶ μὲν συμφωνεῖς (ἐπιφανειακά) μὲ τὰ λεγόμενα (π.χ.) κάποιου ἡγέτου τρίτης χώρας (ὅπως τοῦ Ὀρμπᾶν, τοῦ Κοῦρτς, τοῦ Χίτλερ κλπ), πλὴν ὅμως ἡ προστασία τῶν δικῶν τους πατρίδων στρέφεται ὑποχρεωτικῶς (καὶ ἐκ τῶν πραγμάτων) κατὰ τῆς προστασίας τῆς δικῆς σου Πατρίδος. Συνεπῶς θὰ σὲ κάνῃ νὰ εὑρίσκεσαι διαρκῶς σὲ στρατιωτικὲς συγκρούσεις μεταξὺ τῶν γειτονικῶν σου κρατῶν-ἐθνῶν., διαρκῆς νέα χάραξης (καὶ ἀλλαγή) συνόρων (βλέπε καὶ ἀρχαία Ἑλλάδα), μά, κυρίως, διαρκεῖς συγκρούσεις μεταξὺ τῶν πόλεων – κρατῶν (βλέπε ῥήση Ἡρακλείτου: «Πόλεμος Πάντων Πατήρ».) πηγὴ Θὰ πρέπη ἐδῶ νὰ ἐπισημάνω πὼς αὐτό, ὅτι ἀνέκαθεν δὲν ἤμουν (εἶμαι) κατὰ τοῦ δευτέρου συστήματος, μὲ ὅλα τὰ κακά του… Τί νά κάνουμε; Αὐτὴ εἶναι ἡ ἀνθρώπινος Μοίρα καὶ ἡ ἐξέλιξις μέσα ἀπὸ τοὺς αἰῶνες, μιᾶς καὶ ἀνήκουμε στὸ «Σιδηροῦν Γένος»… Ἐκεῖ ποὺ διαφωνῶ ὅμως εἶναι τὸ σημεῖον τῶν ἐργασιακῶν. Τῆς πλήρους καταργήσεως δηλαδὴ αὐτῶν, ἀν τὶ μίας ὀρθολογικοτέρας διευθετήσεώς τους, ἐφ΄ ὅσον ἔτσι κι ἀλλοιῶς, ἔως τώρα, ἦσαν (καὶ σὲ ἕναν βαθμὸ παραμένουν) ἀσύδοτα τὰ ἐργασιακὰ δικαιώματα, ἀν τὶ τῆς ἀριστείας, τῆς ἐπιβραβεύσεως, τοῦ διαχωρισμοῦ τῆς ἀμοιβῆς λόγῳ ἀποδόσεως, ἀριστείας, ἀξιολογήσεως, στρατηγικῆς, ἐπιστημονικῆς καὶ ἐπιχειρηματικῆς ἀνελίξεως, ἰδεῶν καὶ σκέψεωως. (Ὅλα αὐτὰ κατὰ τὸ ἀρχαῖον Ἑλληνικὸ πρότυπον πάντα, ὅπου δὲν ἔκαναν ὅλοι γιὰ ὅλα…!!!) Ἐκτὸς κι ἐὰν φυσικὰ ὁ Τρᾶμπ(αρίφας) καὶ ὁ Ποῦ(σ)τιν, ἔχουν συμφωνήση κρυφὰ μεταξύ τους (ἀπίθανον μέν, ἀλλὰ ὅλα τὰ ἀπίθανα μποροῦν νὰ συμβοῦν…), σὲ μίαν «Νέα Γιάλτα» (Η.Π.Α. γιὰ τὴν Χερσόνησο τοῦ Αἵμου, Ῥῶσσοι γιὰ τὴν Μέση Ἀνατολή), χάριν τῆς ἀπομονώσεως τῶν Κινέζων (μποῦρδες…!!!), κάτι ποὺ οὔτως ἢ ἄλλως δὲν πρόκειται οἱ στρατηγοί τους, σὲ οὐδὲ μίαν περίπτωση, νὰ ἐπιτρέψουν νὰ συμβῇ… (Εἰδικῶς οἱ στρατηγοὶ τοῦ Τρᾶμπ, ποὺ εἶναι κι ἐκεῖνοι ποὺ τὸν ἐξέλεξαν…!!!) Ἠπειρώτης Ἀετὸς Σημείωσις Ἐπὶ πλέον τῶν παραπάνω τώρα «παίζει» καὶ ἡ Τουρκία στὴν Χερσόνησό μας, καὶ αὐτὸ συμβαίνει μὲ τὴν ὑπόγειο ὑποστήριξη τῆς Ῥωσσίας, μιᾶς καὶ ἡ Τουρκία εἶναι σὲ σύγκρουση πλέον μὲ τὸ ΝΑ.ΤΟ., πλὴν ὅμως ἐξακολουθεῖ κανονικὰ νὰ εἶναι μέλος του, καθὼς ἐπίσης καὶ μὲ τὶς Η.Π.Α…!!! Ἴσως λοιπόν… Με άλλα λόγια, παρά την Συμφωνία στη Μάλα Πρέσπα για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας μας, υπάρχει ένα νέο εμπόδιο για την τελική αποδοχή από το ΝΑΤΟ, ακριβώς, λόγω της αλλαγής του συνταγματικού ονόματός μας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει: Το νέο βέτο θα εκδηλωθεί, πιθανόν, από την Τουρκία που θα προσπαθήσει να αποτρέψει την ένταξη της χώρας μας στην Συμμαχία με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», λόγω του γεγονότος ότι είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του συνταγματικού ονόματός μας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η Τουρκία είναι μια χώρα με χρόνια αντίθεση στις ελληνικές πολιτικές και τους εκβιασμούς σχετικά με τη διαφωνία του ονόματος. πηγὴ

Όταν σε κάποιους μήνες από τώρα, δείτε τη Νορβηγία πλήρως ισοπεδωμένη, να αποτελεί παρελθόν από τον χάρτη της γης, τότε συλλογιστείτε σε τι βαθμό διαστροφής έχει φτάσει και από που άραγε βρήκε την τιμωρία της …

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας θρησκευτικής εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια» (που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη) για την απόλυτη ισοπέδωση των ηθικών και οικογενειακών αξιών στην «προηγμένη», πλούσια και «προοδευτική» Νορβηγία.

Στο κείμενο… που υπογράφει ο δάσκαλος στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και συγγραφέας Κωνσταντίνος Αθ. Οικονόμου γίνεται εκτενής αναφορά στο «περιβόητο σύστημα Barnevarn»,
το δήθεν υποδειγματικό πλέγμα προστασίας παιδιών που, όπως γράφει, προβλέπει την καταστροφή της οικογενειακής φωλιάς και την κλοπή των απογόνων, αλλά και στην πλήρη υποβάθμιση της εκπαίδευσης, στην παιδεραστία που δεν θεωρείται έγκλημα και σε ένα τερατώδες πείραμα μετάλλαξης του φύλου των παιδιών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Σε αυτή την «προοδευτική” χώρα του Βορρά υπάρχει ένα κρατικό πρόγραμμα ποσόστωσης για την απομάκρυνση των παιδιών από τους γονείς τους με αστήριχτες προφάσεις. Δημοσιεύονται συχνά διαγράμματα με τον αριθμό των «κατασχεμένων” παιδιών ανά περιοχή. Ανάλογα έγγραφα είναι διαθέσιμα και στη Σουηδία. Μια έκθεση αναφέρει ότι στη Σουηδία «κατασχέθηκαν” 300.000 παιδιά! Κάθε ανάδοχη οικογένεια εισπράττει 10.000 κορόνες Νορβηγίας (1.100 ευρώ) τον μήνα για κάθε θετό παιδί και κάθε υπάλληλος της Barnevarn λαμβάνει μπόνους γι’ αυτή τη… δουλειά, δηλαδή για την καταστροφή της οικογενειακής φωλιάς και την κλοπή των απογόνων».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ιρίνα, που κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του γιου της από συγγενείς του πρώην συζύγου της στην αστυνομία και… τιμωρήθηκε, καθώς και τα δύο παιδιά της δόθηκαν σε ανάδοχη οικογένεια.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, στη Νορβηγία ο ανάδοχος γονιός μπορεί να επιλέξει το παιδί της αρεσκείας του, όπως στα σκλαβοπάζαρα.

«Το παιδί απομακρύνεται από τους βιολογικούς γονείς του κατόπιν παραγγελίας!»

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι στη Νορβηγία, όπως και σε άλλες «προηγμένες» χώρες (π.χ. Ολλανδία), η παιδεραστία δεν θεωρείται έγκλημα.

«Εφημερίδες της χώρας έγραψαν ότι κορίτσι 8 ετών καταδικάστηκε σε καταβολή των δικαστικών εξόδων και αποζημίωση στον βιαστή της για την παραμονή του στη φυλακή! Στη Νορβηγία, όλα είναι ανάποδα».

Ως προς την υποβάθμιση της εκπαίδευσης επισημαίνεται ότι οι μαθητές δημοτικού στη Νορβηγία δεν διδάσκονται μαθήματα Λογοτεχνίας, Ιστορίας, Φυσικής, Χημείας, παρά μόνο μια μορφή Μελέτης Περιβάλλοντος, όπου μαθαίνουν τον κόσμο σε γενικές γραμμές.

«Ξέρουν απλώς ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε. Ολα τα άλλα, σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, είναι κακοποίηση της ψυχής του παιδιού. Επιπλέον, η Νορβηγία έχει αναγνωρίσει και νομιμοποιήσει τουλάχιστον 30 είδη μη παραδοσιακού γάμου, ενώ οι έννοιες «άνδρας” και «γυναίκα” θεωρούνται παρωχημένες».

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι γνωστά παραμύθια, όπως η «Σταχτοπούτα» και «Οι ιστορίες των αδελφών Γκριμ», έχουν απομακρυνθεί από τα νηπιαγωγεία.

«Αντ’ αυτών προσφέρονται άλλα βιβλία με τίτλους όπως «Βασιλιάς και βασιλιάς” ή «Ομοφυλόφιλα παιδιά”. Εκεί, για παράδειγμα, υπάρχει ο πρίγκιπας που ερωτεύεται τον βασιλιά ή πρίγκιπα και η δεσποινίς – πριγκίπισσα που ονειρεύεται να παντρευτεί τη βασίλισσα. Τα παιδιά υποτίθεται ότι έχουν το δικαίωμα στη σεξουαλική προτίμηση από μηδέν ετών και μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία σεξ και φύλων. Επίσης, ένα παιδί μπορεί από τα 7 του χρόνια να αλλάξει φύλο χωρίς τη συναίνεση των γονέων του. Εναντίον των γονέων και των παιδιών λειτουργεί ένα καλά οργανωμένο παγκόσμιο εγκληματικό δίκτυο. Πίσω από τη μάσκα της λεγόμενης «δικαιοσύνης ανηλίκων”, που παρουσιάζεται με το πρόσχημα της δήθεν σωτηρίας των παιδιών από βίαιους ή αλκοολικούς γονείς, διενεργείται ένα παγκόσμιο τερατώδες πείραμα μετάλλαξης του φύλου των παιδιών».

greece-report.blogspot.gr

Ενημέρωση για τις ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της τρέχουσας κατάστασης και μέχρι νεοτέρας
η Δημοτική Βιβλιοθήκη, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο στην Ραφήνα, θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 18:00 – 20:00μμ. κάθε απόγευμα.
Η είσοδος θα είναι από την πόρτα του 1ου ορόφου επί της Αραφηνίδων Αλών.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Ενημέρωση για τις ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

1st European Festival of Traditional Dances for children, Moon Festival/ Πλατεία Ραφήνας

Στα πλαίσια του διαπολιτισμικού διαλόγου και της πολιτιστικής διπλωματίας, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου φιλοξενεί το 1stEuropean Festival of Traditional Dances for children, Moon Festival.
Χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς της Κίνας από το Youth League Committee of Guangzhon Univesity, τηςΚίνας.  
 
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, Ώρα: 20:30
Πλατεία Ραφήνας
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Χρυσοστόμου Σμύρνης θέση Σκαλοπάτι Ραφήνα
Τ.Κ. 190 09
ТГК.: 22940 26073
1st European Festival of Traditional Dances for children, Moon Festival/ Πλατεία Ραφήνας
image_pdfimage_print
02-08-2018.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ERTOPEN RADIO
No Comments   Aug 2, 2018

02-08-2018.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ERTOPEN RADIO

ttp://wp.me/p4t5rv-ayx Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΡΤ OPEN ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ   ΠΗΓΗ :SORRAS TV
No Comments   Aug 15, 2018

Καλή Παναγιά, Έλληνες!

Καλή Παναγιά, Έλληνες! Του Θανάση Κ. Η “Κοίμηση της Παναγίας” που γιορτάζουμε σήμερα είναι μια ευκαιρία να δούμε – να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε – όχι απλώς την “Πίστη” μας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


ANAZHTΗΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ