Posts by Category: ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

image_pdfimage_print

Ομάδα RPSOS.gr: Καθαρά και κατάλληλα τα κολυμβητικά ύδατα στην παραλία στις Μαρίκες

Ομάδα RPSOS.gr: Καθαρά και κατάλληλα τα κολυμβητικά ύδατα στην παραλία στις Μαρίκες

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ακαταλληλότητα της παραλίας στις Μαρίκες για κολύμβηση προκαλώντας δικαίως ανησυχία σε εκείνους που συνηθίζουν να κολυμπούν στην πανέμορφη αυτή παραλία. Tο RPSOS.gr, ομάδα εθελοντικής δράσης και υποστήριξης, άμεσα ενήργησε με στόχο να διαπιστώσει εάν η μόλυνση ήταν παροδικό φαινόμενο.

Την παραθαλάσσια αυτή ρύπανση είχε εγκαίρως επισημάνει στις 2 Αυγούστου η συμπολίτης μας κα Χέλμη, την ευχαριστούμε για αυτό, η οποία ενήργησε πολύ σωστά λαμβάνοντας και αποστέλλοντας για μικροβιολογική ανάλυση σε εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ τρία δείγματα θαλασσινού νερού.

Άμεσα πραγματοποιήσαμε δειγματοληψίες, την Κυριακή 12 Αυγούστου, σε δύο κεντρικές θέσεις της παραθαλάσσιας ζώνης στις Μαρίκες, όπου το βάθος είναι 1,5 μέτρο, λαμβάνοντας δείγματα 1 μέτρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε αποστειρωμένα ειδικά δοχεία. Οι μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγμάτων αυτών έδειξαν χαμηλές τιμές ρύπων, πολύ κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Για να κατανοήσουν καλύτερα οι πολίτες την παροδικότητα του φαινομένου, πρέπει να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη παραλία επιβαρύνεται με ρυπαντικό φορτίο από το νερό που εκβάλει από το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας. Επομένως σε περιόδους μετά από βροχόπτωση έντονης ραγδαιότητας και ειδικά όταν επικρατούν βόρειοι άνεμοι, το ρυπαντικό φορτίο είναι επόμενο να μεταφέρεται στην παραλία στις Μαρίκες. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύπανση αυτή ουδεμία σχέση έχει με την πρόσφατη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Τα διαφορετικά αποτελέσματα από την μία εβδομάδα στην άλλη, καταδεικνύουν την ανάγκη συχνών ελέγχων των παραθαλάσσιων υδάτων. Με τη συνεργασία εθελοντών πολιτών που μπορούν να εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να συλλέγουν με τον ενδεδειγμένο τρόπο τα δείγματα νερού, μπορούμε ως ομάδα RPSOS.grνα πραγματοποιούμε περιοδικούς δωρεάν ελέγχους, όχι μόνο από τις Μαρίκες και τις άλλες παραλίες του Δήμου μας, διασφαλίζοντας την υγεία των κολυμβητών.

Αποτελέσματα ανάλυσης δείγματος νερού _ ΜΑΡΙΚΕΣ

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής Γεωπληροφορικής

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Συντονιστής ομάδας RPSOS.gr

Τηλεφωνικό κέντρο 211 8005440

Ομάδα RPSOS.gr: Καθαρά και κατάλληλα τα κολυμβητικά ύδατα στην παραλία στις Μαρίκες

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8/2018

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8/2018 ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ https://www.civilprotection.gr

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ONLINE ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ https://www.civilprotection.gr/el/daily-fire-prediction-map

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
ΤΖΙΒΙΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/8/2018

Κατέσχεσαν επίδομα πυρόπληκτου λόγω ΕΝΦΙΑ. Ήρθη η κατάσχεση, οδηγίες προς τις εφορίες

Μετά την καταγγελία πολίτη, ο διοικητής της ΑΑΔΕ συνομίλησε μαζί του, παρενέβη για την άρση της κατασχεσης και έδωσε οδηγίες στις εφορίες να είναι προσεκτικές όταν βλέπουν κατάθεση ποσού 5.000 ευρώ που είναι το επίδομα προς πυρόπληκτους

Ήρθη η κατάσχεση επιδόματος πυρόπληκτου για οφειλή προς την εφορία (ΕΝΦΙΑ), μετά από προσωπική παρέμβαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος συνομίλησε και με τον πολίτη που προέβη στη σχετική καταγγελία.

Παίρνοντας την υπόθεση από την αρχή, ο κ. Θάνος Καζακίδης, κάτοικος της περιοχής που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά, κατήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ότι το επίδομα κατατέθηκε μεν στις 6 Αυγούστου αλλά είδε να κατάσχεται μέρος αυτού για οφειλή λόγω ΕΝΦΙΑ, και παρά το γεγονός ότι το εν λόγω επίδομα έχει χαρακτηρισθεί από την κυβέρνηση ακατάσχετο (με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).

Το θέμα επιλύθηκε μετά την παρέμβαση Πιτσιλή, ενώ, όπως εξηγούσαν πηγές της ΑΑΔΕ, η εφορία δεν ξέρει αν το ποσό είναι ακατάσχετο ή όχι, απλώς διαπιστώνει ότι υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό.

Για την αποφυγή όμως ανάλογου περιστατικού στο μέλλον, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πιτσιλής έδωσε οδηγία στις εφορίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, όταν βλέπουν κατάθεση ποσού 5.000 ευρώ, που είναι και το επίδομα προς τους πυρόπληκτους.

https://www.news247.gr/koinonia/kateschesan-epidoma-pyropliktoy-logo-enfia-irthi-i-kataschesi-odigies-pros-tis-efories.6640536.html

Κατέσχεσαν επίδομα πυρόπληκτου λόγω ΕΝΦΙΑ. Ήρθη η κατάσχεση, οδηγίες προς τις εφορίες

Και επίδομα τηλεπικοινωνιακών αναγκών στους πυρόπληκτους

Συνεργασία Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πέραν της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των 5000 ευρώ για τα νοικοκυριά και των 8000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, που ήδη καταβάλλονται στους πληγέντες από τις φωτιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ξεκίνησε την ταυτόχρονη καταβολή του επιδόματος κάλυψης τηλεπικοινωνιακών αναγκών των 1200 ευρώ.

Μόνο χθες, που ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος αυτού, 270 νοικοκυριά και 27 επιχειρήσεις παρέλαβαν τα 1.200 ευρώ.

Το επίδομα κάλυψης τηλεπικοινωνιακών αναγκών θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες και σε όσους έχουν ήδη λάβει την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 5000 ευρώ για τα νοικοκυριά και των 8000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε, καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και αποφάσεις, για όλες τις νέες πληρωμές.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι πληγέντες καθώς αποφεύγεται η εκ νέου αίτηση για την απόδοση του επιδόματος και η καταβολή γίνεται γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία για τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Εξάλλου, τις 3.667 έφθασαν οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα και ήδη 863 νοικοκυριά και 31 επιχειρήσεις πήραν την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, των 5.000 και 8.000 ευρώ, αντίστοιχα.

https://www.news247.gr/koinonia/kai-epidoma-tilepikoinoniakon-anagkon-stoys-pyropliktoys.6640272.html

Και επίδομα τηλεπικοινωνιακών αναγκών στους πυρόπληκτους

Χάρτης πρόβλεψης κίνδυνου πυρκαγιάς που ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 14/8/2018

Συνημμένα θα βρείτε ΤΟΝ Χάρτη πρόβλεψης κίνδυνου πυρκαγιάς που ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 14/8/2018 όπως αναρτήθηκε από την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ σήμερα στην ιστοσελίδα της  www.civilprotection.gr

Παρακαλούμε για την δημοσίευση του χάρτη στην ιστοσελίδα σας με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των πολίτων.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος ONLINE στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.civilprotection.gr/el/daily-fire-prediction-map

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΒΙΤΖΗΣ

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΤΗΛ : 2294321033

ΕMAIL : stzivitzis@0164.syzefxis.gov.gr

Χάρτης πρόβλεψης κίνδυνου πυρκαγιάς που ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 14/8/2018

Απάντηση Ανδρέα Βασιλόπουλου στις κατηγορίες προσπάθειας αποπροσανατολισμού

Απάντηση Ανδρέα Βασιλόπουλου στις κατηγορίες περί αποπροσανατολισμού και δημιουργίας παραδιλημμάτων!
Η δυσπιστία και απροθυμία συνεργασίας είναι ίσως ένα σύνηθες φαινόμενο μεταξύ της εκάστοτε δημοτικής αρχής και των μελών αντιπολιτευτικών δημοτικών παρατάξεων. Αυτό αντιμετωπίζουμε και στον δήμο μας, ένα φαινόμενο όμως που θα έπρεπε να εξαφανίζεται σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που ζήσαμε με τις πρόσφατες πυρκαγιές και ακόμα διανύουμε.
Μόνο αυτό δεν έχει γίνει όμως, καθώς ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κύριος Μπουρνούς αποδοκιμάζει τις προσπάθειες μας να βοηθήσουμε στον μεγάλο φόρτο εργασίας που αναγνωρίζουμε ότι έχει προκύψει για τον δήμο, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθείες μας, προσπάθειες αποπροσανατολισμού και δημιουργίας παραδιλημμάτων.
Ο λόγος για την πλατφόρμα rpsos που εδώ και μερικές εβδομάδες λειτουργεί και προσπαθεί να βοηθήσει στην διαχείριση των εθελοντών και την καταγραφή των αναγκών των πολιτών, κάνει ελέγχους ποιότητας νερού και καλεί τους πολίτες να δηλώσουν τα οικόπεδα που χρειάζονται καθάρισμα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Να πούμε λοιπόν στον κ. Δήμαρχο ότι η ανάγκη δημιουργίας του RPSOS γεννήθηκε από τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν στην οργάνωση της δημοτικής αρχής για την διαχείριση των εθελοντών και την καταγραφή των αναγκών που γινόταν χειρόγραφα. Υπήρξε μάλιστα πρόταση συνεργασίας η οποία και απορρίφθηκε άρα η πηγή δημιουργίας του παραδιλήμματος δεν είναι το rpsos αλλά αυτός που δεν είδε την διευκόλυνση όλων μέσα από την ψηφιακή αυτή πλατφόρμα. Εμείς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τους συμπολίτες μας και προχωρήσαμε στην δημιουργία της πλατφόρμας αυτόνομα.
Όσον αφορά στις μετρήσεις της ΕΥΔΑΠ κανείς δεν αρνήθηκε ότι έχουν όντως πραγματοποιηθεί ωστόσο το πρόβλημα δεν τελειώνει στην ανακοίνωση ότι το νερό στις δεξαμενές και στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ είναι ασφαλές γιατί από την πηγή μέχρι την οικιακή βρύση ο «δρόμος» είναι μεγάλος και πολλές από τις σωληνώσεις είναι επιφανειακές που πολύ πιθανόν να επιτρέπουν την είσοδο επιβλαβών μικροοργανισμών. Έτσι ενημερώνουμε και εσάς ότι πέραν των ελέγχων που έχουν γίνει πρέπει να γίνου και έλεγχοι στις σωληνώσεις από το ρολόι του σπιτιού έως την οικιακή βρύση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια βλάβη στις σωληνώσεις ή έχει διαπεραστεί το πιο επιφανειακό δίκτυο ύδρευσης. Η μέτρηση από το RPSOS είναι ΔΩΡΕΑΝ και η συνεργασία με τον δήμο θα μπορούσε να του προσφέρει δυνατότητα καταγραφής ζημιών, ενημέρωση των δημοτών για την υγεία τους.
Όσον αφορά στο σύστημα καταγραφής ακαθάριστων οικοπέδων είναι αρκετά περίεργο το γεγονός ότι μας έχουν προσεγγίσει για να παραχωρήσουμε την πλατφόρμα αυτή καταγραφής δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και μόνο ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου αρνείτε να την χρησιμοποιήσει θεωρώντας ότι το έργο που έχει κάνει είναι αρκετό και δεν μπορεί να διευκολυνθεί με την χρήση της τεχνολογίας! Ενημερωτικά και μόνο το RPSOS διατίθεται να παραχωρήσει δωρεάν την πλατφόρμα καταγραφής για να βοηθηθούν όλοι οι δήμοι όπως προσφέρηκε και για τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου κ. Μπουρνούς.

Απάντηση Ανδρέα Βασιλόπουλου στις κατηγορίες προσπάθειας αποπροσανατολισμού

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/8/2018

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/8/2018 ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ https://www.civilprotection.gr

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ONLINE ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ https://www.civilprotection.gr/el/daily-fire-prediction-map

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

ΤΖΙΒΙΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟY

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/8/2018

Αποκάλυψη: «Γνώριζαν» τα αίτια της φωτιάς πριν την φωτιά

Η επιμονή της κυβέρνησης, όσο περνούν οι μέρες, να μεταθέσει τις ευθύνες της στην Κλιματική Αλλαγή, παίρνει περίεργες διαστάσεις και τροπή, αγγίζοντας τα όρια της υποψίας ενός πολύ καλά παγκόσμιου ενορχηστρωμένου εγκλήματος συμφερόντων

Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστες ώες, πριν καν ακόμα λήξει το υποτιθέμενο τριήμερο πένθος, όταν διάφοροι επιφανείς επιστήμονες και στελέχη της κυβέρνησης έσπευσαν να αποδώσουν τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αφενός μεν στην άναρχη δόμηση, αφετέρου στην κλιματική αλλαγή.

Μόλις 10 μέρες μετά, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «εντόπισε» τον καθηγητή «Οικολογίας των Πυρκαγιών», Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, για να τον ρωτήσει τι έφταιξε, και ο καθηγητής, χωρίς να έχει κάνει απολύτως καμία επιτόπια έρευνα και μελέτη, παρά με τις πληροφορίες που του δόθηκαν απεφάνθη ότι το δράμα ήταν αναπόφευκτο λόγω των θυελλωδών ανέμων -αυτών που κανένας μετεωρολόγος δεν μπόρεσε να προβλέψει, αλλά το γιατί δεν απασχολεί τον καθηγητή.

Ο έτερος λόγος που το δράμα ήταν αναπόφευκτο, είναι η Κλιματική Αλλαγή.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο εν λόγω επιφανής καθηγητής, Γερμανός στην καταγωγή, κορυφαίος, παγκοσμίως, σε θέματα κλιματικής αλλαγής και πυρκαγιών, επισκέπτεται την Ελλάδα από το 1985, ως εκ τούτου είναι «άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας». Και θα είναι αυτός ο οποίος θα αναλάβει την «Ανεξάρτητη Επιτροπή Διερεύνησης» της αιτίας της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Και τα ΜΜΕ επαναλαμβάνουν τις δηλώσεις του ότι έφταιξε η βασική αιτία της φονικής και καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι ήταν «η αλλοίωση του φυσικού τοπίου και η αλλαγή χρήσης γης», και «η αλλαγή συνηθειών που έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη της υπαίθρου». Και καταθέτει την πρόταση, «να εκπονηθεί ένα εθνικό, «ολιστικό σχέδιο» για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών όπως στο Μάτι».

 «Όλοι, όχι μόνο οι Έλληνες, πρέπει να προσανατολιστούμε προς τις μεταβολές που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Θα είναι επώδυνο, διότι πρέπει να αποχαιρετίσουμε οριστικά συνήθειες του παρελθόντος, ώστε να καταστήσουμε γενικά το περιβάλλον ανθεκτικό απέναντι σε τέτοιες ακραίες καιρικές καταστάσεις. Να αποχαιρετήσουμε λ.χ. τα παλιά πολεοδομικά πρότυπα και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί μακροπρόθεσμα. Η κλιματική αλλαγή πρέπει να γίνει μεγάλο πολιτικό θέμα. Είναι πολύ σημαντικό, διότι θα καθορίσει την μελλοντική εξέλιξη του κόσμου. Επιβάλλεται να γίνει έστω και αν πονέσει».

Μόνο που… η αλλαγή χρήσης γης στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ότι ήταν αγροτικός οικισμός [Το Μάτι δεν ήταν ποτέ δάσος αλλά αγροτική — οικιστική περιοχή] χωρίς μεγάλη βλάστηση και με τα χρόνια απέκτησε βλάστηση κι έγινε τουριστικό θέρετρο, ενώ στα χρόνια του μνημονίου κάποιοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα εξοχικά τους για κύρια και μόνιμη κατοικία.

Και επίσης μόνο που….

Ακριβώς τα ίδια έλεγε το 2014 στο Νταβός!

Σαν χαλασμένο γραμμόφωνο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις δηλώσεις του Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, αφού τα ίδια αίτια ακριβώς δείχνει για τις παγκόσμιες φωτιές από χρόνια πριν, όταν παραβρέθηκε στην 5η Διεθνής Διάσκεψη Καταστροφών και Κινδύνων IDRC που διοργανώνει κάθε χρόνο το Νταβός.

Να θυμίσουμε ότι το Νταβός, είναι το Παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ, το ισχυρότερο φόρουμ της παγκόσμιας ελίτ, στο οποίο τελευταία είναι καλεσμένος και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι είπε τότε ο κος Γκόλνταμερ;

Υπάρχουν αλλαγές τελευταία στο παγκόσμιο περιβάλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής, που σχετίζονται με τις οικονομικές και δημογραφικές αλλαγές, οι οποίες κάνουν το οικοσύστημα πιο ευάλωτο. Η κλιματική αλλαγή φέρνει περισσότερες ξηρασίες, που προκαλούν πιο εύκολα φωτιές, αλλά ο κόσμος χρησιμοποιεί την φωτιά για να δημιουργήσει περισσότερες αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές, και στην Ευρώπη φταίει η «έξοδος», η εγκατάλειψη της γης, και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανάπτυξη βλάστησης, η οποία είναι αιτία πυρκαγιών!

Δείτε το βίντεο:

 

Η βλάστηση και η αστικοποίηση επιφέρει την Κλιματική Αλλαγή; Τότε γιατί έχετε λυσσάξει όλοι να αφήσουμε τη ζωή και τις δραστηριότητες στις εξοχές και τις χαρακτηρίζετε natura και θέλετε να μπούμε όλοι στις πόλεις;

Ο Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ πραγματικά δεν είναι τυχαίος καθηγητής. Είναι ένας από τους ιερείς της κλιματικής αλλαγής και γερό «χαρτί» του ΟΗΕ για το κλίμα και της Ατζέντα 21 — Βιώσιμη Ανάπτυξη, που θέλει την εγκατάλειψη της γης και μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμών σε «έξυπνες πόλεις».

ΑΠΕ όπως… Πετρέλαιο;

Το 99% των πρόσφατων πολέμων, εμφυλίων και συρράξεων έχουν ως κίνητρο -εκτός από τη μείωση του πληθυσμού- τις πετρελαϊκές πηγές. Πόσους από αυτούς κατάφερε να σταματήσει ο ΟΗΕ; Κανέναν! Που σημαίνει ότι μονίμως κάνει πλάτες στην αδηφάγα πετρελαϊκή ελίτ αυτών των χωρών.

Ωστόσο η ενέργεια τελευταία έχει στραφεί στις ΑΠΕ. Η ενέργεια μπορεί να άλλαξε, αλλά όχι και η ελίτ. Οι περισσότεροι που πριν παρήγαγαν ενέργεια με άνθρακα, πετρέλαιο κλπ τώρα έχουν επενδύσει ΚΑΙ στις ΑΠΕ, με πρώτον και κύριο τον Ροκφέλερ.

Τα εγκλήματα των διαφόρων πετρελαιάδων τύπου Ροκφέλερ τα κατέγραψε ήδη η Ιστορία και τα έχει ήδη «χωνέψε黨ο κόσμος. Φαίνεται μάλλον ότι ήρθε η ώρα να βιώσει και να χωνέψει τα εγκλήματα εκείνων που έχουν ΑΠΕϊκά συμφέροντα. Και για να τα χωνέψει αυτά, πρέπει πρώτα να νιώσει ένοχος για τις επιλογές του, φοβισμένος για το μέλλον του και πρόθυμος να δεχτεί να παραδώσει τη γη του στις ΑΠΕ που μόνο αειφόρες δεν είναι.

Πρόθυμος να θυσιάσει τις τοπικές του δραστηριότητες, τις αγροτοκτηνοτροφικές, τον τουρισμό, την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή, το εξοχικό του, το νερό του. Να έχει πρόθυμα είσοδο στις ελεγχόμενες «έξυπνες πόλεις» που θα έχουν κάθετη ανάπτυξη και… οριζόντια έξοδο υποβαστάζουσα από τέσσερα κοράκια, καθώς η ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας θα θερίζει ακόμα περισσότερες ζωές απ’ ό,τι σήμερα.

Ο κος καθηγητής — αυθεντία δεν έρχεται ως επιστήμονας αλλά ως πολιτικός και ιεροκήρυκας. Λέει -χωρίς καμία ξεχωριστή έρευνα, και εκ των προτέρων- αυτό που λέει εδώ και χρόνια στο ίδιο κι απαράλλακτο κήρυγμά του περί Κλιματικής Αλλαγής, ευθυνών των πολιτών και αλλαγών τρόπου ζωής.

Και το γεγονός αυτό από μόνο του, εντείνει τις υποψίες ότι οι φονικές πυρκαγιές εδώ κι ανά τον κόσμο τελευταία, έχουν ως ηθικούς αυτουργούς και ενορχηστρωτές, ακριβώς τα ίδια άτομα που κάποτε ήταν ένοχα για πετρελαϊκούς πολέμους — την παγκόσμια ελίτ και το επίσημο όργανο διακυβέρνησης της, τον ΟΗΕ!

Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. Εκδηλώσεις για τους πυροπαθείς.

Ραφήνα 10/08/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις των Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου έχουν ως γνωστόν – αναβληθεί.

Είμαστε αρωγοί από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε καθημερινά να στηρίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από την ανείπωτη καταστροφή.

Παράλληλα προσπαθούμε σε χαμηλούς, αλλά επίμονους τόνους να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών.

Ελπίζοντας και προσδοκώντας στην ενεργή συμμετοχή και προσφορά όλων μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τις παρακάτω δράσεις σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ για όλους τους πυροπαθείς:

  1. Στις 23 Αυγούστου:

Παιδική θεατρική παράσταση στο Πάρκο Κυρήνεια του λιμένος Ραφήνας στις 19:00 μ.μ.

Αμέσως μετά το Tera Jet προσφέρει στους χώρους του φαγητό, γλυκά, παγωτά για όλα τα παιδιά ενώ παράλληλα θα μοιραστούν παιχνίδια.

 

  1. Στις 26 Αυγούστου:

Μουσική βραδιά στον Άγιο Νικόλαο στις 21:00 μ.μ. Όλοι προσερχόμενοι με τρόφιμα ή με όποιον άλλο τρόπο προσφοράς θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

 

  1. Στις 5 Σεπτεμβρίου:

Εκδήλωση για τα παιδιά στο κολυμβητήριο του Δήμου Ραφήνας στις 19:00 μ.μ.

Θα μοιραστούν σχολικά είδη για όλα τα παιδιά (από το νηπιαγωγείο έως και το γυμνάσιο).

 

  1. Στις 16 Σεπτεμβρίου:

Ποδοσφαιρικός αγώνας στις 16:00 μ.μ. στο γήπεδο της Ραφήνας με επίλεκτους (διεθνείς) ποδοσφαιριστές και προσφορές υπέρ των πυροπαθών.

 

 

Και συνεχίζουμε.

Στον Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας και στους Δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Είμαστε εδώ παρόντες και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μαζί και δίπλα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

 

 

Για την Ο.Λ.Ρ. Α.Ε.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος
Αικατερίνη Αδαμοπούλου

 

Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. Εκδηλώσεις για τους πυροπαθείς.

Θανάσης Αδαμόπουλος “Ο άρχων του τόπου, πρέπει να έχει παντελόνια και είναι άρχων

“Δήμαρχε, σε λίγο θα με πείσετε , ότι – κάηκαν 100 άνθρωποι – και τα κάνατε όλα άριστα….ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, τα έχει κάνει όλα τόσο άριστα , που τι καθόμαστε εδώ πέρα… να σου πούμε και συγχαρητήρια και να σηκωθούμε να φύγουμε”.  Ανέφερε ο Θανάσης Αδαμόπουλος όταν ήρθε η σειρά του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. για να συνεχίσει:

“Πρώτα είναι η πρόληψη και μετά όλα τα άλλα”

Ο Θανάσης Αδαμόπουλος αναφέρθηκε σε σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν μέτρα πρόληψης και όπως άφησε να εννοηθεί δεν είχαν ληφθεί κατά τον προβλεπόμενο τρόπο.

“Δήμαρχε είσαι υπεύθυνος 100% να βγάλεις το κόσμο έξω (απο τη περιοχή που καίγεται) και μην αρχίσουμε… Ο Δήμαρχος της Αθήνας κανένα δεν περίμενε ούτε τη Περιφέρεια περίμενε…. ”

Δείτε στο video τον τ. Κοινοτάρχη Πικερμίου και ακούστε όλα όσα ανέφερε.

ΠΗΓΗ :RPN.GR

Θανάσης Αδαμόπουλος “Ο άρχων του τόπου, πρέπει να έχει παντελόνια και είναι άρχων
image_pdfimage_print
02-08-2018.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ERTOPEN RADIO
No Comments   Aug 2, 2018

02-08-2018.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ERTOPEN RADIO

ttp://wp.me/p4t5rv-ayx Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΡΤ OPEN ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ   ΠΗΓΗ :SORRAS TV
No Comments   Aug 15, 2018

Καλή Παναγιά, Έλληνες!

Καλή Παναγιά, Έλληνες! Του Θανάση Κ. Η “Κοίμηση της Παναγίας” που γιορτάζουμε σήμερα είναι μια ευκαιρία να δούμε – να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε – όχι απλώς την “Πίστη” μας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


ANAZHTΗΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ