Posts by Category: ΥΓΕΙΑ

image_pdfimage_print
ΑΠΟΨΕΙΣ September 24, 2018 posted by

Δέκα σοβαρές ασθένειες που μπορεί να εντοπίσει ο οδοντίατρος

«Ο κόσμος πιστεύει ότι όταν κάνουμε έλεγχο στα δόντια κοιτάμε μόνο αυτά» λέει η Gigi Μeinecke, οδοντίατρος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής των ΗΠΑ. «Όμως στην πραγματικότητα κοιτάμε όλους τους μαλακούς ιστούς μέσα στη στοματική κοιλότητα».

Η πρόσβαση σε αυτούς τους ιστούς δίνει την δυνατότητα στους οδοντιάτρους να εντοπίσουν ενδείξεις πολλών παθήσεων, όπως ο διαβήτης, πριν ακόμα προλάβει να τις εντοπίσει ένας παθολόγος.

Δείτε λοιπόν τις 10 πιο κοινές ασθένειες που μπορεί να εντοπίσει ένας οδοντίατρος:

Νόσος του Κρον

Έως και 20% των ασθενών με αυτή τη φλεγμονώδη διαταραχή του εντέρου αναπτύσσουν βλάβες στη στοματική τους κοιλότητα, οι οποίες μπορεί να προηγηθούν των υπόλοιπων συμπτωμάτων στην κοιλιά, όπως είναι οι κράμπες και η διάρροια, σύμφωνα με μελέτη του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας.

Ο Dr. Meinecke αναφέρει πως εντόπισε πρησμένα χείλη και μάγουλα στο εσωτερικό της στοματική κοιλότητας ασθενών με νόσο του Κρον και ένα λευκό στίγμα με κόκκινο περίβλημα.

Διαβήτης

Η αιμορραγία, τα ξηρά ούλα, η ξηροστομία και τα μυτερά δόντια είναι όλα τα τυπικά στοματικά συμπτώματα των ασθενών με διαβήτη, στους οποίους είναι πιο πιθανό να ασθενήσουν τα ούλα τους, λέει ο Sam Morfhaim, περιοδοντολόγος στο Great Neck της Νέας Υόρκης.

Ωστόσομ πολλά από αυτά τα συμπτώματα οφείλονται απλώς στην κακή στοματική υγιεινή, οπότε οι οδοντίατροι μπορεί να υποθέτουν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις.

Καρκίνος του στόματος

Εμφανίζεται συνήθως με λευκούς και κόκκινους ερεθισμούς στο στόμα, συνήθως στη γλώσσα ή στο κάτω μέρος του στόματος, αλλά και στον ουρανίσκο, πίσω από τη γλώσα.

Αναιμία

Αν το χρώμα του στόματος και των ούλων φαίνεται πολύ χλωμό, τότε οι οδοντίατροι αρχίζουν να υποψιάζονται πως πρόκειται για ελλιπή αιμοσφαιρίνη και άρα αναιμία.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Τα οξέα του στομάχου που παλινδρομούν προς τον οισοφάγο μπορεί να φθείρουν το σμάλτο των δοντιών και να δημιουργήσυον διαβρωτικές βλάβες, ειδικά στα πίσω δόντια.

Έντονο άγχος

Το έντονο άγχος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το τρίξιμο των δοντιών (βρουξισμός), μια «συνήθεια» που φθείρει τα δόντια και τα καταστρέφει. Αυτό συμβαίνει κυρίως την νύχτα σε όσους υποφέρουν από πολύ άγχος.

Οστεοπόρωση

Μέχρι κάποιος ασθενής να υποβληθεί σε εξέταση οστικής πυκνότητας δεν υπάρχουν συμπτώματα που να υποδηλώνουν την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση προκαλεί αλλαγές στο οστό του δοντιού κι έτσι μια επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να ανιχνεύσει την οστεοπόρωση στα πρόωρά της στάδια.

Άνοια

Σύμφωνα με έρευνα σε Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στην οποία συμμετείχαν 5.500 ηλικιωμένοι για 18 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι αυτοί που έπλεναν τα δόντια τους λιγότερο από μία φορά την ημέρα είχαν έως και 65% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια από εκείνους που τα βούρτσιζαν καθημερινά. Τα βακτήρια των ούλων μπορεί να φτάσουν στον εγκέφαλο και έτσι προκαλείται φλεγμονή και εγκεφαλική βλάβη που οδηγούν στην άνοια, εκτιμούν οι ερευνητές.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα προκαλεί πόνο και πρήξιμο στις αρθρώσεις, αλλά τα πρώτα της σημάδια εμφανίζονται στο στόμα, ειδικά στους νέους ανθρώπους. Ασθενείς με οίδημα στη γνάθο, δύσκαμπτο ή υπερβολικά ευρύ σαγόνι έχουν πολλές πιθανότητας να βρίσκονται στα πρώτα στάδια ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

ΑΠΟΨΕΙΣ September 21, 2018 posted by

Γήρανση εγκεφάλου: Με ποιες τροφές θα την καθυστερήσετε

Ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει κάθε πτυχή της λειτουργίας του εγκεφάλου μας, από τη συγκέντρωση και τον συλλογισμό έως την απομνημόνευση πληροφοριών.

Υγιεινές συνήθειες όπως η τακτική σωματική άσκηση, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος βοηθούν τον εγκέφαλο να δουλεύει πιο αποδοτικά για περισσότερα χρόνια.

Φυσικά, ρόλο-κλειδί στην υγεία του εγκεφάλου παίζει και η διατροφή.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Frontiers in Immunology, οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες καθυστερούν τη γήρανση του εγκεφάλου χάρη στην ιδιότητά τους να πυροδοτούν την παραγωγή λιπαρών οξέων με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στη μελέτη τους, τα ανοσοκύτταρα του κεντρικού νευρικού συστήματος που ονομάζονται μικρογλοιακά κύτταρα τείνουν να γίνονται υπερδραστήρια και να εκδηλώνουν χρόνια φλεγμονή με την πάροδο των ετών. Αυτή η φλεγμονή των μικρογλοιακών κυττάρων αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες της αποδυνάμωσης της μνήμης και της γνωστικής εξασθένησης που παρατηρείται στους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες σε ποντίκια, τα φάρμακα που περιέχουν βουτυρικές ενώσεις, μια κατηγορία λιπαρών οξέων που παράγονται στο παχύ έντερο όταν τα βακτήρια ζυμώνουν τις φυτικές ίνες, βελτιώνουν τη μνήμη και μειώνουν τους δείκτες φλεγμονής.

Ωστόσο, οι ακριβείς μηχανισμοί πίσω από το φαινόμενο, όπως και οι πιθανές επιδράσεις από την αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μέσω της διατροφής, δεν είχαν αποσαφηνιστεί πλήρως μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης τους, οι ερευνητές θέλησαν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Για τον σκοπό αυτόν, χορήγησαν σε ποντίκια διαφόρων ηλικιών μια διατροφή είτε με πολλές είτε με λιγοστές φυτικές ίνες και στη συνέχεια μέτρησαν τα επίπεδα βουτιρικών ενώσεων στο αίμα τους, καθώς και τα επίπεδα ουσιών που προωθούν τις φλεγμονές στο έντερό τους.

Όπως αναφέρει ο Ρόντνεϊ Τζόνσον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στο Ουρμπάνα-Σαμπέιν και ένας εκ των συντακτών της νέας μελέτης, «η πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή αύξησε τα επίπεδα των βουτυρικών ενώσεων και άλλων λιπαρών οξέων τόσο στα νεαρά όσο και στα ηλικιωμένα ποντίκια». Ωστόσο, προσθέτει, μόνο τα ηλικιωμένα ποντίκια παρουσίασαν φλεγμονή στο έντερό τους λόγω της διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, εύρημα που υποδεικνύει ότι η προχωρημένη ηλικία συνοδεύεται από αυξημένη ευπάθεια του εντέρου.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον Τζόνσον, ήταν το εύρημα ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φυτικών ινών μείωσε τόσο πολύ τη φλεγμονή στο έντερο των ηλικιωμένων ποντικιών που οι ερευνητές δεν ήταν δυνατό να το ξεχωρίσουν από το έντερο των νεαρών ποντικιών.

Οι γενετικές αναλύσεις που διεξήγαγαν στη συνέχεια οι ερευνητές για τη μέτρηση δεικτών φλεγμονής στα πειραματόζωα υπέδειξαν ότι η πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή μείωσε αισθητά τα επίπεδα φλεγμονής στα μικρογλοιακά τους κύτταρα. Οι ερευνητές εκτιμούν πως αυτή η θετική έκβαση οφείλεται στη μείωση της παραγωγής μιας χημικής ουσίας (ιντερλευκίνη 1β) που προωθεί τη φλεγμονή και η οποία έχει συνδεθεί στενά με το Αλτσχάιμερ στο πλαίσιο παλαιότερων μελετών.

Ο Τζόνσον υπογραμμίζει πως τα ευρήματα της μελέτης ισχύουν και για τους ανθρώπους και προσθέτει: «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταναλώσει απευθείας τις βουτυρικές ενώσεις, λόγω της δυσάρεστης οσμής τους, ωστόσο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδά τους στον οργανισμό καταναλώνοντας πολλές φυτικές ίνες και ιδίως διαλυτές ίνες».

«Η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί να έχει επιπτώσεις που ούτε μας περνούν από το μυαλό, όπως στην υγεία του εγκεφάλου ή στις φλεγμονές στο σώμα» καταλήγει ο καθηγητής.

ΑΠΟΨΕΙΣ September 20, 2018 posted by

Μεγάλη «νίκη» για το ελληνικό γιαούρτι στη Βρετανία

Σχεδόν όλα τα γιαούρτια στα ράφια των βρετανικών σούπερ-μάρκετ, ακόμη και τα βιολογικά και όσα προορίζονται για παιδιά, βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης από τη συνιστώμενη.

Η μόνη εξαίρεση είναι τα ελληνικά και τα ελληνικού τύπου γιαούρτια, που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως έδειξαν οι αναλύσεις των Βρετανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Λιντς και του Σάρεϊ, με επικεφαλής τη διατροφολόγο δρα Μπερναντέτ Μουρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ Open, ανέλυσαν 921 γιαούρτια διαθέσιμα σε μεγάλα βρετανικά σούπερ-μάρκετ.

Με εξαίρεση τα ελληνικά/ελληνικού τύπου γιαούρτια, τα μέσα επίπεδα ζάχαρης βρέθηκαν να είναι πολύ πάνω από τα πέντε γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια γιαουρτιού, που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να θεωρηθεί ένα προϊόν ότι δικαιούται την «πράσινη» σήμανση ως τρόφιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Μόνο το 9% (ούτε ένα γιαούρτι στα δέκα) δεν ξεπερνούσε τα συνιστώμενα όρια ζάχαρης, ενώ για τα παιδικά γιαούρτια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόνο 2%. Η πιο «γλυκιά» κατηγορία ήταν τα γιαούρτια-επιδόρπια με μέση περιεκτικότητα σε ζάχαρη 16,4 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια προϊόντος, ενώ στα παιδικά γιαούρτια η μέση περιεκτικότητα ήταν περίπου 11/100 γραμμάρια και στα βιολογικά 13/100 γραμμάρια.

«Ακόμη και γιαούρτια με την ετικέτα «βιολογικά», που συχνά θεωρούνται τα πιο υγιεινά, στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελούν μια αφανή πηγή πρόσθετης ζάχαρης», ανέφερε η Μουρ.

Στη Βρετανία τα παιδιά, ιδίως έως τριών ετών, τρώνε περισσότερο γιαούρτι από τους μεγάλους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας συνιστά τα παιδιά τεσσάρων έως έξι ετών να μην καταναλώνουν πάνω από 19 γραμμάρια ζάχαρης τη μέρα. Αλλά μόνο δύο από τα 101 παιδικά γιαούρτια που αναλύθηκαν, ταξινομήθηκαν ως χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Τα ελληνικά/ελληνικού τύπου γιαούρτια, καθώς και τα λεγόμενα «φυσικά», βρέθηκαν να έχουν πολύ διαφορετικό θρεπτικό «προφίλ», περιέχοντας πολύ υψηλότερα επίπεδα πρωτεϊνών (κατά μέσο όρο 32,4% έναντι 11% έως 20% των άλλων γιαουρτιών), λιγότερους υδατάνθρακες (35% έναντι 49% έως 60% των άλλων) και τη λιγότερη ζάχαρη από όλα τα άλλα γιαούρτια (κατά μέσο όρο πέντε γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια γιαουρτιού).

Το γιαούρτι, εκτός από αφθονία προβιοτικών («καλών» βακτηρίων), περιέχει πολλές πρωτεΐνες, ασβέστιο, ιώδιο και βιταμίνη Β, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΠΟΨΕΙΣ September 19, 2018 posted by

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ούτε το καθαρό κομμάτι ενός μουχλιασμένου τρόφιμου

Είστε έτοιμοι να φτιάξετε το σάντουιτς των ονείρων σας. Γαλοπούλα, ντομάτα, τυρί και φρέσκο μαρούλι μέσα σε δύο λαχταριστές φέτες ψωμί.

Ξαφνικά βλέπετε ότι η μία φέτα είναι μουχλασμιένη. Τα καλά νέα είναι ότι είναι μόνο στη μία πλευρά η μούχλα και μπορείτε να την κόψετε.

Λάθος. Δεν υπάρχει καθαρό κομμάτι σε ψωμί που έχει μουχλιάσει. Η μούχλα είναι ένας μύκητας όπως τα μανιτάρια. Το πάνω μέρος του μύκητα είναι εύκολο κάποιος να το εξετάσει, υπάρχει όμως ένα τεράστιο «δίκτυο» που διατρέχει εσωτερικά το «σώμα» του οργανισμού, που δεν μπορείτε να δείτε.

Αν δείτε προσεκτικά με μεγεθυντικό φακό τις γραμμές στο εσωτερικό της φέτας ψωμιού, θα παρατηρήσει ότι ολόκληρη η φέτα έχει προσβληθεί από τη μούχλα.

Και αν σκεφτείτε ότι μπορείτε να πάρετε μία άλλη φέτα από την ίδια φραντζόλα, κάνετε πάλι λάθος. Μέχρι τη στιγμή που η μούχλα γίνει εμφανής, μικροσκοπικά σποράκια αναπαράγονται σε όλο το ψωμί και ο μύκητας επεκτείνεται.

Είναι όμως κρίμα να πετάξετε όλη τη φραντζόλα. Ούτως ή άλλως τρώτε μούχλα όλη την ώρα στο ροκφόρ, τη σάλτσα σόγιας, ακόμη και στα αντιβιοτικά (πενικιλίνη). Άρα δεν βλάπτει, σκέφτεστε.

Στην πραγματικότητα παίρνετε ένα ρίσκο. Είναι σαν να τρώτε ένα άγριο μανιτάρι. Τα περισσότερα είναι βρώσιμα, αλλά κάποια είναι θανατηφόρα.

Έτσι και με τη μούχλα. Υπάρχουν χιλιάδες είδη μούχλας που είναι αβλαβή για τον άνθρωπο. Αλλά μερικοί τύποι του μύκητα μπορούν να προσβάλλουν τα φαγητά, καθιστώντας αδύνατο να ξέρει κάποιος αν αυτό που τρώει είναι ασφαλές.

Για παράδειγμα αυτή η πράσινη και μπλε μούχλα που βλέπετε στο ψωμί μπορεί να δημιουργήσει σε περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα. Η θεωρία ότι ζεσταίνοντάς το θα εξουδετερωθεί ο μύκητας είναι ένας ακόμη μύθος.

Πρέπει λοιπόν να αναρωτηθείτε αν αξίζει τον κόπο…

ΥΓΕΙΑ September 19, 2018 posted by

Η Nestlé θέλει να μην αναφέρει την χρήση εργατικής δουλείας, αλλιώς θα ακριβύνει τα προϊόντα της!

Η Nestlé λέει ότι η απαίτηση να αναφέρεται η χρήση της εργασίας των σκλάβων θα επιβάρυνε τους καταναλωτές με περισσότερα χρήματα

Λίγοι γνωρίζουν την αχαλίνωτη κατάχρηση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων πόσιμου ύδατος της Nestle, αλλά ακόμα λιγοτεροι γνωρίζουν ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει καταγγελίες για εργατική δουλεία.

Επί πλέον, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιχειρούν να σπάσουν τη χρήση της εργατικής δουλείας, απαιτώντας από τις εταιρείες να αναφέρουν τη χρήση τους, η Nestle την καταπολεμά, λέγοντας ότι το μητρώο θα καταλήξει να κοστίζει στους καταναλωτές.

Αργά τον περασμένο μήνα, η Nestlé εξέδωσε προειδοποίηση εναντίον προτεινόμενης νομοθεσίας, η οποία θα απαιτούσε από αυτούς να αναφέρουν τις προσπάθειές τους να εξαλείψουν τη δουλεία στην εταιρεία τους. Η εταιρεία λέει ότι το κόστος του ελέγχου για να διαπιστωθεί αν αναγκάζουν ανθρώπους να εργάζονται ενάντια στη θέλησή τους, καταλήγουν να μεταβιβάζονται στον καταναλωτή.

Όπως αναφέρει το Sydney Morning Herald, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία με ετήσιο κύκλο εργασιών 100 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο, θα πρέπει να αναφέρουν ετησίως τους κινδύνους της σύγχρονης δουλείας στο πλαίσιο της επιχείρησής τους και τις ενέργειες που έχουν αναλάβει για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων βάσει του νομοσχεδίου για την Σύγχρονη Δουλεία 2018 της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η Nestle κατέχει πάνω από 2000 επωνυμίες και λειτουργεί σε 189 χώρες και έχει ιστορικό χρήσης σκλάβων για την παραγωγή των προϊόντων της. Ωστόσο, προειδοποιούν κατά της νομοθεσίας που θα τους υποχρεώσει να αναφέρουν θέματα που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων, τη δουλεία, τη σεξουαλική υποτέλεια και την παιδική εργασία στο πλαίσιο της λειτουργίας και των αλυσίδων εφοδιασμού των επιχειρήσεων τους.

Σε συνεδρίαση της επιτροπής της Συγκλήτου τον περασμένο μήνα, η Nestlé ισχυρίστηκε ότι οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για να τους απαγορευτεί να συμμετέχουν στη δουλεία και την εμπορία ανθρώπων θα προσθέσουν «κόστος και χρόνο» στις επιχειρήσεις και στους προμηθευτές της «οι οποίες θα πρέπει να βρεθούν κάπου».

«Ενώ είμαστε της άποψης ότι οι υποχρεωτικές απαιτήσεις είναι λογικές, από πρακτική άποψη αυτή η διαφορά σημαίνει ότι οι πολυεθνικές εταιρείες θα πρέπει να προετοιμάσουν εξατομικευμένες δηλώσεις για κάθε χώρα στην οποία οφείλουν να αποδίδουν αναφορές», δήλωσε η υποβολή της Nestlé.

«… Όλοι οι προμηθευτές δεν μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι αυτές τις δαπάνες, μερικοί μπορούν να τις μεταφέρουν σε πελάτες / καταναλωτές».

Το 2016, η Nestlé άρχισε να εμπλέκεται σε διαμάχη, καθώς η εταιρεία δημοσιοποιήθηκε με την παραδοχή ότι είχε βρεθεί με εργατική δουλεία στην αλυσίδα εφοδιασμού της πολυεθνικής εταιρείας στην Ταϊλάνδη. Η Nestle υποσχέθηκε να προβεί σε αυτο-αστυνόμευση ώστε να απαλλαγεί από αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάτι τέτοιο έγινε και πράξη.

Όσοι παρακολουθούν τη χρήση της εργατικής δουλείας στην αλυσίδα εφοδιασμού αυτών των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, βλέπουν τις εταιρείες εταιρείες αυτές να υποστηρίζουν με συνέπεια ότι θα αυτο-ρυθμιστούν, ωστόσο η χρήση της εργασίας των παιδιών σκλάβων στο πλαίσιο της βιομηχανίας κακάου έχει αυξηθεί δραματικά.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Κέντρου Διεθνούς Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Tulanes Payson και με χορηγία του Αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται στη βιομηχανία κακάου το 2013-14 αυξήθηκε κατά 51% στα 1,4 εκατομμύρια, σε σύγκριση με την τελευταία έκθεση του 2008 -09.

Μια εταιρεία που δεν αντιμετώπισε συνέπειες ύστερα από κλοπές πηγών του νερού και την αποστράγγιση φυσικών υδροφορέων σε ολόκληρο τον πλανήτη για να γεμίσει πλαστικά μπουκάλια, πιθανότατα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μην συμμορφωθεί με τους νόμους της σύγχρονης δουλείας.

Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η Nestlé να χρησιμοποιεί τη σκλαβική εργασία στις γραμμές παραγωγής της είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα της.

Παρακάτω είναι μια λίστα με ορισμένα δημοφιλή εμπορικά σήματα και προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πόσο μακριά φτάνει η έκτασή τους.

ΥΓΕΙΑ September 15, 2018 posted by

Τα Καρκινικά Κύτταρα Τρέφονται με Αυτές τις 10 Τροφές που Υπερκαταναλώνουμε Καθημερινά – Ανοίξτε τα Μάτια σας…

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.

4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.

7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.

8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.

9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.

10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:

α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα. Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg’s aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια.

Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.

στ. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.

ζ. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

η. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

θ. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

ι. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Πηγή: www.tilestwra.com
Τα Καρκινικά Κύτταρα Τρέφονται με Αυτές τις 10 Τροφές που Υπερκαταναλώνουμε Καθημερινά – Ανοίξτε τα Μάτια σας…
ΥΓΕΙΑ September 14, 2018 posted by

Εντοπίστηκε η καρκινογόνος ουσία γλυφοσάτη σε δημοφιλή προϊόντα βρώμης

Σε έρευνα που έκανε το Environmental Working Group (EWG) σε προϊόντα καλλιεργημένης βρώμης, βρέθηκαν σημαντικά επίπεδα του χημικού γλυφοσάτη το οποίο περιλαμβάνεται στο ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto.

Το χημικό βρέθηκε σε δημητριακά, βρώμη και μπάρες δημητριακών γνωστών εταιρειών όπως η Quaker, η Kellogg’s και η General Mills τα οποία προορίζονται για κατανάλωση και από παιδιά. Το γεγονός αυτό έρχεται λίγο καιρό μετά την καταδίκη της Monsanto για καρκίνο που προκάλεσε το ζιζανιοκτόνο της σε Αμερικανό κηπουρό στο Σαν Φρανσίσκο

Σημαντικά επίπεδα του χημικού γλυφοσάτη το οποίο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των ζιζανίων βρέθηκαν σε σειρά από δημοφιλή δημητριακά, βρώμη και μπάρες δημητριακών οι οποίες διατίθενται στο εμπόριο στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνει μελέτη που επικαλείται ο Guardian.

Η Monsanto ανέπτυξε τη γλυφοσάτη το 1970, με το ζιζανιοκτόνο Roundup που την περιλαμβάνει, να πωλείται σήμερα σε 160 χώρες, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ είναι εδώ και χρόνια το πλέον διαδεδομένο αγροχημικό στην ιστορία. Σημειώνεται δε, πως η εταιρεία συνοδεύει την πώληση του φυτοφαρμάκου με σπόρους «ανθεκτικούς» στη χρήση του, εδραιώνοντας την προέλαση των χημικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών και τροφών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του Environmental Working Group (EWG), από τα 45 προϊόντα καλλιεργημένης βρώμης που ελέγχθηκαν μόνο τα δύο δεν είχαν το εν λόγω χημικό. Επιπλέον, τα τρία τέταρτα των δειγμάτων είχαν υψηλότερα επίπεδα γλυφοσάτης από το όριο που θεωρεί το EWG ως ασφαλές για την υγεία των παιδιών.

Σημειώνεται ότι 16 δείγματα από τα 45 ήταν βιολογικής καλλιέργειας, και στα οποία βρέθηκε γλυφοσάτη σε 5 από αυτά. Συμπερασματικά, 3/4 προϊόντα της έρευνας είχαν περισσότερη γλυφοσάτη από αυτή που ο ΕWG θεωρεί ασφαλή για την υγεία των παιδιών.

hotpolitics.gr

ΑΠΟΨΕΙΣ September 14, 2018 posted by

Οκτώ σνακ που μπορείτε να φάτε άφοβα το βράδυ

Ακόμη κι αν κάνετε αυστηρή δίαιτα, υπάρχουν σνακ θρεπτικά και με λίγες θερμίδες που μπορείτε να καταναλώσετε ελεύθερα το βράδυ χωρίς να νιώθετε τύψεις.

1. Μήλο & φιστικοβούτυρο: Κόψτε ένα μήλο σε φέτες και συνδυάστε το με μία κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο. Το σνακ έχει 200 θερμίδες, 8 γρ. λιπαρά, 28 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες και 4 γρ. πρωτεΐνες.

2. Ροδάκινο & τυρί τύπου κότατζ με 0% λιπαρά: Κόψτε ροδάκινο σε κυβάκια και απολαύστε το μαζί με 120 γρ. τυρί. Το σνακ έχει 150 θερμίδες, 0 γρ. λιπαρά, 27 γρ. υδατάνθρακες, 2,2 γρ. φυτικές ίνες και 25 γρ. πρωτεΐνες.

3. Ψωμί ολικής άλεσης & γουακαμόλε: Φρυγανίστε μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης και απλώστε επάνω δύο κουταλιές της σούπας γουακαμόλε. Το σνακ έχει 105 θερμίδες, 5 γρ. λιπαρά, 15 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες και 4 γρ. πρωτεΐνες.

4. Γιαούρτι & σπόροι τσία: Προτιμήστε το άπαχο γιαούρτι με 0% λιπαρά και συνοδεύστε το με μία κουταλιά σπόρους τσία. Το σνακ έχει 160 θερμίδες, 3 γρ. λιπαρά, 20 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες και 15 γρ. πρωτεΐνες.

5. Μπανάνα & ηλιόσποροι: Κόψτε μία μπανάνα σε φέτες και πασπαλίστε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας τριμμένους ανάλατους ηλιόσπορους. Το σνακ έχει 150 θερμίδες, 4,5 γρ. λιπαρά, 29 γρ. υδατάνθρακες, 4 γρ. φυτικές ίνες και 3 γρ. πρωτεΐνες.

6. Χούμους & ντοματίνια: Συνδυάστε μισό φλιτζάνι ντοματίνια με μια μερίδα χούμους 60 γρ. Το σνακ έχει 180 θερμίδες, 11 γρ. λιπαρά, 23 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες και 6 γρ. πρωτεΐνες.

7. Αχλάδι & τυρί: Επιλέξτε ένα τυρί με έντονη γεύση, όπως το κατσικίσιο, για να ισορροπήσετε την απαλή γεύση του αχλαδιού. Το σνακ έχει περίπου 190 θερμίδες, 9 γρ. λιπαρά, 21 γρ. υδατάνθρακες, 5,5 γρ. φυτικές ίνες και 7 γρ. πρωτεΐνες.

8. Γιαούρτι & μούρα: Συνδυάστε ένα κεσεδάκι άπαχο γιαούρτι με μισό φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα της επιλογής σας. Το σνακ έχει περίπου 135 θερμίδες, 0 γρ. λιπαρά, 24 γρ. υδατάνθρακες, 1,5 γρ. φυτικές ίνες και 12 γρ. πρωτεΐνες.

ΥΓΕΙΑ September 13, 2018 posted by

ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ LASER ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ

Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2018

                                  ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα στη μείωσητης ενδοφθάλμιας πίεσης (ΕΟΠ), σε ασθενείς που πάσχουν από γλαύκωμα ανοικτής γωνίας, έχει η θεραπεία με νέας γενιάς laserσε μια μόνο  θεραπευτική συνεδρία!

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Medicine(Baltimore) από τον LeeJWκαι συνεργάτες, ο σκοπός της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της τραμπεκουλοπλαστικής με το MicroPulselaser(MLT) σε ασθενείς με χρόνιο γλαύκωμα ανοικτής γωνίας.

Πράγματι, η ενδοφθάλμια πίεση (ΕΟΠ) μειώθηκε κατά 19,5%, όπως επίσης κατά 21,4% η χρήση των αντιγλαυκωματικών φαρμάκων σε σύγκριση με τα επίπεδα προ-θεραπείας.

Η  MLTείχε ποσοστό επιτυχίας 72,9% στο να μειώσει την ενδοφθάλμια πίεση ( ΕΟΠ ) κατά 25% ή στο να επιφέρει μείωση της κάτω από τα 18 mmHg.

«Τα αποτελέσματα αυτής  της νέας επιστημονικής μελέτης αυξάνουν και εκσυγχρονίζουν τα  όπλα του οφθαλμίατρου στον διαρκή πόλεμο κατά του γλαυκώματος» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου   και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών  κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης.

Στην μελέτη συμμετείχαν ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω με ανοιχτή γωνία στη γωνιοσκόπηση και με γλαυκωματική οπτική νευροπάθεια προφανή κλινικώς αλλά και με χρήση απεικονιστικών μεθόδων όπως η οπτική τομογραφία συνοχής. Η παρακολούθηση μετά την laserθεραπεία πραγματοποιήθηκε για τουλάχιστον 6 μήνες.

Χρησιμοποιήθηκε, σε μια μόνο θεραπευτική συνεδρία, ητεχνική MicroPulselasertrabeculoplasty(MLT) με τη χρήση ενός διοδικού λέιζερ 577 nm, σε 360 ° του διηθητικού ηθμού (ΔΗ).

Στους 6 μήνες μετά το laser, η ΕΟΠ μειώθηκε κατά 19,5%, ενώ μειώθηκε κατά 21,4% η χρήση φαρμάκων σε σύγκριση με τα επίπεδα προ-θεραπείας. Το ποσοστό επιτυχίας MLT στην μείωση της ΕΟΠ κρίνεται ικανοποιητικό (μειώθηκε τουλάχιστον κατά 25% ) όπως επίσης ικανοποιητική κρίθηκε και η μείωση της χρήσης των αντιγλαυκωματικών κολλυρίων.

«Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν περιελάμβαναν στο 7,5% των ασθενών ήπια ραγοειδίτιδα που δεν απαιτούσε καμία θεραπεία, χωρίς απώλεια της οπτικής οξύτητας σε οποιονδήποτε από τους ασθενείς» διευκρινίζει ο καθηγητής κ.  Κοζομπόλης και προσθέτει.

«Μόνο στο 2,1%  των  συμμετεχόντων ασθενών  απαιτήθηκε επαναλαμβανόμενη θεραπεία με το λέιζερ».

 

ΝΕΑΣ   ΓΕΝΙΑS  LASER

Η τεχνολογία των LASERχρησιμοποιείται εδώ και πολλά και χρόνια στην θεραπεία του γλαυκώματος τόσο αυτού της ανοικτής γωνίας όσο και της κλειστής γωνίας . Το γλαύκωμα ανοικτής γωνίας πλήττει την μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών.

HALT(ArgonLaserTrabeculoplasty) είναι η παλαιοτέρα μέθοδος για την μείωση της Ενδοφθάλμιας Πίεσης (ΕΟΠ) στοχεύοντας σε εκείνη την περιοχή του οφθαλμού – τον Διηθητικό Ηθμό (Δ.Η.) – που είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση του Υδατοειδούς Υγρού (Υ.Υ.) το οποίο παράγεται συνεχώς εντός του οφθαλμού.

Η SLT( SelectiveLaserTrabeculoplasty) και MicroPulselasertrabeculoplasty(MLT) είναι οι πιο σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές που εφαρμόζονται για την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης κάνοντας χρήση πιο εξελιγμένων τεχνολογικά μορφών laser.

«Το πλεονέκτημα των δύο τελευταίων συνίσταται στο ότι σέβονται την ανατομία και την ιστολογία στην γωνία του προσθίου θαλάμου και στον διηθητικό ηθμό και δεν προκαλούν εγκαύματα και βλάβες» τονίζει ο κ Κοζομπόλης και προσθέτει

« Συνεπώς είναι τεχνικές πιο ήπιες, το ίδιο τουλάχιστον αποτελεσματικές και έχουν το πλεονέκτημα να είναι επαναλήψιμες σε μεγαλύτερο βαθμό από την ALT».

Η τεχνολογία λέιζερ MicroPulse χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο κύκλου λειτουργίας που δεν προκαλεί στους οφθαλμικούς ιστούς σχηματισμό ουλών όπως στην ALT.

Χρησιμοποιεί ενέργεια λέιζερ σε παλμούς χαμηλής ακτινοβολίας των 300-ms στα χρωστικοφόρα κύτταρα του Δ.Η.

Το λέιζερ διεγείρει την απελευθέρωση κυτοκινών που αυξάνει τη διαπερατότητα του Δ.Η. και μειώνει την ΕΟΠ.

Η διαδικασία εκτελείται με παρόμοιο τρόπο με το SLT, με ένα μέγεθος laserστόχου 300 μικρών.

Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήσαμε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο η laserθεραπεία έχει απολύτως συγκρίσιμα αποτελέσματα με την θεραπεία με χρήση προσταγλανδινών για την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης.

«Με δεδομένα τα ποσοστά επιτυχίας της laserθεραπείας για το γλαύκωμα ανοικτής γωνίας (MLT, SLT και ALT), αυτή η θεραπευτική διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσο θεραπευτικό εργαλείο μεταξύ φαρμακευτικής και χειρουργικής θεραπείας» καταλήγει ο Κοζομπόλης.

 

http://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910

 

ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ LASER ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ
image_pdfimage_print
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
No Comments   Aug 16, 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΗΓΗ:E-SYNEWS.GR
02-08-2018.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ERTOPEN RADIO
No Comments   Aug 2, 2018

02-08-2018.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ERTOPEN RADIO

ttp://wp.me/p4t5rv-ayx Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΡΤ OPEN ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ   ΠΗΓΗ :SORRAS TV
No Comments   Sep 25, 2018

Επίδομα Παιδιού: Αύριο η καταβολή -Ποιοι θα πάρουν χρήματα

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της δ’ δόσης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αναφέρουν ότι η πληρωμή θα γίνει -εκτός σοβαρού απροόπτου- αύριο, 26 Σεπτεμβρίου, αν και...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


ANAZHTΗΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ